2021-10-26 1929 views
我最愛的素食餐廳Years再開分店👏🏻今次來到黃埔,每間分店的menu都唔同,去之前最好參考一下邊間menu最啱食。假日果然未開門已見人龍,不過呢間好大都幾多位,舒服光猛。食物一如既往的很大份量😂3個人叫兩個main+一個snack已經會好飽😆照燒椰菜花扒伴紫薯蓉 $138之後係the park食過椰菜花扒,呢個簡直係加加加大版😳原個巨型椰菜花,但依然焗得啱啱好熟度,唔過腍仍帶爽,配上照燒汁夠哂惹味,下面仲有大量紫薯蓉同意大利青瓜伴菜。絕對係飽肚之選!韓式冷素麵 $108韓式昆布凍湯係精粹,伴入泡菜後帶辣勁餸麵一流。配菜有秋葵、醃白蘿蔔、雪梨,各帶唔同口感,食落唔會咁單一,但炸豆腐就略嫌太乾柴同冇乜味。茄子鷹嘴豆泥配印式脆餅 $78雖然係個小食,但份量同主菜一樣大😂印式脆餅波波pani puri超薄超脆,圓碌碌沾hummus有啲困難😅但咬一啖將hummus加入鬥間的空心就perfect😍 Hummus好nutty,亦食到加入咗唔同spice調味,好正,如果有一樽賣我會買😂芒果雪芭糯米脆餅 $78甜品就有點失望,沒有什麼特別,最好食係個椰子雪芭,其餘部分就係芒果同幾塊脆脆。
照燒椰菜花扒伴紫薯蓉

照燒椰菜花扒伴紫薯蓉 $138