2022-03-31 298 浏览
🇭🇰 九份茶舍·三色仙草芋圓$37我哋嗰日本身係想食甜圓㗎 但係原來佢已經執咗😭😭所以我哋就上網睇吓附近有邊間芋圓出名 之後見到網上都幾多人推介呢間 就嚟左 點知最後有少少失望🙊佢芋圓嘅顏色有少少奇怪 係有啲似水晶珠咁 而且冇乜味 之後佢啲紅豆都好似擺咗好耐咁 食落唔係好新鮮 所以大家可能都係嗌嘢飲好啲🤭😂😂·📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2015號舖)·#rby💛#rbyeat #rby好去處#rby台灣菜 #rby甜品飲品 #rby港式#rby葵涌
🇭🇰 九份茶舍
三色仙草芋圓$37
三色仙草芋圓

📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2015號舖)
#rby💛
#rbyeat #rby好去處
#rby台灣菜 #rby甜品飲品 #rby港式
#rby葵涌
2022-01-26 105 浏览
好味指數:😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐ 今日嚟葵廣附近食lunch,諗住買杯飲品🧃之前有試過呢度嘅芋圓,味道都唔錯😁但係一直都未有機會試佢地嘅茶飲,所以今日買咗杯試下😆平時成日飲得多奶茶,諗住叫杯純茶類,叫咗杯原片四季春茶🌿四季春茶比起一般茶相對較為清新,味道唔會太濃,十分解膩。如果想飲手搖飲品又唔想太heavy可以試下呢間嘅四季春茶👍🏻📍九份茶舍地址:葵富路7號葵涌廣場2樓2015號舖
好味指數:😋😋😋😋
推薦指數:⭐⭐⭐⭐
原片四季春茶
平時成日飲得多奶茶,諗住叫杯純茶類,叫咗杯原片四季春茶🌿
四季春茶比起一般茶相對較為清新,味道唔會太濃,十分解膩。

📍九份茶舍
地址:葵富路7號葵涌廣場2樓2015號舖
原片四季春茶
2021-11-18 154 浏览
葵涌廣場出咗名有好多小食店 當中都有唔少良心小店 嚟咗葵廣掃街 其中一樣就係嚟二樓嘅九份茶舍飲返杯台式飲品🧋呢層嘅人流都幾多 因為隔離舖大部分都係掃街小店 不過我已經決定咗要幫襯呢間💛 台式飲品店黎講價錢又唔算貴 仲要可以儲印仔落印仔卡 儲夠數就有飲品回贈 都幾抵飲今日飲嘅係餐牌上面有推介嘅黑糖瀑布珍珠鮮奶 仲有兩隻連豬公仔 應該係最推介喇😺 有兩種size分嘅 我呢杯就係大杯裝 拎上手見到黑糖黐晒喺杯 真係好似瀑布咁流落嚟 掛杯效果一流 影出黎都覺得佢靚🤭攪咗一陣嚟飲都仲係覺得杯底部分會零舍甜 唯有俾多啲耐性再攪吓 咁就飲到黑糖同奶平衡都幾好 但係我本身唔係好好甜野 都係覺得有少少偏甜😛 可能下次嗌返少黑糖會好啲 但係都飲得出 佢除咗掛杯嘅黑糖之外都冇再落其他糖漿👻 珍珠都幾煙靭 唔會係硬骨骨一舊粉咁😹

2021-09-21 157 浏览
本身想食3樓嗰間但無開,但又想食芋圓就去咗呢間買,買咗碗椰汁西米三色芋圓,一啲甜味同椰汁味都無,芋圓同西米分量又少,椰汁入面仲有點黑色嘢,看返食評原來都有人話佢好難食,如果早啲睇到就唔駛晒錢,又貴又難食
2021-07-26 225 浏览
好日都唔行過葵涌廣場,諗住路過留少少quota食心愛的芋圓,所以外賣咗一碗熱黑糖薑母三色芋圓返屋企,點知把鬼!碗嘢珍珠多個芋圓,芋圓只得六粒,珍珠就好多搭夠,碗糖水仲有少少酸味⋯⋯不過公平嗰句,佢D芋圓質素ok,都夠煙靭,但珍珠就一咬即散,溶溶地咁⋯⋯早知咁樣,返上樓上3樓嗰間買好過,樓上嗰間食過一次又平又抵,呢間要$37⋯⋯失望而回,物非所值又浪費咗一次留肚食嘢嘅機會,蝕左

失望而回,物非所值

又浪費咗一次留肚食嘢嘅機會,蝕左
熱黑糖薑母三色芋圓
2021-07-26
基本上我哋每一次見面都要買珍奶今次去咗葵涌廣場 2樓嘅一間舖頭 九份茶舍💛揀咗一杯 黑糖瀑布珍珠鮮奶💛 鮮奶系列🐮次次經過呢間都覺得特別多人排隊🥺琴日見冇乜人即刻買咗杯! ! ! 見到個Menu有兩隻連豬 決定就要揀呢一個😆💛💛💛💛入面嘅黑糖 黐住係個杯度真係好似瀑布咁架 又幾特別喎(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)又唔會太甜 我哋仲叫咗少少少冰 撈勻之後飲 啱啱好甜度 黑糖味好香 珍珠係大粒個種 口感唔錯 好好咬 少少甜甜地嘅黑糖味 ◉‿◉奶味都好香 唔會特別重~(太重奶味反而我覺得好飲)🤪價錢方面都算幾平 $26 (細杯) 我哋兩個女仔飲啱啱好❤️
基本上我哋每一次見面都要買珍奶
今次去咗葵涌廣場 2樓嘅一間舖頭 九份茶舍💛
揀咗一杯 黑糖瀑布珍珠鮮奶💛 鮮奶系列🐮

2021-04-16
5 分钟 (外卖自取)
又回到超過25度的中午,好像還未感受到春天,夏天已經來了,即使因為疫情大大減少買手搖次數的我,也忍不住「外賣自取」,拎返屋企飲都好過無啦,無懼脂肪,想飲就飲吧。難得來到葵廣,整個商場應該有超過10間以上的台式飲品舖頭吧,本來計劃先去買個雙重朱古力雞蛋仔再配一杯台式飲品,傾吓發現原來都雞蛋仔舖頭已經結業,雞蛋仔落空,台飲就決定幫襯九份茶舍。九份茶舍早幫襯過十幾次了,最欣賞他們的小芋圓和仙草。順便幫鄰居代購,這次點了炭焙奶茶配仙草、珍珠奶茶配小芋圓,自己最like 它們有細杯size,份量來得剛剛好,下午飲都不擔心夜晚眼光光。炭焙奶茶方面坦白説跟別家的確有差,但小芋圓依舊出色,下次會直接點仙草芋圓就好,而且店員哥哥態度非常nice,見我抱住小朋友都熱心幫忙~

2021-03-17
外卖自取
2021-02-03 237 浏览
去葵廣掃街,除咗食野,梗係要飲野!果到真係好多好多飲品店,今次就試咗呢間九份 茶舍。鋪頭只有1個店員負責,落單同沖飲品一腳踢,所以等待時間比較長,無耐心嘅唔好揀呢間... 不過我覺得星期日中午其實可以搵多1-2個員工幫吓手🤔當日叫咗杯奶蓋白玉珍珠芒果四春茶,個茶底都清香,芒果味唔會搶咗茶味,奶蓋份量恰如其份... 再加埋粒粒白玉珍珠,解渴之選👍
去葵廣掃街,除咗食野,梗係要飲野!
果到真係好多好多飲品店,今次就試咗呢間九份 茶舍。

2021-01-23 155 浏览
童年回憶 ~ 葵涌廣場真係大家的童年回憶,以前一放學就來,而家越來越多好野食,每一條小巷都搵到美食點。見到九份茶舍,就想試吓,佢係一間夾台式飲品同台式糖水嘅店,呢度仲有深愛嘅芋圓。今次因爲食咗嘢先嚟幫襯,所以只係買咗水果茶嚟試。草莓水果茶,堅水果呀,茶底仲有d草莓粒粒,味道清清地,我點咗微甜,好飲!今次食完野飽飽地,冇叫人工手制粉圓,當中佢哋有得揀:地瓜圓、芋圓、紫薯圓及抹茶圓。客人也可以隨自己喜好配搭仙草或豆花!下次一定會試!店鋪企理,有好多不同的選擇,疫情關係,好miss台灣,試下台灣水果茶,止住喝先😍排隊唔算耐,下次會再encore!

今次因爲食咗嘢先嚟幫襯,所以只係買咗水果茶嚟試。

排隊唔算耐,下次會再encore!
👎🏻九份茶舍碳焙烏龍珍珠鮮奶茶 大 $33☁️一拎上手見個色好似西式奶茶咁白lai sai,心諗冇事既,茶不可貌相☁️一飲就知伏☁️佢學天仁咁鮮奶茶就多$5,平果隻就係奶精(同款同size係$28),但飲落都係奶精味☁️都算啦,碳焙烏龍個名咁犀利,但一啲碳同烏龍味都冇,津路烏龍茶都濃過佢 💆🏻‍♀️☁️珍珠明明抔上黎果陣用黑糖浸住,個色又啡啡地,拿應該有味啦,但食落😂 又硬又冇味,我都唔知講咩好☁️碳焙烏龍fail;珍珠fail;鮮奶茶fail。。。。。
👎🏻九份茶舍
碳焙烏龍珍珠鮮奶茶 大 $33
☁️一飲就知伏
2020-12-12 195 浏览
今次係第二次幫襯💛上次叫咗個芋圓,今次就試吓佢嘅嘢飲!🥰-因為去嘅時侯禁緊晚市堂食,所以葵廣全部舖多人到不得了😫雖然要排隊,但佢地整得好快手,落單幾分鐘已經拎得!😛-黑糖珍奶嚟講29蚊杯係相當抵飲!仲要我地係叫咗大杯,中杯只需$26🙈-賣相都唔錯🥳黑糖瀑布個名改得好啱,真係有好多黑糖😂對我嚟講會太甜,蓋過咗啲奶味😢不過啲珍珠煮得啱啱好,好Q軟,有加返分🥰🥰🥰所以整體嚟講都好推薦大家試🙋🏻‍♀️
今次係第二次幫襯💛上次叫咗個芋圓,今次就試吓佢嘅嘢飲!🥰
黑糖瀑布珍珠鮮奶
黑糖瀑布珍珠鮮奶
2020-12-07 117 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️葵涌廣場係小食店嘅集中地 飲品店當然多到數唔晒啦!識揀嘅大家 🎗梗係會去呢間就黎黃到變金嘅飲品店🖐🏻☝🏻 ❶四季春加配小芋圓🥤 (微甜)$23+5四季春帶著濃郁花香味 口感甘醇🍵配料小芋圓同平時飲開嘅珍珠大細都差唔多😗煙韌Q彈 個人認為比珍珠更有嚼勁 🦷比較鍾意咬嘢既朋友仔可能會好鍾意但略嫌芋頭味唔夠☹️Ps:旺角、葵芳、尖沙咀、沙田、深水埗、元朗、屯門、慈雲山都有分店🥰
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

葵涌廣場係小食店嘅集中地 飲品店當然多到數唔晒啦!
識揀嘅大家 🎗梗係會去呢間就黎黃到變金嘅飲品店🖐🏻☝🏻

❶四季春加配小芋圓🥤 (微甜)$23+5
四季春帶著濃郁花香味 口感甘醇🍵
配料小芋圓同平時飲開嘅珍珠大細都差唔多😗
煙韌Q彈 個人認為比珍珠更有嚼勁 🦷
比較鍾意咬嘢既朋友仔可能會好鍾意
但略嫌芋頭味唔夠☹️

2020-11-01 181 浏览
🤡葵涌廣場可以話係中學時期既回憶,經常同朋友仔放學去買小食食,暢談一番。人大左,出左黎社會做野後,已經小左去葵廣掃街,同朋友亦都小見面,所以每次都會特別珍惜相聚既時刻。今日再黎好多鋪頭已經唔同左,走馬看花,但依然繁榮。💨海鹽芝士奶蓋黑糖珍珠四季春茶識飲一定要開蓋飲,試真啲奶蓋😈。咸香既芝士奶蓋配香醇既四季春茶底,加埋珍珠中和番個甜度。清清地,岩唔好甜既你。💨三重抹茶鮮奶即抹茶奶蓋、抹茶珍珠加鮮奶🍵🥛漸變既顏色好令😳略嫌抹茶味唔夠濃郁,偏奶。珍珠加番分,好彈牙。除左飲品,仲有甜品芋圓架😎😎😎

💨海鹽芝士奶蓋黑糖珍珠四季春茶

💨三重抹茶鮮奶

除左飲品,仲有甜品芋圓架😎😎😎
2020-10-27 187 浏览
噚日(26-10-2020 Mon)重陽節補假,特登同老公去食不吐不快後,要買嘢飲,search返邊啲係黃店先,想搵茶理史但搵唔到,見到呢間,查吓,呢間都係黃店,就呢間啦.睇完menu,我諗咗好耐至決定到.我要$25.00嘅細碳焙烏龍珍珠奶茶,要黑糖珍珠呢個味道清淡,口感又滑,煙韌彈牙嘅黑糖珍珠唔太甜,唔錯.味道:5分老公要$35.00嘅驅芒人,係芒果乳酪白玉珍珠綠茶,不過白玉珍珠未返貨,”暴徒”就俾普通珍珠同寒天,老公就揀咗寒天.一飲就飲到芒果味,由於係乳酪,所以有少少酸味同比較嚡口,特別同得意.味道:4分

睇完menu,
我諗咗好耐至決定到.

我要$25.00嘅細碳焙烏龍珍珠奶茶,要黑糖珍珠
呢個味道清淡,口感又滑,煙韌彈牙嘅黑糖珍珠唔太甜,唔錯.

味道:5分

味道:4分
左: 驅芒人, 右: 細碳焙烏龍珍珠奶茶
左: 驅芒人, 右: 細碳焙烏龍珍珠奶茶
2020-10-26
2020-09-23 222 浏览
平日會到葵廣掃街,而家除咗開顏色地圖之外,第一時間就會衝左去食九份嘅芋圓,以前都仲有間好好食嘅,但係已經執咗。所以間唔中想念台灣滋味就會衝左去九份,有種食咗當去咗嘅感覺。呢間小店,小店員工黃到金,應該多多支持,好似佢張飛仔寫住「從不缺席」~仲有做啲優惠去支持其他黃店消費,之前憑其他黃店消費收據珍珠奶茶買一送一🥰實行you jump I jump, 當時小妹身上冇收據,但唔緊要正價都照懲罰。芋圓有芋頭、紫蕃薯同黃蕃薯三種,全部小妹都鍾意食,配埋紅豆同埋仙草簡直係絕配,仙草係用粉沖嗰隻較平時食嘅港式涼粉稀少少,都好味既,紅豆又稔又香,呢碗外賣糖水我小妹成日返單,仲有佢嘅珍珠奶茶都好好飲,好有茶味珠又唔太硬~不過唔記得影相葵廣有好多小店都值得幫襯,但千祈記得去九份啊哈哈

葵廣有好多小店都值得幫襯,但千祈記得去九份啊哈哈
仙草芋圓
外卖自取