2019-01-04 920 浏览
今日食完lunch經過見到呢度有間新開既珍珠奶茶店就即刻試下啦.. 店面以黑色為主 行型格路線.. 今次order左呢度既top1: <<下站帖波霸厚醇奶>> 同一杯 top 2既 <<日出蜜香紅奶蓋>>  <<下站帖波霸厚醇奶>> $30呢度既黑糖掛杯都做得唔錯..店員係你拎飲品果時提醒你佢地既呀呢度既黑糖珍珠就算搖勻左之後,D珍珠都仲有好香濃既黑糖味!!! 比起我上次飲過老虎堂既… 呢度真係好味好多, 而且珍珠夠煙韌, 口感好好!!!👍🏻👍🏻👍🏻 黑糖珍珠真係黑糖珍珠鮮奶嘅靈魂呀... 🥰🥰🥰 呢度仲有好既地方就係,佢地既黑糖珍珠鮮奶係可以小甜架!!!!!! 而老虎堂/ 幸福堂只得一種甜度同冰度…👍🏻👍🏻👍🏻 奶底都濃厚.. 佢地係用明治既奶.. 幾香幾滑 <<日出蜜香紅奶蓋>> $36賣相正常~ 影完相就係時候飲喇!當我打開左個蓋既時候.. D芝士奶蓋味已經飄入我鼻度喇..🤭🤭🤭輕輕淺嚐一下佢個奶蓋.. 非常濃郁既芝士味呀!! 而且個奶蓋泡沫幾滑..唔錯
店面以黑色為主 行型格路線..

<<下站帖波霸厚醇奶>> $30
呢度既黑糖掛杯都做得唔錯..店員係你拎飲品果時提醒你佢地既[最佳飲用絕招]呀

黑糖珍珠真係黑糖珍珠鮮奶嘅靈魂呀... 🥰🥰🥰

奶底都濃厚.. 佢地係用明治既奶.. 幾香幾滑

<<日出蜜香紅奶蓋>> $36
賣相正常~ 影完相就係時候飲喇!

輕輕淺嚐一下佢個奶蓋.. 非常濃郁既芝士味呀!! 而且個奶蓋泡沫幾滑..唔錯唔錯..👍🏻👍🏻👍🏻

而個茶底呢就好清香,唔會有任何苦澀既味道~

Mix埋個奶蓋..成件事都好match!! 茶既清香mix埋奶蓋= Match!!

另外一提: 呢度既員工態度係非常有禮 & 親切..
同埋佢有個位係for你影相呃like💕💕

下次我應該會試下佢地既<<黑糖太極厚醇奶>> 個fell好似幾有gimmick..
2019-01-04
  • 日出蜜香紅奶蓋
2019-01-04 12 浏览
我朋友話呢度嘅黑糖珍珠好飲過老虎糖同幸福堂,呢排我都特別鍾意飲台式飲品,今日去開尖沙咀專登揸車去買來試吓啦!去到見到都好多年青人排隊,應該都不錯吧!而且他們是台灣人打理,買嘢飲要講普通話㗎!裝修亦都比較時尚,未飲感覺良好!當然就要試吓佢哋嘅招牌波霸奶,黑糖珍珠味好Q彈,帶一點甜,跟香滑嘅牛奶很配合!絕對朋友冇介紹錯,呢杯好飲好多,仲要唔駛等咁耐!另外亦都叫咗一杯佢哋嘅招牌爆切海檸茶,初頭睇個名以為係有啲爆珍珠,原來係冇嘅!但係就好多檸檬,青檸酸味比較重,飲完10分開胃!如果唔鍾意飲甜野又唔鍾意飲奶嘅人呢杯絕對係好選擇

2019-01-03 17 浏览
黑糖珍珠奶,係近年香港台灣最流行既飲品宜家分分鐘每行2-3條街都會見到總有1間係你左近所以我特登問下台灣既朋友,了解下最始祖既黑糖珍珠係點樣但其實口味呢d野,都係各花入各眼 所以本小姐覺得,一杯珍珠奶最睇重既,應該係珍珠 其實台灣最初初既黑糖珍珠,口味上同現時香港大部分既黑糖珍珠奶唔太一樣 香港既黑糖珍珠奶一般都比較甜同味道比較重,而台灣最初初既版本係淡淡既黑糖味,唔會太甜【下站帖】既~黑糖珍珠奶~我最欣賞既係。。1。黑糖味唔會太重太甜搶左鮮奶既味道2。鮮奶味道夠濃3。珍珠一粒粒,爽,唔會一pat嘢除左黑糖珍珠奶之外都仲有好多唔同口味同種類打卡指定地點,必選以上開飯食評,只係本小姐個人食後感
黑糖珍珠奶,係近年香港台灣最流行既飲品
宜家分分鐘每行2-3條街都會見到總有1間係你左近
所以我特登問下台灣既朋友,了解下最始祖既黑糖珍珠係點樣

但其實口味呢d野,都係各花入各眼
所以本小姐覺得,一杯珍珠奶最睇重既,應該係珍珠

【下站帖】既~黑糖珍珠奶~我最欣賞既係。。
1。黑糖味唔會太重太甜搶左鮮奶既味道
2。鮮奶味道夠濃
3。珍珠一粒粒,爽,唔會一pat嘢
除左黑糖珍珠奶之外都仲有好多唔同口味同種類

打卡指定地點,必選

以上開飯食評,只係本小姐個人食後感
2019-01-02
2018-12-24 77 浏览
已經不止一次黎到呢度見宣傳好似幾特別,幾自豪咁,下戰帖就想試試有咩咁特別第一次來到可能時間較夜店員說珍珠要等15分鐘算,下次再一次來都係要等珍珠30分鐘有無搞錯?到底係咪想做生意㗎好難理解,啲員工係咪咁環保,見一個客煮一份珍珠永無預多?想飲嘅人,又係咪下下都咁好耐性去等你呢?機會已經俾左兩次我亦不考慮再去試附近咁多茶飲店,實在無需特地去等一間無誠意嘅鋪頭唯望店家真的聽取意見,反省改善調整一下銷售策略否則再多作宣傳也是無補於事
已經不止一次黎到呢度
見宣傳好似幾特別,幾自豪咁,下戰帖
就想試試有咩咁特別

再一次來
都係要等珍珠30分鐘

有無搞錯?
到底係咪想做生意㗎
好難理解,啲員工係咪咁環保,見一個客煮一份珍珠
永無預多?

想飲嘅人,又係咪下下都咁好耐性去等你呢?

機會已經俾左兩次
我亦不考慮再去試
附近咁多茶飲店,實在無需特地去等一間無誠意嘅鋪頭

唯望店家真的聽取意見,反省改善
調整一下銷售策略
否則再多作宣傳也是無補於事
外卖自取
近年台式飲品在香港盛行起來,男女老少都喝上一杯黑糖珍珠奶茶,完完全全把這飲食文化融入日常生活當中。今天和朋友一家逛藥妝店的時候,又發現一間高質的黑糖珍珠飲品店,且它的種類比別的店多。朋友媽媽深深被下站帖抹茶厚醇奶所吸引,這裡的抹茶一喝超濃重,帶有抹茶甘香餘韻,充分感受到抹茶的高濃度,黑糖珍珠的黑糖香佐上厚醇奶亦不會覺得甜膩。若是想感受黑糖珍珠與厚醇奶的魅力,那就要喝下站帖波霸厚醇奶,絕不會讓你後悔,能品嚐到最簡單的黑糖珍珠和厚醇奶滋味。炒過的黑糖珍珠香味更上一層樓,在香醇的鮮奶加持下,挺柔和的,甜度意外地不高,珍珠飽滿郁香。朋友弟弟盛讚黑糖芝士厚醇奶,他說濃郁的芝士奶蓋鹹甜鹹甜,又富有奶香,非常耐人尋味,而且黑糖珍珠比老虎堂的更有嚼勁,滿有黑糖的焦香,已經把他迷倒。下站帖太極厚醇奶顛覆我的想像,細滑的鮮奶伴上花生,芝麻粉末,再以吸管搖滾一番,與雙唇親吻它,花生,芝麻,鮮奶,黑糖珍珠迸出的風味沒想到這麼合拍,沒有絲毫的突兀感,味道層次極豐富。

下站帖太極厚醇奶,下站帖抹茶厚醇奶

下站帖抹茶厚醇奶

黑糖芝士厚醇奶

下站帖太極厚醇奶,下站帖抹茶厚醇奶
下站帖抹茶厚醇奶
黑糖芝士厚醇奶
2018-12-23 55 浏览
最近茶飲店都越開越多,黑糖珍珠奶茶都大行其道,尖沙咀店都新開左間叫做Next Battle下站帖,售賣各式各樣特色茶飲!店內外聚集左唔少顧客,都幾受歡迎啊店舖裝修以黑色為主調,感覺型格,亦都襯返佢地主售黑糖產品嘅路線餐牌上嘅選擇都幾多,分門別類,款式多樣化下站帖太極厚醇奶(少糖)係店舖嘅人氣Top 3!珍珠好Q彈,帶有黑糖的香甜但卻一點也不膩,非常出色!太極即係將黑芝麻同花生粉末加喺黑糖珍珠奶上面,店員建議將粉末同黑糖珍奶攪勻後先飲。呢杯與老虎堂同幸福堂相比,除左店員可以幫我少甜,仲多左一份黑芝麻同花生嘅香氣,味道出奇地好夾,好好飲啊霸沏滿爆鮮果茶(走糖)我叫左走糖所以甜度唔高,飲品嘅甜度源自新鮮水果,感覺好健康!果然係名副其實:滿爆鮮果,裏面有鮮橙、紅蘋果、百香果、雪梨等等,茶濃度適中唔會澀口,同各款鮮果好匹配啊,健康又解渴另外值得一提嘅係,店舖好有心思咁set左個聖誕主題的小角落比客人影相打卡,好貼心啊

餐牌上嘅選擇都幾多,分門別類,款式多樣化

下站帖太極厚醇奶(少糖)

霸沏滿爆鮮果茶(走糖)

2018-12-23 111 浏览
尖沙咀開左珍珠奶茶飲品店,仲見到有TOP 1 至4推介,忍唔住買黎飲,店內仲有影相打卡位,就係充滿聖誕節氣氛,好靚好有心思,今個聖誕點可以唔黎打卡飲野。有丸美黑糖、爆爆鮮果、海鹽芝士雪霜、英雄對站、純茶對站...系列,仲有秘技飲法提供。店內沖製飲品,即點即調合,環境都乾淨衛生,而且暫時人流唔算多,等數分鐘就有飲品。TOP 1,下站帖波霸厚醇奶 $30,黑糖花紋都好靚,珍珠微微暖,影完相就搖勻飲。第一口係香甜的黑糖味,濃郁而不會過份甜,令人越來越想飲。珍珠煮得剛剛好,軟腍滑有齊,仲煙韌好咬不痴牙。最正都係厚身香醇的奶味爆發,整體感覺非常好,令人喜出望外的滋味。TOP 2,日出香蜜紅奶蓋 $36,建議的秘技是少糖(7分糖),甜度果然調得合心意,紅茶味唔太重,但就有強烈香味,好吸引。海鹽芝士奶蓋做得好好,芝士味唔會好濃,微咸淡淡芝士味,奶蓋輕盈不會好杰身,有滑溜口感,跟住紅茶滑入口,仲有陣豆香味,最尾搖勻變奶茶,味道一樣好。TOP 3,下站帖太極厚醇奶 $34,個人最喜歡呢款飲品,結合了波霸厚醇奶同芝麻及生花味道,估唔到可以咁夾咁好飲。有芝麻同花生嘅香味,口感亦同時加強左,亦中和到甜味。但又
TOP  1  ,  TOP  2  ,  TOP  3

下站帖太極厚厚奶

TOP 3,下站帖太極厚醇奶 $34,個人最喜歡呢款飲品,結合了波霸厚醇奶同芝麻及生花味道,估唔到可以咁夾咁好飲。有芝麻同花生嘅香味,口感亦同時加強左,亦中和到甜味。但又飲到平衡後的黑糖同厚醇奶味,一次有齊多種味道同口感,十分滿足。

由於黑糖飲品都固定甜度,所以覺得TOP 3的甜度最正,味道層次亦最豐富最好,強烈推介飲呢款太極厚醇奶

2018-12-22
TOP  1  ,  TOP  2  ,  TOP  3
下站帖太極厚厚奶
2018-12-23 61 浏览
今天約了小B 去尖沙咀吃飯,但時間尚早,所以決定去 “下站帖” 買杯台式飲品等夠鐘去吃晚餐。我叫就了杯日出蜜香紅奶蓋,而小B 就叫了杯下站帖波霸厚醇奶。點解叫呢2杯,因為係店舖既 top 1 & top 2 推介喔!下站帖其實是間台灣飲品店,近期開了很多間呢種的店舖,當中最出名既有老虎堂,幸福堂,珍煮丹,迷客夏。但我個人覺得,都是呢間下站帖,好味得多。包括珍珠,茶香味,還是一點就是服務態度。日出蜜香紅奶蓋,奶蓋非常濃郁,非常香滑。I like it.... 味道感覺有點似喜茶的 feel.... 職員哥哥教,不需要用飲管飲呢個奶蓋,方法很好。我又可以嘗試做環保大使添🙂🙂。小B 果杯下站帖波霸厚醇奶,波霸很好味,其實波霸等於珍珠。珍珠好煙韌,煮得很好,控制時間非常好,值得一讚。口感非常好,奶味又香,又濃。而且黑糖的份量,控制得很好,唔會過份甜。之前我都有飲過老虎堂,幸福堂,珍煮丹,迷客夏,但呢間下站帖啲味道和份量,都比佢哋好好多,包括珍珠,奶味,黑糖味。下站帖比呢幾間都優勝多多😍😍~評分時間又到啦💯💯💯💯💯:味道💯: 8.5 / 10價錢💯: 9 / 10環境💯: 9 / 10服務💯:

評分時間又到啦💯💯💯💯💯:

地址🏢: 尖沙咀加連威老道41A-41B號興明樓地下

交通🚇: 尖沙咀站/尖東站
2018-12-19
下站帖波霸厚醇奶
-下站帖 波霸厚醇奶❤️($30)一拎上手,虎紋都整得好靚,超喜歡,而且波霸仲係熱的😚,因為波霸岩岩先炒過,奶味好濃郁又香😋,而黑糖波霸都偏軟😀,口感煙韌😎,幾有咬口!黑糖配鮮奶嘅份量岩岩好,甜度適中,幾鍾意波霸嘅口感🤤-Name🏠: 下站帖(Next Battle)Location📌: 尖沙咀加連威老道41A-41B號興明樓地舖(港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 步行約5分鐘)價錢💰:下站帖波霸厚醇奶($30)

下站帖 波霸厚醇奶❤️($30)
下站帖 波霸厚醇奶

Name🏠: 下站帖(Next Battle)
價錢💰:下站帖波霸厚醇奶($30)

下站帖 波霸厚醇奶
2018-12-20 28 浏览
話說宜幾年都好少飲手搖既野飲,但係前排去完台灣,試過最crazy一日飲左三杯之後,發覺原來黑糖珍珠係咁好飲!一直都好懷念台灣最岩我自己口味既珍煮丹買既黑糖珍珠奶茶,但返到香港飲過幾間都唔係果隻味,係今日,終於比我遇返你。前兩日行過TST口痕又想試飲下杯黑糖珍珠,經過宜間下站帖就買左杯試下,一見倒杯野飲就知黑糖漿十分之濃郁,掛滿左成個杯,搖左我成分鐘都仲未mix得哂掛杯既黑糖🔺下站帖波霸厚醇奶 $30一飲落口同珍煮珍既味道一樣,黑糖味道十分之濃郁,而且入口有淡淡既燶味,真係好好飲!而珍珠就屬於偏淋既,岩哂我宜啲鐘意唔洗點咬就吞落口既人,仲有係店員好窩心咁主動問我洗唔洗減甜,少甜就真係岩岩好,嗜甜既朋友可以試下全甜,可能又係另一番風味!總括而言,宜間係我飲過暫時位列第一既黑糖珍珠奶茶,大家可以一試,試完又再試!一定唔會令大家失望!👍🏻

🔺下站帖波霸厚醇奶 $30

2018-12-16
$30 (其他)
2018-12-19 32 浏览
繼續珍珠奶茶控去是珍珠奶茶啦!🤣黑糖珍珠鮮奶嘅熱潮要一直冇減退!依然仲有好多好多店舖最受歡迎嘅飲品都係黑糖珍珠鮮奶!🤗🤗🤗🤗今次繼續是黑糖珍珠奶!店舖裝修好靚好吸引人入去,隔離仲有個位係有打燈俾你影相,完全係打卡位啊!———-黑糖厚醇奶(全正常)平時好多人都好怕好甜,呢杯唔會好甜!加上珍珠都好林又有咬口!飲得黑糖珍珠鮮奶唔一定要成日去打老虎,又或者去搵幸福先至飲到嘅!可以去唔同嘅店舖試吓!

———-黑糖厚醇奶(全正常)

2018-12-17 35 浏览
度度都賣黑糖珍珠奶,總有一間喺你附近。呢日咁啱經過老連,見到有間幾特別的台式飲品店,一於去試試之前試過去長期排長龍的老x堂同幸x堂,光是排隊已經要浪費好多時間,加上香港店名過於實,只有甜味,飲兩啖已經好飽好濟,同我喺台灣真正飲過,好大出入這次點了熱門的黑糖波霸厚醇奶 $30黑糖紋超靚,影相呃like首選!摸到杯底仲係熱哄哄,所以影完相之後就趁新鮮上下搖晃。珍珠煮得剛剛好,有咬口同時不會太硬或太腍,黑糖味好重但唔會過份甜。配上明治鮮奶嘅甜滑、珍珠嘅嚼勁,整體不錯!另外點了爆切海檸茶,大大杯水果茶,用上新鮮的檸檬,果味香濃,甜度調配適中,不會過酸或過甜近來試過黑糖鮮奶飲品中,算係幾有驚喜的一間

這次點了熱門的黑糖波霸厚醇奶 $30

近來試過黑糖鮮奶飲品中,算係幾有驚喜的一間

2018-12-17 64 浏览
本人係黑糖珍奶or珍珠奶茶的狂迷,怎能錯過有得賣珍奶的地方!本來打算飲返share tea,但見到下站帖甘多人排隊,又見到門口貼住OpenRice 2018年入圍logo,搞到我心思思,最後都係比次機會佢好多五同的飲品,花多眼亂,最後我簡左本店top1波霸厚醇奶一拎上手,已經聞到陣陣的黑糖味。波霸厚醇奶的杯邊都佈滿黑糖紋,好似老虎堂。但係老虎🐯的糖係熱,呢間就無拉,可能我叫左有冰?飲落去,好濃的牛奶味,奶好香滑,相比老虎🐯,我覺得呢度個甜度更適合我(老虎🐯我覺得好甜)。珍珠方面,口感好Q軟正若不喜歡太甜的,我認為呢個較老虎堂佳。

好多五同的飲品,花多眼亂,最後我簡左本店top1波霸厚醇奶

若不喜歡太甜的,我認為呢個較老虎堂佳。

波霸厚醇奶
波霸厚醇奶
2018-12-17 33 浏览
黑糖珍珠鮮奶呢個熱潮都hit左好耐,基本上個幾禮拜就會有一間新~我自己就覺得呢間係最好飲!《下站帖波霸厚醇奶》$30虎紋整得幾靚🐯用明治3.6奶,奶味同黑糖味都飲到,珍珠都算煙韌,上面仲有層奶蓋~重點❗佢冇其他黑糖珍珠鮮奶咁甜,對於我呢啲唔好太甜嘅就啱啱好👅《下站帖太極厚醇奶》$34奶蓋上面仲有花生同芝麻粉,花生同芝麻味較為突出,呢杯比較淡,唔嗜甜又鍾意花生芝麻味既可以揀呢款~店員好似真係台灣人!好客又好傾🤩

《下站帖波霸厚醇奶》$30
厚波霸醇奶

《下站帖太極厚醇奶》$34
太極厚醇奶

店員好似真係台灣人!好客又好傾🤩
厚波霸醇奶
太極厚醇奶
2018-12-16 56 浏览
嗰日喺尖沙咀同friend行街, 行街就自然口痕, 既然成條加連威老道唔係買就係食, 咁梗係要食啲未食過嘅舖頭啦。今次揀左下站帖,係因為呢間新開嘅舖頭只係開左 兩個月左右, 對於我嚟講未飲過嘅都算係新鋪頭, 所以今次就試下佢喇。 下站帖波霸厚醇奶佢哋啲茶葉係由台灣直送過嚟, 滿滿都係茶香甘醇。我嚟到嘅時候啲珍珠都仲煮緊, 擺到明就係新鮮。 比起另外兩間台灣過江龍,珍xx同x虎x, 我覺得依度啲珍珠仲好味過佢哋, 珍珠以古法慢火餚 煮 ,珍珠大小適中, q彈又有咬口 , 配埋冰凍嘅meiji牛奶 , 係呢個冬天飲 , 冰涼得黎,啲黑糖又令到我覺得好補身,最重要係最上高果層其實仲有層cream, 呢啲就係叫冰火交融,爽啊 。日出蜜香紅奶蓋另外仲叫咗杯日出蜜香紅奶蓋, 奶蓋成隻手指咁厚 ,非常抵飲,奶蓋加上鹹鹹香香的芝士,茶味甘醇,仲有淡淡花果甜香tim, 一鹹一甜, 飲落清新
嗰日喺尖沙咀同friend行街, 行街就自然口痕,
今次揀左下站帖,係因為呢間新開嘅舖頭只係開左 兩個月左右,
對於我嚟講未飲過嘅都算係新鋪頭, 所以今次就試下佢喇。

下站帖波霸厚醇奶

佢哋啲茶葉係由台灣直送過嚟, 滿滿都係茶香甘醇。
下站帖波霸厚醇奶

我嚟到嘅時候啲珍珠都仲煮緊, 擺到明就係新鮮。

下站帖波霸厚醇奶

珍珠以古法慢火餚 煮 ,珍珠大小適中, q彈又有咬口 ,

日出蜜香紅奶蓋

奶蓋加上鹹鹹香香的芝士,茶味甘醇,
日出蜜香紅奶蓋

仲有淡淡花果甜香tim, 一鹹一甜, 飲落清新