餐厅: 丼丼屋 (MOKO新世紀廣場)
资讯:

2024-08-13 1519 浏览
「丼丼屋」今季聯乘嚟自名古屋嘅海鮮丼專門店「 Sakana Factory」,將佢哋嘅人氣 No. 1 名物丼《極の海鮮丼》同《赤海老丼》帶到全線「丼丼屋」及「丼丼屋×鳥開聯乘店」🥰今日同友人專程過嚟試吓2個名物丼先😍極の海鮮丼 $118呢個海鮮丼有齊三文魚粒、油甘魚粒、吞拿魚粒同綿滑細膩嘅吞拿魚蓉,混合青瓜粒、蘿蔔漬粒、洋蔥粒堆成小山丘,連埋三文魚片、油甘魚片、三文魚籽同飛魚籽一齊鋪滿飯面,食材超級豐富🥰賣相相當吸晴🤩加上海鮮上面放有日本無菌生雞蛋,濃郁蛋汁包裹住海鮮,令原本粒粒分明嘅日本米飯增加順滑感,連同海鮮一齊品嚐,真係絕對鮮味‼️赤海老丼 $78呢個赤海老丼面頭就鋪滿赤蝦刺身🤩份量足以遮蓋飯面,赤蝦蝦身大隻,口感爽口又彈牙,配搭口感爽脆嘅飛魚籽,同埋面頭嘅日本無菌生雞蛋,口感豐富,鮮味即時提升❣️三文魚帆立貝刺身 $29 (原價 $48)惠顧任何主食,就可以優惠價 $29 加配三文魚帆立貝刺身一客,真係好抵😋肥美嘅三文魚加埋鮮甜嘅帆立貝,2款刺身都新鮮美味,頓時幸福感滿滿❣️✨️凡點以上2個名物丼,都可以 $10 優惠價升級定食,有齊前菜、麵豉湯、果茶及甜品啦🎊✨️一丼三食建議食法:1️⃣

今日同友人專程過嚟試吓2個名物丼先😍

極の海鮮丼 $118

赤海老丼 $78

赤海老丼

三文魚帆立貝刺身 $29 (原價 $48)
三文魚帆立貝刺身

✨️一丼三食建議食法:
1️⃣先品嚐海鮮丼原味
2️⃣再加入濃而不膩嘅胡麻醬
3️⃣最後食淨1/3時加入鯛魚高湯,湯漬食法更提升食材嘅口感和鮮味。
2024-08-09
三文魚帆立貝刺身
2024-06-22 1696 浏览
🎏熊妹成日孖住阿豬媽周圍覓食,阿豬媽話好耐冇食過日本刺身,熊妹知道近期《丼丼屋》推出咗吞拿魚新品,熊妹諗都唔使諗,梗係帶阿豬媽去試吓啦!📌星期六晚上7點來到「MOKO」分店,都坐滿人要攞飛等位🗳。店鋪裝潢好日本風🇯🇵,以紅色及木系為主,燈光光猛,仲有日本祭擺設🎎,營造出日本食堂風味😋。📌話明《丼丼屋》,緊係以日本丼為主🍚,有多款牛同雞丼款式,仲有烏冬同定食,價錢都係大概$100,加$18就變成套餐,有湯品、前菜及果茶,另收加一服務費。📌而最新推出的贅沢三種吞拿魚丼定食有三款迷你吞拿魚丼,連埋吞拿魚湯、薑片、前菜及一杯果茶,都係$118,相當抵食,三款迷你吞拿魚丼一次過滿足晒三個願望,可以逐一細味不同新鮮拖羅部位,真係啱晒細食但又為食嘅熊妹🤗。📌想加碼品嚐吞拿魚嘅鮮甜美味,惠顧任何主食就可以加$38享用「中拖羅刺身」三片,品嚐魚肉最新鮮嘅味道,沒有花巧加工,鮮味表露無遺,無揀贅沢三種吞拿魚丼定食,都可以加配這款刺身一試吞拿魚的鮮味。贅沢三種吞拿魚丼定食,$118拖羅取自吞拿魚近腩部位🐟,尤其肥美矜貴,唔同部位各具獨特嘅口感同風味,稱得上係吞拿魚刺身嘅MVP!特上中拖羅刺身丼兩大片厚切的中
贅沢三種吞拿魚丼定食,$118
特上中拖羅刺身丼
特上中拖羅刺身
兩大片厚切的中拖羅片刺身口感好豐富,厚實的魚肉充滿豐盛的油脂,食落無筋,入口即化,真係好食得過!配上兩片醃蘿蔔,清甜爽口,可以清一清口腔嘅味道再品嚐下一款丼飯。
灸燒拖羅·拖羅蓉丼
有三塊灸燒拖羅同一堆拖羅蓉,拖羅經灸燒後外皮變得紮實,內裏中拖羅蓉依舊軟嫩,拖羅蓉口感綿密,食落去有淡淡的油脂甘香,丼飯加入了飯醋,撈埋拖羅蓉一齊食又中和魚油油膩感,一碗飯已經食到兩款口感,真係好滿足!
赤身配醬油玉子丼
以8片赤身鋪滿丼飯的面頭,中間再放上一大顆醬油玉子,形成一朵吞拿魚花丼飯,真係燦爛奪目🌸。戳開好似花蕊咁嘅醬油漬蛋🍳,濃郁蛋汁滲入去旁邊嘅花瓣赤身片,令赤身入口更加細嫩,又多一重蛋黃香味,與拖羅刺身嘅食法截然不同,真係味蕾上嘅一大享受。
澳洲和牛鍋燒烏冬,$98
食完一碗凍食嘅刺身定食,就叫一款熱食鍋物啦!
澳洲和牛鍋燒烏冬
原個Gas爐呈上,上面放上一個熱鍋,鍋入邊有7至8片和牛🐮、兩大舊豆腐卜、日本魚蛋🍥,一堆菇🍄,仲有烏冬薦底,還跟上一隻日本蛋黃🥚,日本鍋物多數都會跟上一隻蛋黃,可以讓牛肉沾上蛋汁嚟食,又或者倒入鍋入煮熟黎食都得。

澳洲和牛鍋燒烏冬
睇住個熱窩滾啦滾啦滾🔥,睇住鮮紅嘅牛肉慢慢變熟,成個等待過程真係好治癒😌。治癒完之後就有美味嘅食物入口,真係令人大快朵頤👂🏻!
澳洲和牛鍋燒烏冬
本身鍋物用上壽喜燒湯底,味道已經帶甜嘅醬油味煮牛肉已經好夠味,和牛煮兩下就變熟,食落口嫩滑又有點油脂的肥美,仲加埋好多其他鍋物配料,呢個火鍋燒都幾抵食!

吉列炸蠔
吉列炸蠔,跟餐價,$32/2件
另外,跟餐加咗啲炸物小食,吉列炸蠔🦪有兩件,用上麵包糠的吉列炸法炸皮好酥脆,鎖緊炸蠔嘅海水汁💦,咬落去仲會搣咗啲汁出黎,點上旁邊的蛋黃醬又可以蓋過海腥味,蠔用吉列炸法真係好唔錯!
炸魷魚鬚
炸魷魚鬚,跟餐價,$28
小食魷魚鬚🦑一碟都有好多條,大概六七條,用奇趣炸法比較油一點,不過就好脆口,魷魚口感煙韌,不過食得多又怕膽固醇高🔝,真係一款令人又愛又恨嘅小食。
凍果茶
係紅莓凍果茶🍹, 飲落酸酸甜甜好解膩!
📌再值得一提的是,《丼丼屋》的裝潢真係怖置得將成個日本的飯堂感覺呈現出來,成餐飯都能感受到在日本丼堂食飯咁,一頓飯的餐飲體驗,除了食物質素味道之外,環境的配合都非常重要。
📌今次新嚐日本吞拿魚,食材新鮮,仲好似處身係日本當地食咁,體驗唔錯!
2024-06-15
特上中拖羅刺身丼
吉列炸蠔
炸魷魚鬚
2024-11-13 207 浏览
今日在旺角東新世紀廣場行街,差不多到dinner時間,準備四處睇睇找餐廳,行過丼丼屋,女兒話網上有推介這裡丼飯幾ok,所以就決定入去試試!😋定十勝豚丼 $106加可樂. $8沒有太大驚喜,一般水準!鳥開手羽先丼. $85其實系炸左既雞翼,但用特別醃制醬汁,十分美味,值得推介!😋(但醬汁太多,完全浸晒白飯,所以order時要特別注意少汁,零可吾夠叫後加)(小食) 炸魷魚鬚(半)$28算好味的,但未夠脆口總括評分只能算合格,亦是一般丼飯水準,未覺驚喜!😊

定十勝豚丼 $106
加可樂. $8
沒有太大驚喜,一般水準!

鳥開手羽先丼. $85
其實系炸左既雞翼,但用特別醃制醬汁,十分美味,值得推介!😋

(小食) 炸魷魚鬚(半)$28
算好味的,但未夠脆口

總括評分只能算合格,亦是一般丼飯水準,未覺驚喜!😊

2024-10-27
丼丼屋主餐目最近大升級新增咗超過20款料理,包括海鮮丼、烏冬、咖哩飯系列等等我就試咗其中兩款🦜鳥開芝士親子丼 (定食)$ 88 +18一枚月見🍳在芝士🧀滑蛋的正中心,甜味中帶點芝士鹹香,蛋量十足,量足飽足滿足🐠丼丼屋拖羅蓉海鮮丼-帆立貝 (定食)$ 118+18超滿足!主要配料揀咗帆立貝,仲有拖羅魚蓉 三文魚 吞拿魚 小帆立貝🍣 而且都夠甜!無筋!刺身跟飯的比例幾乎一比一!玉子卷$ 22香香甜甜且蛋味夠濃,份量大 🍵伊右衛門 抺茶入煎茶 (熱)口味醇厚,開胃解膩丼丼屋 (MOKO新世紀廣場) (旺角) @dondonyahk旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓301-302號舖推介指數:8/10性價比指數:8/10

丼丼屋主餐目最近大升級
新增咗超過20款料理,包括海鮮丼、烏冬、咖哩飯系列等等
我就試咗其中兩款

🦜鳥開芝士親子丼 (定食)
$ 88 +18

🐠丼丼屋拖羅蓉海鮮丼-帆立貝 (定食)
$ 118+18

刺身跟飯的比例幾乎一比一!

玉子卷

香香甜甜且蛋味夠濃,份量大

🍵伊右衛門 抺茶入煎茶 (熱)

口味醇厚,開胃解膩

推介指數:8/10
性價比指數:8/10

2024-08-18 617 浏览
前幾日我去咗moko 新世紀廣場Dondonya分店,見到有兩個新丼,我都有order 💛✨ 極の海鮮丼✨呢個丼集齊香港人最愛嘅三文魚、油甘魚、吞拿魚同吞拿魚蓉好似小山丘 , 食材豐富但又唔會搶大家風頭,仲有日本無菌生雞蛋,口感好豐富✨✨😍✨ 赤海老丼✨上咗枱後嘩一聲😚😚呢個飯鋪滿彈牙嘅赤蝦刺身 🦐🦐, 份量多到完全蓋住咗飯面,撘配爆汁飛魚籽,每啖都十分滿足!🤗 如果比較下我鍾意呢一個多啲,因為蝦嘅份量真係好驚人🤣最後想提一提呢兩個丼都可以3食:豉油、胡麻醬、鯛魚高湯,但本人覺得撈湯食有啲怪,都係完味豉油好食啲😅原來呢個飯係供應到9月16號㗎咋,所以大家要趁早去試吓了✨✨😆

✨ 極の海鮮丼✨

✨ 赤海老丼✨

2024-07-22
嗌個自選刺身丼,魚生每款寫明有4片,返到屋企一開外賣盒真係嚇一嚇,係正常一片魚生片開四片,能夠切到咁真係不得了。灸燒丼塊魚熟到硬真係第一次見,但明既,薄成咁師傅都好難燒。再上嚟睇返食評,竟然有人講刺身厚切好味,嘩,大家收錢寫食評都畀少少良心,片嘢紙咁薄都寫得出厚切,夜晚瞓唔瞓得著。從未北上消費,但呢餐令我覺得自己仲留港消費絕對交緊智商稅。

灸燒丼塊魚熟到硬真係第一次見,但明既,薄成咁師傅都好難燒。

從未北上消費,但呢餐令我覺得自己仲留港消費絕對交緊智商稅。
2024-08-11
外卖自取
2024-08-06 557 浏览
丼丼屋 X Sakana Factory超人氣丼飯品牌Sakana Factory獲日本Tabelog 3.5分評分!用心製作丼飯·每碗都豐富足料丼丼屋最近由日本人氣名店Sakana Factory引入全新極の海鮮丼無論賣相還是味道· 都絕對有驚喜.ᐟ‪.ᐟ‪.ᐟ‪‬‬‬‬‬‬ꕺ極の海鮮丼($118)༯前菜、味噌湯、寒天及果茶(+$10)༯轉凍UCC 咖啡 ($8)極の海鮮丼擺盤好吸晴·非常有食慾以細滑吞拿魚蓉、吞拿魚、三文魚、油甘魚粒堆成小山·再放上日本生雞蛋還有三文魚、油甘魚、吞拿魚·再以三文魚籽點綴刺身陣容龐大·滿滿鮮味集一身!每口都能品嘗刺身鮮味·絕對大滿足!⇶配搭「一丼三食」的建議食法一款丼飯·演變出三款味道原味 |添加胡麻醬 |配搭鯛魚高湯最喜歡是原味食法·就咁點豉油同Wasabi·最能品嚐食材鮮味胡麻醬有特調過· 好有夏天風味;最後加入熱辣辣嘅鯛魚高湯令丼飯鮮味滿滿ꕺ自選海鮮丼特大赤海蝦($40/2隻) |香蔥吞拿魚蓉($52) |三文魚籽($58)·做人最緊要有得揀.ᐟ‪.ᐟ‪.ᐟ‪‬‬‬‬‬‬連刺身丼都一樣·可以挑選自己喜歡的食材組合成你專屬海鮮丼飯最愛組合是吞拿魚蓉

丼丼屋 X Sakana Factory
用心製作丼飯·每碗都豐富足料

ꕺ極の海鮮丼($118)
༯前菜、味噌湯、寒天及果茶(+$10)
༯轉凍UCC 咖啡 ($8)

極の海鮮丼擺盤好吸晴·非常有食慾
還有三文魚、油甘魚、吞拿魚·再以三文魚籽點綴
刺身陣容龐大·滿滿鮮味集一身!
每口都能品嘗刺身鮮味·絕對大滿足!

⇶配搭「一丼三食」的建議食法

組合成你專屬海鮮丼飯
最愛組合是吞拿魚蓉·配搭三文魚籽
還點了比手掌更長的赤海蝦
鮮甜又幸福啊!

ꕺ三文魚帆立貝刺身 (+$29|原價$48)
惠顧主食均可以以優惠價加配.ᐟ‪.ᐟ‪.ᐟ‪‬‬‬‬‬‬
刺身新鮮厚切·帶子鮮甜三文魚肥美
絕不馬虎·值得加配啊
🍽️ 丼丼屋 (MOKO新世紀廣場) (旺角)📍旺角MOKO新世紀廣場3樓301-302號舖-話說近排實在太肥啦!為咗令身體健康啲,要食多啲優質嘅蛋白質,我相信魚係其中一種!所以今日食日本嘢😋😋💫 贅沢三種吞拿魚定食見到佢張海報,一眼就決定咗要食佢啦!🐟🐟🐟呢個餐有三個迷你丼,一次過滿足三個願望呀🤩🤩🤩💖赤身配醬油玉子丼赤身口感結實,鮮嫩又鮮甜😍😍撈埋醬油漬蛋,成件事太吸引啦🤩🤩🤩味道層次更加豐富之餘,吞拿魚嘅鮮甜更加突出!💖炙燒拖羅.拖羅蓉丼呢個有灸燒拖羅再加埋拖羅蓉嘅丼口感實在太豐富😋😋😋灸燒拖羅外層甘香,內層軟嫩綿密🥳🥳而平時好少留意嘅蔥花同芝麻味道都好突出!清爽嘅味道好好咁中和吞拿魚嘅油膩🌿🌿💖特上中拖羅刺身丼厚切中拖羅片入口即融!超滿足🔥🔥🔥鮮甜軟滑,油香四溢🐟🐟🐟真係食過返尋味啊!💫中拖羅刺身(3 片) ($38)話說中拖羅實在太好食!忍唔住加咗個「中拖羅刺身」 ,肥美鮮甜,入口嫩滑無筋,有入口即溶嘅感覺😍😍😍💫澳洲和牛烏冬( $98 ,加$18升級定食)除咗食魚,仲好想食牛🐮🐮牛肉、烏冬份量好多,而且牛肉軟嫩重牛味🥰🥰配料豐富,有蛋黃、唔同嘅菇菇、蔬菜同埋最正嘅腐皮😋😋特別
🍽️ 丼丼屋 (MOKO新世紀廣場) (旺角)
📍旺角MOKO新世紀廣場3樓301-302號舖

💫 贅沢三種吞拿魚定食

💖赤身配醬油玉子丼

💖炙燒拖羅.拖羅蓉丼

💖特上中拖羅刺身

💫中拖羅刺身(3 片) ($38)

💫澳洲和牛烏冬( $98 ,加$18升級定食)
除咗食魚,仲好想食牛🐮🐮牛肉、烏冬份量好多,而且牛肉軟嫩重牛味🥰🥰配料豐富,有蛋黃、唔同嘅菇菇、蔬菜同埋最正嘅腐皮😋😋特別想讚一讚烏冬滑捋捋又煙韌👍🏻👍🏻清清哋食得好舒服✨✨

🌟特別要讚一讚佢嘅升級定食內容!除咗有果茶,仲有麵豉湯、副菜、甜品😚😚😚 $18性價比真係好高😍😍

🌟餐廳有好多卡位,環境寬敞,坐得舒服👍🏻👍🏻

推薦指數:5/5
抵食指數:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#MongKok #旺角 #旺角餐廳 #旺角好去處#dondonyahk #丼丼屋 #丼丼屋x鳥開 #DONDONYAxTORIKAI #贅沢三種吞拿魚定食 #期間限定 #迷你丼 #吞拿魚 #拖羅
2024-06-14 403 浏览
三個女仔去食晚飯見佢新出個吞拿魚定食好吸引所以入咗去!我哋嗌咗3個定食餐:三種吞拿魚定食🐟$118有三款迷你丼(1) 赤身配醬油玉子丼本身吞拿魚好新鮮配蛋黃同醬油好夾!(2) 炙燒拖羅.拖羅蓉丼炙燒呢個係三款入面最好食!(3)特上中拖羅刺身丼呢個正正常常,普通☝🏻雖然細細碗,但一個女仔食就覺得啲飯有啲多名古屋鳥開親子丼定食🐥$140賣相非常吸引非常多蛋 足夠撈晒成碗飯雞肉就有啲普通個餐可以配雞翼或者刺身我揀咗雞翼,好脆好好食!個甜品係黑糖寒天個寒天半身無味,配黑糖醬啱啱好😋牛肉壽喜燒親子丼定食🐮$158正常壽喜燒牛肉嘅味,無咩特別份刺身有蝦、三文魚、魚子,都唔錯每個餐都好豐富仲有送果茶,不過太甜(平時飲得甜嘅我都要加水)-📝整體都唔錯刺身同熟食都有滿足到所有人以後同朋友飯聚又多個選擇🌟
三個女仔去食晚飯

三種吞拿魚定食🐟
有三款迷你丼
(1) 赤身配醬油玉子丼
本身吞拿魚好新鮮
配蛋黃同醬油好夾!
(2) 炙燒拖羅.拖羅蓉丼
炙燒呢個係三款入面最好食!
(3)特上中拖羅刺身
呢個正正常常,普通
☝🏻雖然細細碗,但一個女仔食就覺得啲飯有啲多

名古屋鳥開親子丼定食

名古屋鳥開親子丼定食🐥
賣相非常吸引
非常多蛋 足夠撈晒成碗飯
雞肉就有啲普通
個餐可以配雞翼或者刺身
我揀咗雞翼,好脆好好食!
甜品係黑糖寒天
個寒天半身無味,配黑糖醬啱啱好😋

牛肉壽喜燒親子丼

牛肉壽喜燒親子丼定食🐮
正常壽喜燒牛肉嘅味,無咩特別
刺身有蝦、三文魚、魚子,都唔錯

每個餐都好豐富
仲有送果茶,不過太甜
(平時飲得甜嘅我都要加水)
📝
三種吞拿魚定食
名古屋鳥開親子丼定食
牛肉壽喜燒親子丼
2024-04-08 701 浏览
日式丼物專家丼丼屋推出近期喺日本大熱嘅吉列三文魚,三文魚丼飯平時就食得多,吉列三文魚真係未見過亦都未試過,今次食過覺得同吉列牛、吉列蝦嘅口感真係有分別,好特別嘅感覺🔶吉列三文魚 配冷烏冬餐點賣相好吸睛,三文魚魚柳真係非常厚切,係即叫即炸,外層炸衣炸得金黃色,鬆脆可口!三文魚肉保持半生熟狀態,橫切面呈現三文魚原有橙白間條紋路,保留原有口感同海洋鮮味,望見都流晒口水!配上他他醬、南蠻汁及三文魚籽,可以提升味道層次,整體感覺令人一試難忘,真係好特別!定食可以配飯或烏冬,我就揀咗冷烏冬,感覺更加日式,冷烏冬煙煙韌韌,口感彈牙,加入醬汁食特別開胃吉列三文魚由即日起至5月21日喺全線丼丼屋同丼丼屋x鳥開聯乘店登場,有興趣快啲去試吓啦!

🔶吉列三文魚 配冷烏冬

🔮嫩滑厚切吉列炸三文魚炸三文魚都食到刺身級的質素,丼丼屋最近新推出咗吉列炸三文魚定食,選取新鮮日本直送三文魚,原條厚切,每件差唔多有1.5cm厚,裹上一層薄薄的麵包糠,即叫即炸,火喉精準,炸致半生熟,外脆內嫩,一啖入口魚油慢慢滲出,還配上兩款醬汁,他他醬和南蠻醬,份外滋味,而且更附上新鮮的三文魚籽,將其放上三文魚上面一齊食,更加魚香四溢,口感更有層次🔮牛肉壽喜燒開親子丼定食這個連續5年榮獲日本受金受賞的親子丼,之前每次來我都會點的,用了日本和牛片和名古屋交趾雞肉片,仲有甜嫩滑蛋,舖滿整個碗面,上面仲打多一隻月見子,賣相大份又吸引,蛋汁排滿在肉片上面,蛋味豐富,肉質味香而軟綿,連埋甜甜地嘅壽喜燒,多重口感,很好下飯呀~所有丼飯加$18就可以升級為套餐,有前菜沙律,麵鼓湯,果茶,黑糖果凍,刺身(大蝦刺身和三文魚)或雞翼,相當豐富呀~
🔮嫩滑厚切吉列炸三文魚

🔮牛肉壽喜燒開親子丼定食

2024-03-28 446 浏览
🌟今日經過MOKO 丼丼屋,見到推出咗新品”吉列三文魚”, 平時吉列豬排、吉列牛就食得多,吉列三文魚就真係未試過。🌟原來呢間丼丼屋仲係同名古屋滑蛋、雞肉料理專門店”鳥開”聯乘的親子丼概念店,裝修超級和風。🐟吉列三文魚冷烏冬三文魚柳刺身超級厚切,即叫即炸,外面一層薄薄的麵包糠,炸到金黃鬆脆,入面的三文魚仲係半生熟,保持嫩滑!配搭咗兩款醬料,他他醬令三文魚柳更滑更滋味; 南蠻醬可以提昇三文魚的味道層次; 亦可以配三文魚籽令三文魚鮮味更突出,好似有3種食法咁😋冷烏冬彈牙煙韌,同熱辣辣的吉列三文魚互相輝映,好好食😋🌟所有單品加$18就可以升級套餐,包咗前菜、麵鼓湯同果茶。🐤名古屋鳥開親子丼定食見到呢個寫住5年連續金賞受賞,一定要試吓。面頭鋪滿香甜嫩滑雞蛋,另外仲有一隻生蛋黃。雞肉用咗日本三大名地雞之一的名古屋交趾雞,肉質札實肉味濃👍🏻套餐仲包咗刺身半份/ 鳥開手羽先,性價比好高。

🐟吉列三文魚冷烏冬

冷烏冬彈牙煙韌,同熱辣辣的吉列三文魚互相輝映,好好食😋

🌟所有單品加$18就可以升級套餐,包咗前菜、麵鼓湯同果茶。

🐤名古屋鳥開親子丼定食

2024-03-26
  • 吉列三文魚
2024-03-20 409 浏览
今日諗住搵班朋友一齊聚下舊,就搵到旺角東moko有間丼丼屋食下飯,去到門口見到餐牌話有個重量級唐揚雞丼套餐想試下,入到去職員講話呢個餐如果15分鐘內食哂就可以免費食,我地都覺得幾過癮可以試下😂😂黎到既時候仲見到咁大兜真係攪唔掂😂 個份量十足嘅 「重量級唐揚雞丼」 重達 3 公斤,用料毫不手軟,雞肉裹上一層薄薄嘅麵衣炸至金黃,咬落鮮嫩多汁,口感酥脆輕盈,可隨心搭配 8 款唔同口味嘅調味,除咗經典嘅南蠻汁、他他醬、蜜糖芥末醬,仲包括特調南蠻他他汁、泰式雞醬、薄餅醬、芝士粉同海苔,絕對是大滿足!我地4個人食到飽到真係食唔落🤭食既過程大家都好開心,完全投入哂係入面表情都好足戲😂📍 丼丼屋仲特別喺推廣期間舉辦大胃王挑戰,參賽者可以單人挑戰或者以最多 4 人小隊參加,喺限時 15分鐘內成功完成 3 公斤「重量級唐揚雞丼」,即可全額免費,既可一個人挑戰突破自己,亦可以叫埋親朋好友組隊挑戰,大開炸雞 party!自問有潛質挑戰成功嘅大胃王記得喺接受挑戰前三日預訂。📍挑戰成功或失敗均可提及(實際可自行決定進行挑戰與否)📍 日式丼物專家丼丼屋(DONDONYA)今次專誠打造巨型「重量級唐揚雞丼」,由即日起

📍挑戰成功或失敗均可提及(實際可自行決定進行挑戰與否)
📍 日式丼物專家丼丼屋(DONDONYA)今次專誠打造巨型「重量級唐揚雞丼」,由即日起至 4 月 1 日喺全線丼丼屋同「丼丼屋×鳥開」聯乘店期間限量供應。

@dondonyahk
📍地址:丼丼屋 (MOKO新世紀廣場) (旺角)
2024-02-25 541 浏览
有小朋友的父母一般都想搵番啲有兒童餐既食肆。呢度既兒童餐盤係車車嚟,整個餐非常豐盛,有肉食,蔬菜,主糧食,甜品及飲品,啱曬我屋企位小男孩,食物都好啱佢胃口。媽媽今次嗌咗個牛肉親子丼,蛋液既掛牛肉及米食上,一啖入口,多重口感,非常滿足。爸爸嗌咗個豚丼,肉質幼嫩帶有少許脂肪,配合甜甜的醬汁,配合米飯一起食,實在太美味。這款豚肉,略有嚼勁,小朋友或長者可能不太適合。整體上食物質素及味道都不錯,很滿足另外需要提提大家既係,呢度只接受電子支付喔!

整體上食物質素及味道都不錯,很滿足

另外需要提提大家既係,呢度只接受電子支付喔!

2023-11-19
今日路經丼丼屋,門口人頭湧湧之餘,仲驚喜發現有炭火燒雞!見另一邊舖上滑蛋變成親子丼呀⋯要知道「炭火雞」係日本宮崎縣極具代表性嘅郷士料理,有次九洲旅行期間試過一次,就對佢獨特既外表同味道念念不忘🥹可惜係香港唔覺眼可以食到,今次事不疑遲先拎飛等位👍🏻一直都幾欣賞丼丼屋引薦「全國丼連盟」,唔洗親身飛去日本,都可以試到由網上票選出黎既金賞丼物😙之前有試過蟹丼同豚丼都係好高質,今次我都好期待~🎏期間限定- 炭燒雞肉親子丼餐牌描述佢係「日本橋ぼんぼり」人氣丼物,果然有啲料到👍🏻選用雞腿肉以猛烈既炭火烤製,雖然外表微微烏卒卒,一上枱「炭」香撲鼻,雞肉嫩滑彈牙,熟度剛好,入口柔和既炭煙薰味道,可以提升食慾😋再配埋鮮嫩滑蛋,兩樣食材色澤以至味道都係咁鮮明,加上日本監修既雞丼汁滲入米飯,食落好有層次,難怪會得到「親子丼部門」既金賞殊榮🥇🎏 三河一色產鰻魚三味丼每日數量限定,以日本愛知縣鰻魚丼物專家「鰻夫屋」既代表作,選用日本國產鰻,依樣都係吸引我既原因👍🏻入口魚肉無骨且不帶泥腥味,結實不鬆散,炭火既焦香同魚脂係口中蔓延出黎,外脆內軟😄配上濃甜適中既鰻魚汁,或者尾段加入高湯,變成日式茶泡飯,又有另一種風味😁

🎏期間限定- 炭燒雞肉親子丼

🎏 三河一色產鰻魚三味丼

另外,原來每份加多$18 就可以升級埋定食,連前菜、麵豉湯同埋果茶,仲有甜品黑糖寒天,感覺滿足呢😋
  • 三河一色產鰻魚三味丼
  • 炭燒雞肉親子丼