2010-07-29 203 views
失望於翅客, 又再搵第二間醫肚, 行過呢間見佢門口介紹嘅蝦煎米粉好似好吸引, 於是心口一個勇字嘅我, 當然要試啦! 唔試點知得唔得呢? 蝦煎米粉 - 淨係個賣相已經好吸引, d 蝦擺得好靚, 中間重開埋邊方便食, 個蒜茸汁煮得好好味, d 米粉亦煎到邊脆心軟, 簡直係perfect match. 超好味. 老闆重教我哋點佢哋自家製嘅辣椒醬, 佢話唔係太辣, 但好夾個米粉, 果然食唔到辣嘅我都食到, 而且味道又真係match喎!沙嗲牛肉炒烏冬 - 話係手打烏冬, 不過真係幾彈牙, 沙嗲醬幾好味, 炒到個牛肉同烏冬都好惹味.蒜茸焗蠔 - d 蠔細咗d, 不過個蒜茸做得好好味! 唔錯.魚湯蟹泡飯 - 香濃嘅魚湯加埋新鮮嘅蟹, 呢個泡飯值得再回味呀!鬼馬油炸鬼 - 用魚肉釀入油炸鬼裏面, 雖然唔係咩新菜式, 不過一樣做得唔錯.煎蠔餅 - 呢度嘅蠔餅用咗好多韮菜煎, 都ok, 不過蠔就少咗d.鹹檸7 - 鹹檸幫你打碎加冰底比你自己落汽水, 嘩! 大熱天時, 簡直勁解渴, 正!後記: 睇到店內新假期嘅介紹先知老闆原來係兩姐弟, 今日細佬老闆重好有心介紹菜式比我哋, 重話下次可以早d 打電話去,

後記: 睇到店內新假期嘅介紹先知老闆原來係兩姐弟, 今日細佬老闆重好有心介紹菜式比我哋, 重話下次可以早d 打電話去, 佢可以做私房菜添. 咁有心嘅老闆, 希望佢生意興隆啦!

蝦煎米粉
沙嗲牛肉炒烏冬
蒜茸焗蠔
魚湯蟹泡飯
鬼馬油炸鬼
煎蠔餅
鹹檸7
2010-07-24
$65 (Lunch)
蝦煎米粉
沙嗲牛肉炒烏冬