2023-05-16
食盡中環之西式 — 好易食 Holy Eats————————————————平時收工好少喺中環食晚飯,今日難得嚟咗蘇豪區,7點幾既時間人唔算多,見呢間舖嘅牌面幾靚就入咗去😁🔸 Beef Taco $98一嚟就先整兩件Taco啦🤗Taco個皮唔會好硬, 牛肉大大粒一拎起差唔多滿瀉,味道唔錯有d香草味🔸 Hald Roasted Chicken $188呢個烤雞外皮烤得好好, 係嗰種烤得好薄又脆,陣皮唔會話好油膩既texture, 而入面嘅雞肉亦都係啱啱好熟透,好嫩滑勁juicy, 加埋啲檸檬汁,不錯哦😋🔸 Hamachi Ceviche $198 Ceviche(檸汁醃海鮮)係秘魯既一種食物烹調方法,我都係第一次食,個味道同平時食開西式沙律完全唔同, 油甘魚Ceviche既味道豐富多變,酸酸地好開胃但又唔會過份刺激,會想食第二次!😜🔸 Cauliflower $88呢個椰菜花並唔簡單,佢係落咗lemon yogurt嫁🤣,真係好有創意我之前都未食過呢個組合,但原來係好夾的🫢🔸 Sai-do-si $98😂一開始見佢呢個甜品寫住must try就叫左但係其實唔係好知係咩,但佢黎到我就知啦
————————————————
🔸 Beef Taco $98
🔸 Hald Roasted Chicken $188
🔸 Hamachi Ceviche $198
🔸 Cauliflower $88
🔸 Sai-do-si $98
😂一開始見佢呢個甜品寫住must try就叫左但係其實唔係好知係咩,但佢黎到我就知啦! 原來係‘西多士’!!🤣但佢係fusion菜,除左有大量peanut butter之外,個do-si入面仲有橘子醬係入面嫁😮😮,的確好特別🤭
💭Overall comment:
如果平時諗唔到,食咩食西餐又覺得食到悶嘅話, 不妨嚟呢間餐廳到試下佢嘅fusion菜, 會有驚喜哦🤭