2024-10-06 300 浏览
已經食過好多次,平時都係食開炸豬柳。今次有信用卡優惠set,可以試埋炸蝦,蠔同牛。-前菜:冷豆腐,醋蕃茄,八爪魚芥末秋葵食炸物前,食返d開胃前菜極上厚切日本豚肉:平時已經覺得豬柳好味過豬排,因為覺得豬排比較乾。今次豬排更失色,其中幾件都係肥肉,完全擺唔到入口。如果呢個set,豬排換上豬柳會開心d😁-宮崎牛:咬落去係牛筋,根本咬唔開,牛肉比較un😕-深海大蝦:好肥美,啖啖肉,炸到好脆,大滿足😋-廣島生蠔:唔係話特別肥美,但都幾好味😋-最愛椰菜❤️配上紫菜汁/柚子汁,好味👍🏻椰菜同飯都可以無限添食甜品:梅子膠原蛋白啫喱好夠梅子味,都唔錯。職員話食完皮膚都靚d😆食到超級飽!呢個2人set $580,要加一,人均$320。
前菜:冷豆腐,醋蕃茄,八爪魚芥末秋葵
食炸物前,食返d開胃前菜

宮崎牛:咬落去係牛筋,根本咬唔開,牛肉比較un😕
深海大蝦:好肥美,啖啖肉,炸到好脆,大滿足😋
廣島生蠔:唔係話特別肥美,但都幾好味😋
最愛椰菜❤️配上紫菜汁/柚子汁,好味👍🏻
椰菜同飯都可以無限添食

甜品:梅子膠原蛋白啫喱
好夠梅子味,都唔錯。職員話食完皮膚都靚d😆

食到超級飽!
呢個2人set $580,要加一,人均$320。
2024-09-21 389 浏览
今日約左朋友泥左元朗係形點念住搵野食,上Openrice睇完食評本身都有啲卻步. 但行左一圈又念吾到食咩就膽粗粗入左去, 見冇乜人本身都擔心緊係未伏同朋友叫左個吉列豬扒大蝦生豪二人餐$438 本身覺得偏貴 但野食出到泥就覺得對得起價錢.首先, 落完單職員就攞左個芝麻俾我地, 等野食既時候, 一路傾計一路挽都幾好挽, 野食泥到職員都好細心介紹每一種汁醬既食法, 而且原來依到飯同沙律菜可以不斷加, 講番野食,塊豬扒又吾會偏肥, 我覺得肥瘦適中, 食落又吾會話乾, 之後隻蝦都算大隻, 啲肉質都幾彈牙, 我同朋友都忍吾住一人加多一隻. 蠔就不過不失, 佢地啲沙律菜真係好好食, 問番職員, 佢地話係每日即刨確保新鮮. 另外值得一題, 依到啲職員個個都好nice , 我見隔離枱有個小朋友, 啲職員經過都會陪佢挽, 食完飯仲有小禮物小朋友即刻乖曬, 真係幫輕左啲家長. 下次都可以帶埋小朋友泥.

蠔就不過不失,
2024-09-18
2024-09-01 407 浏览
經過很多次,終於試了,可是大失所望。點了最經典的吉列豬扒,定食及豬柳炸蠔炸蝦三拼定食。前者炸皮如題圖很厚 而且一夾已經皮肉分離,而且炸衣上黃黃的甚至少見,相信是蛋漿調配比例出現了問題,導致根本包裹度不足… 炸豬扒也炸得非常之乾身,豬柳相對會比較好。而炸蠔更是重災區,腥到無法入口,最正常是炸蝦。在日本隨便走進一間吉列豬扒店都覺得很好吃,可是這次被門口的專門店招牌騙到了,只可以說這個價錢這個質素不成正比題外話,這裏的冷氣好像沒有熱到想快點吃完走人😣
經過很多次,終於試了,可是大失所望。

題外話,這裏的冷氣好像沒有熱到想快點吃完走人😣
2024-03-13 705 浏览
間唔時就會想食下炸豬排,呢間好近Yoho Mall停車場出口,於是就成為我嘅首選😂😂今次嗌咗二人Set,炸物有吉列豬柳、吉列豬扒同吉列大蝦❤️套餐包括味噌湯、漬物同白飯,炸物側邊嘅椰菜可以無限追加✨個set有兩隻炸蝦,我哋追加多一隻🍤仲追加個小食 - 薯仔沙律呢個係出奇地好食🤣可能個樣睇落麻麻,冇咩期望

個set有兩隻炸蝦,我哋追加多一隻🍤

仲追加個小食 - 薯仔沙律

呢個係出奇地好食🤣可能個樣睇落麻麻,冇咩期望
2024-03-12
2024-02-14 589 浏览
見初四 諗住係假期完之前帶兩個小朋友出街最後放縱 行咗形點一陣 見依間吾洗點排隊 小朋友又想食炸嘢 就入去試下 入到去都ok嘅 有杯茶水落枱 落完單後 食物質素不過不失,但偏貴 但個別服務認真爭咁啲 我係可以不斷加飯加菜 但好似唔想比我加咁 我唔清楚係有分唔同服務員做唔同嘅位置 定係佢地服務真係有問題事關我叫左位(K字頭服務員)俾兩個碗仔小朋友share但等左好耐都無攞過嚟 最後又要再搵第二個服務員今次就好快 之後幾次都係叫加菜又係應完但無左件事 同態度都唔算好 可能太攰? 最後食完嘢會上西瓜 叫佢幫手加小小茶同水 又係到埋單都無加過。自問自己都有禮貌 每次都有唔該 同見佢地忙都會等一陣 但唔會係甘 從來無試過出街食飯食到咁 本身新年出街食嘢都一定會封番利事 但依間真係封唔出手 都仲要收加一服務 但咁嘅服務質素。但最後都要一提唔係全部都咁差 有一個肥肥矮矮既女仔都ok既時不時會問下要唔要加茶加菜加飯 同都好有禮貌會提醒杯茶熱 本身想俾封利事佢 但我走嘅時搵極都見唔到佢
見初四 諗住係假期完之前帶兩個小朋友出街最後放縱

2023-07-12 1337 浏览
今日一早自己一個係元朗睇完醫生見到午飯時間就係Yoho搵食由於唔係好肚餓 少少地想食個烏冬經過呢間舖被門口啲豬豬吸引左去睇下餐牌見主餐牌有個吉列蝦雞肉烏冬就決定入去值得一讚 店舖服務又快又貼心首先門口經理親切介紹餐牌同即時安排入座餐廳環境舒適寧靜,座位又夠闊落侍應比熱茶同時溫馨提示小心熱落完單,等左一陣就黎左碗熱騰騰烏冬侍應落餐仲會詳細介紹醬汁既食法吉列蝦爽彈鬆脆,湯底又清甜唔會咸 啱我口味仲有佢哋既椰菜絲係可以無限添加多得侍應主動問我要唔要加 我先知不過我就食完就醒起未影相 唯有補番張夏日炎炎 當然唔少得嗌番杯凍飲爽下杯巨峰提子梳打 不過不失 唔算太甜食飽飽侍應收餐時主動問要唔要上埋西瓜比我不過我唔中意食 所以就無要到今次既用膳好滿足,食物質素環境服務都唔錯下次同朋友再試下黎食其他野先得
今日一早自己一個係元朗睇完醫生
見到午飯時間就係Yoho搵食

由於唔係好肚餓 少少地想食個烏冬
經過呢間舖被門口啲豬豬吸引左去睇下餐牌
見主餐牌有個吉列蝦雞肉烏冬就決定入去
值得一讚 店舖服務又快又貼心
首先門口經理親切介紹餐牌同即時安排入座
餐廳環境舒適寧靜,座位又夠闊落
侍應比熱茶同時溫馨提示小心熱

落完單,等左一陣就黎左碗熱騰騰烏冬
侍應落餐仲會詳細介紹醬汁既食法
吉列蝦爽彈鬆脆,湯底又清甜唔會咸 啱我口味
仲有佢哋既椰菜絲係可以無限添加

多得侍應主動問我要唔要加 我先知
不過我就食完就醒起未影相 唯有補番張

夏日炎炎 當然唔少得嗌番杯凍飲爽下
杯巨峰提子梳打 不過不失 唔算太甜

食飽飽侍應收餐時主動問要唔要上埋西瓜比我
不過我唔中意食 所以就無要到

今次既用膳好滿足,食物質素環境服務都唔錯
下次同朋友再試下黎食其他野先得
2023-07-10
  • 吉列蝦雞肉烏冬
2023-07-03 1128 浏览
今天食到最差的 Tonkichi !!! 大大話話從世貿第一間店食到而家20 幾30年 今天簡直唔相信,這是他們的出品 豬扒柴皮 癡牙 👎👎👎 只能用一個字形容 差差差……….. 最不可思議讓員工我坐在店面 除咗對鞋對住用餐的客人 天呀! 完全唔能夠接受!
▪️𝑫𝒆𝒆𝒑-𝒇𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝒂𝒏𝒅 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑭𝒊𝒍𝒍𝒆𝒕 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝑺𝒂𝒔𝒉𝒊𝒎𝒊 (𝑳𝒖𝒏𝒄𝒉 𝑺𝒆𝒕) $159吉 列 大 蝦 豬 柳 伴 三 文 魚 刺 身 定 食.Super good value set that you can have their signature tonkatsu with thick slices of sashimi, japanese soup stew and even fruit at the end!.A bowl of roasted sesame was first served that you can grind them by yourself and then add in their home-made tonkatsu sauce which was sweet with some sourness. .The pork fillet was thick and juicy and the prawn was enormous! (Sorry for using my fat hand as refe
吉 列 大 蝦 豬 柳 伴 三 文 魚 刺 身 定 食
The pork fillet was thick and juicy and the prawn was enormous! (Sorry for using my fat hand as reference😂) The batter layer was thin and crispy. And they tasted extre good when being eaten with the sauce. Also love the unlimited supply of the chopped sweet cabbage that went well with the seaweed sauce, which made me to ask for refill even tho I was a bit full already.
The sashimi, potato salad and the stew were all great, and there was even a big clam inside the miso soup. Absolutely nothing to complaint about this meal. The staff were attentive. Would provide another cup of tea when fruit was served in case my previous cup was not hot already. Will definitely visit here again!
---
2022-11-29 1743 浏览
已經幫襯咗好多年嘅炸豬扒店,炸物一如既往係ok,今次要特別講下佢個「豬肉湯」。食之無味 棄之可惜。點解會用瘦肉?冇香味又硬到擦膠咁,豚汁最要係油香、多豐富野菜加上味噌,呢個全部都冇,更唔好講佢叫豚汁做豬肉湯,煲到中湯咁(而且係冇味嘅中湯)話曬都加三十幾蚊,加埋一就四十蚊,但淡口好差完全不值,希望個湯可以改善下炸物我真係好鍾意炸蝦,炸得好肷旦蝦唔會過熟,而豬類豬扒比豬柳多啲肥油,都係我比較喜歡嘅,炸蠔都鍾意,保留到蠔嘅鮮味所有炸物嘅粉都唔會過厚,咁多年係香港都無結業係值得嘅
食之無味 棄之可惜。

所有炸物嘅粉都唔會過厚,咁多年係香港都無結業係值得嘅
  • 吉列豬扒定食
  • 吉列豬扒炸蝦定食
🥣叫了吉列猪扒後 店员会上一碗炒熟的白芝麻 你可以用磨子捣碎他 然後加入猪扒酱汁 到时候点猪扒吃 如果吃不惯猪扒汁的也可以跟店员拿他他沙拉酱点🐖吉列猪扒定食- 猪扒很大一块 肉质软嫩不柴 定食里还包括味增汤 味增味道浓郁 里面有少量海带豆腐蚬肉 小菜酸菜也很开胃 猪扒隔壁还有很多椰菜丝 白饭和椰菜都是可以无限添加的 椰菜可以加店里提供的紫菜汁 和柚子汁一起吃 很解腻🍱吉列猪柳冷乌冬-猪柳会比猪扒口感上更嫩一点 因为不是定食所以没有味增汤和小菜 冷乌冬很有嚼劲 乌冬酱汁里可以自行按自己喜爱来加葱和姜来增添口感🍉最後还会送上西瓜来降火
🍉最後还会送上西瓜来降火
2022-10-26 988 浏览
有棍小妹今日約左女神去元朗踩單車踩單車前約左女神係YOHO 等 , 作為啫頭文既我緊係諗定食咩好今次揀左呢一間餐廳 , 因為元朗分店比同品牌唔同區份平幾十蚊一個餐有棍小妹我今日非常好彩被安排左坐卡位可以同女神慢慢陪養感情更驚喜 原來仲有午餐Set 有蛋包飯、冷麵、刺身、鰻魚飯.......媽呀花多眼亂我地最後都係選擇番 吉列豬扒定食($149) & 吉列大蝦生蠔定食($163)豬扒定食: 豬扒 油香 ,肉質彈牙炸糠薄薄一層 ....好脆食完唔會成口都係油不過女神串我塊面多油過塊豬扒 #*$&@但係獲得女神批準可以下次再同佢去食好西
有棍小妹今日約左女神去元朗踩單車

有棍小妹我今日非常好彩被安排左坐卡位可以同女神慢慢陪養感情

更驚喜
原來仲有午餐Set
有蛋包飯、冷麵、刺身、鰻魚飯.......媽呀
花多眼亂
豬扒定食
巨峰提子
豬扒定食: 豬扒 油香 ,肉質彈牙
炸糠薄薄一層 ....好脆
食完唔會成口都係油
不過女神串我塊面多油過塊豬扒 #*$&@
但係獲得女神批準可以下次再同佢去食好西
题外话/补充资料: 豬扒定食 必食 可以訂枱食飯,訂枱佢地會安排卡位 記得唔好話我教大家
2022-10-21
用餐优惠
現金券
豬扒定食
巨峰提子
元朗形點開咗之後其實進駐咗好多食肆,我就揀咗呢一間食吉列豬扒嘅餐廳試吓。😎😎😎呢一個係吉列豬扒定食,我覺得佢嘅吉列豬扒都做得幾不錯喎,豬扒肉質厚但係都好嫩口,而且都炸得好鬆脆,熱辣辣上枱,香噴噴正呀!另外,佢仲有一個椰菜絲🥬🥬🥬,椰菜絲係可以任添的,亦都有柚子醬或者係紫菜醬汁可以加落去食,好美味呀,呢一份吉列豬扒再加埋椰菜絲一齊食,一啲都唔油膩!👍🏻另外每一份嘅定食,都會跟一個芝麻😋😋,如果鍾意芝麻味嘅朋友不妨磨好過芝麻,然之後加佢嗰個豬扒醬一齊沾豬扒食🍽,我覺得香口好多啊。🍱定食份量充足,而且炸豬扒亦都幾唔錯,大家經過可以去試吓。

吉列豬扒定食

吉列豬扒定食
2022-08-11 872 浏览
見bb瞓咗,拿拿林推入去餐廳食日式炸豬回靧papa周末幫手睇仔功勞心願。 第二次食屯門元朗分店,對上一次唔記得咗幾時啦。打開餐牌就有少少出奇。。價錢平咗親民,但款式就好有啲港式, 好幾個組合都唔係日本常見嘅炸豬配搭。特上(高級)炸豬考定食papa調味磨將依舊,不過豬肉味就好唔同。 雖然炸身翠口,整體上盤乾淨俐落,不過豬味就冇以前咁香的確目前quality食得出係比出面普通炸豬扒店嘅豬肉質素較高,不過就 唔係以前嗰種日本豬獨特嘅豬肉香但無騷味的驚喜。 咖哩豬柳me 我嘅豬柳檔次畀爸爸嘅炸豬扒較低, 入口即刻知道龍與鳳明顯豬肉鎅口,味道淡好多。咖哩都同以前唔同味道, 完全係普通咖哩磚(中辛)嘅味道都好失望 兩個人埋單五百蚊左右, 比以前平咗兩至三呎成,價錢親民咗。【媽媽視線】 入店時店員見我哋舉止鬼鬼鼠鼠馬上已意會到bb瞓咗。佢哋好貼心咁安排我哋係一個角落到,啱啱好夠位放bb車,動作細心輕盈,好多謝

特上(高級)炸豬考定食papa
調味磨將依舊,不過豬肉味就好唔同。
雖然炸身翠口,整體上盤乾淨俐落,不過豬味就冇以前咁香

咖哩豬柳me
我嘅豬柳檔次畀爸爸嘅炸豬扒較低, 入口即刻知道龍與鳳

兩個人埋單五百蚊左右, 比以前平咗兩至三呎成,價錢親民咗。

【媽媽視線】
入店時店員見我哋舉止鬼鬼鼠鼠

2022-08-11
2022-08-07 563 浏览
幾年前公司食飯曾經去銅鑼灣世貿食吉列豬扒,非常懷念。今日專登去yoho回味下😂Waiter有介紹我點樣食吉列生蠔豬柳定食,要先食海鮮再食豬柳。另一waitress就完全冇介紹老公叫鹿兒島特等厚切豚肉定食。整體來說,只能說正常味道但並不出色,厚切豚肉都ok juicy但豬味唔夠也不夠鬆軟,而且唔夠熱。豬柳甚至有啲硬🥲,生蠔還可以。兩個餐都唔平,食物質素對唔住個價錢。好希望銅鑼灣裝修完再次去食,回味當年的味道。

鹿兒島特等厚切豚肉定食
吉列生蠔豬柳定食
2022-08-05 434 浏览
今日放縱日當然要食啲好野,平時依啲炸物類多數都會堂食但經過依間門口吉列專門店又好多人又好想試,知道出面都有其他分店,但一直都冇食過,見佢外賣依家做緊優惠外賣左個咖哩吉列豬扒定食番屋企,等左陣好快就有番到屋企打開有湯,西瓜🍉,菜🥗都好豐富,咖哩汁都有好多絕對夠豬扒亦都唔會好乾 份量都算大份打開OpenRice睇先發現原來堂食啲菜有得任添門口職員落單果陣都好好提我下次可以打去叫左先或者有得wts 落單都有都好方便,絕對有下次
今日放縱日當然要食啲好野,平時依啲炸物類多數都會堂食

外賣左個咖哩吉列豬扒定食番屋企,等左陣好快就有

豬扒亦都唔會好乾 份量都算大份

打開OpenRice睇先發現原來堂食啲菜有得任添

都好方便,絕對有下次
2022-08-04
外卖自取