📍 山林道Let’s jam💰 人均250左右 上次去過一起果醬之後感覺還不錯,於是就來了尖沙咀的分店,簡直是大伏!晚餐是set dinner的形式,有一些意粉、飯之類的東西,包括甜品、沙律和餐前湯,我要的是蝦的意粉,蝦一點都不新鮮或者是冷凍蝦,不是很新鮮,然後個人覺得CP值真的太低了,意粉不是那麼好吃,甜品也很求其。不是很推薦,還是來這裡吃麵包和果醬比較好!
📍 山林道Let’s jam
💰 人均250左右
2021-05-31 388 浏览
呢日happy friday 約左個舊同事食飯Let's jam我好耐之前食過一次 一直都記住呢日諗起佢又見有得book位 就決定再嚟食!好肚餓!兩個人嗌左兩個main+一個小食+scone~~1) 玫瑰蘋果醬單骨雞翼($45)懶人最鍾意單骨雞翼🤣 雞翼甜甜地好味又開胃👍🏽2) 龍蝦汁海鮮意大利飯 ($129)海鮮有青口有蝦 龍蝦汁幾好味唔會太鹹意大利飯唔會好濕一pat嘢個人覺得都唔錯3) 黃金蟹肉軟殻蟹意粉 ($119)(終於記得影相)個意粉好好味!有咸蛋黃嘅香味得嚟又有啲creamy😋但食落又唔會覺得好漏個意粉我真係可以係咁食軟殻蟹新鮮炸起熱辣辣😌4) 英式奶油鬆餅餐($72)個餐有三個鬆餅+clotted cream+一款自選果醬我地揀咗士多啤梨🍓鬆餅又係好新鮮入面好軟又完全唔乾身同個clotted cream同jam都好夾大力推薦!我地仲嗌左兩杯野飲都係用果醬沖架!好滿足嘅一餐🤤
呢日happy friday 約左個舊同事食飯
Let's jam我好耐之前食過一次 一直都記住
呢日諗起佢又見有得book位 就決定再嚟食!

好肚餓!
兩個人嗌左兩個main+一個小食+scone~~

1) 玫瑰蘋果醬單骨雞翼($45)
懶人最鍾意單骨雞翼🤣
雞翼甜甜地好味又開胃👍🏽

2) 龍蝦汁海鮮意大利飯 ($129)
海鮮有青口有蝦 龍蝦汁幾好味唔會太鹹
意大利飯唔會好濕一pat嘢
個人覺得都唔錯

3) 黃金蟹肉軟殻蟹意粉 ($119)
黃金蟹肉軟殻蟹意粉
(終於記得影相)
個意粉好好味!
有咸蛋黃嘅香味得嚟又有啲creamy😋
但食落又唔會覺得好漏
個意粉我真係可以係咁食
軟殻蟹新鮮炸起熱辣辣😌

4) 英式奶油鬆餅餐($72)
個餐有三個鬆餅+clotted cream+一款自選果醬

黃金蟹肉軟殻蟹意粉
英式奶油鬆餅餐
  • 黃金蟹肉軟殼蟹意粉
2021-05-21 529 浏览
Let’s jam @ 尖沙咀每次想食多士,都會諗到let’s jam,大大塊自家制果醬,真係點搽都夠,仲要有好多款選擇。幾乎每次去食早餐,我都會揀6號餐,因為可以自選果醬,今次就揀咗熱帶風情,朋友就揀咗蛋黃菠蘿,之後兩個人share食,就可以食到兩個味😍因為果醬太足料,如果怕甜嘅朋友就唔好全部搽晒,不過我就鍾意大大啖果醬,好滿足。兩隻醬都好好味,個人偏向菠蘿多少少,好清新同埋好fresh🥰6號餐仲有碗細細碗嘅火腿湯通粉,都好好味呀,好濃嘅湯底,會連湯都飲埋。另外當然有嘢飲,嘢飲選擇好多,不過我一般都係揀latte,味道都唔錯。食完早餐又開始新嘅一日🥰
Let’s jam @ 尖沙咀
食完早餐又開始新嘅一日🥰
2021-05-14 479 浏览
母親節 🌷好想食鬆餅..又想揀💛..老公就book 左呢度..我地早到左..店員都好friendly 比我提早入座..又有bb櫈提供💛抵讚!我地order 左牛角包🥐餐..當然唔少得主角鬆餅啦😌果醬就點左菠蘿同士多啤梨醬另外仲request 左奶油for 囡囡飲品就叫左iced mocha & 士多啤梨🍓梳打食物到齊後..店員 仲為送上一件cheese cake for Mother’s Day 😆😆開心🙈🤣Over all 食物好味,店員友善地方闊落..坐喺得算舒服唯一要講美中不足係鬆餅溫度略欠..如果熱返D、成件事就完美啦💛☺️
母親節 🌷
好想食鬆餅..又想揀💛..
老公就book 左呢度..
我地早到左..
店員都好friendly 比我提早入座..
又有bb櫈提供💛抵讚!
我地order 左牛角包🥐餐..
當然唔少得主角鬆餅啦😌
果醬就點左菠蘿同士多啤梨醬
另外仲request 左奶油for 囡囡
飲品就叫左iced mocha & 士多啤梨🍓梳打
食物到齊後..
Over all 食物好味,店員友善
地方闊落..坐喺得算舒服
唯一要講美中不足係鬆餅溫度略欠..
如果熱返D、成件事就完美啦💛☺️

2021-05-12 470 浏览
今日特登放假 同男朋友黎左呢到食可能早到 唔洗點排隊 lucky😇呢間每日既 lunch set menu 都唔同 如果有特別喜好 真系要mark 定🤣All day breakfast $99呢個就正正常常 有驚喜既系滑蛋同多士個滑蛋有好香既牛奶味同芝士味食落好夾 芝士唔會太多 但又有拉絲既口感個人幾鐘意食🥰多士好脆口 易切 配埋果jam 食 一流英式奶油鬆餅餐$72雜莓果jam 加德文都奶油鬆餅熱熱地 可惜未去到好脆身 不過都鬆軟 值得一試 果jam 好食😋 因為雜莓黎 食落仲食到細細粒一粒粒既莓 酸酸地 幾好食🤓
今日特登放假 同男朋友黎左呢到食

庆祝纪念
生日
英式奶油鬆餅
2021-05-08 471 浏览
星期五早餐八半 個場都半滿 要食到靚早餐要早啲到 坐低都有少少迫 燈光都有少少暗自選果醬厚多士厚多士烘到外脆內軟 可以大啖大啖咁食 不過個果醬好稀 會好快浸冧片多士中間嗰個位 建議先食多士😶蛋黃菠蘿🍍望都見到好稀 有啲菠蘿粒粒 食唔到蛋黃味 果醬偏甜 因為我本身唔係食得好甜嘅人肉桂蘋果🍎偏甜 冇蛋黃菠蘿咁稀 但比較普通木瓜雪耳🌞 朋友揀嘅味 都係偏甜 好重木瓜味 有少少雪耳粒細火腿湯通粉通粉啱啱好 唔冧唔硬😎 湯完全係罐頭湯味 勝在夠杰 似白汁通粉多啲🌝熱鮮奶咖啡/拿鐵 (+$8)奶味香濃 啱晒我呢啲想有少少咖啡味嘅人 溝奶溝得勻 拉花靚 奶泡打得好細密 感覺有熱杯 所以都夠熱 等左5分鐘都唔會嘔晒大泡泡咁 個人覺得唔係用玻璃杯 用普通白色cappuccino杯就仲靚朋友食cream tea set $55 有三個scones +自選果醬+奶油 scones鬆軟但冇牛油香 好夾牛油+果醬 不過如果係clotted cream就更加好總括依然 $40食唔係茶記heahea早餐係算唔錯嘅 男仔食就應該唔夠飽肚😣 抵唔抵食就見人見志
星期五早餐八半 個場都半滿 要食到靚早餐要早啲到
坐低都有少少迫 燈光都有少少暗

自選果醬厚多士

肉桂蘋果🍎偏甜 冇蛋黃菠蘿咁稀 但比較普通

木瓜雪耳🌞 朋友揀嘅味 都係偏甜 好重木瓜味 有少少雪耳粒

細火腿湯通粉

熱鮮奶咖啡/拿鐵 (+$8)
6. 自選果醬厚多士+細火腿湯通粉+飲品

2021-05-07
$45 (早餐)
6. 自選果醬厚多士+細火腿湯通粉+飲品
  • 自選果醬厚多士+細火腿湯通粉+飲品
2021-04-28 604 浏览
早餐時間一心想去呢度食All Day Breakfast 🥞 原來佢呢度啲All Day Breakfast 係12點先正式開始買.... 不過佢好好都做咗個Basic款俾我❤️另外佢早餐嘅款式亦都唔少當然揀咗一款係同果Jam 有關既揀咗菠蘿味貪佢呢個款好似比較特別嗰醬好清新食到淡淡的菠蘿肉佢杯咖啡拉花亦都拉得好靚❤️All Day Breakfast 份量好足料👍炒蛋做得好滑,炒菇做得好香藍苺果醬配多士亦都好夾 中和返成份嘢嘅油膩感呢度唔會有種趕收工摧你買單嘅感覺👍
另外佢早餐嘅款式亦都唔少
當然揀咗一款係同果Jam 有關既
揀咗菠蘿味貪佢呢個款好似比較特別
嗰醬好清新食到淡淡的菠蘿肉
佢杯咖啡拉花亦都拉得好靚❤️
All Day Breakfast 份量好足料👍
炒蛋做得好滑,炒菇做得好香
藍苺果醬配多士亦都好夾
中和返成份嘢嘅油膩感
呢度唔會有種趕收工摧你買單嘅感覺
👍
2021-04-23 523 浏览
黑松露野菌意大利飯($109)呢碟野一放落枱黑松露味即刻撲鼻而來絕不誇張仲要有少少芝士拉絲野菌帶少少甜味仲有爽甜既洋蔥粒成碟飯都充滿香味只係份量比較少美味指數:9/10英式鬆餅配果醬-熱情風情($22)一場黎到點可以唔試下佢出名既果醬呀剩係果醬都已經有好多選擇店員推介下試左熱帶風情雜果帶來的天然甜味配上外脆內軟的英式鬆餅簡直絕配英式鬆餅好容易會整得太乾但呢個鬆餅保持到濕潤感美味指數:9/10玫瑰拿鐵  ($45)拉花做得唔錯奶泡好濃厚係杯面形成一個弧度每口都有淡淡玫瑰香反而咖啡味唔算太出飲到底都仲保持到圖案美味指數:8/10

黑松露野菌意大利飯($109)
呢碟野一放落枱
仲有爽甜既洋蔥粒
成碟飯都充滿香味
只係份量比較少
美味指數:9/10

英式鬆餅配果醬-熱情風情($22)
一場黎到點可以唔試下佢出名既果醬呀
配上外脆內軟的英式鬆餅簡直絕配
英式鬆餅好容易會整得太乾
但呢個鬆餅保持到濕潤感
美味指數:9/10

玫瑰拿鐵  ($45)
拉花做得唔錯
美味指數:8/10
题外话/补充资料: 收現金 有加一
2021-04-23
2021-04-14 618 浏览
因為呢個疫症同朋友好耐冇見,可能疫症關係人唔多,大概7:00入座,環境舒服因為都幾闊落,同朋友坐到人哋差唔多收舖先走,想讚吓嘅你員工服務態度都好好會主動同你影相,嘢食嘅味道整體都唔錯,不過叫咗個黑松露飯啲份量如果多番少少就更加理想

2021-04-12
  • 玫瑰蘋果醬單骨雞翼
  • 芝士蛋糕
  • 野菌忌廉湯
疫情好轉,都多返機會同朋友出去食嘢打卡傾計~👭呢間餐廳之前好想去,但約來約去一係唔啱時間,一係疫情關係冇得去,今次終於去得到。餐廳細細間,但座位空間都足夠,店員服務都好nice,除左提我地用餐時間外,都會比足夠時間我地點菜。點菜方面,當然唔少得打卡經典既果醬九宮格多士,另外由於空肚無食早餐關係,所以我地仲叫埋all day breakfast🍳🥓🍅🥐🥗及 炸香草芝士條🧀🥖首先講吓果醬九宮格多士,麵包剛到個時,係外脆內軟,但食耐左後係有點偏硬,不過加上返9種唔同水果既果醬,口感上係會加返分另外All day breakfast 我欣賞佢個牛角包🥐,鬆鬆軟軟加上炒滑蛋,口感一流最後當然亦唔少得炸香草芝士條,一上枱時,已經聞到啲芝士香味,再加上香草醬,食多幾條都唔怕膩。
疫情好轉,都多返機會同朋友出去食嘢打卡傾計~👭

果醬九宮格多士

All  day  breakfast

炸香草芝士條

果醬九宮格多士
炸香草芝士條
2021-03-31 603 浏览
見OpenRice咁多正評,即管試吓,去左食佢個早餐,叫左個6號餐自選果醬多士(玫瑰蘋果醬)加細火腿通粉加熱檸茶,另外再叫埋個單點鬆餅(木瓜雪耳醬),個通粉既湯杰到嚇死人,似係金X湯既忌廉蘑菇罐頭湯,d果醬勁甜勁普通,個醬稀到搽匀塊包都淋晒,唔明點解d人會話個自家製果醬好食,個鬆餅直頭成舊麵粉咁,又無牛油香又死實,分分鐘出面麵包店買嘅仲好食過佢,真係無下次,埋單$62,食茶記早餐好過!!大家要食真係要諗諗!!
大家要食真係要諗諗!!
2021-03-27 598 浏览
不囉嗦,先來總結,好食抵食👍🏻今日約左舊同事係佐敦Let’s Jam食早餐。早餐一份$40,我揀左自選果醬厚多士+細細碗蘑菇忌廉湯火腿通粉+飲品一杯。自選果醬我揀左玫瑰花蘋果。果醬無奇怪嘅色素亦無香精,係好天然嘅感覺。聞一聞,花香撲鼻。舔一舔,蘋果清甜,仲食到一粒粒果肉。厚多士炕得啱啱好,表面金黃香脆,入面仲係軟綿綿。甜甜的澱粉質有種魔力會令你莫名其妙感到幸福🥰蘑菇忌廉湯火腿通粉雖然個味道好似用金寶湯整嘅,不過就算係都好啦,佢地都無揸流攤溝勁多水慳成本,個湯係濃郁仲食到蘑菇粒。係佐敦尖沙嘴區以$40來講食到呢個質素嘅早餐,只可以講佢地係用良心做生意。仲要係有良心得來認真做餐飲。撐小店,加油💪🏻
不囉嗦,先來總結,好食抵食👍🏻

撐小店,加油💪🏻
2021-03-25 497 浏览
身邊有幾個朋友都讚呢間餐廳👍🏻👍🏻咁我梗係要去試吓啦❤️❤️我好鍾意食鬆餅架🤤🤤當然一定會ⓞⓡⓓⓔⓡ💕💕①日式吉列豬扒炸蝦飯 $68 👍🏻整得好吉列😚😚脆卜卜嘅!炸蝦🍤嘅面嗰層粉漿好薄係真材實料嘅!好驚嗰啲食粉漿嘅炸乜炸物😌😌②白酒汁蟹肉意粉 $78意粉汁不錯✨✨唔係好膩,唔會食幾啖就滯⭐️食唔到有蟹肉,蟹肉味都ⓕⓔⓔⓛ唔到有🤭③Cream tea set (雜莓果醬)$72有3件ⓢⓒⓞⓝⓔ配埋clotted cream同自選一款homemade jam有成10款比你揀💕💕每款都好吸引架🤤🤤件Ⓢⓒⓞⓝⓔ好鬆,唔會好硬整體不錯啊😚
身邊有幾個朋友都讚呢間餐廳👍🏻👍🏻
咁我梗係要去試吓啦❤️❤️
我好鍾意食鬆餅架🤤🤤
當然一定會ⓞⓡⓓⓔⓡ💕💕
①日式吉列豬扒炸蝦飯 $68 👍🏻
整得好吉列😚😚脆卜卜嘅!
炸蝦🍤嘅面嗰層粉漿好薄
係真材實料嘅!
好驚嗰啲食粉漿嘅炸乜炸物😌😌
②白酒汁蟹肉意粉 $78
意粉汁不錯✨✨
唔係好膩,唔會食幾啖就滯⭐️
食唔到有蟹肉,蟹肉味都ⓕⓔⓔⓛ唔到有🤭
③Cream tea set (雜莓果醬)$72
有3件ⓢⓒⓞⓝⓔ
有成10款比你揀💕💕
每款都好吸引架🤤🤤
件Ⓢⓒⓞⓝⓔ好鬆,唔會好硬
整體不錯啊😚
2021-03-24 357 浏览
📍尖沙咀 -#一起果醬——-果醬九宮格多士 -英式奶油鬆餅餐-桂花雪梨茶-玫瑰蘋果茶——-#果醬九宮格多士 呢間餐廳 最有特色我諗就係佢啲果醬 本身麻麻地中意食果醬嘅我 意外發現原來果醬都可以好好味😋 如果你想每款果醬都試到 推介你叫呢款九宮格多士 滿足想試曬唔同口味 果醬嘅你😆我自己就好中意「桂花雪梨、芒果、木瓜雪耳」👍🏻👍🏻👍🏻☺️-#英式奶油鬆餅餐呢個餐跟咗3件scone + clotted cream +一款自選果醬。佢嘅scone 又脆又鬆軟 口感係我中意嘅☺️配埋clotted cream 真係完美👍🏻😆 果醬又可以揀自己中意嘅味去試 不過我中意配clotted cream多啲🤤🤤 中意食Scone 嘅你唔好錯過呀🥰-#桂花雪梨茶 #玫瑰蘋果茶佢地嘅果茶我都覺得值得推介一下😋 叫左兩杯凍嘅 桂花雪梨飲落好清新完全唔甜 清清地好好飲😍 玫瑰蘋果 有淡淡玫瑰香唔會太重加埋蘋果 都幾夾 -呢間餐廳都幾適合 下午茶時段嚟 食件Scone/多士再配埋果茶 嘆下茶 傾下計 放鬆下 😆
📍尖沙咀
-桂花雪梨茶
-玫瑰蘋果茶
——
-#果醬九宮格多士
我自己就好中意「桂花雪梨、芒果、木瓜雪耳」👍🏻👍🏻👍🏻☺️

-#英式奶油鬆餅餐

• 桂花雪梨茶
  • 玫瑰蘋果茶
  • 英式鬆餅餐
2021-03-20 374 浏览
今次再去Let’s Jam 諗住試下佢既cream tea set, 之前都見過唔少人推介佢既scone, 所以一定要試下😋😋😋我覺得呢度既scone唔輸蝕過出面啲鋪頭同酒店,雖然比唔上文華,但都唔錯,焗得夠鬆化同高身,外香內軟,性價比高之選👍🏽👍🏽最鍾意既係佢有唔同口味既jam, 仲有唔少創意口味。我地另外叫左一壺Earl grey, 佢係用茶葉唔係茶包,但略嫌太淡唔夠濃。我地仲叫左青醬意粉,呢個就一般,雖然都creamy,但青醬味就冇乜,好失望😞