2010-04-20 92 views
當日現場, 祥記門口排晒隊.. 哩間嘢就只坐得一半枱。估唔到喺Open Rice既食評都爭咁遠, 95篇同4篇既分別!!哩間嘢我食第三次喇..第一次, Mami介紹, 第一次接觸蝦子面.. 比起香港嗰啲梗係大讚啦... 第二次, 唔信邪, 同公仔食完祥記, 先再過嚟食.. 高下立見。今次, 病住再食.. 感覺仍然係Very Good:蝦子金黃、香口, 又唔駛排隊, 又平啲, 真係諗唔到咩理由唔食囉!蔡生的廣告效應真係非同凡響, 明明貴啲兼冇咁好食既, 一樣大把人排住隊買。攪到我都以為自己既味覺有問題... 寫哩篇食評只係希望多啲人話我知, 其實.. 我條脷係正常架! 不過, 可能因為短期內都試過三次, 記憶猶新, 所以覺得佢有時啲蝦子會落多啲, 有時就會少啲啲..

哩間嘢我食第三次喇..

蝦子撈面
$20 (Tea)
蝦子撈面