2022-05-12 317 浏览
平時好鍾意食乳酪🥳因為好食丶健康👍🏼對腸胃又好。依間源自馬來西亞嘅乳酪茶飲店,原來係香港首間分店!全部乳酪都係自家發酵👍🏼🔶芒果酸奶 酸奶好濃郁幼滑👍🏼味道微微甜又唔會過酸,入面仲有好多芒果粒。🔶鮮果乳酪 依個營養享瘦乳酪盒子系列,最啱減肥keep fit嘅人💗乳酪質地同樣很濃稠~食晒一碗都真係幾飽,可以當一餐輕食👍🏼上面有3種新鮮水果粒,健康又好食。

🔶芒果酸奶

🔶鮮果乳酪

二訪馬來西亞過江龍飲品店‼️第一次品嚐了小店的酸奶系列🍼 這次小店推出了招牌馬來西亞咖啡系列,馬上買來試試‼️👅▫️ ❥$𝟯𝟬 招牌怡保白咖啡☕️ 白咖啡並不是指其顏色為白色,而是指咖啡豆加入脫脂奶精而命名‼️❣️ 白咖啡味道香醇,沒有一般咖啡的酸涩味‼️😋▫️❥$𝟯𝟮 紫薯開心果熱牛奶💜 冬天裡很適合喝上一杯熱熱的飲品‼️🔥 紫薯味道濃郁,還有小小顆的紫薯顆粒‼️😍 牛奶中加了開心果碎,有堅果香‼️👍🏻 選了無糖,沒有罪惡感而且好好喝‼️❤️▫️❥$𝟯𝟮 宇治抹茶拿鐵🍵 抹茶稍微偏淡‼️綠白分明的漸層很好看‼️😉
外卖自取
之前都有試過七號冰室既酸奶,覺得唔錯~最近見到佢地新出左馬來西亞咖啡系列產品,一於黎試試啦🤩☕招牌怡保白咖啡 $34✨白咖啡係馬來西亞既特產黎,已有百多年歷史~因為係採用輕度低溫並長時間方式烘焙,所以苦酸味同咖啡因會比一般咖啡少❤️飲落口感好順滑,咖啡味好香,唔會太苦澀😋呢款會比較啱女仔口味~下次仲想試埋咖啡系列既其他產品🥳🧋黑糖珍珠鮮奶 $32✨當日見到黑糖珍珠鮮奶做緊優惠,覺得好抵所以叫左~飲落黑糖味好濃,仲好重奶香🤤珍珠煙煙韌韌有咬口,大大杯好抵飲👍🏻作為馬來西亞既過江龍,佢地主打多款手工酸奶飲品同奶蓋茶🍹大家下次經過可以黎試試🙆🏻‍♀️
之前都有試過七號冰室既酸奶,覺得唔錯~
最近見到佢地新出左馬來西亞咖啡系列產品,一於黎試試啦🤩

☕招牌怡保白咖啡 $34✨
白咖啡係馬來西亞既特產黎,已有百多年歷史~
飲落口感好順滑,咖啡味好香,唔會太苦澀😋
呢款會比較啱女仔口味~下次仲想試埋咖啡系列既其他產品🥳

🧋黑糖珍珠鮮奶 $32✨
當日見到黑糖珍珠鮮奶做緊優惠,覺得好抵所以叫左~
飲落黑糖味好濃,仲好重奶香🤤
珍珠煙煙韌韌有咬口,大大杯好抵飲👍🏻

作為馬來西亞既過江龍,佢地主打多款手工酸奶飲品同奶蓋茶🍹
大家下次經過可以黎試試🙆🏻‍♀️
2022-01-28 194 浏览
來自馬來西亞過江龍 ,首間香港分店正正位於旺角鬧市 ,主打手工酸奶飲品和奶蓋茶 ,有別於市面的台式飲品店。 咖啡更是馬來西亞不可或缺的文化之一 ,全新推出 的招牌馬來西亞咖啡系列,一共五款味道各具特色。特產虎咬獅 (L) - $34以黃金比例將麥芽朱古力混合咖啡,就是馬來西亞式的Mocha,入口有濃郁的麥芽可可香,又有醇濃的咖啡味,入口好滑順。蜜瓜牛油果酸奶(M) - $42軟糯綿密的牛油果與酸奶打勻,質感濃稠,底部有不少一粒粒的蜜瓜,三種口味融合起來酸酸甜甜。

特產虎咬獅 (L) - $34

蜜瓜牛油果酸奶(M) - $42
2022-01-28
外卖自取
台式茶飲店喺香港都大行其道咗好耐~想試吓啲清新健康嘅選擇?🤔有🙋🏼‍♀️!太子呢間馬來西亞過江龍七號冰室就岩哂,佢地嘅主打酸奶/乳酪飲品,有豐富益生菌,健康又好味~有多款不同系列,最吸引我😍嘅就係水果系列~係用新鮮水果打成~👍🏻店員推介下,試咗牛油果酸奶,半糖!$42 啖啖都飲到粒粒牛油果,甜度剛好,好fresh好清新另一吸引嘅係 營養享瘦乳酪盒子今次揀咗 堅果乳酪 $46賣相超鮮艷搶眼😎底層係幼滑嘅乳酪加埋燕麥,有啲咬口!上層有提子乾、腰果杏仁等堅果,可以選擇兩款水果,我揀咗芒果同火龍果😋 買咗返去做飯後甜品(其實唔係好甜)一流👍🏻見佢哋仲有其他奶蓋水果茶、牛奶系列,酸奶除咗水果,仲可以配紫米、紅豆、燕麥等等,非常多選擇~睇嚟之後一定要再試!仲有個靚靚打卡位

另一吸引嘅係 營養享瘦乳酪盒子
今次揀咗 堅果乳酪 $46

仲有個靚靚打卡位
  • 堅果乳酪
2021-12-19 30 浏览
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽紫氣東來 $32鮮果乳酪$42🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🔼紫氣東來飽肚又健康,繁忙時買杯嚟飲,啜下啜下就可以當一餐🔼 鮮果乳酪可以topping 自選3款生果,我揀咗芒果哈密瓜同埋火龍果,色彩繽紛,食都食得開心啲,呢度嘅乳酪可以揀少甜,甚至走甜,我個人覺得少甜啲可以更加食到生果同埋乳酪嘅鮮甜味
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
紫氣東來 $32
鮮果乳酪$42
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
🔼紫氣東來飽肚又健康,繁忙時買杯嚟飲,啜下啜下就可以當一餐
2021-11-30 27 浏览
今次同大家介紹呢間黎自馬來西亞既七號冰室~~佢地主打多款手工酸奶飲品同奶蓋茶,最近仲喺旺角開左首間分店🤩熱門飲品包括有燕麥酸奶、紫米酸奶、芒果酸奶等,有好多選擇~~🥭芒果酸奶 $38✨一直都好鍾意飲芒果既飲品~~酸奶口感濃稠,裡面仲有好多新鮮芒果肉😋叫左少甜覺得啱啱好,酸酸甜甜好好飲!!🍹檸檬茶芝芝奶蓋 $38✨檸檬茶同奶蓋呢個配搭都幾特別~~佢地既奶蓋好滑、好香芝士味,鹹香十足!!檸檬茶口感清新,底部仲有d蒟蒻粒~整體味道唔錯❤️
今次同大家介紹呢間黎自馬來西亞既七號冰室~~

🥭芒果酸奶 $38✨
一直都好鍾意飲芒果既飲品~~
酸奶口感濃稠,裡面仲有好多新鮮芒果肉😋
叫左少甜覺得啱啱好,酸酸甜甜好好飲!!

🍹檸檬茶芝芝奶蓋 $38✨
檸檬茶同奶蓋呢個配搭都幾特別~~
佢地既奶蓋好滑、好香芝士味,鹹香十足!!
檸檬茶口感清新,底部仲有d蒟蒻粒~整體味道唔錯❤️
2021-11-27 35 浏览
一向我對乳酸乳酪酸奶嘅產品都情有獨鍾,尤其是係原味😂好多人都會覺得有種唔係幾好聞嘅味道… 但我就非常愛💗呢間酸奶飲品店過江龍來自馬來西亞,當然會有好多款唔同種類既酸奶揀,最後揀咗火龍果酸奶 $38顏色鮮艷搶眼,啖啖都飲到新鮮火龍果肉,半甜感覺更健康,平時小食水果既我真係好岩💓檸檬茶芝芝奶蓋 $38芝芝奶蓋我相信大家都試唔小,但檸檬茶就真係…. 老娘可能見識小,今次係第一次見,所以諗都唔諗一定要試試,奶蓋芝士味濃又夠細滑,綠茶🍵做底茶+檸檬🍋好清新解渴👍🏻👍🏻👍🏻鮮果乳酪 $42我最愛享瘦乳酪系列,乳酪入邊加咗燕麥,有咬口得嚟又可幫助腸道蠕動,加上面層有3款鮮果,真係又靚又健康,仲有飽肚感,唔怪得店員極力推介❤️‍🔥❤️‍🔥我覺得佢可以當下午茶 或 宵夜甜品都得🍮紫薯開心果熱牛奶 $32天氣開始凍凍地,好多女士都好養生,會飲返D熱飲暖身,除咗成日會聽到嘅黑糖薑茶、紅棗薑茶之外,熱牛奶🥛都係好暖身養生,除咗紫薯開心果🥛,仲有南瓜開心果🥛、紅棗合桃🥛、紅豆燕麥🥛等等熱牛奶
一向我對乳酸乳酪酸奶嘅產品都情有獨鍾,尤其是係原味😂
好多人都會覺得有種唔係幾好聞嘅味道… 但我就非常愛💗

• 鮮果乳酪
  • 火龍果酸奶
  • 檸檬茶芝芝奶蓋
  • 紫薯開心果熱牛奶
喜愛酸奶/乳酪既朋友仔,試左呢間馬來西亞過江龍《七號冰室》未呢?香港首間分店設於旺角,主打手工酸奶飲品、奶蓋茶、乳酪,熱門飲品必試燕麥酸奶、紫米酸奶、芒果酸奶及火龍果酸奶!今次買左水果酸奶系列:火龍果酸奶、營養享瘦乳酪盒子系列:鮮果乳酪。火龍果酸奶啖啖都有新鮮紅火龍果肉,好有咬口~飲落鮮甜清爽夠哂fresh,甜度岩岩好,健康又好飲!鮮果乳酪可以揀三款配料,最後揀左蜜瓜、火龍果、奇異果,各款水果都好新鮮,啖啖都係真果肉,配埋每日新鮮自家製乳酪,口感好柔滑,清新健康又飽肚!期待下次試埋芝芝奶蓋水果茶再同大家分享~
喜愛酸奶/乳酪既朋友仔,
試左呢間馬來西亞過江龍《七號冰室》未呢?

香港首間分店設於旺角,
主打手工酸奶飲品、奶蓋茶、乳酪,
熱門飲品必試燕麥酸奶、紫米酸奶、芒果酸奶及火龍果酸奶!

今次買左水果酸奶系列:火龍果酸奶、
營養享瘦乳酪盒子系列:鮮果乳酪。

火龍果酸奶啖啖都有新鮮紅火龍果肉,好有咬口~
飲落鮮甜清爽夠哂fresh,甜度岩岩好,健康又好飲!

鮮果乳酪可以揀三款配料,
最後揀左蜜瓜、火龍果、奇異果,
各款水果都好新鮮,啖啖都係真果肉,
配埋每日新鮮自家製乳酪,
口感好柔滑,清新健康又飽肚!

期待下次試埋芝芝奶蓋水果茶再同大家分享~
2021-11-11
下午茶
2021-11-13 57 浏览
馬來西亞過江龍 七號冰室喺香港開咗首間分店本身我好鐘意飲酸奶因為酸甜適中同埋夠健康所以今日去左位於旺角的首間分店主打手工酸奶飲品和奶蓋🥤熱門飲品推介:燕麥酸奶、紫米酸奶、芒果酸奶 及火龍果酸奶蜜瓜牛油果酸奶 $42叫左少甜,酸奶嘅質感較稠,甜到剛剛好裏面有一粒粒蜜瓜大小適中🍈充滿口感營養享瘦乳酪雙拼優格(蜜瓜、火龍果)都係叫左少甜😆甜度非常適中👍🏻水果好新鮮✨食落好清新又唔過酸原來乳酪係每日新鮮自製㗎做甜品夠哂健康🤗
馬來西亞過江龍 七號冰室
喺香港開咗首間分店
本身我好鐘意飲酸奶
因為酸甜適中同埋夠健康
所以今日去左位於旺角的首間分店
主打手工酸奶飲品和奶蓋🥤
熱門飲品推介:燕麥酸奶、紫米酸奶、芒果酸奶 及火龍果酸奶

蜜瓜牛油果酸奶 $42
叫左少甜,酸奶嘅質感較稠,甜到剛剛好
裏面有一粒粒蜜瓜大小適中🍈充滿口感

營養享瘦乳酪
雙拼優格(蜜瓜、火龍果)
都係叫左少甜😆甜度非常適中👍🏻
水果好新鮮✨食落好清新又唔過酸
原來乳酪係每日新鮮自製㗎
甜品夠哂健康🤗
2021-11-07 27 浏览
馬來西亞過江龍飲品店在旺角開了香港首間分店‼️🎈 小店主打健康飲品,除了受歡迎的手工酸奶及奶蓋飲品外,還有營養乳酪盒、養顏牛奶系列‼️😙😚▫️ ❥經典酸奶系列 ☞紫氣東來💜🥤 紫米口感軟糯有嚼勁‼️酸奶開胃刺激食慾‼️兩者配搭得宜‼️👅▫️❥7號水果酸奶 ☞蜜瓜牛油果酸奶💚🥤 酸奶中加了牛油果和蜜瓜顆粒,味道很清新‼️🥑🍈 小店的酸奶口感接近乳酪狀,搭配著不同水果就像在吃甜品般,很特別喔‼️🍮
▫️
主打酸奶系列及乳酪水果碗, 每日自家發酵酸奶, 純手工製作, 💯%無添加, 含豐富益生菌! 乳酪飲品採用鮮果及新鮮酸奶製成, 啖啖真果肉, 真材實料! 《堅果乳酪》可以揀兩款配料: 蜜瓜🍈 / 芒果🥭/ 奇異果🥝/ 火龍果鋪上堅果, 有合桃、杏仁、腰果、開心果、提子乾、蔓越莓乾, 底下配上店內自家製乳酪, 質感香滑, 生果切成一粒粒, 富果香《椰果乳酪》我揀咗火龍果➕奇異果🥝 拼椰子片🥥, 味道酸酸甜甜, 每一啖都食到脆脆椰子片《牛油果酸奶》清爽嘅牛油果🥑加上香濃嘅酸奶, 酸奶有淡淡奶味, 揀咗半糖, 微甜剛好, 又唔會太酸《火龍果酸奶》飲到啖啖火龍果肉, 半糖或無糖更健康, 味道鮮甜, 好refreshing! 我另外加咗燕麥粒粒, 含有豐富嘅纖維, 有少少咬口, 健康飽肚又好飲😋~

《堅果乳酪》

《火龍果酸奶》
2021-10-20
下午茶
2021-09-25 59 浏览
今日去旺角專程黎到宜家新既馬來西亞酸奶飲品店,主打各款唔同既酸奶飲品同奶蓋茶。有經典酸奶,水果酸奶,芝芝奶蓋水果茶,你的最愛,養顏牛奶幾個唔同既系列。火龍果酸奶顏色鮮豔,飲到去啖啖火龍果肉,半糖更健康,原本驚會好酸,點之又唔會喎,味道濃郁,仲幾飽肚,好refreshing岩哂咁熱既天氣。芒果芝芝奶蓋(L)奶蓋咸香芝士味濃亦夠幼滑,底到有椰果同芒果果肉,口感豐富,芒果沙冰酸酸甜甜,夠哂消暑解渴,叫半糖就岩岩好。除左飲品,餐牌仲有純手工製作既營養享瘦乳酪既選擇,睇落都幾大碗,有機會再去食😋。。七號冰室旺角弼街60號地下B號舖。。#旺角美食 #旺角甜品 #七號冰室 #手工酸奶 #乳酪

火龍果酸奶

芒果芝芝奶蓋(L)

七號冰室
旺角弼街60號地下B號舖

#旺角美食 #旺角甜品 #七號冰室 #手工酸奶 #乳酪

行過旺角諗住飲返杯黑糖珍珠鮮奶茶,見有新鋪開咗就諗住試下,點知伏到一個點🤮飲咗一啖就想講粗口應該係我人生中飲過最難飲嘅黑糖珍珠鮮奶茶,黑糖珍珠係未煮熟透嘅☠️中間個心仲係硬又實嘅粉,❌又無黑糖嘅香甜,珍珠仲要有勁奇怪酸味,❌無珍珠應該要有嘅QQ煙韌感。奶茶只有奶味,完全無茶味,真心唔知自己飲緊咩😰因為疫情關係,無好似以前咁買完就企係條街度即刻飲返兩啖,飲嘅時候已經離開間鋪好遠🥲$35本身都覺得佢呢個價錢太細杯,點知真係好彩佢咁細杯,感覺上自己無咁浪費。隨單附上嘅印花卡都因為飲完一啖就撕爛咗😑

黑糖珍珠鮮奶茶
2021-09-13
$35 (宵夜)
2021-07-07 212 浏览
公司附近開咗呢間馬拉酸奶飲品店,今日Lunch買杯試下先都幾多款揀,最後揀咗火龍果酸奶 (見佢顏色幾靚🤣)其實對酸奶無乜概念,以為好似益力多咁。但飲落口感又幾好喎,又唔甜,又有新鮮果肉,感覺好建康,值得回頭
公司附近開咗呢間馬拉酸奶飲品店,今日Lunch買杯試下先
都幾多款揀,最後揀咗火龍果酸奶 (見佢顏色幾靚🤣)