2014-01-29
之前o係fb見倒好多人post相o係度食適逄今日約左2個朋友出開mk, 就黎食下一上到去, 已經見倒o個條走廊企滿晒人等位, 大部份都係2個人黎食唔知係咪佢覺得2人枱流量較快o係等o既期間, 其實我地見倒有張4人枱d人走左好耐但d waiter執隔離d 2人枱都唔執o個張4人枱結果o個張4人枱空左幾個字先有人執而最後我地都足足等左1hr多少少先有位有朋友飲過台灣咖啡弄o既水果茶好飲, 黎哩度都要點返杯不過據佢所講, 佢話哩度冇咁好飲, 感覺係落左好多糖水不過佢杯水果茶都幾多料, 有火龍果, 士多啤梨, 藍梅, 同有粒唔知咩梅o係入面朱古力我覺得一般, 即使杯野o岩o岩黎, d冰未融時, 已經唔係特別濃朱古力味, 飲到d冰融時, 就更加唔洗講, 以$3x杯野飲黎講, 我覺得唔合格炸雞排雖然話係炸, 但食落唔會成口油, 係比較乾身的, 但肉質又唔會話又乾又鞋, 相反都有少少肉汁, 算係幾驚喜雖然哩間係台式餐廳, 但炸蠔餅係比較港式的整法, 唔似台式的蚵仔煎, 濕濕咁, 雖然我個人都係鍾意食港式多d, 但佢同出面的港式炸蠔餅一樣, 都係比較油的, 但唔計哩點o既話, 佢都整得幾香口的終於黎到
適逄今日約左2個朋友出開mk, 就黎食下
唔知係咪佢覺得2人枱流量較快
o係等o既期間, 其實我地見倒有張4人枱d人走左好耐
但d waiter執隔離d 2人枱都唔執o個張4人枱
結果o個張4人枱空左幾個字先有人執
而最後我地都足足等左1hr多少少先有位
有朋友飲過台灣咖啡弄o既水果茶好飲, 黎哩度都要點返杯
不過據佢所講, 佢話哩度冇咁好飲, 感覺係落左好多糖水
不過佢杯水果茶都幾多料, 有火龍果, 士多啤梨, 藍梅, 同有粒唔知咩梅o係入面 朱古力我覺得一般, 即使杯野o岩o岩黎, d冰未融時, 已經唔係特別濃朱古力味, 飲到d冰融時, 就更加唔洗講, 以$3x杯野飲黎講, 我覺得唔合格 炸雞排雖然話係炸, 但食落唔會成口油, 係比較乾身的, 但肉質又唔會話又乾又鞋, 相反都有少少肉汁, 算係幾驚喜 雖然哩間係台式餐廳, 但炸蠔餅係比較港式的整法, 唔似台式的蚵仔煎, 濕濕咁, 雖然我個人都係鍾意食港式多d, 但佢同出面的港式炸蠔餅一樣, 都係比較油的, 但唔計哩點o既話, 佢都整得幾香口的 終於黎到哩度o既招牌蜜糖磚塊, 有朱古力, 士多啤梨同芒果揀
睇menu已經覺得好靚, 未食, 淨係睇倒, 已經覺得好賞心悅目
到一上枱, 見倒真身同menu都係完全一樣的, 以$68哩個價錢份量黎講, 未食, 已經冇得輸
雖然我地揀的係芒果, 但都有幾舊士多啤梨的, 仲有d棉花糖, 芒果漿
芒果好甜, 一d都唔酸
下面o個3塊厚多士, 初時從外表睇, 感覺好厚實, 估唔到食落係幾鬆脆的
蘸埋d cream同芒果漿食, 好好食 整體黎講, 雖然要排1hr, 但以食物質素同價錢黎講, 我覺得都係值得排的, 唯一問題係, 如果唔係因為冇枱, 而係因為冇人執枱而要等就爭d, 希望店方會有所改進