有冇諗過食甜嘅清涼雪糕會食到辣椒油嘅味道 呢到就有估你唔到呢~ 好surprise 架喎~因為灾食拎住佢嘅時候已經聞到麻辣嘅味喇😆 仲係好熟悉嘅味囉🤭好似你去食四川野果陣味咁,不過一d都唔突兀架仲出奇咁夾,可能因為佢配嘅係豆腐味雪糕啦我揀左雪條係話梅味,呢個又係正正不過因為佢冇奶嘅成份,溶點都比較高好彩插左係d雪糕入面keep住左個低温啫一個雪糕仔order, 我食到5個味道分別係:話梅、麻辣、豆腐、話梅x豆腐、麻辣x豆腐 perfect 一次過滿足晒5個願望😂😂🙌🏻加上呢度裝修又夠簡約,食住冰凍雪糕仔、涼住冷氣仔、打下卡仔、真係明符其名令人覺得好hea💕😎😎
有冇諗過食甜嘅清涼雪糕會食到辣椒油嘅味道
呢到就有
估你唔到呢~
好surprise 架喎~

仲出奇咁夾,可能因為佢配嘅係豆腐味雪糕啦

我揀左雪條係話梅味,呢個又係正正
不過因為佢冇奶嘅成份,溶點都比較高
好彩插左係d雪糕入面keep住左個低温啫

一個雪糕仔order, 我食到5個味道
分別係:話梅、麻辣、豆腐、話梅x豆腐、麻辣x豆腐
perfect
一次過滿足晒5個願望😂😂🙌🏻

豆腐味x麻辣醬x話梅雪條仔雪糕

豆腐味x麻辣醬x話梅雪條仔雪糕
迆 (音HEA) 雪糕店提供的四款雪糕口味,皆以各種本土的主題作靈感,例如以茶餐廳為主題的鹹檸七和菠蘿冰,還有薑味和豆腐味。特別的是可以扭紋方式製成雙拼雪糕,就如這杯菠蘿鹹檸七味雪糕,讓你同時感受菠蘿的清甜和汽水的舒爽快感。
菠蘿鹹檸七味雪糕
菠蘿鹹檸七味雪糕
2021-09-29 66 浏览
鹹檸七、菠蘿冰、本地薑、麻辣豆腐,從來沒有在本地雪糕店出現過,這是一個極度amazing嘅味覺旅程。當天第一啖去嚐這個菠蘿冰雪糕,心中湧出千百感受,竟然當真是茶記裡那個不能再熟悉的味道。能感動的有時不在產品用料或價值上,有時可能是那份能夠還原的真善美。。
2021-09-28 74 浏览
同朋友去左深水埗周圍遊,撞著撞著撞左入一間雪糕店。店內裝修簡潔,冇太多奢華多餘的裝修,不過凳唔算十分好坐。店內的雪糕都係素食,以植物奶配搭各種地道口味製成的雪糕。我揀左「夠姜迆」,仲要係特迆,即係姜味雪糕加左枝檸檬冰冰棒。第一次試素食雪糕,同奶製雪糕比,感覺少了一份軟綿細滑,不過口感仍然不錯!而且真心姜味十足夠晒姜,啱晒我呢啲好姜一族!檸檬雪條夠晒酸,好開胃的味道!配埋幾粒焦糖脆脆同個竹炭雪糕筒,真係一個好特別的配搭!有機會可以再去試埋其他味!
同朋友去左深水埗周圍遊,
撞著撞著撞左入一間雪糕店。
店內裝修簡潔,冇太多奢華多餘的裝修,
不過凳唔算十分好坐。
店內的雪糕都係素食,
以植物奶配搭各種地道口味製成的雪糕。
我揀左「夠姜迆」,仲要係特迆,
即係姜味雪糕加左枝檸檬冰冰棒。
第一次試素食雪糕,
同奶製雪糕比,感覺少了一份軟綿細滑,
不過口感仍然不錯!
而且真心姜味十足夠晒姜,
啱晒我呢啲好姜一族!
檸檬雪條夠晒酸,好開胃的味道!
配埋幾粒焦糖脆脆同個竹炭雪糕筒,
真係一個好特別的配搭!
有機會可以再去試埋其他味!
夠姜迆(特迆)
2021-09-26
夠姜迆(特迆)
2021-09-17 169 浏览
剛新開張一星期 💜迆💜佢個雪糕特別之處每日新鮮自家製造,賣唔哂都會清洗雪糕機保證每日新鮮,及真材實料👍🏻👍🏻👍🏻店員亦好細心介紹雪糕,非常貼心鹹檸七味雪糕🍦$38香滑香濃 100分😍豆腐味雪糕配麻辣醬$38味道絕對唔會太大衝擊,反而好溫和,微微既辣味加埋濃厚豆腐味,超正🤩🤩新張期仲買大送細,非常QQ 加上佢特別之處,每個月都有唔同嘅Menu包你唔會食到厭,每月去嘗試新驚喜先😃𝐶𝑝推薦指數🌕🌕🌕🌕🌕
剛新開張一星期 💜迆💜
佢個雪糕特別之處每日新鮮自家製造,賣唔哂都會清洗雪糕機
保證每日新鮮,及真材實料👍🏻👍🏻👍🏻
店員亦好細心介紹雪糕,非常貼心
鹹檸七味雪糕🍦$38
香滑香濃 100分😍
豆腐味雪糕配麻辣醬$38
新張期仲買大送細,非常QQ
加上佢特別之處,每個月都有唔同嘅Menu
包你唔會食到厭,每月去嘗試新驚喜先😃

𝐶𝑝推薦指數🌕🌕🌕🌕🌕
2021-09-15 112 浏览
太子純素雪糕店🔸豆腐🍦配麻辣醬🌶Tofu flavour with spicy sauce 夏天就是放棄自己,豁出去吃雪糕😌店員告知我們這間雪糕店想為大家提供具有香港特色的雪糕口味,所以口味也是非常特別,而且想提供一個地方讓大家可以hea😆…… ……. …… ……. …… ……. …… ……. …… ……. …… …….Menu (圖6-7)雪糕口味非常有趣啊🤣🔸豆腐雪糕配麻辣醬🔸本地薑味雪糕配焦糖脆脆🔸鹹檸七雪糕配檸檬皮🔸菠蘿冰雪糕四款雪糕也好吃🤩個人最喜愛本地薑味雪糕,一邊吃一邊感到整個口腔也是薑味,一直發熱😂,但是一點也不難吃!豆腐雪糕配麻辣醬,聽起來很奇怪吧!其實不太辣,沒有違和感的,就把它當成麻辣豆腐的甜品版吧😂後記:個人覺得不錯,雪糕夠滑,甜筒夠脆,包裝可愛,下星期還有雪糕配雪條的新配搭呢!試業期間,買大「迆」雪糕,加送一個小「迆」甜筒,兩個人便可以嘗試四個口味❤️雪糕店稍後還會繼續加入充滿香港特色的雪糕口味呢!
太子純素雪糕店🔸豆腐🍦配麻辣醬🌶
Tofu flavour with spicy sauce

夏天就是放棄自己,豁出去吃雪糕😌

Menu (圖6-7)
雪糕口味非常有趣啊🤣
🔸豆腐雪糕配麻辣醬
🔸本地薑味雪糕配焦糖脆脆
🔸鹹檸七雪糕配檸檬皮
🔸菠蘿冰雪糕

四款雪糕也好吃🤩

豆腐雪糕配麻辣醬,聽起來很奇怪吧!
其實不太辣,沒有違和感的,就把它當成麻辣豆腐的甜品版吧😂

後記:
雪糕店稍後還會繼續加入充滿香港特色的雪糕口味呢!