2024-06-26 137 浏览
啱啱送完姨甥仔去補習後,發現一間拉麵店,就同屋企人食住嘢等佢放學~ 味道確實有驚喜[室內環境][餐牌]季節限定❤️蟹皇湯拉麵配炙燒豚叉燒 $98入口鮮甜的湯底,拉麵軟硬亦可自由選擇,非常貼心~ 蟹鉗預先剝了殼 ,吃得更方便👍而且豚肉叉燒大大塊,帶有灼燒的味道😋[另一款餐牌]❤️原隻蕃茄特濃湯拉麵 配炙燒雞叉燒 $80雞叉燒味道也得相當不錯 ,油香豐富原個新鮮的番茄成為這湯底的特色,濃郁又鮮甜 ❤️吉列牛肉薯餅 $38日本最經典美食之中,「可樂餅」是我的最愛令我想起每次日本旅必食小吃~ 鬆軟的薯泥是可樂餅的靈魂;外皮金黃酥脆,口感濃郁鬆軟,非常滋味❤️炸海苔魷魚(套餐 $30 連飲品)酥脆炸魷魚,食落卻不油膩;加上海苔粉作調味,惹味非常總結:拉麵湯底和用料,套餐配搭價錢亦相宜~是石門不錯的拉麵選擇

[室內環境]

[餐牌]季節限定

❤️蟹皇湯拉麵配炙燒豚叉燒 $98

入口鮮甜的湯底,拉麵軟硬亦可自由選擇,非常貼心~

蟹鉗預先剝了殼 ,吃得更方便👍

而且豚肉叉燒大大塊,帶有灼燒的味道😋

[另一款餐牌]

❤️原隻蕃茄特濃湯拉麵 配炙燒雞叉燒 $80

雞叉燒味道也得相當不錯 ,油香豐富

原個新鮮的番茄成為這湯底的特色,濃郁又鮮甜

❤️吉列牛肉薯餅 $38

日本最經典美食之中,「可樂餅」是我的最愛

❤️炸海苔魷魚(套餐 $30 連飲品)

酥脆炸魷魚,食落卻不油膩;加上海苔粉作調味,惹味非常

總結:
拉麵湯底和用料,套餐配搭價錢亦相宜~是石門不錯的拉麵選擇

• 吉列牛肉薯餅
  • 炸海苔魷魚
  • 拉麵
2024-06-19 123 浏览
收工係石門做瑜珈之前見有啲時間 同朋友試咗間拉麵小店!食完好有驚喜!值得推薦!晚餐平均一碗拉麵大概80蚊 份量比普通拉麵店多 性價比好高 加30蚊仲有個得加配腹滿套餐 有多⼀款小食同飲品 好抵食!餐廳環境舒適 座位非常闊落 呢度嘅店員仲好友善 主動推介佢哋嘅期間限定款式 🔸 蟹皇湯拉麵配炙燒豚叉燒($98)湯底非常鮮甜 叉燒肥瘦適中 蟹鉗嘅蟹肉好飽滿多肉 餐廳仲好細心咁剝咗一半殼 方便客人進食🔸甘口博多豚骨湯拉麵($79)湯底濃郁拉麵十分掛湯 有木耳作為配菜 同拉麵一齊食好一口感 呢碗本身配有糖心蛋 個蛋流心又入味 超正!🔸唐揚炸雞呢度炸物配嘅醬汁好特別 酸酸地 中和咗炸物嘅油膩感 炸雞皮薄多汁🔸炸海苔魷魚係必點小食 海苔連埋炸粉裹喺魷魚上 炸粉薄皮 魷魚新鮮

🔸 蟹皇湯拉麵配炙燒豚叉燒($98)

🔸甘口博多豚骨湯拉麵($79)

🔸唐揚炸雞

🔸炸海苔魷魚
係必點小食 海苔連埋炸粉裹喺魷魚上 炸粉薄皮 魷魚新鮮
好耐冇食拉麵,路經以前電車可以义電的停車場順道义一义燒,就去石門一帶食搵拉麵店。見到拉麵店,裝橫富日式風味,就#超!!濃厚番茄湯底+炙燒牛舌+(有各式配料只需$12(慢煮豚軟骨/炙燒豚肉义燒/炙燒雞义燒)第一次食原隻番茄,紅卜卜的蕃茄煮得軟腍又爽口,炙燒牛舌軟軟綿綿,入口即溶,食指大動之外,是夏天之選。#醬油清义燒拉麵 : 清湯濃而不油膩,义燒大塊又軟熟,配上軟又爽的拉麵,K先生秒速食完。#唐揚炸雞 :加追炸雞,啖啖肉,外酥內多雞汁,好味道。#信州提子梳打#麥茶食日式食物配上日式飲品,真的好正,提子梳打提醒味蕾,麥茶是健康飲品,日本人視日日一杯當餐後飲品,相當健康。
見到拉麵店,裝橫富日式風味,就

#唐揚炸雞 :加追炸雞,啖啖肉,外酥內多雞汁,好味道。

#信州提子梳打
#麥茶

2024-06-13
  • 濃厚番茄湯底+炙燒牛舌+(有各式配料只需$12(慢煮豚軟骨/炙燒豚肉义燒/炙燒雞义燒)
2024-06-11 96 浏览
一喜‧拉麺(10/6/2024)今天同個朋友去沙田第一城親友屋企打麻雀,打完後就同朋友去食晚飯,親友就介紹我哋去附近一間日式拉麵店食,佢話這間日式拉麵店嘅拉麵好食又好抵食,這間日式拉麵店叫一喜‧拉麺,位於沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下G18號舖,港鐵石門站C出口行幾分鐘就到,十分方便,店𥚃面裝修好有日本風味,地方寬敞、光猛、整齊同整潔,令人坐得舒服,員工有禮貌,服務態度好,來這裏食都唔錯。餐牌上的日式拉麵相片影得好靚,見到都好吸引,又有好多款拉麵選擇,仲可以按照自己嘅口味選擇麵質及湯底濃淡度,真係貼心,除咗有拉麵食,仲有小食、飲品,還有套餐,尤其是抵食嘅日式丼飯晚餐定食,每晚都有4種丼飯嘅選擇,價錢又唔貴,真係好抵食,只係平日星期一至五晚先有得食。我點了店內人氣嘅濃厚醬油豚骨湯拉麵,我朋友鍾意食辣,就揀咗微辛伊勢海老豚骨湯拉麵,我哋都加咗隻糖心蛋,再加小食嘅羽根燒餃子同炸海苔魷魚,飲品嘅樽裝麥茶同綠茶。濃厚醬油豚骨湯拉麵嘅湯底是濃濃豚骨湯,單是湯底味道有濃郁香味,以豬骨高湯熬煮而成,加埋炭燒叉燒,又圓又滋味又大塊,還有木耳食得令人爽口,仲有糖心蛋個蛋黃軟滑多汁,好香蛋味,加埋紫菜、
一喜‧拉麺(10/6/2024)

我點了店內人氣嘅濃厚醬油豚骨湯拉麵,我朋友鍾意食辣,就揀咗微辛伊勢海老豚骨湯拉麵,我哋都加咗隻糖心蛋,再加小食嘅羽根燒餃子同炸海苔魷魚,飲品嘅樽裝麥茶同綠茶。濃厚醬油豚骨湯拉麵嘅湯底是濃濃豚骨湯,單是湯底味道有濃郁香味,以豬骨高湯熬煮而成,加埋炭燒叉燒,又圓又滋味又大塊,還有木耳食得令人爽口,仲有糖心蛋個蛋黃軟滑多汁,好香蛋味,加埋紫菜、蔥花同芝麻就更加香,整體令碗麵好有香口感,麵條質我選擇了普通,啲麵入口既感覺真係不淋不硬,亦特別爽滑好食。

而微辛伊勢海老豚骨湯拉麵只係小小辣,湯底濃郁辛香而不嗆喉,叉燒肉質鮮嫩多汁,仲有兩粒好味小雲吞,真係令人食得滿足嘅拉麵。小食嘅羽根燒餃子是店裡的特色點心,餃子大大粒,一份三件連著,外皮煎至金黃酥脆,肉味香而不滑,每個餃子都有一個獨特的羽根燒花紋,好有日式餃子特色,真係好食,而炸海苔魷魚就香脆可口,熱辣辣脆卜卜,份量不少,魷魚肉質爽滑,好配合同飲品嘅樽裝麥茶和綠茶一齊食。

這間日式拉麵店好值得推介俾大家,食得好滋味又好抵食,食品處理得好,價錢又大衆化超值,我哋下次都會再來食其他食品。
2024-06-08 74 浏览
口淡淡想食拉麵🍜🍜好開心可以去到一間用心經營嘅小店☺️(位置方便喎~石門站一出A出口就到😜唔洗搵)(有獨毒位好可愛😆)餐牌都幾多嘢揀㗎喎~最吸引我嘅梗係白雞湯拉麵啦唔係度度都有得食❗️ 估唔到石門都有❗️😋😋$79 一碗拉麵喎😎價錢吸引佢仲有做晚市定食全部都70幾蚊 (不過個人對飯興趣不大😗)多口問店員有咩好推介?佢就介紹咗兩款期間限定:1️⃣ 炙燒牛舌茄湯2️⃣蟹皇湯拉麵 (配炙燒牛舌/炙燒豚叉燒或雞叉燒)店員話茄湯好多女仔鍾意食..👉🏼👈🏼但我冇聽佢話✨我揀咗蟹湯配豚叉燒(覺得矜貴啲😂)✨另外再叫咗白雞湯要辛口❤️‍🔥(唔使加錢)🍜濃味辛口白雞湯(+$16 加流心蛋同特盛叉燒)見到個湯咁濃郁 令我興奮不已😆即刻飲番啖🫨醒腦醒神‼️好少喺日本拉麵食到呢一種辣味好香口 令我飲完一啖又另一啖🫨🫨好彩有加咗特盛叉燒🥹目測每一塊有1.5cm 厚‼️總共有四塊咁多‼️(即刻覺得有抵咗🫨)佢係我咁大個女食過最好食嘅雞叉燒快快都有火炙過‼️啖啖都食得出有雞嘅鮮甜味㗎麪質唔軟唔硬 唔粗唔幼 但份量都幾多見到店長每一碗拉麵都較鬧鐘煮⏰覺得好有心機我哋仲加咗小食同飲品$30(羽根燒餃子🥟+道地麥茶)餃子嘅底部真係好脆口餡料就係
口淡淡想食拉麵🍜🍜
好開心可以去到一間用心經營嘅小店☺️

(位置方便喎~石門站一出A出口就到😜唔洗搵)

(有獨毒位
好可愛😆)

餐牌都幾多嘢揀㗎喎~

最吸引我嘅梗係白雞湯拉麵啦
唔係度度都有得食❗️ 估唔到石門都有❗️😋😋
$79 一碗拉麵喎😎價錢吸引
佢仲有做晚市定食
全部都70幾蚊 (不過個人對飯興趣不大😗)

多口問店員有咩好推介?
佢就介紹咗兩款期間限定:
1️⃣ 炙燒牛舌茄湯

2️⃣蟹皇湯拉麵
(配炙燒牛舌/炙燒豚叉燒或雞叉燒)

店員話茄湯好多女仔鍾意食..
👉🏼👈🏼但我冇聽佢話
✨我揀咗蟹湯配豚叉燒(覺得矜貴啲😂)
✨另外再叫咗白雞湯要辛口❤️‍🔥(唔使加錢)

🍜濃味辛口白雞湯(+$16 加流心蛋同特盛叉燒)

見到個湯咁濃郁 令我興奮不已😆
即刻飲番啖🫨醒腦醒神‼️
好少喺日本拉麵食到呢一種辣味
好香口 令我飲完一啖又另一啖🫨🫨

好彩有加咗特盛叉燒🥹
目測每一塊有1.5cm 厚‼️總共有四塊咁多‼️
(即刻覺得有抵咗🫨)
佢係我咁大個女食過最好食嘅雞叉燒
快快都有火炙過‼️
啖啖都食得出有雞嘅鮮甜味㗎

麪質唔軟唔硬 唔粗唔幼 但份量都幾多

見到店長每一碗拉麵都較鬧鐘煮⏰覺得好有心機

我哋仲加咗小食同飲品$30
(羽根燒餃子🥟+道地麥茶)

餃子嘅底部真係好脆口

餡料就係一般嘅日本餃子 驚唔夠飽都可以叫埋~
然後店長拎咗原枝清麥茶比我

我呢啲重口味人士 一定會再食濃味雞白湯
太啱我喇‼️‼️

(完食)

2024-05-11 105 浏览
平時好鍾意去啲小店幫襯,今次經過,又未食午餐,就試吓!入到嚟叫咗碗拉麵同小食,湯底濃郁,麵質彈牙,服務不錯!由於我食量不大,所以叫了一個$68嘅套餐,輕盈嘅拉麵加小食!我見餐牌,就算係標準裝,拉麵都不貴!價錢總算合理!總括而言,無論食物、服務、環境都OK!支持小店!加油!
2024-05-11
2024-05-06 78 浏览
今日專登到石門試下呢間拉麵店。佢本身都多選擇,有豚骨湯、雞白湯、仲有蝦湯,又分鹽味底同醬油底。今日就試佢嘅新期間限定九洲風味豬軟骨拉麵。加多$30可以跟埋小食同飲品。豬軟骨真係好鬼大條,食肉獸一定鍾意。湯底係醬油豚骨濃湯湯底豚骨味濃但係一啲都唔咸,值得一讚,其他配料有紫菜、木耳絲、半隻溏心蛋,溏心蛋夠入味。麵係普通直麵,開頭都有咬勁,可以湯夠熱,之後會變淋所以建議快啲食。小食叫咗份吉烈炸蠔,新鮮熱辣炸起。好正。呢區真係冇乜好拉麵店,呢度簡直係清泉。

小食叫咗份吉烈炸蠔,新鮮熱辣炸起。好正。

呢區真係冇乜好拉麵店,呢度簡直係清泉。
2024-05-06
午餐
2024-05-01 184 浏览
今日在石門發現了一間日式拉麵的小店,價格不貴🤗濃厚醬油豚骨湯拉麵 🍜⋯⋯我加左$16 有一隻溏心蛋和特盛叉燒…..雖然係濃厚醬油湯底,湯底厚身得來調味適中,唔會太鹹和油膩👍叉燒大大塊、略略煎過,入口即溶🤤🤤另外溏心蛋煮得剛剛好,蛋黃流心👍另一款拉麵揀咗「辣肉味噌豚骨湯拉麵」🌶️ 幼麵加辣肉味噌醬,有2大塊叉燒和一隻溏心蛋!湯底濃郁,辛辣味香濃,味道不錯!小食炸海苔魷魚🦑和吉列炸蠔也不錯!
今日在石門發現了一間日式拉麵的小店,價格不貴🤗

小食炸海苔魷魚🦑和吉列炸蠔也不錯!
2024-04-28 1605 浏览
石門的一間人氣拉麵店結業了,大家都覺得好可惜。不過,一換,就換來兩間拉麵店的進駐。真的可以說,石門這一個小小商圈,真是一個飲食的福地。上次試了商場 food count 內的一間,這一次就去到火車站出口,前身是燒臘店的一個鋪位。進場的,是一間日式拉麵店,名叫《一喜拉麵》。有新的拉麵店啊! 那就要試試看,這拉麵店能不能給我一個 "喜"。這一間拉麵店,店子看起來比以前的一間細,但店方很懂得去擺位,招呼到多客人之餘又不會令人感到擠迫。再加上店內外的一切都好新,感覺份外的衛生。第一次來,我點了一客伊勢海老豚骨湯拉麵。湯底是濃濃豚骨湯加上濃濃的蝦膏蝦油,單是湯底已經是超滿足的濃香。又肥又圓的叉燒,亦增強整碗麵的香口感。麵條,我選擇了硬,全蛋麵入口既感覺亦特別爽,是一碗很容易令人感滿足的拉麵。小食,我選了羽根餃子。一份三件連著的,就是這一種餃子的特色。皮薄,肉味香而不滑,也是日式餃子既特色。改日,同同事一齊來,我點的是此店的另一個招牌口味,慢煮煙鴨胸拉麵。煙鴨胸用上了慢煮的方法去處理,所以鴨肉既口感是份外的滑。這次用的,是鴨湯,味道同樣地濃郁,整碗拉麵都很香口。這次的小食是珍寶炸帶子。就是一般的雪
這次的小食是珍寶炸帶子。就是一般的雪藏帶子肉加吉列粉炸成。所以,感覺就是一般般。
說回拉麵既湯,兩款口味的拉麵的湯頭都是濃郁芳香的,鮮味足的湯,沒辦法,一定要把其全清,才能夠讓自己的大腦知道,我很滿足。
難得一間可以令我兩次,兩種口味都滿足到要食到底,飲到底的拉麵。證明到,這是一間出色的好店。開店了不久,中午時間,已經累積了一定的人龍在門口了。我需要獎勵自己的時候,這店一定是我首選。
2024-04-20 75 浏览
石門站新開張既一喜拉麵,每碗都可以自己揀湯底濃度、麵條硬度;加$30可以升級做滿腹套餐,追加一款自選小食和飲品,讓你食得更滿足。吉列炸蠔:外層炸到金黃酥脆,內裡既蠔肉肉質豐滿、鮮甜無比,甘香十足。羽根燒餃子:餃子皮厚薄適中,裡面既餡料調配得宜,蘸上酸酸地既餃子汁,更加美味可口。每一碗拉麵都附有大塊紫菜、蔥花、木耳等配料,麵條煮得剛剛好,咬落細緻彈牙,與湯底完美融合,充分提升左整體既風味。醬油豚骨湯拉麵:叉燒肥瘦均勻,表面經過炙燒,帶有微微既焦香,湯底入口非常濃稠,飲到啖啖豬骨香氣。豬軟骨醬油豚骨湯拉麵:期間限定既新品,豬軟骨特大厚切,炆得軟腍入味,溏心蛋煮得非常出色,滿載住九州風味。總結,小店地點方便,食物即叫即做,足料好味,店員服務態度有禮,CP值高。

• 吉列炸蠔
  • 羽根燒餃子
  • 醬油豚骨湯拉麵
  • 豬軟骨醬油豚骨湯拉麵
2024-04-15 77 浏览
呢間店最近推出咗兩款特別嘅湯底拉麵,我叫左其中一款:和牛濃厚雞白湯拉面,加埋30蚊升級做套餐。和牛濃厚雞白湯拉麵湯底濃郁香滑,非常鮮美。拉麵本身彈牙有嚼勁,配上軟嫩多汁嘅半熟和牛片,真係一絕。特別係湯底嘅濃郁味道同和牛片嘅結合,令味蕾享受到極致。另外仲叫左黑松露蜆貝醬油湯拉麵。呢碗湯麵以黑松露蜆貝醬油湯底為特色,帶來獨特而豐富的風味。湯底係以鮮美嘅蜆貝熬煮而成,加入黑松露調味,帶出濃郁嘅香氣同滋味。湯底富有層次感,充滿了海鮮和黑松露的香濃風味。而呢個面仲有一塊豬肉叉燒同一塊雞肉叉燒。除咗拉麵之外,我亦試咗其他小食。包括羽根燒餃子,一份有三隻,餃子脆皮煎得金黃酥脆,內裡嘅餡料鮮嫩多汁,味道香濃。另外既小食係炸海苔魷魚六條,魷魚肉質鮮嫩,外脆內嫩,味道鮮美,好適合當作開胃小食。整個套餐嘅價錢都好合理,加埋30蚊可以升級做套餐,配菜同飲品都有,100數左右埋單,飽足感十足,又能夠嚐到不同口味嘅美食,真係物超所值。

2024-04-10 76 浏览
💛一喜·拉麵💛同朋友放工去石門食飯~心郁郁想食拉麵,一出地鐵站行30秒左右就見到間拉麵店,環境舒服光猛,價錢合理,食物圖片都好吸引,就行入去試下~想唔到食物質素唔錯,仲要無收加一,依家真係買少見少!!😆😆😆❇️九州風豬軟骨濃厚醬油豚骨湯拉麵🍜🐷🐷我簡咗濃味湯底~湯底充滿骨膠同濃濃嘅豬骨味🤤🤤豬軟骨嘅份量好巨型,比我手掌仲要大!🫲豬軟骨煮到好淋~輕輕夾一下D肉就可以分開,但並唔係煮過龍,口感適中!本來我好糾結拉麵要咩硬度,有D拉麵店普通都好硬,今次我選普通,非常理想,唔太硬唔太軟!仲掛到D湯~🤙🤙❇️博多豚骨湯拉麵🍜🐷呢個拉麵嘅湯底同豬軟骨濃厚醬油豚骨湯底唔同,呢碗肉味出D~佢有兩大塊炭燒叉燒係面,叉燒有甜嘅醬汁係面,再用火槍燒,油香味出曬黎,食落仲入口即溶!!❇️+ 加$30 追加腹滿套餐 (小食 1 款+飲品 1 款)我地叫咗炸雞塊,雞塊份量都好足,有3件好大件~1件炸得剛剛好,咬落仲有雞汁滴出黎,但有2件就炸得有D乾身😄我地仲叫咗枝茶🍵
💛一喜·拉麵💛

❇️九州風豬軟骨濃厚醬油豚骨湯拉麵🍜🐷🐷
我簡咗濃味湯底~湯底充滿骨膠同濃濃嘅豬骨味🤤🤤
豬軟骨嘅份量好巨型,比我手掌仲要大!🫲

❇️博多豚骨湯拉麵🍜🐷
呢個拉麵嘅湯底同豬軟骨濃厚醬油豚骨湯底唔同,呢碗肉味出D~

我地叫咗炸雞塊,雞塊份量都好足,有3件好大件~
我地仲叫咗枝茶🍵
2024-03-22 106 浏览
突然想食拉麵,就試一試佢。舖面簡約光猛寬敞。環境風味欠奉,但係整到日本拉麵店格局就一定回唔到本,所以不完美可接受。一碗正常拉麵$79 應該係市價甚至偏平,嫌貴去食雲吞麵適合啲。試咗醬油叉燒拉麵加天婦羅雞翼。湯底: 夠晒熱。味道淡麗,飲晒成碗唔覺死鹹拉麵 : 幼麵,冇驚喜冇失望叉燒: 偏肥但係燒得夠焦香冇油膩感,有肉羶味但可接受溏心蛋: 真溏心嘅,夠味,冇醃過龍配料: 葱花同木耳絲,冇特別雞翼: 全隻去骨,炸得酥脆,充滿誠意整體黎講係中上之選,性價比高。呢度有雞白湯雞叉燒,怕豚叉燒肥可以試下。小食加唔加就豐儉由人,抵就唔算,不過值嘅有人話呢間係麵道復活。畢竟麵道都冇咗半年,味道已經唔記得 比較唔到。
突然想食拉麵,就試一試佢。

試咗醬油叉燒拉麵加天婦羅雞翼。
湯底: 夠晒熱。味道淡麗,飲晒成碗唔覺死鹹
拉麵 : 幼麵,冇驚喜冇失望
叉燒: 偏肥但係燒得夠焦香冇油膩感,有肉羶味但可接受
溏心蛋: 真溏心嘅,夠味,冇醃過龍
配料: 葱花同木耳絲,冇特別
雞翼: 全隻去骨,炸得酥脆,充滿誠意

小食加唔加就豐儉由人,抵就唔算,不過值嘅

2024-03-22
2024-03-22 98 浏览
醬油拉麵嘅秘密就係師傅自己獨製嘅蔥油!好少可以喺拉麵店食到蔥油嘅拉麵。一上枱就已經有好香嘅蔥油味,第一啖飲湯嘅時候唔會好油,但就已經有好香嘅蔥味喺口腔。加埋炭燒叉燒,掛住啲蔥油,成碗食完仲可以飲埋啲湯!期間限定,慢煮鴨胸拉麵,佢嘅鴨胸煮得好淋,鴨皮嘅油脂好香,油脂滲落湯底,令湯底多咗份鴨油香味。餃子大大粒,啲餡料夠多汁,再點埋餃子汁都幾好食。炸雞翼好juicy,肉質好多汁,包裹住佢嘅外層好脆,調味啱啱好。套餐仲有2枝日本茶。
醬油拉麵嘅秘密就係師傅自己獨製嘅蔥油!

餃子大大粒,啲餡料夠多汁,再點埋餃子汁都幾好食。

套餐仲有2枝日本茶。
2024-03-22 75 浏览
之前都有同大家介紹過喺石門嘅一間高質拉麵,但好可惜佢而家已經執咗🥲不過今次又喺石門發掘到一間好高質嘅拉麵,每碗拉麵加$30就可以升級到滿腹套餐,跟一款小食同飲品,感覺好抵!醬油清湯叉燒拉麵 $79呢款係期間限定😆平時食醬油拉麵都好驚會太鹹,但呢度嘅醬油湯底調味適中,味道清甜😋叉燒特別出色,有兩塊大大塊、煎香過嘅叉燒,肥瘦相間,入口即溶😍😍另外糖心蛋都煮得啱啱好,食到蛋黃流心嘅效果,好高質!博多雞白湯拉麵 + 溏心蛋 $79+$6另外亦都嗌咗我平時食拉麵最鍾意嘅雞白湯😆呢度嘅雞白湯同樣好高質,湯底質地比較厚身,雞味好濃郁嘅同時唔會油膩,最後忍唔住飲曬😍😍雞白湯拉麵跟嘅會係雞叉燒,雞叉燒同樣好大塊,肉質滑嫩,一啲都唔鞋。因為呢碗拉麵附設洋蔥同埋筍,所以食到中間都可以轉換下口味,唔使驚太寡,非常出色😋天婦羅無骨雞翼(滿腹套餐) +$30齋睇賣相就知一定好食,雞翼好大隻,外層炸得好酥脆,炸粉亦夠薄,內層嘅機翼肉質滑嫩,仲好juicy,大推!!珍寶炸帶子(滿腹套餐) +30有三隻帶子,size都唔細,帶子炸得金黃酥脆,炸物點蛋黃醬食一定冇得輸👍🏻

醬油清湯叉燒拉麵 $79

博多雞白湯拉麵 + 溏心蛋 $79+$6