2022-11-11 60 浏览
最近喺銅鑼灣一間日式餐廳好受大家歡迎,原因係因為佢同咗好受大家歡迎嘅蠟筆小新做主題😂 唔單只係唔同分店有蠟筆小新嘅裝飾,連餐牌上嘅一啲款式都有佢哋嘅公仔圖案,所以唔少粉絲都專程嚟試~老實講我自己就唔係好鍾意蠟筆小新🤣有啲猥瑣好核突🥶但呢期大家都講到咁行,仲有咖喱同雪糕嘅Crossover,就一於試吓啦同大家分享🤓雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118一開頭其實我都好怕個味道會如何🥶不過我呢啲試伏專員,係唔會咁容易俾佢嚇到嘅🤓先講咖喱🍛其實係普通日式嘅咖喱,所以偏甜,當然佢可以選擇三個辣,我就揀咗最溫和嗰種~吉列豬扒都好厚肉亦都炸得好香脆,佢嘅雪糕係阿波羅雪糕切開左半,雪糕溶咗之後其實個作用有啲似忌廉🫣所以中和左咖喱嘅嗰種辣同埋鹹,咖喱嘅口感更加甜同埋溫和!所以都冇想像中咁恐怖🤣視覺就好大衝擊,而且都好特別,味道嘅話我唔會話佢難食,但唔會好食到想食晒再encore嘅個一種🤔不過如果係粉絲嘅話其實值得試吓!呢個價錢仲包左嘢飲同埋腐皮壽司🍣而嘢飲就有兩款揀一款係芒果同士多啤梨‼️光屁股怪獸草莓特飲反而呢款嘢飲初頭以為佢會好甜,但味道都唔錯,係梳打再加少少草莓甜味嘅嗰種,所以相對清新~帆立貝和牛丼+溫泉蛋

雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118

光屁股怪獸草莓特飲

帆立貝和牛丼+溫泉蛋 $118
牛肉嘅份量都幾多,而且質素唔錯,加埋溫泉蛋蛋汁再配飯開胃好食😋帆立貝就還好啦不過不失😗

總括來講我唔係蠟筆小新嘅粉絲,就唔係咁興奮啦🤣但如果覺得個主題得意嘅話,其實過嚟試吓都無妨嘅~
2022-11-09 48 浏览
繼雪糕拉麵之後,最近見到《Superdon》x 《蠟筆小生》推出一系列咖喱雪糕飯!帶住少少好奇,少少任性,少少中伏精神,再帶多個心口有雷嘅好朋友,陪我挑戰新嘗試!**條件係我肯出保濟丸😆結果都幾好味,阿波羅雲呢拿雪糕其實就好似忌廉一樣,混入香辣咖喱中,味道出奇地夾,一凍一熱並沒有違和感!有豬扒、炸雞、牛肉、海鮮四款選擇,我揀咗吉列豬扒。咖喱選了中辣啱啱好,而且豬扒炸得好香脆,有冇雪糕都咁好味!套餐包兩個腐皮壽司,一杯特飲和麵豉湯,我哋兩個人分一份,志在挑戰新口味!另外要多一個三文魚牛油果雜菜沙律,配上日式柚子醬汁好開胃!挑戰成功,感覺唔錯!**保濟丸就可以慳返😌

挑戰成功,感覺唔錯!
**保濟丸就可以慳返😌
2022-11-08
2022-11-08 51 浏览
☆ スーパー丼銅鑼灣駱克道501號地舖✦ 雪糕咖喱牛肉飯 (小辣)✦ 雪糕咖喱吉列豬扒飯 (甘口)鍾意蠟筆小新嘅我點可以唔黎支持下,本身可以咸甜一齊食嘅我,真係覺得一d違和感都無,唔食辣嘅我覺得叫小辣一齊食好夾,因為雪糕嘅甜會中和左d辣,變得惹味得黎又唔會好辣,吉列豬扒好香脆,另外牛肉分量都有好多,d飯用左珍珠米,粒粒分明又飽滿,唔錯呀!跟餐仲有腐皮壽司、麵豉湯、飲品,我當日就得返動感超人芒果特飲,幾好飲,酸酸甜甜咁好解渴。除左咖哩飯之外,仲有限定商品賣,小新迷真係唔好錯過呀(๑˃̵ᴗ˂̵)

☆ スーパー丼
銅鑼灣駱克道501號地舖

✦ 雪糕咖喱牛肉飯 (小辣)
✦ 雪糕咖喱吉列豬扒飯 (甘口)

• 雪糕咖喱吉列豬扒飯
  • 雪糕咖喱牛肉飯
💛好味指數:4.6/5💛💜回頭指數:4.5/5💜又俾啲新奇有趣嘅嘢吸引咗😎今次又試新嘢喇!係雪糕咖喱飯,而且仲同蠟筆小新聯乘,成個感覺都好有趣🍛呢個小新系列只限銅鑼灣和大埔分店,除咗雪糕咖喱飯仲有小新周邊產品,Fans唔好錯過😝✅雪糕咖喱牛肉飯$118凍冰冰嘅阿波羅雪糕配上熱辣辣嘅日式咖喱,俾我想像中夾😋除咗中和辣味,雪糕口感仲有啲似Cream咁,不過雪糕筒配咖喱就唔太啱我口味🫣我地選咗Normal小辣,因為職員話咖喱偏甜唔會好辣,都真係唔算好辣🌶我都幾鍾意食甜咖喱,搞到我都好好奇到底美冴大辣會係點🤣媽媽發脾氣應該辣到飛起😝🤰🏻跟餐配腐皮壽司、麵豉湯和動感超人芒果特飲,飲品賣相好吸引,味道偏甜,不過芒果味唔算太濃🥭✅松葉蟹肉和牛丼$128有松葉蟹肉、蟹籽和肩板腱和牛,牛肉的份量都幾多🐮啲牛肉的質素都唔錯🥩🐻總結出於好奇心絕對可以試吓😌除咗雪糕咖喱飯仲有普通咖喱/丼飯食,都唔錯👍🏻📍スーパー丼 (駱克道) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道501號地舖
💛好味指數:4.6/5💛
💜回頭指數:4.5/5💜

✅雪糕咖喱牛肉飯$118

✅松葉蟹肉和牛丼$128

🐻總結

📍スーパー丼 (駱克道) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道501號地舖
🍦 + 🍛 = Weird but surprisingly Good!🤩經常聼男朋友吹捧雪糕送飯一流!😶聲稱屋企無野送飯陣時拎盒Mövenpick士多啤梨雪糕送飯真係滿分(??),好奇寶寶錯過了雪糕拉麵,今次 @superdon_hk 推出咗雪糕咖喱飯🍛真係不能錯過!重點係銅鑼灣店係我返屋企嘅必經之路,🤣日日望住店外超可愛嘅蠟筆小新主題真係心動到爆~! 🌟雪糕咖喱牛肉飯 $118 (銅鑼灣及大埔分店限定)套餐均連1️⃣兩件腐皮壽司🥣、2️⃣特飲🫖、3️⃣味增湯- 辣度可選甘口\中辛\大辛~🌶中辛嘅小辣都幾明顯,咖喱醬質地比較濃稠、齋食咖喱飯會先嘗到頗明顯嘅辣味、餘韻再帶點奶味,食開譚仔五小嘅朋友嗌小辣就啱曬~!🥳- 原本擔心融化的雪糕會成灘水浸到飯濕噠噠抑或過於冰凍令米飯結成一舊舊(︶^︶)驚喜地,雲呢拿雪糕不算太快溶化呢、食到一半先逐漸半融呈忌廉質地~而半份雪糕不會太甜膩 🍦甜味嘅雪糕搭上辣味嘅咖喱、甜辣交錯的味道其實意想不到地不錯幾夾呢!👻絕對不伏都不衝擊~!😈不過飯溫度會比較偏凍和偏軟的米飯質地男友就不算太中意,我就覺得還好~🤧- 上藍下黃嘅「動感超人芒果特飲」味道就正正常常,無咩氣泡而芒

🌟雪糕咖喱牛肉飯 $118 (銅鑼灣及大埔分店限定)
套餐均連1️⃣兩件腐皮壽司🥣、2️⃣特飲🫖、3️⃣味增湯

- 上藍下黃嘅「動感超人芒果特飲」味道就正正常常,無咩氣泡而芒果味都比較微,飲落會有淡淡的甜味和芒果味,一般般~🍸但攪勻漸層飲品的一刻真心好療愈!😻

🦐其他:
- 雪糕咖喱飯等候需時,要多少少耐性呢🤏
- 丼飯和刺身都好不錯~兩大塊三文魚腩都係$42,
真心抵食!🥹

📝 推薦!雖然食物品項再加上「蠟筆小新系列」主題睇落好Gimmick同打卡,但實質味道真心幾好,而定價都唔貴,絕對試得過呢!店内仲有好多公仔,超可愛🥹若係蠟筆小新fans仲可以加購埋精品!~(6.5/10)

📍スーパー丼 SUPERDON - 銅鑼灣駱克道501號地下/大埔超級城B 區1樓130-133A號舖/佐敦彌敦道380號逸東酒店LG1號鋪
想左勁耐😍終須有機會黎食啦😍係蠟筆小新聯乘呀😋🖍️身為小新迷真係覺得勁吸引🥰🥰-🖍️🍦🍛蠟筆小新雪糕咖喱炸雞飯 $118配 腐皮壽司🍣 特飲🍹 及 麵豉湯 🍲雪糕咖喱飯可以揀炸雞🐥、吉列豬扒🐷、牛肉🐮、同埋海鮮🦞四款配料今日生意太好冇晒最正嘅吉列豬扒🥹所以我就叫左炸雞🍗都好正呀 份量好多 雞肉好多👍🏻又唔會一大舊肥膏或者炸皮咁樣☺️辣度有甘口👶🏻、中辛👦🏻、同埋大辛👸🏻三款揀我揀左小新嘅中辛🥰食完仲可以拎走個小新牌仔中辛都真係有少少辣 配埋超級creamy嘅雲呢嗱雪糕🍦真係好match呀🥰🥰食之前有擔心凍熱溝埋會肚仔唔舒服 但全日都完全冇事💖 我一定會返黎食多次呀😝-🐋🍳🐮饅魚玉子和牛丼 $108配 沙律菜🥗、熱茶☕️、及 麵豉湯 🥣朋友食呢個丼都超正🥰饅魚同埋和牛都好高質😋和牛超厚切又勁多塊兩塊饅魚又厚又香🤤饅魚汁甜甜地唔會太稠溝埋蛋漿一齊食啲珍珠飯🍚真係好正🤭呢個飯都有配前菜同湯🤗好抵食

想左勁耐😍終須有機會黎食啦😍

今日生意太好冇晒最正嘅吉列豬扒🥹
所以我就叫左炸雞🍗
都好正呀 份量好多 雞肉好多👍🏻
又唔會一大舊肥膏或者炸皮咁樣☺️
辣度有甘口👶🏻、中辛👦🏻、同埋大辛👸🏻三款揀
我揀左小新嘅中辛🥰食完仲可以拎走個小新牌仔

🐋🍳🐮饅魚玉子和牛丼 $108
配 沙律菜🥗、熱茶☕️、及 麵豉湯 🥣

朋友食呢個丼都超正🥰
饅魚同埋和牛都好高質😋和牛超厚切又勁多塊

塊饅魚又厚又香🤤饅魚汁甜甜地唔會太稠
溝埋蛋漿一齊食啲珍珠飯🍚真係好正🤭
呢個飯都有配前菜同湯🤗好抵食
2022-11-03
2022-11-04 58 浏览
✍️餐點介紹——◽️三文魚親子丼 HK$108評論:這次的生魚片有點薄,雖然看照片感覺很厚但其實真的是角度問題😂吃起來口感研究不錯,鮭魚腹這個部位吃起來真的油花很均勻很滿足☺️下面的飯今天不夠醋😮‍💨有點失望,上次來的時候飯的部分也很到位的說,旁邊還會附小菜跟味噌湯,味道就是中規中矩,論CP值尚可接受-🫵惟翔碎念✊這次是我的二訪,上次去吃是一年前的時候,那時候的水準真的是五星神店,但這次去吃真的偏失望,整個水平都下降了不少,雖然沒什麼漲價但鮭魚明顯越切越薄了,醋飯也沒像上次一樣這麼好吃了!但我看好幾桌都點他的和牛丼飯,所以感覺會比較不踩雷(我上次朋友有吃也說不錯🫶🏻)但一如往常的很多人🫠我12:00開門準時去已經一堆人在外面等了,總之我下次還會給他機會,希望他不會讓我失望第二次🥲我還是會給他4分啦,以這個價錢其實已經不差了-惟翔推薦的品項:鰻魚玉子和牛丼惟翔的總評分:🌕🌕🌕🌕(滿分5分)
✍️餐點介紹——

◽️三文魚親子丼 HK$108

🫵惟翔碎念✊

惟翔推薦的品項:鰻魚玉子和牛丼
惟翔的總評分:🌕🌕🌕🌕(滿分5分)
2022-11-04 62 浏览
小編最鍾意嘅小新竟然喺銅鑼灣餐廳出現😍🤩 作為fans之一,一定要去試試😆 帆立貝和牛丼🐮 $128呢款丼係炸帆立貝配上和牛,帆立貝炸得香脆和牛夠厚、味道亦豐富,熟度可以揀係五、七或九成🤩 雪糕咖喱吉列豬扒飯🍨🍛 $118吉列豬扒夠厚炸亦炸得好脆,份量夠多小編揀咗中辣咖喱🌶,阿波羅雪糕溶化之後變咗忌廉嘅質地,咖喱撈埋雪糕就甜甜辣辣,辣度啱啱好😋💯,十分開胃🤩第一次試到呢種又凍又熱嘅口感❄️🔥,味蕾同視覺上都得到刺激,簡直係好令人驚喜😝🍨 光屁股怪獸草莓特飲🍹🍓聽個名真係好搞笑😝,呢杯特飲係梳打水加士多啤梨醬,感覺清新,又唔會好甜😊 總括嚟講,呢個餐係好超值,另外仲有麵豉湯、腐皮壽司同一杯小新主題特飲俾客人,係好滿足嘅感覺😁👏體驗「雪糕咖哩飯」之後,仲可以換購限量版「蠟筆小新系列」嘅Tee 同布袋,小編就忍唔住訂咗件tee💥🙌 SUPERDON銅鑼灣駱克道501號地舖 #スーパー丼 #Superdon #Donburi #japanesefood #銅鑼灣 #Cwb #Taipo #hkfoodieclub #sukiyaki #蠟筆小新 #雪糕咖哩飯 #咩玩法 #你試過未 #新潮創意 #

帆立貝和牛丼🐮 $128

雪糕咖喱吉列豬扒飯🍨🍛 $118

吉列豬扒夠厚炸亦炸得好脆,份量夠多

光屁股怪獸草莓特飲🍹🍓

SUPERDON
銅鑼灣駱克道501號地舖

#スーパー丼 #Superdon #Donburi #japanesefood #銅鑼灣 #Cwb #Taipo #hkfoodieclub #sukiyaki #蠟筆小新 #雪糕咖哩飯 #咩玩法 #你試過未 #新潮創意 #阿波羅 #限量tee #布袋
2022-11-01
2022-11-02 118 浏览
呢間日式小店主打各式丼飯💛價錢大眾化又好味如北海道海鮮丼、吞拿魚三色丼、和牛丼等今次餐廳聯乘蠟筆小新推出四款雪糕咖喱飯仲有蠟筆小新主題嘅周邊產品發售不過就只有大埔同銅鑼灣店先有記得唔好去錯分店呀😉-🍛雪糕咖喱炸雞飯($118)咖哩分咗三個辣度等級Tt我諗住日式咖喱唔會好辣所以就揀咗最辣果級「大辛」🙈出乎意料辣勁超強😂不過一啖咖喱一啖雪糕冷熱交替,辣得好爽好刺激呀👍🏻而且咖喱汁同雲呢嗱雪糕撈勻之後個味道又幾融合絕對唔伏,幾有新鮮感💯套餐仲附有腐皮壽司、味噌湯同特飲非常豐富呢💕🍹動感超人芒果特飲漸層顏色鮮艷吸引幾啱相機食先📸入口酸甜清新,解辣唔錯!而另一款就係士多啤梨口味喔🍓🍱海之幸丼($145)有松葉蟹肉、北奇具、蟹籽、甜蝦同北海道帆立貝刺身新鮮鮮甜蟹肉同蟹籽份量都唔少用嚟撈飯食一流💯值得一讚嘅係壽司飯夠醋酸味啱晒我口味呀😁
呢間日式小店主打各式丼飯💛
價錢大眾化又好味
如北海道海鮮丼、吞拿魚三色丼、和牛丼等
今次餐廳聯乘蠟筆小新推出四款雪糕咖喱飯
仲有蠟筆小新主題嘅周邊產品發售
不過就只有大埔同銅鑼灣店先有
記得唔好去錯分店呀😉

🍛雪糕咖喱炸雞飯($118)
咖哩分咗三個辣度等級
Tt我諗住日式咖喱唔會好辣
所以就揀咗最辣果級「大辛」🙈
出乎意料辣勁超強😂
不過一啖咖喱一啖雪糕
冷熱交替,辣得好爽好刺激呀👍🏻
而且咖喱汁同雲呢嗱雪糕撈勻之後
個味道又幾融合
絕對唔伏,幾有新鮮感💯
套餐仲附有腐皮壽司、味噌湯同特飲
非常豐富呢💕

🍹動感超人芒果特飲
漸層顏色鮮艷吸引
幾啱相機食先📸
入口酸甜清新,解辣唔錯!
而另一款就係士多啤梨口味喔🍓

🍱海之幸丼($145)
有松葉蟹肉、北奇具、蟹籽、甜蝦同北海道帆立貝
刺身新鮮鮮甜
蟹肉同蟹籽份量都唔少
用嚟撈飯食一流💯
值得一讚嘅係壽司飯夠醋酸味
啱晒我口味呀😁
2022-10-31 149 浏览
呢間走小清新路線既丼飯小店,提供各式丼飯,如北海道海鮮丼、吞拿魚三色丼及北海道馬糞海膽丼等,亦可以自選海鮮配搭。繼早前大熱雪糕拉麵後,依家SUPERDON都 推出咗夏日限定嘅雪糕咖喱飯🤩仲係以「蠟筆小新」為主題,除咗嘢食之外亦有小新嘅周邊產品架。但只限銅鑼灣同大埔分店,每日限量供應「新夏日最新傑作 蠟筆小新餐牌」🌟雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118🌟雪糕咖喱炸雞飯 $118🌟雪糕咖喱牛肉飯 $118🌟雪糕咖喱海鮮飯 $138🌟雪糕咖喱吉列豬扒飯🐷 $118我揀咗中辣🌶,就咁食咖喱有啲辣,如果撈埋雪糕就似平時甜甜地嘅日式咖喱。呢款雪糕溶咗似忌廉嘅質地,如果一啖雪糕一啖咖喱會有又凍又熱嘅口感❄️🔥,味道係好正常🤣份量好多。吉列豬扒都炸得好脆,不過要食返啲,雪糕都溶得比較快呢個價錢仲包左湯、腐皮壽司同動感超人芒果特飲。🌟松葉蟹腳和牛丼 $128肩板腱和牛、松葉蟹肉、蟹籽肩板腱和牛揀咗7成熟,和牛份量都算多而肉質都唔會鞋。飯會有少少汁調味,唔夠可以再自己加。呢個會配咗沙律同湯

「新夏日最新傑作 蠟筆小新餐牌」
🌟雪糕咖喱吉列豬扒飯 $118
🌟雪糕咖喱炸雞飯 $118
🌟雪糕咖喱牛肉飯 $118
🌟雪糕咖喱海鮮飯 $138

🌟雪糕咖喱吉列豬扒飯🐷 $118

呢個價錢仲包左湯、腐皮壽司同動感超人芒果特飲。

🌟松葉蟹腳和牛丼 $128
肩板腱和牛、松葉蟹肉、蟹籽
【 即刻試!痴線雪糕咖哩飯伏唔伏!?🤨 】之前出雪糕拉麵無試,今次我終於鼓起勇氣試 @superdon_hk 聯乘蠟筆小新既呢個最新雪糕咖哩飯!咖喱飯可以揀唔辣/小辣/大辣~再配吉列豬扒/炸雞/牛肉或者海鮮,價錢$118-$138,個餐已連兩件腐皮壽司麵豉湯同特飲~📍雪糕咖喱吉列豬扒/雞扒飯 $118黎到個樣都靚仔,雪糕係雲呢拿味,影左陣相啲雪糕就開始溶溶地,佢溶左我就mix埋咖喱黎食,感覺就好似忌廉咁,但佢就會令到啲汁凍咗,如果你係鐘意熱辣辣食既就可能就分返開一啖雪糕一啖咖哩冰火式咁食就好啲~📍再講個咖哩同配料佢個咖哩唔係日式嗰種甜既~而我叫咗唔辣係ok既個味~至於吉列豬扒同炸雞,份量都足同埋都熱辣辣,肉身唔鞋口都juicy📍腐皮壽司我睇相有三舊但原來係兩舊haha! 📍動感超人芒果特飲藍色梳打配埋清甜嘅芒果,有兩程漸層個樣比較igable! 呢杯係比較甜既📍光屁屁怪獸草莓特飲呢杯個底應該係青蘋果梳打再加士多啤梨醬,感覺清新啲無咁甜📍依家食雪糕咖喱飯,仲可以換購埋蠟筆小新系列嘅限量版精品,好似啲Tee同埋布袋等,但要留意返!佐敦店係無蠟筆小新系列架~~~#雪糕咖哩飯#蠟筆小新#sup
【 即刻試!痴線雪糕咖哩飯伏唔伏!?🤨 】

雪糕咖哩吉列雞扒

📍雪糕咖喱吉列豬扒/雞扒飯 $118

📍再講個咖哩同配料

📍腐皮壽司我睇相有三舊但原來係兩舊haha!

📍動感超人芒果特飲

📍光屁屁怪獸草莓特飲
呢杯個底應該係青蘋果梳打再加士多啤梨醬,感覺清新啲無咁甜

#雪糕咖哩飯#蠟筆小新#superdon
#銅鑼灣咖哩飯#雪糕關注組#大埔美食#阿菠蘿雪糕
#大口在銅鑼灣#銅鑼灣美食#打卡餐廳#打卡美食#銅鑼灣日本菜
#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#like4like#followme#photooftheday#foodoftheday#ufoodphoto
雪糕咖哩吉列雞扒
2022-10-28 165 浏览
身先士卒試吓呢個雪糕咖喱😂同蠟筆小新聯成好可愛😍之前已經有拉麵店放雪糕入湯底,聽聞都好唔錯,今次竟然輪到咖喱🍛吉列豬扒咖喱飯($118)價錢附送兩舊腐皮壽司同埋麵豉湯仲有飲品,飲品係動感超人顏色嘅芒果梳打💙小辣咖喱配上雪糕,竟然唔係鹹鹹甜甜,雪糕中和咗少少咖喱嘅辣味同鹹味,混和之後口感更加滑,不失為一個特別嘅配搭🤣不過缺點就係會好快凍咗🥶而且雪糕筒唔似係拉麵度會溶化,要分開食😂豬扒炸得好脆好好食🐷想來挑戰嘅朋友記得快啲試吓😬
🤍鵝肝和牛丼 $108🤍松葉蟹肉和牛丼 $128🤍完熟水蜜桃 Ripe White Peach Soda $30🤍信州蘋果 ShinShu Apple Soda $30-上星期五想食牛但唔想咁heavy食燒肉🤣所以揀左呢間丼飯佢d和牛都係assume左係五成熟 不過我覺得其實佢得三成 如果再熟d會再好味d因為佢唔係真係一片好薄既牛 都有少少厚度同埋份量都算足夠👏🏻不過我朋友叫左個松葉蟹既份量超少🫡明明張圖唔係咁 少失望但味道都是不錯的唯一唔太好既地方係佢d飯會偏甜🤣唔係醋飯個隻甜(如果你個兜嘢無刺身)係燒汁個隻甜 但too much-叫一個飯會跟埋麵豉湯同沙律 食完都算滿足🤭如果行開銅鑼灣唔知食咩都可以試下 不過不失🫡
🤍鵝肝和牛丼 $108

係燒汁個隻甜 但too much
叫一個飯會跟埋麵豉湯同沙律 食完都算滿足🤭
如果行開銅鑼灣唔知食咩都可以試下 不過不失🫡
2022-10-20 237 浏览
門口見到店內冇人客,仲以為只做外賣,開門問店員係咪冇堂食,佢話有堂食。行入少少只見到有一枱客人。相對隔幾個舖位嘅另一間要等位嘅Doraya 形成好大對比,食完後明點解呢間冇人排。打開個menu 魚生飯,甚至自選魚生配飯好少選擇,當刻好想走,但行到攰唔想再搵地方,將就吓叫個吞拿魚蓉三文魚子溫泉蛋飯。一嚟到就覺得好似喺啲凍肉食品店買啲魚生再舖喺飯面,見到pat吞拿魚蓉呈方形,而飯又煮唔好,性價比極低。堂食有加一,但只見成班員工喺前台圍埋傾計,見到後面枱客人叫咗幾次先有人應,間舖冇乜人,但又要叫佢嚟加茶先加。間舖咁冷清係有原因,食完心情好低落,返去同朋友呻,先知道原來呢間好出名。出名伏?原來係出名黃。唔係黃就大晒,好食是良知。

吞拿魚蓉三文魚子溫泉蛋飯
之前已經食過幾次 掛住刺生飯再黎食 今次叫左個天婦羅蝦牛肉don同海之幸don同個炸雞塊天婦羅蝦牛肉don🍤 天婦羅蝦係新鮮炸起 外脆蝦都新鮮牛肉比之前食差左 冇左粉嫩感 牛味都淡左海之幸don🦞🦀一個don有齊松葉蟹 北寄貝 帶子 甜蝦 全部都好新鮮 特別推薦北寄貝 好肥美 帶子有檸檬片夾住 多左重鮮味炸雞塊🐥呢個好有驚喜 食落炸粉薄得黎肉質嫩滑 唔似一般唐揚炸雞 食落都冇罪惡感服務態度還好 但可多留意客人 叫左幾次都冇人見到
之前已經食過幾次 掛住刺生飯再黎食
今次叫左個天婦羅蝦牛肉don同海之幸don同個炸雞