2023-02-02
上網見到有一間新開好有FEEL既餐廳就開係尖沙咀同佐敦附近,咁近我當然拿拿聲去打個卡同感受一下先啦,門口已經有打卡位再行入一條好神秘既樓梯一入到去嘅環境已經覺得勁有FEEL,好似我平時去露營咁⛺,應該係話正過我去露營,因為仲靚好多同埋有冷氣唔駛係街食風,因為當日超凍同埋唔駛拎好多野去紮營👍,竟然係九龍市區都可以有一個露營既感覺話曬而家天氣咁鬼死凍又想要有露營嘅feel真係好難,平時露營要自己落手落腳去整嘢食,不過今次就唔使啦,今次就可以坐低慢慢嘆嘢食,而且我鍾意去露營但係唔鍾意嗰啲蛇蟲鼠蟻,尤其是咬到我成身成腳都係嘅蚊同朦痕足一兩個星期真係好難頂😵💫,所以今次一入到嚟真係好爽勁BUY,一入到黎已經加分,再加埋佢播既音樂🎶都係好令人RELAX同埋好浪漫🥰食物方面選擇都比較多,咁我哋就叫咗一個美式蜜糖芥末豬仔髀🐷勁鐘意蜜糖芥末醬再加埋慢煮既豬仔髀好林好嫩口🤤仲有一個熱盛海鮮拼盤🦐有蠔有魷魚圈有青口同埋有蝦,燒得火喉岩岩好唔會好乾身仲有肉汁👍明太子海鮮意粉,明太子味好足好掛邊啖啖意粉都有明太子味道最加埋好入味既鮮蝦無得彈,黑松露薯條🍟勁多勁抵食,黑松露醬沙拉醬又係冇得輸既組合🤤🤤🤤最後仲有
食物方面選擇都比較多,咁我哋就叫咗一個美式蜜糖芥末豬仔髀🐷勁鐘意蜜糖芥末醬再加埋慢煮既豬仔髀好林好嫩口🤤仲有一個熱盛海鮮拼盤🦐有蠔有魷魚圈有青口同埋有蝦,燒得火喉岩岩好唔會好乾身仲有肉汁👍明太子海鮮意粉,明太子味好足好掛邊啖啖意粉都有明太子味道最加埋好入味既鮮蝦無得彈,黑松露薯條🍟勁多勁抵食,黑松露醬沙拉醬又係冇得輸既組合🤤🤤🤤最後仲有水牛城雞翼🍗雞翼炸得有小小乾身左不過個汁就救返好惹味😋
飲品方面選擇都有有酒精同冇酒精,我哋今次因為太凍所以嗌咗兩杯熱飲,一杯熱薄荷朱古力鮮奶🍵薄荷味好重好正另外一杯熱嘅雲呢拿咖啡☕
仲有叫咗一個甜品日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕,打卡一流既窩夫配雪糕,窩夫夠脆身加埋雪榚食成件事完滿晒🥰
服務亦都係非常好👍👍👍回頭率好高,仲有好多野未試,下次再去再介紹,食飽仲可以行街散步🚶
#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #我愛慢煮 @hohocafehk
我愛慢煮
地址 : 尖沙咀柯士甸道152號好兆年行2期LG樓