2024-05-19 496 views
Messina 是澳洲🦘人氣意式雪糕🍧店,它的賣點是採用上乘原材料和糅合傳統技藝與創新意念研製不同口味嘅雪糕,有40款口味可選擇,限定口味每星期更新一次。而且,又有香港🇭🇰限定口味唷。雖然價錢略貴啲,但炎炎夏日🌞,食杯優質雪糕🍦解暑, 都不為過😝我哋選了兩杯🍻兩球雪糕🍧, 椰子荔枝配芒果和朱古力花生醬配港式奶茶。* 椰子荔枝配芒果雪糕質感綿密度軟滑,椰子🥥 荔枝, 椰子味香濃,混合清香甜甜嘅荔枝味 ,好有層次亦有清新嘅感覺。 至於,芒果味雪糕, 味道濃郁突出,好似食緊芒果一樣, 佢哋嘅水果味道好天然冇人工化學 味道😌* 朱古力花生醬配港式奶茶牛奶朱古力雪糕拌特厚朱古力花生醬,味道極為濃郁, 但不太甜, 如果你係朱古力控, 一定會喜歡呢個味道。另外,港式奶茶雪糕選用西泠紅茶製作,口感順滑, 茶同奶嘅味道好平衡,好似飲緊杯港式奶茶。 不錯!👌

* 椰子荔枝配芒果

* 朱古力花生醬配港式奶茶