2021-08-11 1004 浏览
我常去的一間火鍋燒肉店,但不是吃火鍋,也不是燒肉,而是午餐定食。點了🐱滑蛋牛肉鍋定食$58 +10%包了一鍋滑蛋牛肉、白飯、冷熱飲品(我選了凍檸茶)、前菜(我選了「法式油封鴨」其實係臘鴨絲)、甜品(我選了芒果布甸)和湯(我選了粟米湯)。🐱另一半選了洋蔥牛肉飯定食$57+10%同樣包了前菜(他選了溫泉蛋)、甜品、飲品、湯和洋葱牛肉飯。很豐富的午餐。如果時間早還會有冷熱豆腐花任食。非常抵食👍🏻

點了
🐱滑蛋牛肉鍋定食$58 +10%

🐱另一半選了洋蔥牛肉飯定食$57+10%
同樣包了前菜(他選了溫泉蛋)、甜品、飲品、湯和洋葱牛肉飯。

很豐富的午餐。如果時間早還會有冷熱豆腐花任食。非常抵食👍🏻

2021-04-04 1613 浏览
做人係貪心嘅😆😆😆可以火鍋燒肉一齊食梗係要試下啦🤣🤣好彩本身無期望有好水準😌😌所以無咁失望😅😅以價錢嚟講真係抵食嘅👍🏻👍🏻..............................𝟙韓式肥牛火鍋 $54肥牛太肥,有菜食下都ok啦👌🏻𝟚牛肉 $37太厚,好靭,癡晒牙🤣🤣𝟛五花腩 $50食到想嘔🤢🤢肥膏同肉分佈唔平均😶全肥膏,啲肉得1mm🤣🤣𝟜安格斯牛板腱 $60正常,薄唔靭𝟝美國牛小排 $75幾款之中最好食,肉質軟熟✨✨..............................價錢取勝⭐️⭐️但總結係無下次👋🏻👋🏻
做人係貪心嘅😆😆😆
可以火鍋燒肉一齊食梗係要試下啦🤣🤣
好彩本身無期望有好水準😌😌
所以無咁失望😅😅
以價錢嚟講
真係抵食嘅👍🏻👍🏻
𝟙韓式肥牛火鍋 $54
肥牛太肥,有菜食下都ok啦👌🏻
𝟚牛肉 $37
太厚,好靭,癡晒牙🤣🤣
𝟛五花腩 $50
食到想嘔🤢🤢肥膏同肉分佈唔平均😶
全肥膏,啲肉得1mm🤣🤣
𝟜安格斯牛板腱 $60
正常,薄唔靭
𝟝美國牛小排 $75
幾款之中最好食,肉質軟熟✨✨
價錢取勝⭐️⭐️
但總結係無下次👋🏻👋🏻
2021-01-05 1448 浏览
d野唔乾淨。。。整完放得耐冇好好熱返比d客。。。。因為下午茶買左個個飯係唔熱的,冇諗住會甘,但食完一小時內又嘔又肚瀉幾次🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮好恐怖。。。已經好耐好耐冇試過甘食物中毒,大家小心,也希望商户改善!!!
外卖自取
2020-10-25 1825 浏览
是日三號瘋球 但無雨只係大風左😂近近地坐西鐵去屯門 再轉輕鐵去蔡意橋站食個午餐先午市套餐温泉蛋鰻魚鍋飯 $78前菜:韓式泡菜 甜品:奶凍湯品:粟米雞絲羹飲品:凍豆漿👩🏻👧🏻:飯就正正常常 勝在配套夠大堆頭 雞絲羹係有雞既 都算唔欺場啦 豆漿亦大大杯夠味道 奶凍最有驚喜 真係唔甜又很奶很滑韓式烤豬肉炒烏冬 $58飲品:五花茶👵🏻:烏冬油左少少 但調味很好 不會死咸 烤豬肉亦香口 令人一口接一口 兩樣都微辣唔好俾小朋友啦😂 五花茶又係大大杯仲好夠甘苦 滿意最驚喜係 豆腐花係任食架‼️(置於自助醬料吧區 記得戴口罩拎呀)而且豆腐花係夠豆味夠滑 有誠意

午市套餐

韓式烤豬肉炒烏冬 $58
飲品:五花茶

2020-10-23
2020-06-13 2307 浏览
星期六 下午 大概十二點半嚟到 有八九成坐滿唔洗點樣等位, 疫情之下循例探過體溫之後直接埋位坐低, 門口見到啲40幾蚊嘅特價嘢本來諗住超抵食探個究竟之後原來只係課外賣only, 唔緊要結果我食咗佢個午餐都好抵食, 五十幾蚊一個洋蔥牛肉飯啲執好濃味啲飯仔好夠多一個大男人好夠食, 仲有得揀配菜我揀咗低溫牛柳味道唔錯冷盤份量少咗啲但係作為前菜算係咁, 而且五十幾蚊個餐唔好咁奢求, 叫咗杯凍奶茶正常貨色起碼唔係 難飲同埋超甜 叫做過得去, 另外要順帶一提嘅就係佢有冷熱豆腐花自助可以飲不飲食包你可以唔飽食到飽, 跟餐仲配一個奶凍都好好食。

洋蔥牛肉飯

2020-05-27 708 浏览
屯門卓爾居商場雖然距離市中心較遠但係都算係一個 中港商場 裏面有pacific Coffee, 百佳, 所以你唔會諗過裏面可以四十零蚊食到個晏晝套餐, 但係呢一間就食到喇, 而且佢本身嘅設計係一個卡位唔使同人搭枱疫情期間亦都 唔會畀人間到 左一忽又一忽奇奇怪怪。晏晝食咗個日式吉列炸蝦拉麵豬骨湯底, 人流唔算好多唔使等位都有九成坐滿, 我兩點去到如果兩點半到嘅話有下午茶餐再平多五蚊但係食嘅嘢都係一樣, 吉列炸蝦拉麵本身啲蝦就細隻咗少少, 但係隻吉列炸蝦幾香幾脆, 個拉麵就一般般湯底都正常嘅香幾大份。

2020-03-10 2248 浏览
網上見到尼間燒肉店唔算貴於是就走咗去試下佢個午餐入到去 環境都算唔錯 乾淨企理點餐方面係用平板電腦自己點午餐定食方面有幾set 分別係燒肉定食餐 飯麪定食餐 1個餐52蚊,加埋一都只係57蚊燒肉嚟講真係唔算貴定食套餐包前菜 湯 燒肉 白飯同飲品,甜品值得一提既係佢有無限豆腐花任食豆腐花有凍又熱,食落去幾滑 味道都唔錯前菜方面我揀咗秋刀魚 呢個有少少失望食落味道太咸, 反而朋友點咗嗰個鴨肉幾好味至於燒肉方面我揀咗雞扒 朋友揀咗韓式烤豬肉雞扒相當美味, 肉質嫩滑; 韓式烤豬肉就有少少微辣 口感都唔錯👍 甜品 跟套餐係包一款(有啫喱奶凍焦糖燉蛋 芒果布甸), 除咗呢款之外,出面亦有豆腐花可以自己任裝, 我係食奶凍, 覺得麻麻地,質感有少少怪, 但都算勉強可以接受既, 而豆腐花真係幾高質,熱既更加香口整體而言, 食物唔錯,而且幾抵食, 性價比高值得一試👍
網上見到尼間燒肉店唔算貴
於是就走咗去試下佢個午餐
入到去 環境都算唔錯 乾淨企理
點餐方面係用平板電腦自己點
午餐定食方面有幾set
分別係燒肉定食餐 飯麪定食餐
1個餐52蚊,加埋一都只係57蚊
燒肉嚟講真係唔算貴
定食套餐包前菜 湯 燒肉 白飯同飲品,甜品
值得一提既係佢有無限豆腐花任食

豆腐花有凍又熱,食落去幾滑 味道都唔錯

前菜方面我揀咗秋刀魚 呢個有少少失望
食落味道太咸, 反而朋友點咗嗰個鴨肉幾好味

至於燒肉方面我揀咗雞扒 朋友揀咗韓式烤豬肉

整體而言, 食物唔錯,而且幾抵食, 性價比高值得一試👍

當我們一家十口 入到依家一起燒 十分高興 佢哋啲態度 喺出面啲餐廳完全冇做到嘅 呢間真係有平又正 十年後都想再黎食 但我相信我屋企人 唔知在哪裏 希望你約到一家大細再嚟食飯呢個師傅嘅手勢 服務員 態度都十分之好 最令我記得係四眼哥哥 去態度十分之爆呀
2019-09-01 2662 浏览
本身我對今次介紹嘅餐廳都印象唔係幾好,因為其實聽其他朋友講都唔係話好好味,所以正如標題所講,我真係對依間餐廳無乜期望,不會期望會好味,只希望不會肚痛。今次有同幾位朋友去咗食,但我又覺得未到我所諗嘅咁難食,而且對於午餐而 ,係相當其他市面上嘅燒肉舖係十分平。而味道都算可以。價錢仲包埋前菜、湯、飲品同甜品。其實都可以接受但原來除左main course 之餘,仲有自助式嘅豆腐花比大家享用,所以其實都有少少驚喜嘅

2019-08-31
2019-08-25 2195 浏览
上星期同家人到一起燒食燒肉,我們七點左右入座,不用等位。這裏的地方大,有卡位,七點半左右已經滿座。用平板點餐,這裏是散叫的,價錢實惠,而且份量不少。免費的前菜,生菜新鮮。任食豆腐花,有熱有凍。這裏有燒肉,亦有火鍋,兩樣一起都可以。豬頸肉爽口,用上黑椒醃味,辣辣的很惹味。 鹽磨八爪魚切到細細粒很入味。五花腩肥瘦適中,醃得很入味,用送的生菜包起來食,正。鯖魚啖啖肉,我喜歡。雞腎大大片又爽口。豬大腸比較肥,但燒過後都不會太膩。赤蝦加上黑松露味道很匹配很香口。

用平板點餐,這裏是散叫的,價錢實惠,而且份量不少。

免費的前菜,生菜新鮮。

任食豆腐花,有熱有凍。

這裏有燒肉,亦有火鍋,兩樣一起都可以。

五花腩肥瘦適中,醃得很入味,用送的生菜包起來食,正。

鯖魚啖啖肉,我喜歡。

雞腎大大片又爽口。

豬大腸比較肥,但燒過後都不會太膩。

赤蝦加上黑松露味道很匹配很香口。

2019-08-11 1509 浏览
放假想搵間可慢慢坐下,慢慢食嘅地方,行到卓爾廣場見到「一起燒」唔算多人就入去試下啦。午餐分4類:燒烤、定食、拉麵和烏冬每款都包主食、小食、湯、甜品和飲品燒烤-五花腩、秋刀魚定食-滑蛋豬扒飯、低溫牛柳 -咖哩吉列豬扒飯、秋刀魚湯-粟米雞絲羹甜品-奶凍(焦糖燉蛋未有)飲品-豆漿、咖啡、奶茶五花腩都幾大塊,燒熟左之後唔會太肥,亦唔會太咸,秋刀魚燒到乾身之後,好香,沒有魚腥味。滑蛋豬扒飯原來係同飯分開上,不能說好味,但亦不過不失。低溫牛柳幾軟滑同多汁。最後將牛兩食,將兩件放落爐加熱後更好味!咖哩吉列豬扒飯都可以,定食跟的秋刀魚是已熟可以食,但奈何是凍的,所以也一起放在爐上加熱後更加美味。粟米羹好味,奶凍唔會太甜......總括$50的午餐🥣唔會要求太多,但的的確確是物超所值

午餐分4類:燒烤、定食、拉麵和烏冬
每款都包主食、小食、湯、甜品和飲品
燒烤-五花腩、秋刀魚
定食-滑蛋豬扒飯、低溫牛柳
-咖哩吉列豬扒飯、秋刀魚
湯-粟米雞絲羹
甜品-奶凍(焦糖燉蛋未有)
飲品-豆漿、咖啡、奶茶

粟米羹好味,奶凍唔會太甜......

總括$50的午餐🥣唔會要求太多,但的的確確是物超所值

2019-06-02 1666 浏览
因為喺附近,加上呢度多位,同朋友一班人食飯都多黎呢度。一直覺得食物冇咩特別,但容納到多人所以都冇所。一如以往,逢星期日中午,成個卓爾居商場既食店都好多人,我地又人多,呢間有位就緊係入啦。呢間餐廳本身係燒烤店,但中午都有飯有烏冬可以食,而且叫定食係有前菜,有甜品,選擇都多。前菜不論係牛/鴨胸,試過幾樣都係凍食;甜品就有布甸,jelly,不過不失;雖然餐廳有哂韓文,又有心心手勢形狀既燈,不過定良呀拉麵烏冬嗰啲都偏向日式,味道唔係特別好,但價錢相宜而且唔算差。不過佢地俾既水,味道成日有啲怪味,但都算小問題,唔飲就由佢😅。另外呢度用平板電腦落單,我地通常都係逐個叫,各自為政,睇情況就會禁個落單制(有時都兩三個就禁一次落單,因為部機慢,有時又hang機,驚啲野冇左)今日我地八個人,有三個叫咖哩牛肉烏冬,一個雞塊烏冬,一個炸蝦定食,一個牛肉飯,一個滑蛋豬扒飯,一個吉列豬扒定食。(大約係咁啦,有一兩個唔太記得)到野食黎既時候,黎多左個帆立貝烏冬,我地就話我地冇叫啦,睇單問清楚大家,都係冇人叫過既,但個侍應一黎就話:「有架,係呢度架,擺低啦。」然後就走左。唔知點解會多左,加上有人落單時都見過無啦啦多左

(大約係咁啦,有一兩個唔太記得)

唔知點解會多左,加上有人落單時都見過無啦啦多左個帆立貝烏冬,但取消左,另外又有人之前黎食過都有呢個情況,我地都想find out究竟咩事。都明白喺佢地角度會覺得我地叫左唔認數,但我地又的確冇人叫過加上唔係第一次發生。

咁我地開個平板再試過,發現每次等得耐時hang機就會出現呢個情況。叫麵食時,無啦啦會彈左個畫面要再揀過湯底同野飲(本來已揀完),揀完之後個落單位置會由0變左2,有2、3次都係咁,我地就拍低左條片,諗住同職員講返,都係好聲好氣地講,想避免事件再次出錯,善意了解下係咪系統出錯,佢睇完條片都唔信我地,佢禁左一次冇事就話明明冇事。😅😅

本身普通一餐飯,啲野食冇咩特別都冇諗住寫,都冇特別影相,但有啲個別侍應態度麻麻,食得不太愉快,另外提醒大家小心啲,落單時望清楚有冇出錯。

2019-05-05 1602 浏览
放假同老公喺卓爾居shopping完,想食返個下午茶,見呢個商場仔有好幾間新開食店,呢間燒肉未試過就入去試下。下午茶燒肉餐平均價錢$50左右一個,有加一,另外亦有火鍋下午茶餐。每個餐點包一份肉、前菜、湯、飲品、甜品,喜歡燒肉或shabushabu亦可~~冇諗過五十零蚊一個餐都可以食到咁飽真係幾抵食既。自助點餐係用個屏幕自己點,但如有唔明應該都可以問侍應既~點完餐好快已上晒全部食物連甜品亦都咁早上講返正題,呢個價錢都冇諗過有太高質素既肉食架喇,2個餐分別是五花腩同埋韓式豬肉,味道都唔錯,而且有油紙隔住個電子爐又唔易燒焦都幾好。前菜叫左泡菜夠辣、油鴨如果放埋上個爐度慶一慶仲好食最正既係個粟米羹,真心,普通粟米湯只要肯花多少少心思,加點新鮮肉碎同粟米粒同蛋花落去,就可以好好好味,仲有少少童年回憶添非常好飲甜品係奶凍同焦糖布甸,係足料既,不過可能過多焦糖漿都係偏甜。酸梅湯冇叫走冰都走左冰真係好好唔會比d冰溝淡左,依家出街食飯好難得跟d野飲係除左咖啡奶茶檸茶以外仲有酸梅湯飲喇,仲要平時d餐廳一般一係跟野飲,一係就跟湯,邊有得你2樣都有齊丫,所以真係性價比高座位又舒適,雖則我地係2人但shoppi
甜品亦都咁早上

非常好飲

座位又舒適,雖則我地係2人但shopping完話晒都有3、4袋戰利品,坐4人座位,放埋一袋二袋仲係鬆動既。但唔知係咪門口招牌唔夠起眼,街坊們寧去對面大快活迫爆都唔識入來呢間享受
講緊價錢唔算貴好多咋?
韓式豬肉

五花腩肉

粟米湯羹

2019-05-04
五花腩肉
粟米湯羹
2019-01-22 2106 浏览
最近有一次來到屯門的卓爾居廣場我們一行十數人, 實在難以找位置, 但又不想去酒樓飲茶。結果來到了這間一起燒火鍋烤肉店!!環境不用多說, 能夠接納我們十數人, 位置自然寬敞!!大家都坐得舒服服務方面這點就一般, 因為餐廳提供了IPAD點餐服務大部分客人都是自助下餐這樣有好處,就是食物有圖片作參考!大家可以根據賣相來選擇!食物方面不得不說---超抵食!!一個午餐約數十元但有以下!!主食+小食+甜品+湯+餐飲另外餐廳自助吧有冷和熱的豆花免費供應雖然豆花是免費,但質素很高!我點了一個牛肉火鍋,配上低溫牛柳,跟粟米湯和芒果布丁最後捧腹回去工作!!真係好抵食!!十
最近有一次來到屯門的卓爾居廣場
我們一行十數人, 實在難以找位置, 但又不想去酒樓飲茶。
結果來到了這間一起燒火鍋烤肉店!!

不用多說, 能夠接納我們十數人, 位置自然寬敞!!
大家都坐得舒服

服務方面
這點就一般, 因為餐廳提供了IPAD點餐服務
大部分客人都是自助下餐
這樣有好處,就是食物有圖片作參考!
大家可以根據賣相來選擇!

食物方面
不得不說---超抵食!!
一個午餐約數十元
但有以下!!
主食+小食+甜品+湯+餐飲
另外餐廳自助吧有冷和熱的豆花免費供應
雖然豆花是免費,但質素很高!

我點了一個牛肉火鍋,配上低溫牛柳,跟粟米湯和芒果布丁
最後捧腹回去工作!!
真係好抵食!!

2019-01-16
2019-01-08 1637 浏览
第一次試、價錢便宜、野食種類不算多、但野食不但一般、最大問題係佢個爐非常之差、教到最高都係唔夠大、燒左一份豬腩肉燒左成30分鐘先熟、一放野食落去都聽唔到sasa聲、一路燒都唔覺得佢出大煙、啲煙極少、唔會有下次
2019-01-08