餐厅: 一鍋堂 (XX Arcade)
资讯:

2024-08-25 1962 浏览
放假就梗係要食好嘢啦,朋友呢排鍾意食放題,我上網見到呢間review幾好就book位。午餐放題好抵食,quality都okay。60分鐘嘅半自助式火鍋放題只係$68 ,超級抵食,配料同飲品都係勁多款式俾你揀,我朋友都話好滿意。咸菜胡椒豬肚湯湯底可以當湯直接飲,未放料入去就先每人飲左一碗,都冇口渴情況。豬肚同咸菜嘅配搭好正,胡椒味有微辣,用來暖胃最適合 !鮮魚角脆嘅口感好好食,外皮有彈牙感覺,食落口係鮮嫩嘅。麻辣醬汁烤過嘅鴨血係我最鍾意嘅一道菜,冇怪味,每一啖都好滑~~~鮮魚球魚肉好鮮甜,口感彈牙而韓式蘿蔔夠脆口亦都好夠辣,麻辣鴨血豆品嘅麻辣湯真係唔少得,真係會食上癮㗎!麵條煙韌又掛湯,配合特殊嘅鹵水鴨,好完美!最後飲品我就揀左嗰個清新嘅凍飲品,夠refreshing。呢到價錢超親民,質素絕對對得住價錢,朋友已經話要再book

呢到價錢超親民,質素絕對對得住價錢,朋友已經話要再book

呢度想分享一間位於旺角嘅火鍋店- 一鍋堂。佢嘅靚靚牛肉同埋味道濃厚嘅養生湯底真係絕配嘅!🥩🍲首先,70分鐘定量火鍋餐。火鍋中點可以無經典嘅牛肉呢?兩款主打,美國封門柳肉,每款都有佢各自嘅特色。 柳肉夠瘦,味道清新;而脷心托則肥美多汁,味道更加突出。🤩美國肉質細膩,脷心嘅口感相當絲滑,食落嘅感覺實在舒服架。😋美國封門柳肉配美國牛脷心托,第一次見真係有少少驚喜。美國牛肉質地鬆軟,搭上肥膩美味嘅心托,令呢道菜好有特色,口感一流。🐮💯湯底選擇,我哋揀左一鍋麻辣鴨血豆腐湯,入口頓時味道爆棚,越煮味道越濃,而且湯清而唔膩。🌶️🦆飲落去簡直係温暖整個心窩。再加上點乜料都適合,與眾不同嘅火鍋體驗!當然,點可少得配菜呢? 我哋揀左香菇貢丸同韓式蘿蔔。🥬 香菇貢丸質感扎實,咬落去汁水四溢,重點係,又冇失去香菇嘅地道。至於韓式蘿蔔,佢嘅酸甜度剛剛好,同我哋嘅湯底簡直夾得唔流一滴湯,爽口架!🥰🥢🍄解馋小食首選,又點可以唔試呢個麻辣鴨血豆品啫!😝 佢哋嘅口感獨特,配合餘下嘅料就係絕配,你值得嚐嚐!我呢個選擇顯然係冷天氣嘅最佳配搭,鹹香適中嘅豆品,配上暖胃嘅麻辣醬,真係人間美味。👌總括黎講,一鍋堂絕對值得一試! 配

總括黎講,一鍋堂絕對值得一試! 配料選擇多樣,湯底口感濃郁,而且份量十足,可以話係黎到旺角嘅必吃之選!下次再嚟見!👋🙂
生日🎂將至,去一間位於旺角嘅火鍋店 一鍋堂!呢度唔止食物質素高,而環境都係十分寬敞舒適😃👍首先介紹「70分鐘定量火鍋餐 - 日本黑毛和牛肉片」,優質和牛嘅滋味唔單止新鮮,而且肉感超滑,簡直係入口即溶嘅享受 ""好食""! 🤩👍食落口感覺特別滋味,肉質新鮮柔嫩,每一塊肉片入口即溶。再配上滋潤嘅養生藥膳湯底,超正! 🥩🍜另一道好推介就係「香茜墨魚丸」,墨魚丸混著香茜嘅清新味道,配合鮮美嘅湯底,食得停唔到口🦑😋再嚟就係「凍蝦」,每一隻蝦都新鮮彈牙,肉質鮮甜美味,食落有滿足呀👍 還有一道「醉雞翼」,超級香!一口咬落去都係雞肉嘅鮮甜同埋醉酒香氣!同閨蜜或者拍擋一齊嚟一鍋堂享受美食既時光,感覺真心唔錯。食材新鮮,湯底唔錯,服務又好。👍🏽👍🏽

還有一道「醉雞翼」,超級香!
一口咬落去都係雞肉嘅鮮甜同埋醉酒香氣!

同閨蜜或者拍擋一齊嚟一鍋堂享受美食既時光,感覺真心唔錯。
食材新鮮,湯底唔錯,服務又好。👍🏽👍🏽

最近同同事一齊開始想食放題火鍋,進入一間喺旺角開嘅“一鍋堂”,一路快快放工就坐地鐵過去🥳。我哋一行四人等咗一陣就有台位啦。揀左一鍋70分鐘定量火鍋餐,超抵食,仲有以下好野可以食:.櫻花蝦湯:湯底好香口,廚師無手軟,卑左滿滿嘅櫻花蝦,所以味道好濃郁,飲落去感覺好sweet😋😋.美國牛板腱片:人哋已經一煮好就聞到肉香味撲鼻,口感滑溜,食落口即溶,好爽啊,真係叫人讚聲連連😚😚.芝士豆腐:芝士濃郁,已經聞到一陣豐富嘅芝士香,配埋柔滑嘅豆腐,食落口即溶,美味得嚟又好滋潤🤩🤩.福州木耳丸:好食嘅木耳丸每粒都咬落都啖啖肉汁,口感好彈牙,我地都好鐘意👌👌.韓式涼伴豆芽:輕輕爽口嘅涼伴豆芽,一啖食落口,就可以感受到豆芽嘅清爽與韓式獨特醬汁嘅美妙結合。.由開始到結束,見到餐廳來來去去都係人頭湧湧,大家都忍不住要嚟試試,不過埋單每人都只係要$108,真係超值!👍👍👍
揀左一鍋70分鐘定量火鍋餐,超抵食,仲有以下好野可以食:
櫻花蝦湯:

美國牛板腱片:

芝士豆腐:

福州木耳丸:
韓式涼伴豆芽:

👣🍴 佢嘅優雅環境,企理氣氛,一入就已經好吸引我。無論係朋友聚會定係家庭聚餐,都會選擇「一鍋堂」。 ♦️ 一鍋麻辣鴨血豆腐湯火鍋 ♦️ 呢個麻辣鴨血豆腐湯底,辣度得宜,焗透透鴨血豆腐,麻辣得黎又唔會太辣,真係👍。就算未食已經好得癮,見到佢嘅金黃色已經想食過!🔥🔥 ♦️ 火鍋配料 ♦️ 安格斯牛肉、極上安格斯牛小排,都唔會令人失望。肉汁豐富,口感滑嫩,連續食咗幾舊都唔會膩。配埋呢個火鍋,感覺得意😊,肉香濃郁,食一舊就想再嚟第二轉!整體都算大份,每樣嘢都好大塊!覺得好食足😤。 ♦️ 火鍋配料(續) ♦️ 另一方面,魔鬼辣安格斯牛肉顧名思義,真係好辣!但係越辣越刺激就係佢嘅特點。食完之後口裡還能品嚐到牛肉的鮮味,正呀!🙋🏼‍♀️ ♦️ 飲品雪糕 ♦️ 最後來個雪糕!口感爽滑,食落清新,真係好滋味。全部配料都係清口解膩,雪糕更配上清新嘅味道,食完一次想再試!🥳 😊😊結論:「一鍋堂」無錯,物超所值,食物選擇種類多,每一款都美味。下次黎旺角, 我好想再黎試吓!
♦️ 一鍋麻辣鴨血豆腐湯火鍋 ♦️
♦️ 火鍋配料 ♦️
♦️ 火鍋配料(續) ♦️

♦️ 飲品雪糕 ♦️

2024-08-16 1568 浏览
🍜 一鍋堂 🥢一鍋堂位於旺角 環境新派 🎭 點了70分鐘定量火鍋餐 🍲 選擇咗西班牙栗飼豬梅肉片🐖 🍖 西班牙栗飼豬梅肉片薄片豬梅肉 🐖 口感細緻 🍖 肥瘦均有完全吸收咗湯底嘅精華🍲 櫻花蝦湯底自家特製 🦐 湯底帶出櫻花蝦嘅新鮮野味微微嘅甜味 🥢配合上火鍋料 🥣 湯底清甜可口🌱 韓式涼伴豆芽鮮嫩爽口 清新脆嫩 🌶️ 加上微辣嘅調料 微辛惹味🦐 凍蝦彈牙爽口 🌊 調味恰到好處 🧂🍗 醉雞翼雞翼燜得剛剛好 🐓 帶有一絲酒香 🍶
🍜 一鍋堂 🥢

🦐 凍蝦
彈牙爽口 🌊 調味恰到好處 🧂

🍗 醉雞翼
雞翼燜得剛剛好 🐓 帶有一絲酒香 🍶

一踏入新一年,我哋就好想食啲寒冷天氣下嘅温暖食品🤗咁樣,我同朋友就決定嚟《一鍋堂》補補身,一起食個放暖嘅火鍋!即刻book位,秒速order 70分鐘火鍋餐:美國牛板腱片$108。🥘💲首先,我哋點咗個一鍋麻辣鴨血豆腐湯底,湯底辣味十足但又帶甜,麻麻辣辣地刺激到你食慾大增。血豆腐香味暖胃,豆腐嘅口感彷如棉花糖般滑溜,食落口感覺豐富。雖然辣,但係辣中帶滑同埋少少香,讓人有「停不了口」嘅感覺!🌶️🦆🥣✅食物,當然就要由佢嘅70分鐘定量火鍋餐(美國牛板腱片)$108講起。我著實驚訝就算平時都做得到呢個價,有咩嘢更仲抵過佢?🍖牛肉新鮮嘅程度係我食咗咁多間都數一數二,而且薄薄嘅一片肉質鬆軟,一入口即溶,超之過癮!美國牛板腱片就特別出色。片得岩岩好既size,而且絶對突顯出肉質嘅口感同豐富嫩滑,家陣食嗰陣真係香得我停唔到口!🐄😋肉片以外,我哋仲有雪碧蘿蔔。蘿蔔清脆又新鮮,帶出少許香甜,揸其食完之後,真係感覺到口腔嘅清新感升級!🌿✅火鍋點可以少得菜呢?當然少唔掉《一鍋堂》嘅唐生菜。生菜脆又Q咬,配上火鍋湯底,簡直係天作之合,令人忍不住嚼上一口又一口。呢一款青菜可以平衡火鍋嘅肉感,清新嘅滋味簡直忍不住想繼

火鍋點可以少得菜呢?當然少唔掉《一鍋堂》嘅唐生菜。生菜脆又Q咬,配上火鍋湯底,簡直係天作之合,令人忍不住嚼上一口又一口。呢一款青菜可以平衡火鍋嘅肉感,清新嘅滋味簡直忍不住想繼續食。我尤其喜歡佢配上火鍋湯底嘅确是香滑口感,係火鍋嘅完美搭擋!🥬🍃

《一鍋堂》值得我哋推薦,唔止因為佢地嘅火鍋新鮮又豐富,更加重要嘅係佢地貼心嘅服務同埋舒適嘅環境。平日火鍋餐性價比高,而家仲有美國牛板腱片做選擇,真係無得再抵!😝👍🏻

最後,希望大家都如我哋一樣,於呢間可以體驗到香港本土風味嘅《一鍋堂》享用個美好嘅午餐,保證食得滿足,飲得暖胃!🎉💕
OpenRice見到位於旺角的一鍋堂,呢排人氣超旺,我哋一班朋友就趁放假就嚟啦,準備大啖大啖咁嘆火鍋,食到過癮為止😆行到一鍋堂,一睇見似食堂一樣簡單直接嘅設計,感覺就同平時食嘅火鍋店唔一樣👀。舒適嘅環境,而且無花巧裝飾,仲有超快速嘅服務,真係令人一坐得就開始鍾意個環境啦👍🏻。首先,我哋選咗檳城喇沙湯底🍲。湯底好味道,一試之下發現同之前係正宗馬拉店試到既好相似,但呢到既更加惹味,再配埋呢度嘅獅子狗🌭,港式涼伴豆芽🥗,紅燒豬軟骨🍖...等等火鍋食材,實在美味到讓人尖叫😋。啱啱嗰個獅子狗🌭,真係帶黎晒驚喜!外皮焦香,咬一啖,皮香肉嫩,一路咬落去都好彈牙有嚼勁,完全唔會覺得軟淋淋唔好食。出前一丁麵🍜同雞肉綠咖哩麵🍝都好出色,口感筋道,搭配湯底即熟,配上香口嘅綠咖哩,實在美味無窮💞。60分鐘半自助火鍋放題,只要$68!😍 我哋抵晒啦!仲有多款自助配料同飲品任你揀,真係好耐未係香港見過$68既任食啦,仲要包埋湯底,真係好抵👏🏻。啱啱食完晏,已經覺得大大滿足😊,食物好美味,環境好舒適,價錢真係合理,仲有快捷嘅服務,我哋已經迫唔住想再嚟一次,一鍋堂,我哋下次見👋! 「滿足的笑容😄,讚美的拍手👏,期待的

啱啱食完晏,已經覺得大大滿足😊,食物好美味,環境好舒適,價錢真係合理,仲有快捷嘅服務,我哋已經迫唔住想再嚟一次,一鍋堂,我哋下次見👋! 「滿足的笑容😄,讚美的拍手👏,期待的愛心💖」

行街拍拖,搵間靚餐廳打下卡都算係一種浪漫吖嘛!今次同老公揀嘅目的地就係位於旺角繁華地段嘅「一鍋堂」- 真系食得好舒服😗😗。簡單方便,環境舒適,仲可以揀好多款食物自助飲食。首先,個自助吧有好多款食物可以選,今次我哋揀咗「60分鐘半自助火鍋放題」,真係好抵食! 佢講到,可以拎到自己鐘意嘅火鍋物料,真心覺得值🤗!😍😍😍。「韓式泡菜湯底」帶嚟嘅感覺就係酸中帶辣,好有特色,我同男朋友都鍾意😋。而家,我鍾意嗰個「炙燒芝心丸」,老公鍾意「廚師雞肉腸」呢款火鍋配料,兩款都試吓,食俾兩個人都覺得好食。「木耳拍青瓜」,我最鍾意,脆脆嘅口感,好消暑,配上「咖哩豬皮魚蛋」,連老公都忍唔住讚好,我睇佢食得好開心,我都好滿足😊。魚蛋口感綿滑有彈性,豬皮韌而不軟,整體味道得宜不膩口。🍢🐟🍛。食完之後,我哋仲可以去自助吧拎甜品🍰🍪,最後再配杯飲品☕️,係旺角咁個繁華地方,可以搵到咁抵食、好食嘅火鍋店,真係幸運。

• 黑松露手打墨魚滑
最近有朋友介紹我黎旺角試下一間叫一鍋堂嘅火鍋店。呢間餐廳環境簡單,但係好舒適,就好似喺屋企咁。🌟我哋揀嘅重點湯底-芫荽皮蛋湯🌟規黎碗湯激點味蕾開始呢一餐,唔夠芫荽皮蛋湯?爽口嘅湯底令我忍唔住一嚐再嚐💯 🌟封面餐嘅主角- 日本黑毛和牛肉片🌟日本黑毛和牛肉片入口即溶,肉質絕對高級,滿足感十足Q,口感非常豐富,食落口感就似置身日本嘅壽喜燒店咁💯 日本黑毛和牛肉片實在太美味喇!😍超級柔嫩,肉質好好,而且完全無膽味。放入火鍋一煮就通透,吃落口即溶。真係會令人再三回味🌟特製小菜 - 獅子狗 🌟獅子狗口感Q彈,好似飲過雞湯嘅野味都係一絕。令呢一餐更加多元化,食完火鍋再食獅子狗,真係有啲感覺好似在日本飲茶咁🌟清涼上菜-涼拌海帶絲🌟涼拌海帶絲做得就好似日式風味,微酸微甜,食落口清爽無比,對於食完油油嘅火鍋來講,簡直就係解油神器💯有呢個價錢,有呢啲菜色,食佢個70分鐘定量火鍋餐(日本黑毛和牛肉片),絕對算係性價比高!💯心滿意足咁行出一鍋堂,確定下次一定會再嚟!😊

🌟我哋揀嘅重點湯底-芫荽皮蛋湯🌟

🌟封面餐嘅主角- 日本黑毛和牛肉片🌟

🌟特製小菜 - 獅子狗 🌟

🌟清涼上菜-涼拌海帶絲🌟

2024-08-10 1791 浏览
行行下街,見到$68蚊60分鐘半自助餐火鍋🍲吸引到我地上去食個午餐呀湯底有成15款,諗好選咩湯底先!最後我地選左「沙參玉竹鯊魚骨」不過不失我下次要試沙嗲味先得呢個餐就係自助區任食任飲,其實都足以食到好滿足蔬菜選擇都非常多,油麥菜,娃娃菜菠菜等等⋯仲有我鐘意食既冰菜😋響鈴,魚皮唔少得,丸類、水果、沙律、飲品都非常多選擇粉麵類有米粉,有出前一丁、泰國麵小食最愛食口水雞😋好入味碗仔翅,豬手都唔錯不時見到有員工refill食完仲有雪糕可以自己吱來食😊$68真係食到抱主個肚走⋯如果附近返工、其實每日來試唔同湯底都幾鬼正😂想食肉都有個套餐$88⋯但今次我地食清清地所以就無叫啦

湯底有成15款,諗好選咩湯底先!
最後我地選左「沙參玉竹鯊魚骨」
不過不失
我下次要試沙嗲味先得
呢個餐就係自助區任食任飲,
其實都足以食到好滿足
響鈴,魚皮唔少得,丸類、水果、沙律、飲品都非常多選擇
粉麵類有米粉,有出前一丁、泰國麵
小食最愛食口水雞😋好入味
碗仔翅,豬手都唔錯

不時見到有員工refill
食完仲有雪糕可以自己吱來食
😊$68真係食到抱主個肚走⋯
如果附近返工、其實每日來試唔同湯底都幾鬼正😂
想食肉都有個套餐$88⋯
但今次我地食清清地所以就無叫啦
2024-07-03
家人一直求我为佢哋揾一間好嘅火鍋店,於是我哋今日就去左「一鍋堂」這間位於旺角的港式火鍋店,唔講鬼話,真的係驚艷到我哋囉!🥳有見於網上一直爆好評,加上平日見到好多人排隊,我哋大清早就打黎訂了位置,預備好享受60分鐘半自助火鍋放題,每位只賣$68 🤩養生藥膳湯底真的係好驚喜😋. 整個湯底好似包裹住每道菜嘅鮮味,每一口都好滋補,爸爸對呢道湯好滿意!💕湯頭清而不濁,整個口齒留香,好似仲可以為窩底嘅食材加分噃!💝「獅子狗」 呢個食物配上金黃色嘅麵衣,口感Q彈有咬勁,肉質嫩滑,全部家儀都覺得人間美味。🐕🌡️豆腐本身已經好好食,佢哋廚師落間芝士豆腐就更放得入口,口感更精緻,夾埋了牛奶芝士,真的好無得輸!😍🥒 另一道菜嘅木耳拍青瓜更係一道健康美味兼具嘅菜,木耳口感脆嫩,配以爽口嘅青瓜,既好食又保健,真係一餐之選!⭐ 韓式蘿蔔更係我哋嘅最愛,甜甜酸酸嘅蘿蔔切得剛剛好,唔會太薄或太厚,大家都唔閃食兩口!最後,人哋話「好馬配好鞍」,食完火鍋,一杯飲品必不可少🥤「一鍋堂」嘅自助飲品任揀,有各種味道選擇,咁平嘅價錢飲到咁多種,真係CP值爆燈!🎉總結黎講,「一鍋堂」絕對係一間物超所值嘅火鍋店,無論係食材嘅新鮮程度,

總結黎講,「一鍋堂」絕對係一間物超所值嘅火鍋店,無論係食材嘅新鮮程度,還是分量同價格,都絕對值得一試!下次仲會再黎!💯😍😍

2024-08-06 1298 浏览
兩個人食70分鐘,每人嗌一個餐,平均$120,食物種類豐富,味道可以,牛肉份量就一般,其中丸、其他小食同埋蔬菜都企理,有油麥菜、羽衣甘藍及其他蔬菜,飲品亦都豐富。
2024-08-06
  • 封門柳
  • 牛脷心托
2024-08-05 1192 浏览
今日同朋友被廣告吸引咗上去,真係68蚊有60分鐘半自助火鍋放題,咁嘅價錢食到放題真係勁抵 🩵入座嘅時候要先諗好湯底,有選擇困難嘅我同我朋友企咗喺門口幾分鐘,連湯底都有好多款選擇 🧡最後鍾意試新嘢嘅我哋揀咗個櫻花蝦湯底,撈起上嚟真係有好多好多櫻花蝦,堅重料 💜火鍋料都算多選擇,嘢飲方面個薄荷烏龍茶最值得推介吓,天氣咁熱飲佢就啱,一入口涼涼哋,仲可以減肥消脂 💚食完哂正餐,仲有部雪糕機喺喥可以自己唧雪糕出嚟加配料,幾好玩㗎,唔想自己整都有杯裝雪糕可以揀 💛

2024-07-19 2295 浏览
(*˘︶˘*).。.一鍋堂:*♡好套無同班Friend 烚下烚下~旺角《一鍋堂》長期都是 烚下烚下的首選,尤其是Lv 5 真手切牛肉•松葉蟹腳•鲍魚 •元貝。桶蠔海鲜放題維持一貫高質!任食150分鐘,七點前離座仲有優惠- $40蚊添‼️鍋底選了杏汁豬肺鍋,湯頭鮮甜又唔會太重味,唔會蓋過海鮮的鮮甜味~而且海鮮也很高質, 松葉蟹腳肉簡單火鍋輕涮有淡淡既甜味及鮮味,飽魚新鮮又彈牙,肉質結實!元貝也大隻鮮味十足!當然還有肥美飽滿的桶蠔, 肉質滑嫩!-肉類十分推薦真手切牛肉同日本產黑毛和牛黑毛和牛大理石紋超美的, 入口即溶有油香!真手切牛肉也肉味濃郁, 入口軟嫩細膩‼️仲有鱔片和手工蝦丸, 也很高質!--不要忘記自助區的蔬菜和丸類, 連同雪糕都有很多款,-吃得飽飽超滿足~一鍋堂旺角豉油街60-104號XX Arcade 東翼2樓#美食#和牛#海鮮#香港美食#香港美食推介#香港美食地圖 #香港美食分享 #香港美食推薦 #旺角#旺角美食#-鍋堂 #epot#火鍋 #放題#88折#blogger #hongkongblogger#bloggerstyle #香港#hkkol #kol
(*˘︶˘*).。.一鍋堂:*♡
好套無同班Friend 烚下烚下~
旺角《一鍋堂》長期都是 烚下烚下的首選,
任食150分鐘,七點前離座仲有優惠- $40蚊添‼️
鍋底選了杏汁豬肺鍋,湯頭鮮甜又唔會太重味,
唔會蓋過海鮮的鮮甜味~
而且海鮮也很高質,
松葉蟹腳肉簡單火鍋輕涮有淡淡既甜味及鮮味,
飽魚新鮮又彈牙,肉質結實!
元貝也大隻鮮味十足!
當然還有肥美飽滿的桶蠔, 肉質滑嫩!
肉類十分推薦真手切牛肉同日本產黑毛和牛

黑毛和牛大理石紋超美的, 入口即溶有油香!
真手切牛肉也肉味濃郁, 入口軟嫩細膩‼️
仲有鱔片和手工蝦丸, 也很高質!

不要忘記自助區的蔬菜和丸類, 連同雪糕都有很多款,
吃得飽飽超滿足~
一鍋堂
旺角豉油街60-104號XX Arcade 東翼2樓