2019-07-08 231 浏览
好耐冇食個放題今日嚟到旺角食打邊爐放題,價錢都唔貴$218好容易回本。湯底方面因為喉嚨痛所以冇揀到麻辣。脆肉鯇鮮甜脆口,冇魚腥味。岩曬鍾意食魚既我,唔小心encore左3盤炸魚片炸得岩岩好,好脆,浸湯嗦曬d湯汁蜆,新鮮無沙,清甜,點少少soy sauce ,鮮味出曬仼叫牛肉,有好多肉可以揀,咁岩近排細佬要練muscle,所以岩曬佢,雪花分佈平均,食落冇咩渣,放題質數算係非常好。蝦滑彈牙,不過蝦味唔算太重。仲有好多甜品食,有糯米磁,黑牛,食唔停口。218扺食。

炸魚片炸得岩岩好,好脆,浸湯嗦曬d湯汁
蜆,新鮮無沙,清甜,點少少soy sauce ,鮮味出曬
2019-07-05 165 浏览
今次有個外國朋友想食打邊爐,上網搵完就去左呢間。可能居住香港環境,今次一入門口服務態度就已經好好,雖然提早book位及遲到20mins,但對方都好快比到位。一坐低5秒鐘就有個人黎問你想要咩餐,同時唔使你問,佢都比埋三種menu你睇。呢個係我好欣賞。我唸冇5分鐘,個鍋就已經黎左。叫嘢食都好快,但刺身黎既速度相對慢,都會比起落order少d份量。海鮮十分新鮮!係鮮甜!芒果雪糕,不輸任何出名放題餐廳。唔知係我好彩,但呢間服務態度真係好好!食物素質都好好。海蜆、海蝦都超級新鮮。btw,鵝腸唔得。
海鮮十分新鮮!係鮮甜!芒果雪糕,不輸任何出名放題餐廳。
btw,鵝腸唔得。
  • 海蝦
  • 刺身
  • 雪糕
  • 海蜆
2019-07-04 209 浏览
話說今晚約咗三個好耐冇見嘅朋友出嚟旺角打邊爐有人提議來一鍋豐我哋一黎到就睇食邊個套餐好發現$218呢個幾好喎有海鮮鮑魚套餐湯底方面我哋就選了牛腩蘿蔔清湯真係幾豐富喎有鮑魚扇貝桂花蚌等等而且好鮮味任食Menu裏面我哋仲叫咗好多其他不同的火鍋料最出色係牛肉牛肉都分幾款肉質唔錯手打墨魚丸同魚蛋真係有驚喜好有魚味值得推介!帆立貝亦都是我們致愛數一數我哋都點左十五粒有多係好食先會點咁多另外稻庭烏冬亦是我們的致愛好滑好好味真係好開心我哋一行四人點到一枱都係邊爐料真係好滿足好豐富總結: 地點方便,座位夠闊落夠舒適,食物質素高,價錢公道,絕對會係我哋將來打邊爐的首選。
話說今晚約咗三個好耐冇見嘅朋友出嚟旺角打邊爐

好滑好好味
真係好開心我哋一行四人點到一枱都係邊爐料
真係好滿足好豐富

2019-07-03 150 浏览
呢排落咗好多日好多日雨,今晚終於冇落雨喇😎,夜晚即刻出街食飯🌝同朋友約咗喺大家既中間點,即係旺角食飯。旺角既選擇實在太多太多,我地傾咗一陣之後決定去打邊爐。最後揀左呢間火鍋店,有3款套餐可以揀,我地點咗$218既鮑魚海鮮火鍋套餐,食物飲品雪糕任飲任食😋講明任食,點菜紙上面既野食任叫!第一轉已經揀咗雞件、肥牛、蟹子丸、芝士腸、蝦丸、生菜同金菇,都係肉同丸~肥牛一嚟就有2碟,滿足哂牛魔王朋友🤣過咗一陣就到主角登場,有鮑魚、帶子、蠔、螺同埋蚌。海鮮整體上都幾新鮮,而且size唔細,有誠意~自己最鐘意係鮑魚,食落煙韌有咬口,點埋沙嗲醬嚟食,正呀🤤帶子白雪雪夠大粒,咬落鮮甜。打完邊爐仲有自選甜品食,我地就揀咗雪糕同雪米糍👍

講明任食,點菜紙上面既野食任叫!

肥牛一嚟就有2碟,滿足哂牛魔王朋友🤣

過咗一陣就到主角登場,有鮑魚、帶子、蠔、螺同埋蚌。
海鮮整體上都幾新鮮,而且size唔細,有誠意~

自己最鐘意係鮑魚,食落煙韌有咬口,點埋沙嗲醬嚟食,正呀🤤
帶子白雪雪夠大粒,咬落鮮甜。

打完邊爐仲有自選甜品食,我地就揀咗雪糕同雪米糍👍

2019-07-03 136 浏览
今日去朋友行開旺角就想試下附近有冇其他野食,朋友一眼就睇中左一鍋豐。湯底。我地就叫左汕頭沙嗲湯,沙嗲味唔會好重,好啱淥海鮮,唔會遮左海鮮本身嘅鮮味。刺身。三文魚、希靈魚、虎蝦、鮑片、八爪魚等等有成8款可以揀。三文魚係厚切,希靈魚入口粒粒卜卜脆,虎蝦就好大隻,刺身類性價比好高。海鮮拼盆。生蠔、鮑魚、扇貝、翡翠螺同大蜆。生蠔好大隻脹卜卜,鮑魚淥完都無話好縮水,入口都仲好有咬口。最欣賞佢啲貝殼類,全部都無沙好鮮甜。美國牛肩肉眼。牛肉唔會切得好簿,淥幾秒就食得,入口好重牛味,無乜雪藏味。脆肉鯇。我打邊爐必叫嘅係脆肉鯇!呢到嘅脆肉鯇好新鮮,同平時自己係街市買到嘅分別唔大。淥完入口好爽脆彈牙!。海蝦。海蝦大大隻,仲見到有膏!!食落好鮮甜,啲肉唔霉。

湯底。

刺身

海鮮拼盆。

美國牛肩肉眼。
牛肉唔會切得好簿,淥幾秒就食得,入口好重牛味,無乜雪藏味。

脆肉鯇。

海蝦。
海蝦大大隻,仲見到有膏!!食落好鮮甜,啲肉唔霉。
2019-07-01 119 浏览
是晚去滾,很久沒有打邊爐,今晩夠腳,去旺角創興一嚐過癮。位於18樓,地方好大,四人卡位闊落,仲越夜越熱鬧,我地㨂咗特色D嘅椰子雞煲做湯底,呢度除咗任飲任食外,仲有海鮮拼盤送~醬料同飲品係自助取的,醬料有一個香辣醬,像xo醬,帶脆口感,不防試下,飲料好多樣化,汽水丶茶飲、沙士丶台式和韓式飲品也有,仲有幾款啤酒揀㖭~椰子雞煲好大鍋,白色一鍋漂出陣陣椰香,湯頭清甜。而火鍋配料好多選擇,淨係肥牛都有兩款,三角肥牛同牛肩肉眼~仲有豬類款式和多款海鮮可揀。贈送的海鮮拼盤好大份,有鮑魚丶北寄貝丶帶子丶生蠔同翡翠螺,賣相吸引,味道鮮美❤️另外我地仲叫咗好多嘢食,手打蝦丸同墨魚丸好爽口,海蝦好大隻,水魷夠爽實,肥牛牛味濃,油脂分布均勻,脆鯇腩又大份又爽口,蜆也大大粒⋯上菜速度快,又無漏單情況,而且食物質素高質,員工也有禮寬容。而且貨源充足。仲有雪糕食添
是晚去滾,很久沒有打邊爐,今晩夠腳,去旺角創興一嚐過癮。
2019-06-29 8753 浏览
今日要去旺角買野,買完就諗去邊到醫肚好,朋友仔提議打邊爐,都好喎又真係好耐無打邊爐喎。上OpenRice搵到呢間任食打邊爐好似好正,於是就上嚟試吓我哋七點三上到嚟未算好多人,坐低左就當然係混醬啦我哋一行四人睇完餐牌就決定叫左個清湯蘿蔔牛腩鍋,同埋鮑魚海鮮套餐。個湯底唔錯,牛腩好淋而且蘿蔔好甜👍🏻套餐到啦,大家都異口同聲嘩左一聲相信唔到自己對眼,每人$218竟然有咁豐富嘅海鮮食仲要係勁鮮甜牛肉都有兩三款,切得非常薄。夠新鮮而且肉質唔錯任食Menu裏面我哋都點好多嘢食,整體質素高,我哋最鍾意係炸魚皮炸出來非常金黃,感覺啲油係新鮮嘅蝦肉質夠爽,好鮮味,我哋都叫咗好多碟真係好開心四個人打邊爐叫到一枱都係食物,當然係好食先會叫咁多啦,真係好豐富。食任食邊爐食到尾聲當然係食甜品,有一部軟雪糕機有雲呢拿味同芒果味亦都有扭紋,平時唔太鍾意吃甜品嘅我都忍唔住試吓。真係好正而且有M & M 朱古力、熊仔糖之類做toppings不喜歡吃軟雪糕嘅朋友可以試吓雀巢雪糕及雪糕糯米糍今次真係肥死總結: 算係我食過咁多間任食打邊爐CP值最高的一間,值得再幫襯
我哋七點三上到嚟未算好多人,坐低左就當然係混醬啦
個湯底唔錯,牛腩好淋而且蘿蔔好甜👍🏻
套餐到啦,大家都異口同聲嘩左一聲
相信唔到自己對眼,每人$218竟然有咁豐富嘅海鮮食
仲要係勁鮮甜
牛肉都有兩三款,切得非常薄。夠新鮮而且肉質唔錯
炸出來非常金黃,感覺啲油係新鮮嘅
蝦肉質夠爽,好鮮味,我哋都叫咗好多碟
不喜歡吃軟雪糕嘅朋友可以試吓雀巢雪糕及雪糕糯米糍
今次真係肥死

2019-06-23
2019-06-28 3936 浏览
好耐無食啲超抵食嘅港式任食火鍋喇~講到任食火鍋~一定去創興搵吓~放工就約埋同事一齊walkin~發現原來都變咗好多,有一間已經變咗一鍋豐我哋見新名,一於就去呢間~環境裝修得幾大幾舒適~我哋被安排坐好大嘅卡位~調味醬油有一個辣椒油都幾正~坐低之後我就揀咗中間價位嘅$218餐鮑魚海鮮火鍋套餐~火鍋湯底揀咗椰子雞鍋~每人都有5款新鮮海鮮~有鮑魚、象拔蚌、扇貝、海螺同生蠔~全部都洗乾淨晒,就咁放入鍋度滾熟就食得~唔洗擔心邊啲內臟唔食得~鮑魚仲切開咗兩舊,分兩次食,唔洗夾硬一次啪晒一舊~象拔蚌好大隻,一咬爆汁,非常好味~海蜆、海蝦~好新鮮,好生猛仲識郁架~仲要任叫!正啊~手打蝦丸,墨魚丸同墨魚滑蝦丸同墨魚丸好彈牙,好有口感~反而墨滑就軟林林得嚟又好好味~脆肉鯇魚腩、水魷魚爽口彈牙,必食脆肉鯇~仲有雪糕、啤酒、可樂等等....任飲任食~最後食到好飽咁出門口~
好耐無食啲超抵食嘅港式任食火鍋喇~

講到任食火鍋~一定去創興搵吓~
放工就約埋同事一齊walkin~

發現原來都變咗好多,有一間已經變咗一鍋豐

我哋見新名,一於就去呢間~

環境裝修得幾大幾舒適~
我哋被安排坐好大嘅卡位~

調味醬油有一個辣椒油都幾正~

坐低之後我就揀咗中間價位嘅$218餐

鮑魚海鮮火鍋套餐~

火鍋湯底揀咗椰子雞鍋~

每人都有5款新鮮海鮮~

有鮑魚、象拔蚌、扇貝、海螺同生蠔~
全部都洗乾淨晒,就咁放入鍋度滾熟就食得~
唔洗擔心邊啲內臟唔食得~
鮑魚仲切開咗兩舊,分兩次食,唔洗夾硬一次啪晒一舊~

象拔蚌好大隻,一咬爆汁,非常好味~

海蜆、海蝦~

好新鮮,好生猛仲識郁架~
仲要任叫!正啊~

手打蝦丸,墨魚丸同墨魚滑

蝦丸同墨魚丸好彈牙,好有口感~
反而墨滑就軟林林得嚟又好好味~

脆肉鯇魚腩、水魷魚

爽口彈牙,必食脆肉鯇~

仲有雪糕、啤酒、可樂等等....任飲任食~

最後食到好飽咁出門口~
  • 海鮮拼盤
  • 響鈴
  • 花膠
  • 墨魚滑
2019-06-27 2385 浏览
香港人好厲害 創造不同既歷史 沒有不可能正如打邊爐 火鍋文化 一年四季打邊爐火鍋店開到成行成巿 食乜風味都有!當然今次我都唔執輸 相約良朋打個邊爐去左性價比都幾高既一鍋豐 一試佢真偽!創興中心 食肆林立 火鍋雞煲更加係花多眼亂 好在我們目標明確舖面很大 坐位絕對寬敞舒適 燈光明亮有新出火鍋套餐揀 鮑魚、刺身、象拔蚌套餐冷氣邊爐不流汗 瀟灑打邊爐係香港人點解咁鐘意既原因 又可以食到鐘意既野食 所以我地決定揀「鮑魚套餐」叫得鮑魚套餐 點少得鮑魚而且仲有大大隻蠔、扇貝、翡翠螺同埋大蜆唔惹少呀 隻隻都好有份量 有光澤 飽滿 都好新鮮當然 打邊爐黎到講 點會少得牛肉同埋唔同既丸呢?! 湯底揀左椰子雞 滋潤又清甜 仲好濃味添!!美國肥牛肉色紅潤 脂肪含量都唔錯 花紋清晰而且係任點系列 絕對抵食!!豚肉都好有鮮味 紋理當然無牛咁出 食既係口感肉味重 無雪味 切得簿 豬肉都好快食得 唔會怕佢生 睇唔到食材要講 湯底更加要講 椰子雞湯真係好似屋企既老火湯咁 無味精濃郁椰子雞香味 料多之如又可以食返同海鮮又異常咁夾 絕對推介!!仲有就係除左雪糕 雪米糍之外 仲有雪條揀估唔到有大腳八呢支兒時雪條 真係好味又
香港人好厲害
創造不同既歷史 沒有不可能
正如打邊爐 火鍋文化 一年四季打邊爐
火鍋店開到成行成巿 食乜風味都有!

當然今次我都唔執輸 相約良朋打個邊爐
去左性價比都幾高既一鍋豐 一試佢真偽!

創興中心 食肆林立 火鍋雞煲更加係花多眼亂
好在我們目標明確

舖面很大 坐位絕對寬敞舒適 燈光明亮

有新出火鍋套餐揀 鮑魚、刺身、象拔蚌套餐

所以我地決定揀「鮑魚套餐」
叫得鮑魚套餐 點少得鮑魚
而且仲有大大隻蠔、扇貝、翡翠螺同埋大蜆
唔惹少呀 隻隻都好有份量 有光澤 飽滿 都好新鮮

當然 打邊爐黎到講 點會少得牛肉同埋唔同既丸呢?!
湯底揀左椰子雞 滋潤又清甜 仲好濃味添!!

美國肥牛肉色紅潤 脂肪含量都唔錯 花紋清晰
而且係任點系列 絕對抵食!!

豚肉都好有鮮味 紋理當然無牛咁出 食既係口感
肉味重 無雪味 切得簿 豬肉都好快食得 唔會怕佢生 睇唔到

食材要講 湯底更加要講
椰子雞湯真係好似屋企既老火湯咁
無味精濃郁椰子雞香味 料多之如又可以食返
同海鮮又異常咁夾 絕對推介!!

仲有就係除左雪糕 雪米糍之外 仲有雪條揀

估唔到有大腳八呢支兒時雪條 真係好味又有回益
打完邊爐食返支凍冰冰既雪條 真係爽到入心入肺

飲品任飲 有不同種類以供選擇
韓國飲品眾多 相當吸引!!
2019-06-15
同朋友去旺角諗住打邊爐,知道一鍋豐好出名,所以黎試吓。上到去環境好寬落,而且仲有近窗卡位添,店員都安排我地去左個大卡位。坐低店員比左個餐牌我地睇,價錢豐儉由人,加$28仲有埋刺身添,我地選左個鮑魚海鮮火鍋餐。選完餐單,就當然選鍋底哪,我地選左個棷子雞鍋潤潤佢。跟住當然即刻去㨂飲品同醬料哪!去到見到個雪櫃超級多飲品,無論汽水,啤酒,茶類,簡直係乜都有。以哩個價錢,黎同朋友飲吓野,吹吓水都已經好抵哪!返到埋位就見到豐富嘅海鮮盆,海鮮盆有鮑魚,大扇貝,青口, 肥蠔,東風螺,馬刀貝,隻隻都肥嘟嘟。我地當然第一時間試吓D海鮮哪!大刀貝勁厚肉,成半隻手掌咁大隻。鮑魚大扇貝係最鍾意嘅海鮮,好鮮甜,而且大大隻。東風螺都好大隻。除左海鮮盆外,其他食物都係任叫任食,咁當然係唔好浪費哪!我地叫左好多野食,有滑牛肉,肉質都好嫩黑豚肉唔肥脆鯇片好新鮮脆口炸魚皮爽口牛柏葉手打墨魚丸同蝦丸都不錯仲有菜,響鈴,出前一丁都有得叫,仲要有好多甜品,可以喺雪糕櫃任選。嗰日食左條大腳板,好耐無食過哪~整體黎計,海鮮拼盆好豐富同新鮮,海鮮係按人頭計嘅,同朋友一齊食唔洗爭,其他任食食品都唔錯,都算選擇好多,如果想選中價位打邊爐,
同朋友去旺角諗住打邊爐,知道一鍋豐好出名,
所以黎試吓。
上到去環境好寬落,
而且仲有近窗卡位添,
店員都安排我地去左個大卡位。

坐低店員比左個餐牌我地睇,
價錢豐儉由人,
加$28仲有埋刺身添,
我地選左個鮑魚海鮮火鍋餐。

選完餐單,
就當然選鍋底哪,
我地選左個棷子雞鍋潤潤佢。

跟住當然即刻去㨂飲品同醬料哪!
去到見到個雪櫃超級多飲品,
無論汽水,啤酒,茶類,
簡直係乜都有。

以哩個價錢,
黎同朋友飲吓野,
吹吓水都已經好抵哪!

返到埋位就見到豐富嘅海鮮盆,
海鮮盆有鮑魚,大扇貝,青口, 肥蠔,東風螺,馬刀貝,
隻隻都肥嘟嘟。

我地當然第一時間試吓D海鮮哪!
大刀貝勁厚肉,
成半隻手掌咁大隻。

鮑魚

大扇貝係最鍾意嘅海鮮,
好鮮甜,而且大大隻。

東風螺都好大隻。

除左海鮮盆外,
其他食物都係任叫任食,
咁當然係唔好浪費哪!

我地叫左好多野食,
有滑牛肉,
肉質都好嫩

黑豚肉唔肥

脆鯇片好新鮮

脆口炸魚皮

爽口牛柏葉

手打墨魚丸同蝦丸都不錯

仲有菜,響鈴,出前一丁都有得叫,

仲要有好多甜品
可以喺雪糕櫃任選。

嗰日食左條大腳板,
好耐無食過哪~

整體黎計,
海鮮拼盆好豐富同新鮮,
海鮮係按人頭計嘅,
同朋友一齊食唔洗爭,
其他任食食品都唔錯,
都算選擇好多,
如果想選中價位打邊爐,
食材又對得起價,
哩間都算唔錯,
可以一試啊!
2019-06-20 140 浏览
無論冬天夏天,一年四季都不會抗拒打邊爐,尤其是火鍋放題!創興廣場有好多放題,這晚相約好友,4人去一鍋豐打邊爐!地方跟座位都很寬敞!火鍋套餐幾個選擇,我們選了鮑魚海鮮火鍋套餐!$218/位,性價比甚高!湯底有10款,我們選了清湯蘿蔔牛腩。湯底清甜,不會搶掉火鍋材料的鮮味!好豐盛的海鮮盤,有鮑魚、螺、生蠔、貴妃蚌、扇貝及蜆。生蠔好大隻,完全不會腥,淥完都還大大隻,口感juicy!貴妃蚌好厚肉,不要淥太久,很爽甜!每隻鮑魚都切開了,方便食用!任食的配料有好多,各種肉,魚、蝦、丸類和蔬菜等等。不停encore美國牛肩肉,任食來說真的高質,肉質新鮮,好嫩滑!另一推介是鱔片,好鮮,鱔味濃郁!另外還點了魚皮、響鈴、蟹棒、墨魚滑、魚腐、鴨血等等。竟然還有花膠!各種蔬、菌類都好新鮮!整體都沒有漏單,服務良好!飲品櫃有韓國啤酒、汽水、茶、果汁飲料等等,種類都幾多!冰櫃有冰棒和雪糕!食完超級飽!
無論冬天夏天,一年四季都不會抗拒打邊爐,尤其是火鍋放題
創興廣場有好多放題,這晚相約好友,4人去一鍋豐打邊爐!
地方跟座位都很寬敞!

湯底有10款,我們選了清湯蘿蔔牛腩。

湯底清甜,不會搶掉火鍋材料的鮮味!
好豐盛的海鮮盤,有鮑魚、螺、生蠔、貴妃蚌、扇貝及蜆。

生蠔好大隻,完全不會腥,淥完都還大大隻,口感juicy!
貴妃蚌好厚肉,不要淥太久,很爽甜!
每隻鮑魚都切開了,方便食用!
任食的配料有好多,各種肉,魚、蝦、丸類和蔬菜等等。

另一推介是鱔片,好鮮,鱔味濃郁!

另外還點了魚皮、響鈴、蟹棒、墨魚滑、魚腐、鴨血等等。

竟然還有花膠!
各種蔬、菌類都好新鮮!

整體都沒有漏單,服務良好!
飲品櫃有韓國啤酒、汽水、茶、果汁飲料等等,種類都幾多!

冰櫃有冰棒和雪糕!食完超級飽!
2019-06-10
2019-06-18 143 浏览
今日同屋企嗰隻大怪獸出去食嘢,由於佢話好肚餓想暴食一餐,所以喺創興揀咗呢間任食火鍋放題。佢哋都有幾個價錢可以揀我哋就揀咗$218嗰個。海鮮拼盤唔可以仼加其他食材都可以無限添加。海鮮拼盤估唔到份量都幾多喎有幾款海鮮又有鮑魚啦又有生蠔啦又有螺,本身唔太鍾意食海鮮嘅我都覺得唔錯。食完海鮮之後咁我哋就盡情發揮叫任食嘅嘢啦。我哋叫咗四款唔同嘅餃子有韭菜餃子,豬肉餃子雲吞。另外都叫咗啲唔健康嘅嘢食好似芝心丸喇芝士腸啦。跟住一定要叫佢哋嘅炸魚皮浸落湯之後爽啦

2019-06-17 109 浏览
原本淨係約左閨蜜出嚟食飯,不過佢話好耐無見過細佬,大家由細識到大,就提議嚟個4人聚會。兩個男孩子食量都比較大,我地諗落都係打邊爐放題比較適合佢地多啲。就大家收工,所以約左係旺角個頭食飯,創興廣場成棟大廈都係餐廳,搵野食完全無難度。一行四行可以坐六人卡位,非常闊落。火鍋套餐有3款選擇,如果唔想甘單調,加多少少錢就有鮑魚或者象拔蚌海鮮套餐。細佬睇完話佢比較想食鮑魚個餐多啲,男孩子話事吧。湯底選擇有10-12款選擇。放題火鍋配料選擇非常多!大家怕辣,閨蜜又想食個清清地嘅湯底,所以叫左清湯蘿蔔牛腩鍋。鮑魚餐嘅拼盤包左5款海鮮:扇貝,翡翠螺,蠔,蚌,鮮鮑魚。鮑魚的確要一讚,好貼心預先切開幾片,落水煮一陣就可以食,非常爽口,我同閏蜜都好鐘意食呀!男孩子當然唔洗講都知,打邊爐冇左肥牛係唔得,叫左幾次美國三角肥牛嘅質素都保持到,雪花紋都幾靚。我就最愛食所有手打魚滑同丸,手打墨魚滑當然係我嘅最愛。任飲罐裝飲品,提供左好多款選擇呀!甜品除左有雪糕之外,仲有童年回憶嘅雪條,紅豆冰,牛奶樂同埋大腳板,仲有雪米糍添!

一行四行可以坐六人卡位,非常闊落。

湯底選擇有10-12款選擇。

放題火鍋配料選擇非常多!

鮑魚餐嘅拼盤包左5款海鮮:扇貝,翡翠螺,蠔,蚌,鮮鮑魚。

我就最愛食所有手打魚滑同丸,手打墨魚滑當然係我嘅最愛。

任飲罐裝飲品,提供左好多款選擇呀!

2019-06-15 97 浏览
最近空氣涼返少少,又想去打邊爐,今晚同埋屋企人出咗去打邊爐,提早慶祝父親節創興成幢都係餐廳,我哋揀咗呢間一鍋豐。湯底我們選了椰子雞湯,貪其清甜滋潤,又有嫩滑雞件可吃,雞肉入味。打邊爐必食牛肉,手切安格斯牛小排係必點推介,淥好快就食得,肉質好軟滑,味道又鮮味,口感爽滑,味道好鮮,非常快就被大家清晒。飲品櫃主打韓式飲品,除此之外仲有各式啤酒同汽水供應,我比較喜歡飲蜂蜜雪梨茶!少少甜,又有少少雪梨既果肉!下次一定會繼續過來食。
下次一定會繼續過來食。
2019-06-05
用餐优惠
現金券
2019-06-06 159 浏览
旺角創興廣場最多食肆了,今日與一班朋友一行四人來到一鍋豐食火鍋。一鍋豐有整齊寬敞的卡位也有圓枱,卡位及圓枱都大大張,座位寬敞,非常適合三五知己及親朋戚友的到來食。火鍋套餐有多款選擇有特色火鍋套餐,鮑魚海鮮火鍋套餐及象拔蚌海鮮火鍋套餐,金額由$168~268/位我們揀了$218/位的鮑魚海鮮火鍋套餐。鍋底有多款選擇,我們要了個鴛鴦鍋,清湯加沙嗲湯底。套餐附送一個海鮮盤有鮑魚、貴妃蚌、東風螺、生蠔、扇貝及蜆。各款海鮮都很新鮮,當中尤其喜愛鮑魚、生蠔及貴妃蚌。汽水及啤酒、任飲,還有非常多的火鍋配料任㸃任食非常多款式。因為多人食,所以都要了很多款式,尤其喜愛美味的美國三角肥牛和美國牛肩肉,還有雞仔、大魚頭及還有爽口的鮮鵝腸及大白鱔...等。多人食就可以叫得多款式,又可以試得多款式,放題邊食邊𣈱談食得非常開心又盡興,最後就是與朋友一齊開心盡興而歸。

火鍋套餐有多款選擇
我們揀了$218/位的鮑魚海鮮火鍋套餐。

鍋底有多款選擇,我們要了個鴛鴦鍋,清湯加沙嗲湯底。

套餐附送一個海鮮盤
有鮑魚、貴妃蚌、東風螺、生蠔、扇貝及蜆。
各款海鮮都很新鮮,當中尤其喜愛鮑魚、生蠔及貴妃蚌。

汽水及啤酒、任飲,還有非常多的火鍋配料任㸃任食非常多款式。