2024-08-04
好耐都冇食buffet 啦 所以都有啲期待今日食嘅buffet (早上淨係食咗少少嘢🤭) 去到事實都係好近嘅(二人位 )都真係好似茶餐廳搭枱咁好彩早啲去 安排咗一個都較為寬闊嘅位置末食得 就影返啲相先~ 🔴🔴🔴嘩!見到啲海鮮都好吸引喎! 陸續食客都好準時嚟嘅,好少見到平日都咁多人食buffet 😧好啦,大家可以去拎嘢食! 321 GO ~ 大家蜂擁而去海鮮區 第一時間就夾吓海鮮先 🦀藍蟹都幾大隻,同埋幾重手😁 肉質鮮嫩好多肉,偶爾有一隻都有膏好少食放題覺得隻蟹好好食,一開始已經食咗三隻🤣平時鍾意食長腳蟹嘅我 對比之下覺得藍蟹好味好多🤣 (聽到其他食客都覺得隻蟹好好食) 相反長腳蟹今日就失色咗少少試一試好評嘅瀨尿蝦 今日質素就麻麻地 有瀨尿蝦嘅味道,但係肉質麻麻哋 ⚪️刺身方面,相對起就真係唔好食😧 每樣食咗一件冇encore 而刺身區都冇咩人排隊 🟢熟食方面 試咗雲吞麵、海南雞、片皮鴨、焗龍蝦、牛扒、蒸斑 都覺得好食👍🏼👍🏼 🟡甜品方面竟然覺得馬卡龍幾好食🤣 仲食咗兩碗豆腐花 人大咗覺得Häagen-Dazs比較甜 🫣 所以都冇拎過嚟食以為有一球球嘅自家雪糕添 其他甜品覺
去到事實都係好近嘅(二人位 )
都真係好似茶餐廳搭枱咁
好彩早啲去 安排咗一個都較為寬闊嘅位置
末食得 就影返啲相先~
🔴🔴🔴嘩!見到啲海鮮都好吸引喎!
好啦,大家可以去拎嘢食!
321 GO ~
大家蜂擁而去海鮮區 第一時間就夾吓海鮮先
🦀藍蟹都幾大隻,同埋幾重手😁
肉質鮮嫩好多肉,偶爾有一隻都有膏
好少食放題覺得隻蟹好好食,一開始已經食咗三隻🤣
平時鍾意食長腳蟹嘅我 對比之下覺得藍蟹好味好多🤣
(聽到其他食客都覺得隻蟹好好食)
相反長腳蟹今日就失色咗少少
試一試好評嘅瀨尿蝦 今日質素就麻麻地
有瀨尿蝦嘅味道,但係肉質麻麻哋
⚪️刺身方面,相對起就真係唔好食😧
每樣食咗一件冇encore 而刺身區都冇咩人排隊
🟢熟食方面
🟡甜品方面
竟然覺得馬卡龍幾好食🤣 仲食咗兩碗豆腐花
以為有一球球嘅自家雪糕添
其他甜品覺得Tiramisu、酒釀桂花糕同埋楊枝甘露布甸都OK嘅
平時都會食吓沙律,但今次太多嘢食啦,而沙律區好似賣相唔係好吸引🫣 都冇拎嚟食
如果鍾意食生蠔同埋蟹嘅朋友嚟到呢度可以大吃一餐 值回票價 👍🏼
值得一提,呢度fill嘢食好快 員工方面都好有禮貌
(全自費)