2024-09-27 78 views
啱啱嗰個weekend唔知點解成日都好想食麵包,所以今日收工之後喺銅鑼灣食飯前就行吓街,點知俾我發現有一間應該係新開嘅麵包舖,佢用上好多貓貓裝飾,勁得意,於是就入咗嚟買咗幾款麵包,發現所有都好好食!第一樣我上手嘅,就係個三色貓,外表真係成個貓頭咁嘅樣,勁得意,加埋三隻色,覺得小朋友一定會勁鍾意,食落麵包,口感亦都相當軟。抹茶麵包同乳酪包其實都屬於相同口感嘅,soft and fluffy,啱晒早餐嘅份量,食一個包再加一杯咖啡,已經好享受。另外就係紅莓芝士法包,呢個外皮係比較硬,但係入邊依然保持到軟熟,係我覺得西方人會比較鍾意嘅口感!後來我特登都有問返我買俾朋友嘅香橙芝士包同斑斕香芋好唔好味,結果佢哋都話好濃味,食得出係用咗高級嘅材料!不過我覺得一定要大贊嘅就係個焦糖肉桂蘋果卷,肉桂味好濃郁,加埋蘋果夠甜,好啱呢啲天氣食,尤其是翻熱咗之後,香味更加係超勁!