2024-12-19 75 浏览
好耐冇嚟上水廣場搵食,今日過嚟逛下,見到 3 樓開咗間「丼道」居酒屋。裝修非常特別,以大型片畫裝置作設計,裝潢充滿藝術感。餐廳主打新派和洋料理,提供多款唔同口味嘅特色丼飯、和風咖喱、日式小食、甜品和特飲等。吉列豬扒咖喱飯 ($82)  豬扒炸至金黃色,外層酥脆,內裡軟嫩;飯粒煙韌軟糯,而且很掛汁;咖喱味濃辛辣,但又不失甜味,佐飯一流。鰻魚丼 ($98)  鰻魚燒得剛剛好,嫩滑又有彈性,有入口即溶嘅油脂感。醬汁恰如其分,稠身香甜。米飯粒粒分明,撈埋隻流心溫泉蛋一齊食,真係冇得輸。紫薯甘栗薯餅 ($28)  薯餅即點即炸,外層非常鬆脆,入口紫薯香甜,栗子粉糯,質感味道俱佳!和風雪糕脆窩夫 ($58)  擺碟非常精美,賣相極其美觀,打卡一流!雪糕揀咗扭紋,即 3.6 牛乳同抹茶兩款口味,配埋啲粟米脆片、小丸子、蕨餅、紅豆同蛋香十足嘅窩夫杯吃,口感豐富,啖啖滋味。
《丼道 - 上水》上水其實都幾多嘢行,買化妝品護膚品要平嘅話一定會過嚟上水藥房買🤭行完街,梗係要搵地方醫肚啦,行過上水廣場有一間食丼飯嘅餐廳,餐廳裝修風格都幾文青,簡約嘅木設計令人坐得好舒服,我同媽咪坐咗喺靠窗嘅卡位,由於兩個人都係口痕想食少少嘢,所以我哋叫咗一個丼飯再加甜品,再叫左兩杯飲品,作為下午茶剛剛好呀💁🏻‍♀️火炙三色丼 $156 + $38升級套餐我哋將個丼飯加$38升級做套餐,入面包埋前菜同飲品,前菜小食有沙律同埋自選一款小食,我哋就揀咗三文魚刺身,而飲品方面,媽咪揀咗芒果蒟蒻多多沙冰三色丼入面有左口魚、三文魚刺身同埋蒲燒鰻魚,三款都係油分比較多嘅魚生,食落好肥美👍🏻壽司飯帶微微醋酸,食落好開胃,普遍嚟講啲魚生都幾新鮮,套餐入面有埋沙律同麵豉湯,兩個人都夠食啊💁🏻‍♀️Tiramisu 北海道3.6牛乳雪糕芭菲 $68其實本來都係想食甜品為主,不過見佢啲丼飯好似幾出色,所以都留咗位先埋😆 Tiramisu帶有酒味,不過唔算太濃郁,配埋吉士醬同埋朱古力粉個味道都唔會太甜,反而有陣蛋香味🥰一杯嘅份量都幾大㗎💁🏻‍♀️3.6牛乳軟雪糕凍咖啡 $34平時都係意式雪糕配黑咖啡,呢度用牛奶
《丼道 - 上水》

💁🏻‍♀️火炙三色丼 $156 + $38升級套餐

💁🏻‍♀️3.6牛乳軟雪糕凍咖啡 $34

平時都係意式雪糕配黑咖啡,呢度用牛奶軟雪糕去配搭,牛奶雪糕都幾香滑,入口奶味重,配上無糖黑咖啡解膩之餘仲取代咗牛奶嘅角色,攪勻咗之後相比起牛奶咖啡嘅味道更加香滑味濃
2024-11-30
2024-11-28 442 浏览
餐廳有點像日式的家庭餐廳,菜單上有挺多的選擇,有各種丼飯,咖哩飯,刺身,烏冬等菜式,而且味道都挺不錯的,有驚喜!鰻魚丼(98元)升級套餐(38元)鰻魚丼給了最肥美的前段,肉挺厚的,吃起來入口即化,滿滿蒲燒鰻魚的香味,吃的時候再拌上溫泉蛋,口感更滑嫩,味道更香濃!套餐選了三文魚,一共兩片,油花不錯,口感嫩滑。還有沙律和湯,飲品有熱茶,或其他飲品加配。照燒雞扒鍋燒烏冬(98元)升級套餐(38元)鍋底是鰹魚湯,加上嫩滑的稻庭烏冬和主角照燒雞扒,再配上溫泉蛋和其他配料。吃起來陣陣鰹魚香,雞扒味道鹹香嫩滑。這個套餐就選了炸餃子,剛剛炸起,非常香脆,裡面是菜肉餡。雜錦刺身定食(148元)這個定食挺豐富的,除了有刺身,還有吉列炸蠔和甜品雪糕!刺身的質素比想像中的要高,特別是三文魚,非常肥美,接近魚腩的質素了!赤蝦亦非常大隻,口感彈牙鮮甜。烏冬是嫩滑的稻庭烏冬。最重要是還有甜品雪糕,雖然是小版,但都是這裡的特色牛乳雪糕,味道挺香濃的。凍紅豆抹茶牛乳(半價轉飲18元)紅豆抹茶這個搭配不會出錯,香甜的紅豆加上帶點澀的抹茶,味道剛好,不會太甜。凍Oreo朱古力牛乳(半價轉飲18元)朱古力挺濃香的,加了Ore

鰻魚丼(98元)升級套餐(38元)

照燒雞扒鍋燒烏冬(98元)升級套餐(38元)

這個套餐就選了炸餃子,剛剛炸起,非常香脆,裡面是菜肉餡。

雜錦刺身定食(148元)

凍紅豆抹茶牛乳(半價轉飲18元)

凍Oreo朱古力牛乳(半價轉飲18元)
朱古力挺濃香的,加了Oreo碎,味道會甜一點,口感奶滑。

雪糕甜筒(標準)(28元)
的確是比定食的要大一點!

2024-11-26
2024-10-02 725 浏览
在上水廣場購物後,看到日式餐廳「丼道」環境雅致、舒適,就决定進入享用晚餐。和風晚市定食有多個款式選擇,我較喜歡照燒雞扒迷你丼&湯烏冬味噌湯、炸餃子、雪糕甜筒、芒芒、果蒟蒻多多。照燒雞扒迷你丼~話雖迷你丼,但都是滿滿的一飯碗,配合湯烏冬,相信連大胃王也可以滿足,雞扒和香甜的照燒汁,軟綿的珍珠米飯,配合得美味無窮。炸餃子~金金黃黃的脆皮餃子,菜肉饀料鮮嫩多汁。湯烏冬~清而不淡的湯烏冬跟鳴門卷,別具風格。味噌湯~很傳統的海帶、魚乾鮮味。雪糕甜筒~牛奶與抹茶扭紋軟雪糕是最佳餐都甜品。芒果蒟蒻多多~香鮮芒果粒粒和蒟蒻粒粒,有咀嚼口感,甜甜酸酸,冰冰涼涼,十分消暑開胃,而且跟餐有半價優惠。滑蛋吉列豬扒丼~日式的滑蛋口感較濕潤,伴有洋葱絲,吃到洋葱絲的甜味,甜味也滲入珍珠米飯,非常可口,吉列豬扒外脆肉滑。炸芝士年糕~香香脆脆的芝士年糕蘸少許沙糖吃,味道更豐富。蜜味脆魷魚~很有驚喜的蜜味脆魷魚,酥脆之餘,蜜味減少了油膩,而且魷魚肉質嫩滑,我們再安哥一碟!凍oreo朱古力牛乳& 3.6牛乳軟雪糕凍咖啡~都能同時滿足凍飲和甜品的雙贏!YUAH!

照燒雞扒迷你丼

炸餃子~金金黃黃的脆皮餃子,菜肉饀料鮮嫩多汁。
炸餃子

湯烏冬~清而不淡的湯烏冬跟鳴門卷,別具風格。
湯烏冬

味噌湯~很傳統的海帶、魚乾鮮味。
味噌湯

雪糕甜筒~牛奶與抹茶扭紋軟雪糕是最佳餐都甜品

滑蛋吉列豬扒丼

炸芝士年糕~香香脆脆的芝士年糕蘸少許沙糖吃,味道更豐富。
炸芝士年糕

2024-10-02
炸餃子
湯烏冬
味噌湯
滑蛋吉列豬扒丼
炸芝士年糕
蜜味脆魷魚
喺上水真係無乜特別幾間好出色嘅食店🤔所以每次諗食咩,佢都會係其中一個選擇✅食過好幾次,都依然保持到水準發揮👍🏼؄🪐 特上海幸丼海膽|三文魚|三文魚籽|赤身|平目魚背帆立貝|大赤蝦|玉子相當豐富嘅一個魚生海鮮丼飯😍每款魚生都各自發揮到佢哋嘅特性👍🏼應有嘅鮮甜、魚油香、爽口度都好齊全😋鍾意魚油嘅有三文魚同平目魚背🐟鮮甜嘅有海膽、赤身、帆立貝,爽口就有三文魚籽同大赤蝦做代表🦐做法上唔複雜,但係魚生嘅選擇就會好影響整個丼飯,呢個丼飯簡單得黎但好夠味道🤤§🪐 三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯一個較為清新啲嘅選擇🤓面頭鋪滿三文魚,加入咗淡香嘅茶湯後🫖混合埋蟹肉蟹膏,香氣撲鼻🦀熱辣辣嘅茶漬飯味道唔會太濃厚,主要靠三文魚帶出基底嘅味道🐟如果想清清地食一個晏晝的話佢係一個唔錯嘅選擇👍🏼§🪐 和風雪糕脆窩夫每次嚟都會好期待食佢嘅甜品😆今次就揀咗食呢個雪糕脆窩夫🧇以食飽正餐嚟講,份量都真係幾多,雪糕揀咗扭紋,兩隻味有齊晒🍦伴隨仲有小丸子、蕨餅同紅豆餡🫘味道唔會太甜,做埋尾嘅甜品就啱晒🤪؄上水選擇唔係好多,希望佢可以愈做愈好食😋等我哋唔洗再諗爆頭要食乜🤣؄🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
食過好幾次,都依然保持到水準發揮👍🏼
🪐 特上海幸丼
海膽|三文魚|三文魚籽|赤身|平目魚背
帆立貝|大赤蝦|玉子

§
🪐 三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯

一個較為清新啲嘅選擇🤓
三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯
熱辣辣嘅茶漬飯味道唔會太濃厚,主要靠三文魚帶出基底嘅味道🐟
如果想清清地食一個晏晝的話佢係一個唔錯嘅選擇👍🏼
§
🪐 和風雪糕脆窩夫

每次嚟都會好期待食佢嘅甜品😆
和風雪糕脆窩夫
伴隨仲有小丸子、蕨餅同紅豆餡🫘
和風雪糕脆窩夫
味道唔會太甜,做埋尾嘅甜品就啱晒🤪
🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2024-09-07
和風雪糕脆窩夫
番大陸最近就係上水轉車,今次第一次過黎呢頭食野,見呢間裝修唔錯,假期lunch都要排隊,應該唔差,點知真係有驚喜!同朋友唔太餓,竟叫左一個丼share :🍚特上海幸丼—多種新鮮刺身:有左口邊群,鮮蝦,鮮魚子,帶子,吞拿魚,三文魚好多餸,啲刺身又新鮮~然後每人點左杯特飲🍹芒果蒟蒻多多 & 🫘紅豆抹茶牛乳,好多渣,好味又有口感~最後最期特呢杯🍰 Tiramisu 北海道3.6 牛乳心,見到好多枱都有點呢個,果然真係又好睇又好味,中間好creamy 食到底酒香撲鼻,又唔會好甜,唔會太滯,岩岩好!十分驚喜🥰北上最近就係上水轉車,今次第一次過黎呢頭食野,見呢間裝修唔錯,假期lunch都要排隊,應該唔差,點知真係有驚喜!

同朋友唔太餓,竟叫左一個丼share :
好多餸,啲刺身又新鮮~

6天前
在深圳公幹完畢,突然魚生癮起,食刺身當然在香港比較安心,一於過關到上水食晏。上水區開飯,首選上水廣場:方便就腳,環境高級。丼道店面開揚光猛,佈置新簇帶時尚和風,感覺清新。低溫豚肉溫泉蛋沙律 $40新鮮沙律菜,配以低溫豚肉,味道較清淡,健康之選。芝麻醬及溫泉蛋提供較豐富的味道和口感,對比中見和諧。芝士玉子燒 $40質感滿滿的小食,略帶甜味的玉子燒跟略鹹的芝士十分匹配;用料十足,口感結實飽肚。特上海幸丼 $158優質的刺身丼飯,有馬糞海膽、三文魚籽、帶子、赤蝦、吞拿魚、三文魚腩、左口魚和玉子。所有海鮮都十分新鮮,啖啖鮮甜刺身美味;再配以香軟壽司飯,日料最高享受。巨峰提子藍莓椰果蘆薈粒梳打 $30,巨峰梳打加入椰果蘆薈粒,帶來甜品般的爽滑咬口口感,幸福感滿滿。

低溫豚肉溫泉蛋沙律 $40

芝士玉子燒 $40

特上海幸丼 $158

4天前 0 浏览
店內環境尚算乾淨企理窗邊嘅視線比較光猛喺上水廣場亦都方便停車點了一個魚生飯,一個甜品同埋一杯芒果多多略嫌魚生飯份量唔夠甜品唔甜,幾好食如果想坐低飲吓嘢傾吓偈都係一個好嘅地方但係純粹想食飯下次未必會再幫襯,性價比唔算高。
店內環境尚算乾淨企理
窗邊嘅視線比較光猛

喺上水廣場亦都方便停車
點了一個魚生飯,一個甜品同埋一杯芒果多多
略嫌魚生飯份量唔夠
甜品唔甜,幾好食
如果想坐低飲吓嘢傾吓偈都係一個好嘅地方

但係純粹想食飯下次未必會再幫襯,性價比唔算高。
2024-12-27 0 浏览
食物:口味很鹹,完全沒法吃。上菜速度非常快(大約5分鐘)。湯飯味道有點奇怪,沒有吃完。最後剩了一大半。甜品還行。性價比非常低非常不推薦來,套餐價格普遍110+,在別的餐廳可以吃到好很多的現做菜。服務:點單,斟水,付款都要自己完成,卻收了10%服務費。環境:人很少,比較清凈,也比較好找,還可以。總結:避雷。實在不知道吃什麼可以去吃M記。

服務:點單,斟水,付款都要自己完成,卻收了10%服務費。

環境:人很少,比較清凈,也比較好找,還可以。

總結:避雷。實在不知道吃什麼可以去吃M記。

2024-12-17
2024-12-24 0 浏览
🍛 知唔知上水我最中意食嘅丼飯喺邊度?當然係丼道啦!🍛大家知唔知,日本嘅咖哩吉列豬扒丼有咩歷史?呢道美食源於明治時代傳入日本,將香脆嘅吉列豬扒配上濃郁嘅咖哩汁,簡直係絕配!😍呢一日我試咗:🍛 咖哩吉列豬扒丼:加咗18蚊升級套餐,有沙律前菜同埋麵豉湯,豬扒非常鬆化,外面嘅吉列香脆可口,好味🍖 蒜香一口和牛粒丼配味噌湯:和牛粒嫩滑多汁,蒜香四溢,配埋味噌湯🍫 Oreo朱古力牛乳:Oreo同朱古力嘅完美結合,濃郁香甜,🍵 紅豆抹茶牛乳:紅豆嘅甜味配埋抹茶嘅香味豐富🐙 蜜味脆炸魷魚:外脆內嫩,蜜味香甜,食到停唔到口🍦 雙色扭紋新地筒:香濃嘅雙色扭紋雪糕幸福感滿滿📍 地址:丼道(上水廣場) 上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖#丼道 #上水美食 #丼飯 #咖哩吉列豬扒丼 #和牛粒丼 #Oreo朱古力牛乳 #紅豆抹茶牛乳 #蜜味脆炸魷魚 #雙色扭紋新地筒 #香港美食 #食評 #餐廳推薦 #美食推介希望大家都可以嚟試下呢間高質素嘅丼飯餐廳,享受呢啲美味嘅佳餚!🍛🍖🍫🍵🐙🍦😊✨
🍛 知唔知上水我最中意食嘅丼飯喺邊度?當然係丼道啦!🍛

呢一日我試咗:

🍵 紅豆抹茶牛乳:紅豆嘅甜味配埋抹茶嘅香味豐富

🐙 蜜味脆炸魷魚:外脆內嫩,蜜味香甜,食到停唔到口

🍦 雙色扭紋新地筒:香濃嘅雙色扭紋雪糕幸福感滿滿

shopping day行到肚仔餓💫經過上水廣場朋友想食日本野🤔行行下抬頭一望就見到有間日本野喺一樓👯🏻我哋目標明確二話不說就即刻衝上一樓啦😂門口裝潢已經好有日本feel啦!座位舒服仲有自助斟水機!冇凍有熱任君選擇👍🏻我斟完水返埋位🥛肚仔餓嘅朋友仔睇完menu就即刻order等食啦😂🫖三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯三文魚同蟹肉鋪滿成個飯!份量係多到食到碗底都仲可以夾到三文魚同蟹肉👍🏻將茶壺既茶倒入飯中撈勻就可以食啦🥰三文魚同蟹肉調味唔算咸!夾茶漬飯濕濕地好易食又好味😋朋友食完話整體黎講都幾唔錯!我都忍唔住偷啖試下😳又真係幾好味喎!下次食我都要order呢個😆🍛吉列豬扒咖喱飯咖哩係我最鐘意食既日本甜咖喱😋唔辣口味配搭日本珍珠米真係好好味😆仲有最最最正嘅係吉列豬扒外皮炸得超級鬆脆😍驚喜到平時普通炸物嘅我👍🏻真係做到外脆內軟嘅效果!朋友仔試左舊都覺得唔錯😆吉列豬扒同咖哩都好好味!🍹芒果蒟蒻多多芒果粒同蒟蒻粒都幾多😋飲每一啖都食到果肉同粒粒!芒果味都幾濃郁又解喝😆酸酸甜甜好岩食完咖喱飯飲返啖解膩!🍹凍菠蘿有機烏龍茶朋友仔嘅飲品菠蘿味好重🍍飲得出係新鮮菠蘿先做到嘅口味😋烏龍茶味唔太濃🫖鐘意食菠蘿嘅朋友覺得

🫖三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯

🍛吉列豬扒咖喱飯

🍹芒果蒟蒻多多

🍹凍菠蘿有機烏龍茶
朋友仔嘅飲品菠蘿味好重🍍飲得出係新鮮菠蘿先做到嘅口味😋烏龍茶味唔太濃🫖鐘意食菠蘿嘅朋友覺得好正😆

🐔明太子雞翼
辣辣地嘅明太子釀入去骨雞翼之中😋啖啖雞肉唔駛挑骨頭好爽!炸雞翼都不失水份💦保留到肉汁juicy既口感👍🏻

2024-12-11 71 浏览
🍜 上水丼道🍗 免治雞肉串(附日本產雞蛋)一上桌就闻到那雞肉香氣四溢,雞肉經過特製調味後,口感嫩滑多汁,再配上一顆日本產的雞蛋,蛋香和肉香完美融合,一口下去超級滿足!🧀 芝士玉子燒將玉子燒與芝士完美結合,玉子燒的柔軟與芝士的濃郁相得益彰,每一口都滾燙著熱烈的幸福感。🐟 鰻魚丼鰻魚丼的鰻魚片鮮嫩無比,配以特製的醬汁,味道鮮美而獨特,每一口都能感受到海鮮的鮮甜。🥤 凍紅豆抹茶牛乳這杯飲品是夏日裡的小清新!紅豆的甜、抹茶的香、牛乳的濃郁完美結合,口感層次豐富,喝一口就能感受到涼爽的幸福。🍨 和風雪糕脆窩夫[扭紋(牛奶+抹茶)]外層是香脆的脆窩夫,內裡是柔軟的雪糕,扭紋設計讓口感更加複雜多變,抹茶與牛奶的完美搭配讓人欲罷不能。🍵 有機烏龍蜂蜜凍茶最後來一杯有機烏龍蜂蜜凍茶解解膩,烏龍茶的清香與蜂蜜的甜味相融合,讓人回味無窮。😋
🍜 上水丼道

🍗 免治雞肉串(附日本產雞蛋)

🧀 芝士玉子燒

🐟 鰻魚丼

🥤 凍紅豆抹茶牛乳

🍨 和風雪糕脆窩夫[扭紋(牛奶+抹茶)]

🍵 有機烏龍蜂蜜凍茶

😋
2024-12-09 32 浏览
環境簡潔明亮 空間感充足 座位寬敞 有吧檯和窗口位 主食所有主食都可以加錢轉套餐 套餐有麵鼓湯 沙律和飲品 三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯可以先不加湯吃原味 三文魚蟹肉蟹膏三者混在一起味道很鮮 配料的蔥花 紫菜和脆脆記得也混進去一起吃 味道和層次更豐富 之後可以再加上高湯 食材和飯泡了湯後完全吸收了它的味道 味道更上一層樓 照燒雞扒鍋燒烏冬非常足料 湯底有點像壽喜燒汁 甜甜的 食材完全吸收了湯汁 很入味 雞扒嫩滑 溫泉蛋也煮得剛剛好 一口就順著喉嚨下去了 烏冬也很彈牙 柚子雜錦粒粒刺身手卷比起傳統的錐形手卷 我更喜歡這種 因為每一口都可以吃到飯和魚生 魚生本身已經有醬油 不用自己加 柚子讓味道變得更清新 酸酸甜甜的很開胃 飲料凍紅豆抹茶牛乳不止賣相吸引 用料也很充足 頂層和底層都有又大顆又甜的紅豆 抹茶跟牛乳和忌廉混合後甜度和苦度都剛好 熱紫薯鮮奶天氣開始轉涼 最適合喝紫薯鮮奶來暖身 甜甜的帶點紫薯的香味 很有冬日感覺 甜品Tiramisu北海道3.6牛乳芭菲頂層是超濃郁順滑的牛乳雪糕 下層是綿密的tiramisu 蛋味和咖啡味濃郁 手指餅浸泡得剛好 不會過硬亦不會軟到爛掉
簡潔明亮 空間感充足 座位寬敞 有吧檯和窗口位

凍紅豆抹茶牛乳

熱紫薯鮮奶

甜品
Tiramisu北海道3.6牛乳芭菲

新界區平民餐廳比較多,但是日本餐廳就比較少見,今次就嚟位於上水廣場的日本餐廳試試佢哋嘅午餐。鰻魚丼🍱嚟到見差唔多每台客人都點鰻魚,一於試試。丼入面喺整條鰻魚!!鰻魚烤至金黃,外焦內嫩,肉質鮮美而多汁,搭配上特製的醬汁同香脆紫菜更突出鰻魚鮮味!再加埋煮到啱啱好嘅溫泉蛋,蛋黃的香濃與鰻魚的鮮味,十分match 🫰🏻特上海幸丼🦐一碗丼飯有齊新鮮的海膽、三文魚、三文魚籽、帆立貝和赤蝦!全部都喺我最鐘意嘅魚生🥹海膽的鮮甜,三文魚肥美,搭配巨型帆立貝同赤蝦。加埋粒粒晶瑩剔透的三文魚籽,絕對岩曬小奢華的lunch 。因為太飽食唔到甜品,如果下次有機會可以食埋佢哋嘅招牌雪糕芭菲甜品就好啦。丼道 (上水廣場) (上水)上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖#丼道 #丼道DonCurry #DonCurry #上水 #上水美食 #上水好去處 #居酒屋 #日本菜 #丼飯 #咖喱 #上水廣場 #hk #hkfoodie #foodiehk #sheungshui #landmarknorthhk #學生優惠 #午市套餐

鰻魚丼🍱
嚟到見差唔多每台客人都點鰻魚,一於試試。

特上海幸丼🦐

丼道 (上水廣場) (上水)
上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖

📍丼道😍上水超高質日本餐廳👍~吉列豬扒咖喱飯😍咖喱汁非常香濃😘有別於一般日本咖喱👍吉列豬扒外皮酥脆😘內裏嫩滑👍~北海丼😘新鮮好味嘅刺身飯😍帆立貝勁大粒😘三文魚勁新鮮🥳海膽入口即溶🤤大蝦非常鮮甜🤤👍食到停唔到口🤪🤪~北海道3.6牛乳雪糕😛採用意大利Gelato雪糕粉😛配上香濃嘅北海道3.6牛乳炮製而成既雪糕😍加上超高質嘅雪糕脆筒😘~芒果蒟蒻多多☺️超好味嘅特飲😍芒果味非常香濃🥳👍餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次一定會再嚟啊😍📍港鐵上水站A4出口 步行約3分鐘丼道 (上水廣場) (上水)上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖
📍丼道😍

~芒果蒟蒻多多☺️
超好味嘅特飲😍芒果味非常香濃🥳👍

餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次一定會再嚟啊😍

📍港鐵上水站A4出口 步行約3分鐘

丼道 (上水廣場) (上水)
上水龍琛路39號上水廣場3樓317-320號舖