招聘中
最高可达 $17,800
最高可达 $17,800
最高可达 $20,800
2023-03-25 818 浏览
想食烏冬就會諗起丸龜,平日去咗尖沙咀iSquare嘅分店。店內都係採取先揀嘢食,後俾錢嘅方式。環境都幾寬敞。蕃茄牛肉烏冬(中),$39(下午茶價),原價$52,牛肉份量幾多,有先用汁煮過,好入味。蕃茄湯就好濃蕃茄味,質地都好濃稠,食到蕃茄最原本嘅味,都係茄膏再加蕃茄粒咁。日本蕃薯天婦羅,$8|海苔竹輪天婦羅,$14,丸龜嘅炸物全部都係預先炸定,所以食到入口個時都預咗係凍,但味道真係唔錯,而且唔會話炸完之後淋曬,仲保持到應有嘅脆度。蕃薯天婦羅味道正常,海苔竹輪天婦羅味道幾特別,平時食竹輪唔會加海苔,但味道係好夾。

番茄牛肉烏冬

日本番薯天婦羅,海苔竹輪天婦羅
2023-03-17
2023-03-24 477 浏览
味道正正常常,冇驚喜唔突出,但係嫌蕃茄湯唔算好濃,牛肉亦都比較少,因為叫左大烏冬我期待比例上都會加返多少少牛肉,不過我冇叫蜆肉烏冬,唔知尖沙咀店呢間係咪會好食啲,我見到有幾台客人都係叫蜆肉烏冬
  • 蕃茄牛肉烏冬
2023-01-27 818 浏览
烏冬🍜呢樣食物係我地兩個唔可以缺少嘅食物 👻今次去咗丸龜製麵去醫飽我哋嘅肚仔🫶🏻💓🧊明太子溫泉蛋拌烏冬 大 $52 6/10熱烏冬面🍲比冷面軟淋淋 🥹我地鍾意食煙煙韌韌嘅多啲🤣明太子醬唔算多只係得一羹 🥹配料比較少剩係得紫菜 🥲溫泉蛋🍳正常,如果需要蔥花同天婦羅碎🍤😻可以自己攞 !加埋鰹魚豉油,可以有多啲海鮮風味 🦑加左會好食啲 🧊冷烏冬 大 $38 7.5/10冷烏冬夠凍夠煙韌 😍份量唔算少 🥲鰹魚汁醬油唔太咸 👍🏻點埋面食味道啱啱好 ,係醬油加啲蔥花同埋天婦羅碎 🍤食起上嚟冇咁單調 整體味道唔錯👍🏻🧊 炸豬扒 $20 7/10豬扒面頭脆卜卜 😆入邊都算有肉汁 ,肥瘦適中 👍🏻食落去入面會有醃料同蒜🧄嘅味道 配埋冷烏冬食就啱啱好 冇咁肥膩 🤩總括嚟講整體味道OK啦 🤣建議大家食冷烏冬味道會好啲,面質爽口 !😋人均消費💵: $40-50性格比: 7/10好食程度😋:7/10回頭指數💓:7.5/10 📍丸亀製麵 (Mikiki) (新蒲崗)新蒲崗太子道東638號Mikiki地下G10號舖

🧊明太子溫泉蛋拌烏冬 大 $52 6/10

🧊冷烏冬 大 $38 7.5/10

🧊 炸豬扒 $20 7/10

人均消費💵: $40-50
性格比: 7/10
好食程度😋:7/10
回頭指數💓:7.5/10

📍丸亀製麵 (Mikiki) (新蒲崗)
新蒲崗太子道東638號Mikiki地下G10號舖
2023-01-12 1107 浏览
坐完開蓬巴士,由中環坐到尖沙咀半島酒店落車,到咗晚飯時候,唔知點解喺尖沙咀搵嘢食係有啲頭痛,要避開人多(因為兩個家庭有三個小朋友),又要價錢合理(貼地)!近近地入咗iSQUARE望下,一直行都有唔同食肆,不過7個人,7 個意見😵‍💫最後,見到丸龜製麵,朋友一家四口舉手要食,雖然我成日經過呢間嘢,不過未試過,確實可以試下👏🏻👏🏻入到去,原來係半自助形式,首先order 咗烏冬/飯,之後再自己揀小食同開飲品!所以成個過程,好快,唔需要等太耐🥰🥰🥰🍉👩🏻:蕃茄牛肉烏冬 (大)$56追加溫泉蛋 $10🍉👦🏻:炭燒雞肉丼 $44🍉👨🏻:腐皮湯烏冬 (大)$48小食:魷魚鬚 $16,鱈魚扒 $18蕃茄牛肉烏冬真心正,蕃茄湯唔會太杰,又唔會酸,肥牛好好食,易咬👍🏻👍🏻食物同價錢都好滿意,一定會再幫襯👍🏻👍🏻👍🏻
🍉👩🏻:蕃茄牛肉烏冬 (大)$56追加溫泉蛋 $10
🍉👦🏻:炭燒雞肉丼 $44
🍉👨🏻:腐皮湯烏冬 (大)$48
小食:魷魚鬚 $16,鱈魚扒 $18
食物同價錢都好滿意,一定會再幫襯👍🏻👍🏻👍🏻
2023-01-08
2022-10-30 1170 浏览
丸龜製麵不嬲都好多好評😆去開尖沙咀行街決定去試吓😋叫左個清湯烏冬配魷魚鬚同炸蝦餅😍性價比高😋成個餐跟嘢飲都唔貴🤩烏冬煙靭有咬口😆重要係份量都好足!炸物雖然一早炸好放出嚟但都仲保持溫度🥰作為烏冬愛好者一定會encore🤙🏻
丸龜製麵不嬲都好多好評😆
去開尖沙咀行街決定去試吓😋
叫左個清湯烏冬配魷魚鬚同炸蝦餅😍
性價比高😋成個餐跟嘢飲都唔貴🤩
烏冬煙靭有咬口😆重要係份量都好足!
炸物雖然一早炸好放出嚟但都仲保持溫度🥰
作為烏冬愛好者一定會encore🤙🏻
2022-08-04 1081 浏览
BBQ Flavor Chicken Udon 🐓🍜📍: Marugame Seimen (Hysan Place) (Causeway Bay), Shop 10, 11/F, Hysan Place, 500 Hennessy Road, Causeway Bay💰: $46⭐️ : 7.8/10Review : Marugame udon in HK!? Yup! Marugame Seimen, also known as Marugame udon is also here in HK 😚They have more variety compare to Indo and they also have this dry bbq chicken udon 😋 I can’t really taste the bbq sauce, but overall it tastes okay for $46 (which is quite cheap for HK food), they also hv lots of fritters to choose from (price rang
BBQ Flavor Chicken Udon 🐓🍜

💰: $46

⭐️ : 7.8/10

Review : Marugame udon in HK!? Yup! Marugame Seimen, also known as Marugame udon is also here in HK 😚They have more variety compare to Indo and they also have this dry bbq chicken udon 😋 I can’t really taste the bbq sauce, but overall it tastes okay for $46 (which is quite cheap for HK food), they also hv lots of fritters to choose from (price range: $9-$18) 👍🏻 so if you’re craving that simple kake udon or you just want to have an affordable quick lunch, why not try this 😋👌🏻
BBQ  Flavor  Chicken  Udon
BBQ  Flavor  Chicken  Udon
2022-08-04 878 浏览
成日覺得isqaure 好似死城🙈不過睇戲時就會係度拉搵食。食過幾次,呢d快餐type 既日式烏冬/拉麵店又比想像中好。可能主要係餐廳好大,客人坐多好疏,撞正唔多人既時候感覺好舒服會有總忘記呢度係香港😂😂食物質素就中規中矩!合乎預期。趕住睇戲無咩時間食真係非常之唔錯既choice !【 豬軟骨烏冬】$52個湯望落去有點稀,不過味道原來都可以,似中式白菜豬骨湯,豬軟骨入味軟身,烏冬亦比想像彈牙,唔錯喎!有驚喜🧡【 咖哩牛肉烏冬】$46日式甜咖哩幾香幾好味,只係肥牛真係好肥😂😂呢個食過多次仍會encore!分數:(10分滿分💛)味道:7價錢:8環境服務:7.5(以上評分只是小編個人口味而已)
成日覺得isqaure 好似死城🙈不過睇戲時就會係度拉
趕住睇戲無咩時間食真係非常之唔錯既choice !

【 豬軟骨烏冬】$52

【 咖哩牛肉烏冬】$46

分數:(10分滿分💛)
味道:7
價錢:8
環境服務:7.5
(以上評分只是小編個人口味而已)
2022-07-30 841 浏览
同小朋友出咗尖東果邊,因為天氣太熱入咗I square 搵食,上左幾層都冇咩心水食市。終於見到間丸龜!一入到去見到有溫泉蛋烏冬,就點左呢個俾小朋友食,再另外加配野菜魷魚1份、日式炸年糕1份。溫泉蛋烏冬(中)$42不會令人失望的溫泉蛋烏冬,好好味,烏冬有咬口、湯底不算太咸。野菜魷魚1份$16好多不同的野菜粒粒、拌勻魷魚肉炸得好好吃,而且沒有油膩感。日式炸年糕1份$16新鮮炸好的年糕,外層有一塊紫菜,年糕外層有一層醬油,咸咸的,年糕甜甜的,好好味😋
終於見到間丸龜!

溫泉蛋烏冬(中)$42
不會令人失望的溫泉蛋烏冬,好好味,
烏冬有咬口、湯底不算太咸。

野菜魷魚1份$16
好多不同的野菜粒粒、拌勻魷魚肉炸得好好吃,而且沒有油膩感。

日式炸年糕1份$16
2022-06-14 907 浏览
工作關係,今日同同事喺商場搵食,同事建議食烏冬,所以就黎左呢度,自己揀完之後,順手執多幾份小食,叫個左炸豬扒,年糕,蟹棒,麻辣蕃茄烏冬,食品與價錢十分迎合大眾化,三個人都係二百幾埋單,味道真係一都唔差,值得推介
多選擇又好味,而且價錢平民化。有幾款烏冬均選擇,亦提供飯款。有幾款配搭。又可自選炸物和關冬煮。飲品方面,有果汁汽水和茶,只是$10-14。店內地方寬敞,枱相隔較遠,可以防疫。自助形式。
多選擇又好味,而且價錢平民化。

店內地方寬敞,枱相隔較遠,可以防疫。

自助形式。
2022-06-12
  • 醬油烏冬
2022-06-11 527 浏览
最近喺尖沙咀返工 諗唔到食乜就上咗iSquare嘅呢間舖頭食lunch尖沙咀來講算係叫做平平哋店舖嘅規模好似日本嘅烏冬店我叫咗豚肉烏冬 食咗幾次肉質一時好好味 但有時又會好硬🫠然後每次都會加天婦羅蟹棒🦀️味道都不錯嘅😳最推介就係咖喱薯餅😋😋😋佢哋舖嘅咖喱薯餅係我覺得最好味👍🏻其他叫做一般,尚算OK🙈
最近喺尖沙咀返工 諗唔到食乜
然後每次都會加天婦羅蟹棒🦀️
味道都不錯嘅😳
最推介就係咖喱薯餅😋😋😋
佢哋舖嘅咖喱薯餅係我覺得最好味👍🏻
其他叫做一般,尚算OK🙈
嚟到尖沙咀呢啲縱橫全港最貴地段,要平平地搵間餐廳食飽都唔簡單,同時如果想食得好少少就真係難上加難。今次嚟咗位於iSquare 6樓嘅丸龜,係個比較相宜又好食嘅選項。有食過丸龜都知,點餐算係半自助的,先喺bar檯同師傅點餐,再拎去埋單,先再入座,所以等候過程同時間都感覺唔太耐的。今次叫咗炭燒雞肉拌烏冬,抵食亦好食。烏冬嘅質素不在話下,係既有咬口又夠彈牙嘅麵,而醬汁方面有點肉碎同麻辣汁提味,食落嘅味道似擔擔麵,加上客人可以feel free加例如蔥花、薑、天婦羅碎等等嘅配料,大家都可以按喜好customise。而炭燒雞肉就中中挺挺,表面夠脆,但肉身偏乾咗啲,但明白量產係喺再保溫嘅狀態下處理,算不錯的了。總體來說,食物真係抵食又高分。除咗食物之外,如果食客體驗上能夠做得更好就係福音了。環境上,地板頗黐立立,檯面都未有清理(呢度溫馨提示食客,丸龜係自助還盤的,請自律啊),還有燈光明亮一點會食得更開心。整體來說,可以平平地食得不錯已經好好!🫶🏽炭燒雞肉拌烏冬賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

整體來說,可以平平地食得不錯已經好好!🫶🏽

炭燒雞肉拌烏冬
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-06-08
2022-06-04 413 浏览
今日中午去呢間食烏冬, 點知極失望, 叫咗個番茄牛肉烏冬, 烏冬好硬, 湯底雖濃但feel到味精湯底, 炸年糕係凍的硬的冇味的, 其中一位職員態度好惡劣, 估唔到日本人出名有禮, 但請嘅職員咁冇禮貌, 我永遠唔會再幫襯
2022-06-01 450 浏览
想快食又唔想太貴太Hea,就念起丸龜😋平日夜晚無乜人。佢而家只賣中size(記得以前有得買其他size)腐皮烏冬-$44(3/5)佢隻烏冬我一向覺得好好食,小彈牙。湯底正常,唔會太淡太濃。美中不足係塊腐皮!!太咸,唔知係浸得係湯到太耐定佢本身係咁濃味,太咸,下次未必會再叫腐皮。追加野菜魷魚一件$16(3/5) 野菜魷魚都正常,彈牙,但食唔太出魷魚味,偏魚糕同魚蛋質地,雖然無乜魷魚味,但都有味。口感唔錯。咖哩牛肉烏冬-$46(3/5)牛肉唔錯,未到超重牛味但都幾好食,佢每一塊唔算好大塊,份量都夠。咖哩係偏甜既咖哩,同烏冬都好夾。追加吉列豬拟-$20(2.5/5)佢會問你洗唔洗切埋,佢唔算好厚肉,好在炸粉都唔厚。不過不失,正正常常。總結:趕住睇戲其實真係好推薦丸龜,佢又快又唔算貴,烏冬都幾好食。食物唔算勁好食但我又覺得佢對得住佢個價錢,仲要唔洗加一。下次趕睇戲會再食。

腐皮烏冬-$44(3/5)

追加野菜魷魚一件$16(3/5)

2022-04-18 430 浏览
食左個牛肉腐皮烏冬(isquare 果間),牛肉超簿超少,又蘇,味道極之難食,烏冬口感不知所謂,湯底又難飲。烏冬已經唔係難整既野,都可以整到咁難食,實屬難得。咁大個人都未食過咁難食既烏冬。

烏冬已經唔係難整既野,都可以整到咁難食,實屬難得。
咁大個人都未食過咁難食既烏冬。
2022-04-18
15 分钟 (外卖自取)
午餐