丼吉日式吉列豬排係我其中一間好喜愛既餐廳員工服務好好,食物質素都好好平日午餐時間都要排隊除左豬排之外,另一款我都會叫既,就係吉列鰻魚餐,因為真係好肥美,啖啖肉,每次食到一半已經覺得好滿足但唔知係唔係疫情關係,我再點吉列鰻魚餐時已經不復昔日既味道其實, 我有俾機會佢,我諗可能只係一次啫,我有再去都係點吉列鰻魚餐,但都係一樣,鰻魚非常瘦,仲有D食唔飽既感覺。炸粉好似多過鰻魚咁....下次都係唔再叫啦我朋友叫左滑蛋豬柳丼伴吉列大蝦,佢就話好味大蝦好大隻,豬柳係佢地出名既菜色,依然KEEP住水準另外,最後食完午餐,待應都有俾西瓜
丼吉日式吉列豬排係我其中一間好喜愛既餐廳
員工服務好好,食物質素都好好
平日午餐時間都要排隊
但唔知係唔係疫情關係,我再點吉列鰻魚餐時已經不復昔日既味道
吉列鰻魚定食 (午餐)

我朋友叫左滑蛋豬柳丼伴吉列大蝦,佢就話好味
大蝦好大隻,豬柳係佢地出名既菜色,依然KEEP住水準
滑蛋豬柳丼伴吉列大蝦

另外,最後食完午餐,待應都有俾西瓜
滑蛋豬柳丼伴吉列大蝦
2021-09-07 280 浏览
好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑吉列豬扒曾經係我至愛,但係因為怕肥膩同熱氣都唔敢成日食,不過聽聞呢間餐廳嘅吉列豬扒同出邊唔同所以冒着變肥仔嘅風險嚟挑戰下✅吉列豬扒&豬柳定食首先店員奉上一碗芝麻同磨棒,將芝麻磨碎嘅時候已經覺得芝麻香氣撲鼻,加入豬扒汁更加酸甜香口。醬汁準備好就到主菜啦,吉列豬扒同豬柳外層炸得香脆又唔油膩,肉質軟綿適中有肉汁,而且食法多樣,可以配豬扒汁,亦可沾鹽、檸檬汁同黃芥末。而且仲有清爽解膩嘅椰菜同淡香嘅麵豉湯,食完一啲都唔覺得膩滯
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑

✅吉列豬扒&豬柳定食
2021-08-02 608 浏览
平均一個月食兩次,睇住佢越嚟越差。(1)豬好硬可能來貨差左,而且炸到好硬(2)非常嘈啲人講野好大聲,俾得200 hkd lunch, 吾好去。好辛苦(3)欺負女性客人連續四次,啲staff 故意要「後生女客人」坐喺好嘈同埋隔離位好奇怪既位置。 (4)staff 及manager 黑面同啲staff 講環境好差、太嘈。Staff 即時黑面,冇講嘢就走開。之後manager 黎收錢,塊面仲黑。冇講吾好意思,又吾識叫隔離細聲啲。總之吾會再去沙田店。
平均一個月食兩次,睇住佢越嚟越差。
(1)豬好硬
可能來貨差左,而且炸到好硬

(2)非常嘈
啲人講野好大聲,俾得200 hkd lunch, 吾好去。
好辛苦

(3)欺負女性客人

(4)staff 及manager 黑面
同啲staff 講環境好差、太嘈。
Staff 即時黑面,冇講嘢就走開。

總之吾會再去沙田店。

2021-08-01
2021-07-31 494 浏览
相約朋友去沙田聚舊,試咗呢間以吉列食物做主打嘅日式食店,講到專門店應該唔簡單吧!😂點了兩個定食加份甜品,侍應知道我同朋友share 嚟食就建議一份上,我哋當然無問題啦!➡️吉列上級豬扒定食➡️吉列大蝦豬柳定食每份定食除咗主食外,另包咗:1)芝麻2)麵豉湯3)酸菜4)椰菜絲 (可以免費添加)4)白飯最後店員奉上西瓜杯 (免費嘅,不過無甜味嘅😂),而我哋都點咗綠茶雪糕做飯後甜品,不過不失啦整體來說定食份量好足夠,吉列脆漿做得好好,外層炸得夠脆之餘而唔油膩,豬扒同豬柳都做到外脆內軟,吉列專門店之名真係唔係過譽👍

點了兩個定食加份甜品侍應知道我同朋友share 嚟食就建議一份上,我哋當然無問題啦!

➡️吉列上級豬扒定食
➡️吉列大蝦豬柳定食

每份定食除咗主食外,另包咗:
1)芝麻
2)麵豉湯
3)酸菜
4)椰菜絲 (可以免費添加)
4)白飯

• 吉列上級豬扒定食
2021-07-30 371 浏览
近排經過新城市, lunch time時候,好多食肆都好多人等,見到而家即刻有位,所以就即刻去試下雖然呢度出名係吉烈豬🐖,但係我係鰻魚控,所以就叫咗個吉列鰻魚定食,真心覺得好好味,鰻魚都好厚身,而且仲有啲鰻魚汁tim,雖然得4片,真都係好飽同好正,另外佢哋嘅椰菜絲絲可以免費refill,食到咁上下有啲飽飽地,食啲椰菜絲中和返😊而且定食仲有個蒸蛋,食埋之後都真係好飽,最後會有西瓜粒🍉作總結,成餐飯食完之後都唔會有油膩嘅感覺😝

2021-07-25 337 浏览
想吃吉列豬扒,日式吉列都是好選擇。這家店的ʟᴜɴᴄʜ 可揀sᴇᴛ或單點,食物選擇也多。餐廳安排坐卡位坐得舒適,店員態度好,食物也不錯☺️*吉列豬扒蕎麥麵定食豬扒外脆內嫩🤤入口不油膩配上手摏芝麻醬汁味道昇華不少茶碗蒸夠滑溜,味道也鮮餐廳說蕎麥麵是手造從日本空運到來可惜煮得太淋有些浪費了*吉列鰻魚定食鰻魚皮脆鬆化😋肉質依然嫩滑漬物有助減少油膩感*甜品抹茶雪糕茶味濃而沒帶點腥味另一種驚喜😝

*吉列豬扒蕎麥麵定食
豬扒外脆內嫩🤤
入口不油膩
配上手摏芝麻醬汁
味道昇華不少
茶碗蒸夠滑溜,味道也鮮
餐廳說蕎麥麵是手造從日本空運到來

漬物有助減少油膩感

*甜品抹茶雪糕
茶味濃而沒帶點腥味
另一種驚喜😝
每次去沙田新城市逛街,都首選此食店,因為環境,服務及食物都不錯,今日老公生日亦選了這裡食午餐,點了兩set午餐,另外點了一隻炸軟殼蟹,點了西瓜汁但一點也不凍,稍為扣分了。但整體真的不錯,希望質素能繼續保持。
2021-07-13
庆祝纪念
生日
  • 吉列豬扒
  • 吉列大蝦
2021-07-12 272 浏览
今次我哋叫咗個三人餐,每人有一份芝麻俾你磨成粉,再加入豬扒醬汁!芝麻其實香嘅,不過磨芝麻呢個過程,其實都係噱頭嘢,不過小朋友就最鍾意,攞正牌可以搞搞震🤣今次呢個三人餐,入邊包括有炸生蠔、炸蝦、炸豬扒同埋抓豬柳。有任你加添嘅生菜絲,同特別嘅紫菜醬汁,確係醒胃!每人仲會包一碗白飯!炸蝦同埋炸生蠔都好大隻,每人有1隻。豬扒同豬柳各有一份一齊分,其實份量屬於正常,唔係特別多,但係食到最尾,因為全部炸嘢,口感味道差唔多,冇乜太大分別,所以有啲太熱氣嘅感覺,好飽好跩嘅感覺!最後甜品有西瓜粒一杯!

最後甜品有西瓜粒一杯!
呢間餐廳個名叫吉列豬扒專門店,入黎梗係叫吉列豬扒啦~🐽😆午市定食 - 吉列豬扒($158)未上豬扒前先要活動活動,磨碎白芝麻釋放香氣,再撈埋佢地既秘製豬扒汁,完美既醬汁就準備好喇~👏🏻睇賣相都覺得吸引!吉列豬扒炸到外皮勁酥脆,豬肉就好軟嫩,配埋自己準備既白芝麻豬扒醬汁,好正~🤤又甜又脆既椰菜絲原來食完可以再添,加埋紫菜汁同/或者西柚汁一齊食,味道好清新呀~🥬最後仲有飯後果🍉,完美既午餐~😂

呢間餐廳個名叫吉列豬扒專門店,入黎梗係叫吉列豬扒啦~🐽😆

午市定食 - 吉列豬扒($158)

最後仲有飯後果🍉,完美既午餐~😂

2021-06-27 408 浏览
炸物是日本菜一樣的精點美食, 好吃的炸物都香脆可口, 還保留肉或菜原本的肉汁菜汁 還有配上相對合自己口味的特式醬汁, 必定可以多伴幾碗白飯這次介紹一家沙田很有名的日式吉列豬排專門店, 是必定要試試他們的豬排/豬柳, 肉還是超級鮮嫩另外他還可以搭配其他的主食,例如炸蝦炸生蠔, 總有合不同口味的朋友價格方面, 可能是在市廣場裡, 價格未有到性格比高但是作為高級炸物店還有多款美食, 是絕對可以來試試日式炸豬柳拼炸蝦外觀:👍👍👍👍味道:👍👍👍👍*滿分=5👍丼吉日式吉列豬排專門店 (新城市廣場)Tonkichi Tonkatsu Seafood (New Town Plaza)
還有配上相對合自己口味的特式醬汁, 必定可以多伴幾碗白飯

價格方面, 可能是在市廣場裡, 價格未有到性格比高

但是作為高級炸物店還有多款美食, 是絕對可以來試試

日式炸豬柳拼炸蝦
外觀:👍👍👍👍
味道:👍👍👍👍
*滿分=5👍

丼吉日式吉列豬排專門店 (新城市廣場)
2093 浏览
2021-06-02 597 浏览
生日週,同朋友簡左呢間吉列豬扒既餐廳店員基本上都好有禮貌,特別系有個叔叔,超級好態度👍🏻👍🏻點左個*二人前*吉列豬扒、豬柳、大蝦定食,再追加2隻吉列生蠔。每一樣都好食🤭 朋友最愛豬柳,而我最愛佢既生蠔,炸得岩岩好,入面仲系好嫩。跟餐有一個芥末醬既東東,加小小落豬扒汁到點,好夾👍🏻但我最愛都系佢個沙律醬😆白飯、椰菜絲都係免費添加✌🏻所以可以系咁食菜,配埋佢個紫菜汁一流。最後以一句:「小姐食西瓜」埋尾🍉🍉4粒唔多唔小,剛剛好👍🏻
生日週,同朋友簡左呢間吉列豬扒既餐廳
店員基本上都好有禮貌,特別系有個叔叔,超級好態度👍🏻👍🏻

最後以一句:「小姐食西瓜」埋尾🍉🍉
4粒唔多唔小,剛剛好👍🏻

2021-05-27 485 浏览
晏晝過左去食,唔洗等位。叫左吉列豬扒定食個吉列豬扒真係對等住個價錢,有肉味之餘皮又唔厚,有肉感又有口感,真心好食,重要好大份。最特別係食既途中可以點唔同既醬唔同既汁,可以睇人口味落唔同既野。可以點鹽,芥末,檸檬汁,豬扒汁之類。(不過唔建議芥末,真係唔好食。)飯就份量岩岩好而且OK好食,味噌湯唔咸又有肉,唔錯。最後仲有西瓜比人清下個口,幾細心總而言之而餐我係幾滿意,百幾蚊黎講唔伏,食完唔會後悔,唔怕熱氣既人可以一試
晏晝過左去食,唔洗等位。叫左吉列豬扒定食

飯就份量岩岩好而且OK好食,味噌湯唔咸又有肉,唔錯。

最後仲有西瓜比人清下個口,幾細心

2021-05-26 604 浏览
今日嚟沙田新城市廣場行街,行過Tonkichi豬扒專門店,就入去試吓,我同老婆點咗一個二人套餐,同埋一個大刺身。首先嚟咗飲品同小食,啤酒送炸軟殼蟹一流,軟殼蟹香脆,我老婆揀咗巨鋒提子汁,冰凍又解渴,店員推介我哋有套票優惠,計過幾着數,就決定買$3000有$3600嘅現金券,等於85折,都幾抵。跟住嚟一盆刺身,油金魚、吞拿魚、帶子都好新鮮,最吸引就係海膽,味道濃郁,正。跟住上主菜,有鬆脆嘅豬扒,而豬柳香脆得來肉質又好林,炸蠔外脆內裡Juicy,炸得啱啱好,Yummy,炸蝦都好好食,仲有白飯任裝,椰菜絲任添,食到飽飽。最後,店員送上西瓜同甜品,西瓜清甜多汁又解渴,食埋個雪糕,好滿足,下次再同屋企人嚟食,可以用coupon埋單。
2021-05-23
用餐优惠
現金券
2021-05-23 364 浏览
係熱氣架啦!不過食得佢就預咗啦😂叫左個2人前set ,四百幾 。係貴嘅~但係真係有質素保證一件大嘅炸豬扒 + 4件細炸豬柳 自己磨好d芝麻再溝d豬扒汁 可以當玩下。豬扒肥瘦適中 好厚切 多汁 沾d汁 咬一啖 再跟一啖飯 係正既。豬柳就比較少肥 不過唔會好乾柴咁 炸完仲係胞卜卜好juicy 。一啖肉 一啖飯 係邪惡 不過真係正的。再跟d無限fill既椰菜 之後仲有西瓜做個飯後果 係滿足既 不過講真 真係唔可以成日食 因為真係肥同埋好鬼死熱氣😂
係熱氣架啦!不過食得佢就預咗啦😂
叫左個2人前set ,四百幾 。係貴嘅~
但係真係有質素保證
一件大嘅炸豬扒 + 4件細炸豬柳
自己磨好d芝麻再溝d豬扒汁 可以當玩下。
2021-05-18
2021-05-20 228 浏览
今日和太太往沙田新城市廣場食晚餐, 我們點了前菜拼盤和吉列朱柳, 朱扒和大蝦二人前定食。前菜拼盤有枝豆, 凍豆腐和八爪魚芥辣秋葵, 枝豆熱辣辣, 食落帶點鹽味, 口感爽口;凍豆腐食落入口即熔, 豆香味濃, 配上木魚絲和日式醬汁, 口感十足;最後八爪魚芥辣秋葵八爪魚爽口, 秋葵配上芥辣食落爽口, 口感十足, 整份前菜拼盤材料新鮮豐富, 佐酒一流;吉列朱柳, 朱扒和大蝦二人前定食有漬物, 味噌湯和水果。漬物食落開胃, 甜度十足, 吉列朱柳炸得金黃, 肉質軟綿入口即熔, 朱扒金黃香脆, 食落爽口而不膩, 朱柳和朱扒配上芝麻, 朱扒汁和海鹽一起食, 帶出朱柳和朱扒豐富口感;炸大蝦大蝦炸得金黃彈牙, 食落有層次, 定食椰菜食落新鮮爽口, 白飯食落軟綿, 而且白飯和椰菜是可以任加, 味噌湯鹹度適中;最後水果是西瓜, 西瓜香甜。整份吉列朱柳, 朱扒和大蝦二人前定食, 材料豐富足料, 口感十足。餐廳座位闊落, 食物美味, 口感十足, 我和太太食了一頓豐富日式定食。
吉列朱柳炸得金黃, 肉質軟綿入口即熔
吉列朱柳, 朱扒和大蝦二人前定食
前菜拼盤
2021-05-19