2019-04-06
女友生日,過澳門慶祝!幾個朋友一齊去搵食,事先訂左依間星匯餐廳自助餐,本來喺香港打電話過去想訂個大啲嘅生日蛋糕,點知佢哋啲職員好似有啲笨笨地,唔係好溝通到,所以最後都係切佢哋送嘅小小生日蛋糕🎂生蠔係好鮮甜嘅,唔算好大隻,但係啲肉夠實,唔會好似有啲細生蠔擺咗落口之後,好似一啖口水咁,吞咗都唔知咩味凍蝦係我食自助餐嘅最愛,要知道新唔新鮮好簡單,就係剝蝦殼嘅時候,如果蝦殼係黐住啲蝦肉就係唔新鮮,佢哋啲蝦係幾新鮮麵包蟹,我就唔係咁啱食,覺得佢除咗啲蟹膏之外,蟹肉冇乜味道,同埋個蟹殻勁硬,要小心食依間自助餐啲刺身算係比較一般,比較霉同埋唔夠鮮甜,所以就係食咗相呢幾片,就冇再食啦呢個蜆本身係冇乜味,但係加咗辣椒豉油都好好食Happy birthday 🎂
呢個蜆本身係冇乜味,但係加咗辣椒豉油都好好食
Happy birthday 🎂