2017-10-17 1214 浏览
今日突然好想食米線所以上openrice搵下附近有咩好米線最後就黎左呢間「一線軒」!去到好好彩唔駛等位即刻有得入去坐~入面佈置好簡單,都係以中式設計加工業風裝潢為主。望完menu,諗左好耐......最後我叫左個三餸既小鍋米線($46):雲南牛肝菌+金牌腩肉+蘿蔔,送野飲,有罐裝同紙裝,我就揀左紙包烏龍茶。牛肝菌同牛腩都係一線軒既招牌,牛肝菌食落滑嘟嘟,口感好特別腩肉唔太肥,瘦腩有少少軟骨,相對上份量少過另外兩個餸...蘿蔔就好入味,三大舊今次叫左小辣,飲個湯唔係好覺有辣味,下次如果再黎的話,可以試下中辣
今日突然好想食米線

所以上openrice搵下附近有咩好米線
最後就黎左呢間「一線軒」!

去到好好彩唔駛等位即刻有得入去坐~

入面佈置好簡單,
都係以中式設計加工業風裝潢為主。

望完menu,諗左好耐......
最後我叫左個三餸既小鍋米線($46):
雲南牛肝菌+金牌腩肉+蘿蔔,
送野飲,有罐裝同紙裝,
我就揀左紙包烏龍茶。
牛肝菌同牛腩都係一線軒既招牌,
牛肝菌食落滑嘟嘟,口感好特別

腩肉唔太肥,瘦腩有少少軟骨,
相對上份量少過另外兩個餸...
蘿蔔就好入味,三大舊

今次叫左小辣,飲個湯唔係好覺有辣味,
下次如果再黎的話,
可以試下中辣
2016-05-04 3504 浏览
Lunch出街食得多碟頭飯,有時都會想食下粉麵,志在有啲野濕下口唔洗食咁多肉一線軒久唔久都會黎食嫁喇,睇睇餐牌就知多選擇啦好在我對魚腐情有獨鍾,去到任何一間米線都會揀魚腐嫁喇揀多兩個餸 (豬軟骨 + 肉燕餃),掂!落單後3分鐘唔洗就上得枱豬軟骨睇相有少少似牛腩,因為實在醃得太入味,軟骨位咬咬下都可以食埋,豬肉唔會過淋一夾就散,而是可以做到不韌又夠味。魚腐豆味濃郁,食入口有輕微既魚味,一啲都唔腥至於肉燕餃我就係第一次order既,原來除左豬肉之外仲有馬蹄同芹菜,馬蹄爽口,芹菜就帶有一種獨特既香氣! 至於杯豆漿就不過不失啦,用外賣杯裝好,適合我地一邊飲一邊行返公司
一線軒久唔久都會黎食嫁喇,睇睇餐牌就知多選擇啦
好在我對魚腐情有獨鍾,去到任何一間米線都會揀魚腐嫁喇
揀多兩個餸 (豬軟骨 + 肉燕餃),掂!
魚腐豬軟骨肉燕餃米線
落單後3分鐘唔洗就上得枱
豬軟骨睇相有少少似牛腩,因為實在醃得太入味,

魚腐豆味濃郁,食入口有輕微既魚味,一啲都唔腥

馬蹄爽口,芹菜就帶有一種獨特既香氣!

2016-05-04
午餐
2015-07-13 2196 浏览
小巷盡頭的米線店,位置不好找,但大大的紅色招牌在街頭已經睇得到~~呢日閒日放假又去開鰂魚涌,就捉埋阿媽一齊食下米線~~睇睇menu,超級多款!!平時有選擇困難症嘅我....今次咁多選擇竟然好快揀到喎~~因為佢比較特別嘅配料都會寫得比較特別....例如古法墨魚餅、潮式牛肉餅... 最後揀個健健康康黑木耳就揀好我個三拼 野飲揀左唔駛加錢的豆漿,唔會太甜,都解到少少辣~~~黑木耳、古法墨魚餅、潮州牛肉餅米線(小辣) $44明明唔係太食得辣,但一場黎到又忍唔住叫個小辣黎試...哈哈......辣到我出汗呀 不過又幾好味喎,頂得住 喜愛墨魚丸的我揀左古法墨魚餅,好滿足的墨魚味呀 潮式牛肉餅個味其實都似牛丸,不過整左做長條形,呢個超彈牙呀 (比個近鏡大家睇)腩肉、肥牛、牛肝菌、潮州牛肉餅米線(小辣)阿媽果碗係超肉的米線,腩肉肥牛我試過都幾爽口,唔錯呀~~最特別係個牛肝菌,真係好少地方食到,陣菇味係幾勁同幾特別,真係各菇出各味,唔試過唔知!! 其實入面都幾大,分兩大area,如果人多,就可以坐呢邊靚D裝修嘅位~~閒日lunch,都幾多返工人同學生幫襯架~~~好彩間舖夠大,都唔
呢日閒日放假又去開鰂魚涌,就捉埋阿媽一齊食下米線~~

睇睇menu,超級多款!!
平時有選擇困難症嘅我....今次咁多選擇竟然好快揀到喎~~
最後揀個健健康康黑木耳就揀好我個三拼
野飲揀左唔駛加錢的豆漿,唔會太甜,都解到少少辣~~~

黑木耳、古法墨魚餅、潮州牛肉餅米線(小辣) $44
黑木耳、墨魚餅、潮州牛肉餅米線(小辣)
辣到我出汗呀
不過又幾好味喎,頂得住

喜愛墨魚丸的我揀左古法墨魚餅,好滿足的墨魚味呀

潮式牛肉餅個味其實都似牛丸,不過整左做長條形,呢個超彈牙呀
(比個近鏡大家睇)

腩肉、肥牛、牛肝菌、潮州牛肉餅米線(小辣)
阿媽果碗係超肉的米線,腩肉肥牛我試過都幾爽口,唔錯呀~~

閒日lunch,都幾多返工人同學生幫襯架~~~好彩間舖夠大,都唔會搵唔到位嘅~~~
题外话/补充资料: 豆漿、汽水以外,凍檸茶之類的凍飲要加錢的啊~~小心注意~~
2015-06-29
黑木耳、墨魚餅、潮州牛肉餅米線(小辣)
  • 雲南牛肝菌
  • 潮州牛肉餅
  • 古法墨魚餅
現在是大約星期六13:00,但店內只有少於五位的客人 因為這餐廳的位置比較偏僻,是一間不容易找到的餐廳⋯所以我們兩人同行已能佔用一張大桌子 (這是其他米線店不可能的,e.g. 譚X米線⋯)凍檸茶少甜:紅茶味很足夠,甜度適中,但冰太多了 所以時間久了,整杯飲料就會變淡了⋯ 凍奶茶少冰:情況一樣,完全沒有少冰的現象⋯辣椒醬:超級麻辣,很刺激!!! 喜歡辣的您,絕對要嘗試! 撈米線:如果要與湯米線相比,湯米線贏! 湯米線:這裏的米線分量比較多,女生應該吃不下一整碗米線(比譚X米線大約多20%!?)我點的是小辣,可以再辣一點(平時譚X米線食小辣) 酸味與辣味都是配搭的,很開胃! 有齊一般酸辣米線的配料:芽菜、九菜、酸菜......這餐廳的"餸"比一般米線店有較多的選擇,讚!!! 雲南牛肝菌:這是我第一次吃的米線"餸",味道是酸酸的菇味,口感滑溜溜的,咬下去的時候像在咬"爆爆珠"一樣,有汁爆出來的,這是一種超級juicy的菇! ******************************但是這餐廳竟然沒有小食供應... 讓我感覺有點兒不夠滿足感呢...
現在是大約星期六13:00,但店內只有少於五位的客人

因為這餐廳的位置比較偏僻,是一間不容易找到的餐廳⋯
所以我們兩人同行已能佔用一張大桌子

(這是其他米線店不可能的,e.g. 譚X米線⋯)
凍檸茶少甜:紅茶味很足夠,甜度適中,但冰太多了

所以時間久了,整杯飲料就會變淡了⋯

凍奶茶少冰:情況一樣,完全沒有少冰的現象⋯
辣椒醬:超級麻辣,很刺激!!!

喜歡辣的您,絕對要嘗試!
撈米線:如果要與湯米線相比,湯米線贏!
湯米線:這裏的米線分量比較多,
女生應該吃不下一整碗米線(比譚X米線大約多20%!?)
我點的是小辣,可以再辣一點(平時譚X米線食小辣)

酸味與辣味都是配搭的,很開胃!

有齊一般酸辣米線的配料:芽菜、九菜、酸菜......
這餐廳的"餸"比一般米線店有較多的選擇,讚!!!

雲南牛肝菌:這是我第一次吃的米線"餸",
味道是酸酸的菇味,口感滑溜溜的,
咬下去的時候像在咬"爆爆珠"一樣,有汁爆出來的,
這是一種超級juicy的菇!

但是這餐廳竟然沒有小食供應...

讓我感覺有點兒不夠滿足感呢...

2015-06-30 826 浏览
今日過嚟鰂魚涌應酬吓老闆,開完會後話一齊食飯!嘩,最怕依啲政治飯局,又悶又焗!點知行行吓,老闆帶我哋入咗後巷話食好嘢!老闆話依間小店已經有近十年歷史,真喺估佢唔到喎!亦都估唔到老闆咁識搵食!依間隱世小店如果唔係有人帶路,真喺行過咗都唔知!但聽返老闆講,原來 lunch 時間好多熟客幫襯!又有好多熟客帶我依啲新客嚟幫襯!依到環境唔算光猛,但勝在充滿中國特色!有中式吊燈之外,仲有幅《清明上河圖》!依到嘅米線除左小鍋湯米線之外,仲有撈米線!同出面米線唔同嘅地方喺依個撈米線喺熱食,都特別喎!我自己叫咗《三拼小鍋米線》,湯底方面保守啲,叫咗小麻辣湯底,配《古方墨魚餅》、《腐皮墨魚醬》同《醬爆鯊魚丸》!聽返店員講,依到湯底都幾足料,當中包括《芽菜 》、《韮菜》、《自製酸菜》 、《芫茜》、《葱》同小辣程度以上先有嘅《雲南炸醬》!個湯底明顯飲到獨特酸菜味!店員仲話《雲南炸醬》喺用上 20 種材料先做成!而且每日用上親自磨碎嘅新鮮花椒添!絕對唔喺叫貨!見我老闆喺到,店員繼續滔滔不絕咁解釋話依到嘅餸都喺自家製!吓,丸類多數都喺叫貨個喎點!店員話可以點分辨喺叫貨機做同親手自己做呢?原來喺睇粒丸有冇尾喎!因為

三拼小鍋米線

見我老闆喺到,店員繼續滔滔不絕咁解釋話依到嘅餸都喺自家製!吓,丸類多數都喺叫貨個喎點!店員話可以點分辨喺叫貨機做同親手自己做呢?原來喺睇粒丸有冇尾喎!因為手打嘅丸係手指公同食指之間吱出嚟,所以有條尾痴住!咁又喺,只有機做先會咁圓!
醬爆鯊魚丸
所以依個《醬爆鯊魚丸》特別彈牙爽口,魚肉味都幾濃,亦有醬爆的口感!
古方墨魚餅
店員繼續解釋《古方墨魚餅》嘅製作過程!原來依個墨魚餅喺用腐皮包住墨魚醬製作,但點整就好詳細解釋!不過腐皮都幾薄身,墨魚餅又新鮮彈身!
肉燕餃
《肉燕餃》用上正宗燕皮,肉餡有豬肉、馬蹄同芹菜!所以除咬到一般肉餃嘅口感之餘,仲有咬到馬蹄同芹菜嘅爽脆!而當中好明顯食到馬蹄嘅鮮甜味!
米線底相比連鎖經營嘅都比為爽滑,而且比較廷身有口感!

最後,我老闆仲補咗句話,依個米線喺即叫即煮!絕對唔會煮定!其實好多米線舖都喺連鎖經營,已經好少食到自家手作仔製作嘅出品!依類小店真喺要多多支持!36蚊食個 lunch 真喺唔算貴,簡直抵食!
醬爆鯊魚丸
古方墨魚餅
肉燕餃
Lunch time我一般都不愛吃飯,只會去吃粉麵或米線,今次跟朋友來到鰂魚涌一線軒雲南桂林過橋米線,配料選擇很多,味道也很有水準!下午茶時間,包飯品一杯(凍飲加$2)夏天因為不想吃太熱的食物,所以我點了較特別的熱食撈米線。大大碗,米線好彈牙,吃起來滑溜溜的,伴上配菜芽菜、花生、酸菜、炸醬等撈起同吃,非常惹味。當中餐廳自家製的酸菜特別吸引我,酸酸脆脆很開胃。自選配料方面我選了4款有:豬腸、金牌腩肉、古方墨魚餅及蘿蔔。豬腸及金牌腩肉都是由鹵水汁煮成,很入味卻不會太咸。而蘿蔔更是清甜無渣,好多汁,非常不錯。朋友則點了麻辣湯米線,一上枱已經香氣四溢,好吸引,下次我也要試試看!

下午茶時間,包飯品一杯(凍飲加$2)

2015-06-26
  • 撈米線
  • 蘿蔔
  • 金牌腩肉
前幾日做完facial, 便去了一線軒食米線.這裡下午兩點到六點是特價下午茶時段, 揀五款餸只是四十四蚊, 價錢也算合理.這裡餸的選擇也有不少, 有些是較為特別.我點了潮州牛肉餅, 蟹粉蟹子丸, 日本鱈魚豆腐, 鮮蝦腐皮卷和腐竹.飲品點了熱朱古力.我不食辣, 所以要了清湯小鍋米線. 小鍋米線已有芽菜, 韮菜, 酸菜, 芫黃和蒽. 若不鍾意食可以不要.由於我是要清湯, 湯底幾清, 但味道尚算不錯.但我自己鍾意食較濃味, 酸菜的味道再濃郁一點會更好味道.米線的口感不錯, 軟硬度適中.潮州牛肉餅, 有點似牛丸, 牛肉味幾夠, 我自己幾鍾意這個.因為我鍾意食丸類, 所以食米線必定點一款口味, 今次點了蟹粉蟹子丸, 和平日食的差不多.日本鱈魚豆腐整到星型, 感覺幾靚. 鱈魚豆腐算幾彈牙.鮮蝦腐皮卷味道也適中, 不會太咸. 內裡的蝦肉口感也可以. 而腐竹吸收晒湯的精華. 下次再來要試下其他的餸. 或許湯底要小辣會更惹味.

前幾日做完facial, 便去了一線軒食米線.

這裡餸的選擇也有不少, 有些是較為特別.

飲品點了熱朱古力.

由於我是要清湯, 湯底幾清, 但味道尚算不錯.
但我自己鍾意食較濃味, 酸菜的味道再濃郁一點會更好味道.

米線的口感不錯, 軟硬度適中.
日本鱈魚豆腐整到星型, 感覺幾靚. 鱈魚豆腐算幾彈牙.
鮮蝦腐皮卷味道也適中, 不會太咸. 內裡的蝦肉口感也可以.
而腐竹吸收晒湯的精華.

下次再來要試下其他的餸. 或許湯底要小辣會更惹味.

下午茶
2015-06-22 319 浏览
難得再到了鰂魚涌一趟,為的不是Island East Market。在附近大廈辦點事務,再周圍閒逛,找點什麼來填填肚。知道這區有羅勒印度餐廳,但之前已經團購嚐過北角那家。西環的新式分店Tulsi&Wine又已經專程去過。還是找其他不是連鎖店的來嚐嚐好了,為求新鮮感。  紅門背後為全個紅彤彤的空間,更不時看到中國古代風的裝飾擺設。一眼就明白是吃中式餐點的地方,符合國情。環境算是寬闊,加上下午茶時間實是人客不多,清靜過一晝。  看過在下午兩點至六點供應的下午茶餐牌,米線連飲品。以$28單餸作起點,其實加一樣配料都是加$4,也是合理。建議可以好似其他米線粉麵店,加餸加錢,不用限制幾拼幾拼。難得來一嚐,當然要試多幾款,一於就去到最盡。  桌上有筷子、飲管及牙籤可以自行取用,亦不可少數餐桌調味料。五拼撈米線 $44  小鍋米線或是撈米線,但夏日熱辣辣,有湯的大概會一直保溫。考慮到這點,想吃的清涼點,還是撈的就好。原來撈米線都是熱食,誤以為是涼拌那種,不過應該比湯版易散熱。餐牌注明小鍋及撈米線附送的配料,後者沒有韭菜、芫茜及蔥。下單時問過職員可否給我一點青,結果不言而喻,而且份量不少。  炸醬肉末
  桌上有筷子飲管牙籤可以自行取用,亦不可少數餐桌調味料
五拼撈米線
五拼撈米線 $44

小鍋米線或是米線,但夏日熱辣辣,有湯的大概會一直保溫。考慮到這點,想吃的清涼點,還是撈的就好。原來撈米線都是熱食,誤以為是涼拌那種,不過應該比湯版易散熱。餐牌注明小鍋及撈米線附送的配料,後者沒有韭菜芫茜蔥。下單時問過職員可否給我一點青,結果不言而喻,而且份量不少。
芽菜
酸菜
  炸醬肉末細碎香辣,不會太油膩,脂肪位少。連著脆脆的花生同食,增添香氣又不怕那份油溢味。芽菜混入米線之中,有點難看出來了,仍是爽脆清新。至於酸菜的味道頗濃重,酸中帶鹹,有微微刺激感。
肥牛
  肥牛片實則不太肥,薄身帶少許韌感彈性。牛肉味不算突出,幸好未會太過乾柴,只是有點老身。
  豬頸肉
切得有點厚度,看上去就覺得非常入味吸汁。肉感不老韌,反而是爽口稍嫩,豬肉味不腥臊。
  潮州牛肉餅
其實是扁身的牛丸,味道及質感均是相同。牛肉餅爽彈有咬口,牛味不弱。讓我意外的是它裏面保留了點點水分,沒有想像中那般乾身如蠟膠。
豬大腸
  來到了必點的豬大腸,外表扁身,而色水看似入味。脂肪留下來的很少,清得乾淨,只好嚼嚼腸子本身的味道了。
  豬軟骨
也有約四塊,大小相似但切工自然,有點家常感。軟骨位有少許脆口,豬肉紥實卻不硬韌,夠味,嚼得香。
秘制醬汁
  翻開滿滿的配料,督見米線之上舀上一匙秘制醬汁,說是微辣的程度。拌勻醬汁之後米線呈棕黃色,吃起來就夠味。香辣微麻,不是單調的辣味,另有少許醬汁鹹味調合。
  米線
本身滑順不粉爛,條條分明沒有黏結成團。麵質爽身,食起來不覺油膩飽滯,加上辣醬就愈是惹味。
凍豆漿
  凍豆漿(餐)
沒有什麼特別的,這裏單有凍及加糖版。喝起來清清潤潤,頗順口,可惜豆香未及濃郁。但微甜的味道用來緩解辣感,雖然只是小辣,不失為一款經典伴食飲品。
五拼撈米線
芽菜
秘制醬汁
2014-10-23 271 浏览
On the first visit, the noodles were soft and nice, the broth was spicy and palatable.On another visit, the spiciness level requested was the same as the other visit but tasted really different and the noodles were extremely elastic and hard that it would give a high elasicity if it were tested in the lab.I really wonder why people like eating elastic noodles that probably don't digest.As well as that the mushrooms were weird because they were sour.The soy milk was too sweet and powdery.The envi
The environment was cramped and extremely noisy.
用餐优惠
試食活動、團購、信用卡優惠、優惠券、現金券
2013-09-23 260 浏览
這米線店以前成日幫襯,因為近屋企UPLOAD MENU比大家看一看鰂魚涌STYLE就是晚上開來都無用,因為無人的呢度既米線感覺上味道就像淡口味牌既星林居有著比較硬身的米線,這點我欣賞!但湯底真是淡了一點,叫了中辣,夠哂辛辣,但湯底總是覺得唔夠味,好似欠了一點肉香和咸味,這點要改善一下豬腩肉唔夠肥,失望了一點,蛋白豆腐無咩特別,帶一點豆香羅白份量多,甜度不足,但無渣!其實對我來講食米線最重要係個湯和米線,配料無咩所謂改下湯底吧
這米線店以前成日幫襯,因為近屋企

UPLOAD MENU比大家看一看
鰂魚涌STYLE就是晚上開來都無用,因為無人的

呢度既米線感覺上味道就像淡口味牌既星林居

有著比較硬身的米線,這點我欣賞!

豬腩肉唔夠肥,失望了一點,蛋白豆腐無咩特別,帶一點豆香

羅白份量多,甜度不足,但無渣!

其實對我來講食米線最重要係個湯和米線,配料無咩所謂

改下湯底吧
2013-09-12
2013-07-27 192 浏览
0係附近返工一段日子,已經幫襯過一線軒好幾次,對我黎講呢間只係冇選擇0既選擇~三餸湯米線連飲品$40有點兒貴,個人認為同樣價錢實實在在食碟頭飯仲好~餸0既種類超過20款,總有0岩食0既揀得到,湯底方面不外乎清湯大中小辣~最近傾向食清湯,因為每次叫唔同辣度都失手,好唔穩定~比較欣賞佢地有heart 0既服務,唔講得話好有禮貌,起碼同事嗌走青,多酸菜,加呢樣, 減0個樣都做足~
0係附近返工一段日子,已經幫襯過一線軒好幾次,
對我黎講呢間只係冇選擇0既選擇~

三餸湯米線連飲品$40有點兒貴,
個人認為同樣價錢實實在在食碟頭飯仲好~

餸0既種類超過20款,總有0岩食0既揀得到,
湯底方面不外乎清湯大中小辣~
最近傾向食清湯,因為每次叫唔同辣度都失手,
好唔穩定~

比較欣賞佢地有heart 0既服務,
唔講得話好有禮貌,
起碼同事嗌走青,多酸菜,加呢樣, 減0個樣都做足~
2013-07-17
2012-10-11 199 浏览
每次一出地鐵站都見到佢個大大BANNER,確實幾令我想去一試,咁啱今日無LUNCH BOX所以就去買個外賣。未夠1點,店外等位等外賣既人唔算多,望過大大個餐牌後,心諗:仲貴過X仔喎!反正呢度附近都無X仔,咪一試囉。於是我就點咗3餸(大腸、菜心、肉碎)米線中辣,LUNCH包餐飲。食呢啲米線預咗口渴,所以ORDER汽水。我一向飲開黑罐汽水。問阿姐有無黑罐汽水,佢知知吾吾話:"有"…但再講多句:除咗紅色汽水,其他顏色汽水要+$2…我都唔飲紅色汽水既,唯有被迫+$2。雖然果刻我都好無奈,心想:紅色同其他顏色汽水來貨價有咩分別?要屈客都唔駛咁!!等咗10MINS,我既外賣有啦!快快拎返OFFICE食。點知一打個碗米線,真係超失望囉…啲餸少到無人有。我要既菜心又只得2條"根部"咁大把,啲肉碎更加唔駛講,得果1匙仔,啲大腸都係幾件。我要既中辣,其實都只不過係+2匙既辣椒醬落去啫!咁樣都要雲南過穚米線呀…好呃人啫。我呢個3餸米線外賣雖然唔駛+$1,但都要$40/碗,要飲其他顏色汽水又要+$2,又唔見得好味,真係好唔值囉…一定無下次。
我都唔飲紅色汽水既,唯有被迫+$2。
等咗10MINS,我既外賣有啦!快快拎返OFFICE食。
點知一打個碗米線,真係超失望囉…
我要既中辣,其實都只不過係+2匙既辣椒醬落去啫!
咁樣都要雲南過穚米線呀…好呃人啫。
2012-10-08
10 分钟 (外卖自取)
2010-05-13 131 浏览
好耐冇食米線,今日好想食就試下呢間,間野都好隱敝,係條巷入面,我地都搵左好耐,坐低啱啱好係下午茶,兩餸連野飲都係26蚊我要左黑木耳+牛𦟌米線:牛𦟌又薄又細塊,好在唔算小,都有5,6塊,煮得都幾淋又幾有肉味,黑木耳好爽口,唔會煮得過耐淋patpat,可惜米線就差D,煮得太淋,唔彈牙;配菜方面就有酸菜,芽菜,我唔要肉碎,配菜就太小,如果可以多返D就更好。老公要左豬軟骨+魷魚:豬軟骨都算入味,魷魚都夠彈牙,佢要小辣不過佢話一D都唔辣,佢都有要肉碎,不過就我所見係得幾粒肥膏
坐低啱啱好係下午茶,兩餸連野飲都係26蚊
2010-05-12
  • 豆漿
2010-03-06 108 浏览
我本身都幾鍾意食雲南米線,所以當得知公司附近開咗呢間食店,都好開心!但結果真係令我好失望!話說喎日想叫外賣,諗住叫定餸,講埋時間,咁就會大家方便d,點知落到去,同企係門口收$嘅人(唔知係唔係老闆)講留咗外賣,點知佢話"我哋唔主張自取,一係送上去,一係落嚟落單。" 嘩~~咁嘅態度都得嘅! 咁你係電話又唔講! 仲話"我哋點知你哋幾時落嚟攞啫"。我心諗明明同你哋講咗, 咁囂張,真係做到幾好食都冇用!(何況根本就好普通!)咁原本都諗住算,我都唔係一個易發脾氣嘅人,加上周圍又有人,但等咗成半個鐘都未有,心感不妙,於是問返喎個男仔,點知佢原來將我張單貼咗係牆,完全冇落過單,根住先攞返張單去廚房,跟住就走開咗,完全冇道歉! 話人又理直氣壯咁,自己做錯嘢又扮冇嘢!真可恥!!!今次真係菩薩都有火呀!大佬,食飯得一粒鐘,比你玩一玩,真係唔洗食,態度又差,出到嚟成碗好似一pat嘢咁,真係貼$買難受呀! 各位,有得揀都真係唔好幫親!!!

各位,有得揀都真係唔好幫親!!!
2009-04-27 81 浏览
叫咗個小鍋米線,餸有金牌腩肉、豬大腸同木耳,湯底要麻辣中辣。米線係一般行貨,冇甚驚喜,湯底唔太辣但夠麻,幾對味。腩肉帶少辣幾醒胃幾好,味道唔錯,但切得太薄唔夠咬口,要扣分。大腸係雪藏貨,而且唔夠入味,亦切得太幼身,麻麻。木耳都係一般貨式。總括嚟講食品水準唔特別,但亦唔可以話差。
2009-04-24