在佐敦及油麻地交界,ᴄᴀғᴇ 的位置有點特別,轉入內街有點自成一角的感覺!店外不會有太多途人行過,所以坐在室外也不怕尷尬,秋風起的話挺涼快!大門是磨砂玻璃木門,看不到內裏的環境,溫馨提示要很大力拉門才開到🤣⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬> $128應該是他們的招牌菜式,熱呼呼的龍蝦湯用了鐵壺裝著,可以保持湯的温度,進食之前自行將龍蝦湯倒進烏冬!烏冬採用較粗身讚岐烏冬,口感煙煙韌韌,龍蝦湯配上四隻大蝦及牛油果沙律,這個配搭挺新奇!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉> $138意粉口味就相對較普遍,試了常見的蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉,意粉醬用了白汁忌廉汁作基底,再鋪上蟹醬蟹籽蟹肉,吃之前可以拌一拌,就不怕吃到最後沒有蟹肉味🦀⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<海鹽焦糖雞翼> $68方便客人食用的單骨雞翼,計起來有四隻雞翼,外皮炸至香脆口感,又不會感到油膩,再塗上海鹽焦糖,味道帶點鹹甜很滋味!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<柚子蜜梳打> $45<熱情果

<龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬> $128

<味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉> $138

<海鹽焦糖雞翼> $68

<柚子蜜梳打> $45
<熱情果高山茶> $45
飲品的賣相有加入打卡元素,柚子蜜梳打清爽解膩,熱情果高山茶味道酸甜,茶底挺濃味,兩杯都是較清新的選擇🌾
2023-01-26 41 浏览
咖啡 一直是我這位打工仔常喝飲品的首位無法掙脫命運的擺弄便嘗試於生活中尋找小確幸例如 咖啡 可能 可以 不只是咖啡-🍝香草忌廉蒜蓉藍青口烏冬十分出色 忌廉creamy蒜蓉汁混合後亦不會太稀烏冬亦能掛汁青口份量不俗 而且粒粒開口 平常香草忌廉蒜蓉青口多配意粉店家以幼身烏冬代替別有一番感覺-🍝金不換蒜香白貝意粉意粉是屬於扁意粉金不換拌勻後會更好意粉中的口蘑炒至完全入味白貝飽滿 口感爽彈整體而言 水準之作-🍮芝士焗大啡菇芝士半溶大啡菇焗後已十分juicy加上蕃茄粒中和芝士油膩亦增加了口感-☕️Mocha朱古力 咖啡 味平衡拉花十分精緻可愛兔年被贈予了一杯暖心兔啡-🍵Matcha latte全無加糖真材實料的matcha latte茶香回甘都十分明顯茶味比奶味濃郁平日喜甜的這杯未必適合
咖啡

茶香回甘都十分明顯
茶味比奶味濃郁
平日喜甜的這杯未必適合
2023-01-22 1462 浏览
一入到去見到樓底好高,空間感大,加上餐廳係小巷入面,寧靜嘅環境好適合一班朋友黎傾偈。出面仲有個打卡位,好適合情侶👫同閨蜜👭係到打卡影靚相!📷 依家天氣涼涼地坐出邊都唔怕會熱啦!🤭主食方面我今次就揀咗龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬🦞🥑🦐同埋黑松露雜菌扁意粉🍝,龍蝦湯味道濃郁,飲落似係熬咗好長時間,店家仲好貼心咁用壺上所以加幾多可以自己話事!另外仲有新鮮大蝦🍤配上彈牙稻庭烏冬,配埋牛油果日系得嚟又帶啲西式,啱晒鍾意fusion菜嘅你!而意粉方面店家都好大方,除咗原本個醬汁有好多黑松露之外,上菜之前仲會係面到落多羹黑松露,未上枱就聞到好大陣黑松露味🤤,而意粉嘅硬度都好適中唔會過腍雞軟骨餃子🥟炸到好香口,柚子醋加埋脆扑扑嘅雞軟骨令人食到停唔到口🤗至於咖啡就係用本地炒豆師調配的House Blend咖啡豆,而我今次就揀咗西西里絲咖啡,咖啡溝埋檸檬汁☕️🍋香氣濃郁,口感醇厚,再帶微微酸味,絕對會令你味蕾大開,鍾意歎啡嘅朋友記得唔好錯過,快啲試吓呢種獨特嘅風味啦!🥰 要注意嘅係呢款咖啡得凍飲🧊,所以如果想飲熱啡嘅你就可以揀返大路啲latte或者mocha叫得不籽是咖啡當然唔係淨係得咖啡☕️啦!另一款飲品我地

叫得不籽是咖啡當然唔係淨係得咖啡☕️啦!另一款飲品我地就試咗比較少見嘅青檸薄荷生薑茶🫖,花茶用原壺上,另外仲有附上蜜糖,飲到底薑味就會比較重,如果想飲甜嘅就可以自己加少少🤏🏻入茶裏
  • 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
2023-01-20 53 浏览
油麻地文青小cafe 支持年青人的創意和心思,環境舒服,食物創新有心思,口味和風味也極具特色,而咖啡亦有質素,飲品也很精緻,賣相很吸引!《金不換蒜香白貝意粉》$138以創新的配搭方法,設計出獨特口味的意粉,以金不換的花香味濃郁,為味覺帶來了溫柔的衝擊,加上蒜香之味,令其意粉的味道變得很突出呢!推薦!✨《香草忌廉蒜蓉藍青口烏冬》$138Creamy的香草忌廉配上藍青口,簡直是絕配的組合,加上烏冬煙靭的口感,令口感更多層次呢!《蒜香避風塘雞翼》$78微微辣味的避風塘雞翼,外層脆口惹味,肉質嫩滑有咀嚼感,風味獨特的雞翼。《Dirty》$48咖啡的味道是由濃到淡,由深到淺的,被逐漸稀釋的過程中,醇厚的甜逐漸變成清甜,從醇香到清甜,是這杯Dirty的特色!《柚子蜜梳打》$45賣相極為精緻的特飲,有種夏威夷的風味,清新爽口!總結:有心思的文青小 cafe
油麻地文青小cafe

《金不換蒜香白貝意粉》$138

《香草忌廉蒜蓉藍青口烏冬》$138

《蒜香避風塘雞翼》$78

《Dirty》$48

《柚子蜜梳打》$45
賣相極為精緻的特飲,有種夏威夷的風味,清新爽口!

總結:有心思的文青小 cafe

2023-01-19 190 浏览
今日同朋友去油麻地區食嘢經過呢間Cafe,好少人,睇OpenRice嘅評論都唔錯環境好靜,喺內街嘅入面有一個好大嘅玻璃窗,睇返出邊嘅街景乾炒大蝦蒜香意粉:扁意粉炒得好乾身大蝦幾彈牙,加埋菇類、香蒜,紫菜都幾香口龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬湯同烏冬分開上,要自己加熱湯入去烏冬入面幾好玩,熱湯真係有嘅龍蝦味,唔喊、冇味精,食到咁上下再加湯,令湯保持熱度,大蝦有四隻都幾多,稻庭烏冬好煙韌、口感幾好Dirty: 算幾濃,有豆香,唔錯
環境好靜,喺內街嘅入面

有一個好大嘅玻璃窗,睇返出邊嘅街景

Dirty

Dirty: 算幾濃,有豆香,唔錯
Dirty
第一次食佢係西環既分店 當時已經留低咗好深刻既印象🥰今次再品嚐 就去到佢位於油麻地既總店✌🏼出返黎熱鬧既市區 店舖既空間都會細返啲🤏🏼不過係裝潢設計上都係相近 簡單既日系設計 加上少少植物🌿環境令人舒服 坐到bar枱仲會多一份好chill既感覺🥰食物方面都較為有特色 例如佢signature既龍蝦湯烏冬🦞呢個亦都係我地食完第一次之後刻象特別深刻既🫢➷🪐 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬印象咁深刻 黎到又點可以唔encore呢😆單睇烏冬 配料已經放得滿滿 完全可以遮蓋底下既烏冬🍲小湯壺內有熱辣辣香氣迫人既龍蝦湯🦞份量足夠整碗烏冬龍蝦湯味道濃郁 同時間又唔會愈食愈咸 啖啖龍蝦香氣😶‍🌫️牛油果放湯食都唔錯 不過當然要睇下個湯同佢夾唔夾🥑撈勻咗之後既湯會變得更加creamy 口感會有所改變🤩再配上大大隻爽口蝦肉🦐口感同味道都變得更多層次§🪐 味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉呢個全蟹意粉 比起我想像中既味道更加突出🦀首先佢蟹肉既份量非常多 每一口都食到足夠蟹肉😍醬汁味道亦唔見有死咸既情況出現 反而帶有一點鮮🤤有種似白汁既感覺同口感 不過就係有濃郁既蟹味醬汁可以平均分佈到每一條意粉上 每一啖都食得過癮😋§🪐 焦糖
第一次食佢係西環既分店 當時已經留低咗好深刻既印象🥰

連埋無咁腬既雲尼拿雪糕 一個簡單又出色既甜品😍
🪐 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚
🪐 𝙈𝙤𝙟𝙞𝙩𝙤 𝙎𝙤𝙙𝙖

係飲品既選擇上唔會話特別多 不過款式亦有特別之處👍🏼
就好似呢一杯Mojito soda咁 可以調教到Mojito既味道🌱
只係無咗酒精 但一樣都可以感覺個種fresh

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2023-01-12
𝙈𝙤𝙟𝙞𝙩𝙤 𝙎𝙤𝙙𝙖
𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚
Book左7點  6點打黎叫我早啲到或者轉餐廳  因為佢要提早8點收鋪 (當時我已經拎住左個蛋糕行緊去打算放低先)對方係對話中完全無唔好意思我話你咁短時間要我叫啲朋友提早到,又或者即刻book過第二間餐廳真係好困難佢嘅解決方法係比多15分鐘我地😊最後我哋臨急臨忙搵到第二間餐廳我仲好天真咁諗住打返去同佢地交代聲我地取消啦 點知佢地電話都無再聽
對方係對話中完全無唔好意思
佢嘅解決方法係比多15分鐘我地😊
最後我哋臨急臨忙搵到第二間餐廳
2023-01-15 219 浏览
不籽是咖啡 (文豪閣) (油麻地)📍油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖🚏處於街角嘅悠閑咖啡室,長期都好多人,任何時段都係full house ! 非常受歡迎,亦都係OpenRice 熱店,所以趁weekend都過左黎打下卡🌸❀🆄🅳🅾🅽❀❥乾炒大蝦蒜香意粉 $118蝦仁大大隻又爽彈,意粉蒜香味剛剛好,而且意粉都略為彈牙!配有蘑菇同洋蔥,增強味道層次!❀🅿🅰🆂🆃🅰❀❥龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128儀式感重嘅一道菜式!龍蝦湯係另外用一個茶壺上,烏冬就用左一個salad bowl,當用餐時就自己倒湯。感覺好fusion!大蝦一樣好爽彈,龍蝦湯味濃好出色!✢🅲🅾🅵🅵🅴🅴✢❥Dirty $48即係凍奶上直接加一shot espresso, 由濃至淡,熱到凍嘅味覺衝擊好得意。Espresso 帶有少少果香,微酸。❥Hazelnut Latte $44淡淡嘅 Hazelnut 味,香滑細緻。
不籽是咖啡 (文豪閣) (油麻地)
📍油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖

龍蝦山湯配牛油果大蝦稻庭烏冬

✢🅲🅾🅵🅵🅴🅴✢
❥Dirty $48

❥Hazelnut Latte $44
淡淡嘅 Hazelnut 味,香滑細緻。
Hazelnut Latte
2023-01-15
龍蝦山湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
Hazelnut Latte
之前成日見到有𝐢𝐠 𝐩𝐚𝐠𝐞介紹呢間不籽是咖啡,今次就同朋友去試下佢,點知大家食完都有啲失望,未黎又想黎既朋友可以再考慮下先( •̥́ ˍ •̀ू ) 🫧ᵕ̈ 軟殼蟹卡邦尼扁意粉 $𝟏𝟑𝟖🫧ᵕ̈ 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭扁冬 $𝟏𝟐𝟖🫧ᵕ̈ 北海道刺身帶子蟹籽忌廉扁意粉 $𝟏𝟐𝟖🫧ᵕ̈ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞 $𝟒𝟕本身諗咗好耐要個龍蝦湯烏冬定帶子蟹籽意粉好,之後睇睇下見到𝐨𝐩𝐞𝐧𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰有人食咗個軟殼蟹𝐫𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨望落好吸引咁,隻軟殼蟹又半個碟咁大咁就叫咗個軟殼蟹𝐜𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚試下~點知一黎到我同個𝐟𝐫𝐝望住隻軟殼蟹呆咗,細隻到張相既一半都冇,仲要炸得耐咗啲,睇落有啲燶燶地咁( •́ω•̩̥̀ )然後我試下個𝐟𝐫𝐝個帶子忌廉扁意粉,點解個𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞同我個𝐜𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞幾乎一模一樣既(๑´0`๑)..最後試咗朋友叫嗰個好𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞既龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭扁冬,個湯係好重口味既,不過唔係好重既龍蝦味而係偏向單一既鹹味,明明係𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐬𝐡但真係有啲失望最後個𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞係𝐨𝐤既,係偏淡既𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞,抹茶控就應該麻麻地佢喇
( •̥́ ˍ •̀ू )

🫧ᵕ̈ 軟殼蟹卡邦尼扁意粉 $𝟏𝟑𝟖
🫧ᵕ̈ 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭扁冬 $𝟏𝟐𝟖
🫧ᵕ̈ 北海道刺身帶子蟹籽忌廉扁意粉 $𝟏𝟐𝟖
🫧ᵕ̈ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞 $𝟒𝟕

2023-01-14 35 浏览
放工之後想食啲嘢,又想飲杯靚咖啡,一於就去 《不籽是咖啡》,呢度除咗咖啡,亦有proper food,正正經經食個晚餐冇問題!《不籽是咖啡》位處油麻地一條好靜嘅小巷尾,充滿文清感覺又寧靜嘅環境,入到去已經感覺到放鬆嘅心情。All day breakfast 好豐富,牛角包、松露炒蛋、煙三文魚、日本腸、牛油果等等,色香味俱全👍🏻軟殼蟹carbonara份量都唔少,意粉嘅醬汁夠晒creamy,一個人食晒一碟真係勁飽啊!我哋仲要咗黑松露薯條,香脆熱辣辣,一路傾偈一路食薯條,都幾寫意㗎。飲品就要咗焦糖咖啡同埋Jasmine tea,咖啡味道比較淡,花茶感覺幾好。下次要chill下再來。

2023-01-12
  • 軟殼蟹卡邦尼扁意粉
  • 黑松露忌廉芝士薯條
2023-01-13 34 浏览
每次途經油麻地呢間人氣cafe都見很多客人在門外等後入座,今次終於可以一試chill下享受一下美食!店內樓低高,很有空間感,傢俬以木為主,很舒適休閒文青感覺。1. 忌廉青口烏冬呢個烏冬口感煙韌,而且忌廉汁非常Creamy,忌廉汁完全黏在烏冬上,非常厚身好食,青口加上香草,很是不錯!2. 味噌蟹將蟹籽蟹肉扁意粉如果你喜歡食蟹肉以及蟹膏的就不要錯過!扁意粉很有咬口,而蟹肉及蟹膏份量足夠,淡淡都有濃郁的蟹膏味!非常鮮味!加上啖啖蟹肉,真係正😋3. 菊花茉莉花茶花茶清甜甘香,唔整唔上能保持溫度,啱晒寒冷的天氣!4. Hazelnut latte.這裏的咖啡也是不錯,加上榛子的味,能去咖啡的苦澀,有水準!5. 焦糖香蕉雲呢拿雪糕杯牛角酥窩夫Cute cute 熊仔樣嘅呢個窩夫都非常出色!首先焦糖香蕉脆脆的糖面非常好食!雪糕配上熱辣辣的窩夫簡直係絕配!窩夫充滿蛋香而且面層脆脆的!真是不錯!同朋友有個舒適嘅地方傾下計食下美食,這裡絕對是好地方!

1. 忌廉青口烏冬

2. 味噌蟹將蟹籽蟹肉扁意粉

3. 菊花茉莉花茶
花茶清甜甘香,唔整唔上能保持溫度,啱晒寒冷的天氣!

4. Hazelnut latte.
這裏的咖啡也是不錯,加上榛子的味,能去咖啡的苦澀,有水準!

5. 焦糖香蕉雲呢拿雪糕杯牛角酥窩夫

同朋友有個舒適嘅地方傾下計食下美食,這裡絕對是好地方!
2023-01-13 19 浏览
油麻地又一間文青店🤤木系裝修為主🪵成個感覺都好peaceful啱晒一班人嚟傾偈聚餐啊( ´▽`)味噌蟹醬蟹肉蟹籽扁意粉🍝呢個真係三重享受🫣🫣跳超濃郁嘅蟹味食落勁多蟹肉,配埋個蟹醬勁Juicy💦忌廉青口烏冬🍜呢個超級creamy!食落都有啲漏🙈🙈#忌廉控 要試❣️勁滑,烏冬質地略嫌軟身但食落味道一流😎避風塘雞翼🐥呢個係中式嘅味道!仲有啲蒜粒係面食落蒜味較重,雞翼都外脆內嫩!松露醬薯條🍟次次都必叫!薯條即叫即炸🤤🤤松露醬都好濃郁,配薯條一流!Sicily Lemon Coffee🍋 飲落酸酸甜甜,咖啡味又唔會苦澀!Mojito Soda🍹呢杯有埋薄荷葉,飲落超fresh,好開胃📍 不籽是咖啡 (文豪閣) (油麻地)油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖#油麻地美食 #旺角美食 #香港美食 #cafe打卡 #打卡美食 #文青店
油麻地又一間文青店🤤
木系裝修為主🪵成個感覺都好peaceful
啱晒一班人嚟傾偈聚餐啊( ´▽`)

味噌蟹醬蟹肉蟹籽扁意粉🍝
呢個真係三重享受🫣🫣跳超濃郁嘅蟹味
食落勁多蟹肉,配埋個蟹醬勁Juicy💦

忌廉青口烏冬🍜
呢個超級creamy!食落都有啲漏🙈🙈
#忌廉控 要試❣️勁滑,烏冬質地略嫌軟身
但食落味道一流😎

避風塘雞翼🐥
呢個係中式嘅味道!仲有啲蒜粒係面
食落蒜味較重,雞翼都外脆內嫩!

松露醬薯條🍟
次次都必叫!薯條即叫即炸🤤🤤
松露醬都好濃郁,配薯條一流!

Sicily Lemon Coffee🍋
飲落酸酸甜甜,咖啡味又唔會苦澀!

Mojito Soda🍹
呢杯有埋薄荷葉,飲落超fresh,好開胃

📍 不籽是咖啡 (文豪閣) (油麻地)
油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖

• 味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉
2023-01-13 709 浏览
呢間餐廳想黎好奈,長期都見佢喺網上排名好高,呢度環境幾靚,唔怪得早前有劇集都喺呢度拍攝啦。餐牌設計清晰,一目了然,飲品除左咖啡,仲有朱古力和花茶嘅選擇,果然不籽是咖啡啊。我們點了以下食物:龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬($128):龍蝦湯係分開上,自己倒出來,啱哂打卡之餘仲可以保溫,亦可以令個烏冬唔會咁易林。牛油果好新鮮,好鍾意佢軟綿綿嘅口感,大蝦有4隻,非常多,而且大大隻同埋好彈牙。烏冬帶點煙韌感覺,是我喜歡的口感。炸軟殼蟹卡邦尼扁意粉($138):原隻軟殼蟹非常吸睛,脆口美味,卡邦尼汁很多,意粉亦很掛汁,每條意粉都沾滿卡邦尼,忌廉味濃郁,菇和煙肉份量亦很多,性價比很高。海鹽焦糖雞翼($68):餐廳提供的是單骨雞翼,方便客人進食,非常細心,雞翼皮脆肉嫩,而且焦糖亦不會過甜。玫瑰茉莉花茶($68):花茶很清香,而且份量很多,玫瑰味剛好,不會搶去茶香味。凍朱古力($42):朋友點了朱古力,面頭加了朱古力粉,增加風味。

我們點了以下食物:
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬($128):

烏冬帶點煙韌感覺,是我喜歡的口感。

炸軟殼蟹卡邦尼扁意粉($138):

海鹽焦糖雞翼($68):

玫瑰茉莉花茶($68):

花茶很清香,而且份量很多,玫瑰味剛好,不會搶去茶香味。

凍朱古力($42):

朋友點了朱古力,面頭加了朱古力粉,增加風味。
2023-01-10
Cafe係小巷內,一啲都唔起眼,如果唔係特登去,都真係會miss左!有自成一角的感覺,多左分寧靜~啱晒同朋友聚舊傾下計😙是晚最鐘意係呢個龍蝦湯稻庭烏冬🦞首先餐廳用左茶壺裝住龍蝦湯🫖要自己倒落去,好有儀式感😆基本野做到啲湯好夠熱🔥烏冬好滑,湯底幾香龍蝦味仲有啲蕃茄味🍅大蝦好爽口,連同牛油果、沙律菜一齊食,估唔到同龍蝦都幾夾!另一個主食要左味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉🦀意粉撈勻啲蟹醬之後食到絲絲蟹肉,食到蟹既鹹香味,仲有粒粒蟹籽,增加口感。小食叫多左個芝士焗大啡菇🍄佢仲加左啲番茄粒,啲芝士有半溶的口感,食落juicy!幾好味!🔸味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉$138🔸龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬$128🔸芝士焗大啡菇$48🔸玫瑰茉莉花茶$68🔸韓國柚子蜜梳打$48📍#不籽是咖啡 (#油麻地美食)油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟🔖#吃是真愛_油麻地 #吃是真愛_cafe
有自成一角的感覺,多左分寧靜~啱晒同朋友聚舊傾下計😙

是晚最鐘意係呢個龍蝦湯稻庭烏冬🦞
大蝦好爽口,連同牛油果、沙律菜一齊食,估唔到同龍蝦都幾夾!

食到蟹既鹹香味,仲有粒粒蟹籽,增加口感。

🔸味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉$138
🔸龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬$128
🔸芝士焗大啡菇$48
🔸玫瑰茉莉花茶$68
🔸韓國柚子蜜梳打$48

📍#不籽是咖啡 (#油麻地美食)
油麻地彌敦道450號文豪閣地下D號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟

🔖#吃是真愛_油麻地 #吃是真愛_cafe
  • 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
2023-01-12 23 浏览
🍽 炸軟殼蟹卡邦尼 $138 ❤️4/5第一眼就望到隻軟殼蟹先🤤,炸完亦唔會覺得油膩,入面仲有蟹膏。卡邦尼忌廉味重、掛汁,煙肉碎蘑菇洋蒽份量十足🍽 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128 ❤️3.2/5湯底係較清淡嘅龍蝦湯,有少量蝦肉碎同3隻剝左殼嘅蝦,沿用左稻庭烏冬,湯底清甜,整體上較清淡。🍽熱情果高山茶 $45 ❤️3.5/5嘢飲入邊有菠蘿同熱情果,加上茶底,吾會太甜,幾fresh,採用了不鏽鋼飲管🌏♻️
🍽 炸軟殼蟹卡邦尼 $138 ❤️4/5

🍽 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128 ❤️3.2/5