2020-06-12
為咗慶祝生日,專登想搵間有海景嘅餐廳🤤 因為有人鐘意食生壕,就揀咗呢間有得任食生壕嘅餐廳啦~~~呢度weekend嗰陣先會有Semi buffet lucnh,頭盤同甜品係自助同任拎,主菜就每人一款~~~可惜嗰日天氣唔好,落緊大雨,個維港景變得矇查查😭😭頭盤有凍海鮮,包括生壕、龍蝦、青口、凍蝦等等都係任食,生壕係法國fine de claire嘅,creamy有海水味,正!師傅都洗得乾淨冇壕碎,係略嫌細隻咗少少姐🙈 其他海鮮就正正常常,不過不失啦。其餘頭盤仲有沙律、麵包、湯、芝士同pama ham等等,不過我地都係主要食凍海鮮🤤 仲有每人一客嘅鵝肝漢堡,鵝肝煎得啱啱好,肥美有油香,好食!可惜呢個冇得encore😢主菜我揀咗慢煮牛面頰,成嚿牛都燉到好淋好入味,係舖喺底嘅配菜一啲都唔好食😂😂😂喺book位嘅時候,因為有request到生日蛋糕,waiter好好人咁幫我地點蠟燭同幫我哋影相,服務態度一流!個蛋糕細細個,好食得嚟又唔使食滯咗🤤
可惜嗰日天氣唔好,落緊大雨,個維港景變得矇查查😭😭