由港島搬返入大西北,要搵高質素食難度大增,好彩有呢間一素店外賣,營養均衡又好味嘅選擇,而且可以揀嘅種類好多,冇傳統齋舖咁油膩,食完好清爽冇負擔(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)單嗌一個飯份量對一個(細胃)女仔有啲多,但好彩我搵多兩個人share可以樣樣試啲~最愛香樁松子炒飯+金菇卷松子如圖落得好多,每啖都有松子加其他蔬菜,配埋香樁醬獨特嘅鹹香,啲飯擺咗陣又仲feel到個鑊氣同粒粒分明,實在搵唔到挑剔嘅地方🥹金菇卷:茄子包住嘅金菇卷加照燒汁,卡滋卡滋嘅口感~

最愛香樁松子炒飯+金菇卷
金菇卷:茄子包住嘅金菇卷加照燒汁,卡滋卡滋嘅口感~
香樁松子炒飯、青醬意粉、金菇卷、板豆腐
香樁松子炒飯、青醬意粉、金菇卷、板豆腐
  • 香樁松籽仁炒飯
  • 日式照燒金菇卷
2023-12-14 758 浏览
不容小覷、被忽略的素食天堂 🪷🌈 好好味!好多款揀!有主菜、薄餅、小食一班朋友聚會:全部都啱你食!鍾意食pizza, spaghetti, risotto, snacks, 又想好健康,食極唔肥,仲要好好味!好多款揀,就必定要落order啦唔好俾佢個外賣盒、或者主菜嘅outlook影響。食物嘅質素更勝於中環貴價餐廳好鍾意食芝士嘅朋友仔、對牛奶敏感,呢款純素芝士薄餅真係超級極之好味😋😋食完feel到好健康之餘,仲要冇罪疚感純素芝士肉醬意粉必食👍🏻 通常純素芝士肉醬意粉同傳統嗰隻味有差別,但係今次可以話係同喺意大利、由意大利人整嘅道地意粉有得‘揮’,蕃茄味濃!口感、味道一流!🥰你仲要唔係食緊肉喎,好健康金菇卷必食👍🏻因為真係好軟滑啊~外滑內脆,喺你口裡面爆汁,好Juicy,佢個醬配得啱啱好,帶你返日本沙嗲串燒唔係素肉,真係未試過用杏鮑菇做嘅,好有誠意!口感爽脆,加埋佢個汁,好正🥰好鍾意如果想變靚、變年輕、更健康,或者你又愛護小動物、想地球少啲天然災害,試下食素啦🥰支持吓本土、用心經營嘅小店!我買咗勁多嘢,嗰度好多嘢都好健康、來自世界各地,而且味道好。老闆娘好好人,就算我唔識點煮嗰度啲食材,
不容小覷、被忽略的素食天堂 🪷
🌈 好好味!好多款揀!有主菜、薄餅、小食

純素芝士肉醬意粉必食👍🏻

支持吓本土、用心經營嘅小店!

我買咗勁多嘢,嗰度好多嘢都好健康、來自世界各地,而且味道好。老闆娘好好人,就算我唔識點煮嗰度啲食材,佢都好仔細、專業、有耐性地教我。

外卖自取
元朗區都有純素美食!一素店是一間純素健康食品小店,最近加開Veggie2go外賣部,由五星級酒店大廚主理,推出一系列無味精無五辛純素美食,有飯有意粉有漢堡有薄餅,元朗國民記得mark低啊!一素店位於熱鬧的元朗又新街,近西鐵站也有輕鐵站直達,非常方便。除星期二外每日供應,初一十五和自備餐盒都有特價。食物選擇好多啊,各種各樣都有一點。一素店其實也是一間純素食品店,來買外賣可以順便shopping。貨品都幾新奇有趣㗎,難怪住元朗的素食朋友都喜歡來這裡購物。雪櫃有純素芝士、餃子和各種即食方便產品。純素鳥結糖貌似幾吸引。日式照燒金菇卷 HK$48這個金菇卷外面用超薄茄子片捲著金菇,配個惹味照燒汁,香口但食落又有健康感。好薄的茄子片,如果我可以將茄子切到咁薄會試下整。有機玉醬意大利麵(+純素芝士) HK$68主餐有飯有意粉,米飯類都採用日本米好講究,青醬意粉的青醬也是大廚自調。然後睇完一輪我都係想食玉醬意粉,意粉可以自己揀麵定螺絲粉,加了純素芝士焗出來香氣十足,茄汁也非常香濃,食完勁飽肚。我不是奶茶 HK$28跟餐也加了枝燕麥奶港式奶茶,完全唔甜幾清爽,不過我覺得可以再多點茶味。
除星期二外每日供應,初一十五和自備餐盒都有特價。
食物選擇好多啊,各種各樣都有一點。
貨品都幾新奇有趣㗎,難怪住元朗的素食朋友都喜歡來這裡購物。
雪櫃有純素芝士、餃子和各種即食方便產品。
純素鳥結糖貌似幾吸引。
日式照燒金菇卷 HK$48
好薄的茄子片,如果我可以將茄子切到咁薄會試下整。
有機玉醬意大利麵(+純素芝士) HK$68
我不是奶茶 HK$28