2022-03-08
餐廳環境寬敞裝修別緻,落地大玻璃景觀開揚😎餐廳嘅鐵板燒同串燒師傅都分別來自城中有名的名店,各樣品質都有嚴格要求~餐廳設於K11 Musea 內,lunch set價錢合理👍🏻 🍢串燒御膳$260串燒係師傅精心挑選,採用當日新鮮食材而我呢日係 秋葵、翠玉瓜、牛舌、雞肉棒、豬腩肉、雞翼 拼盤各款串燒火喉都燒得剛好,調味亦好足夠😋秋葵和翠玉瓜仍然保留到水份,唔會乾爭爭👍🏻豬腩肉同雞翼都勁香勁惹味🤤油香豐富之餘仲有好多肉汁💯 🐷日本蔥油吉列日本黑豚豬扒御膳$268🌟必食之選採用沖繩黑豚肉,炸粉薄薄一層,外皮炸得好金黃鬆脆💯豚肉肉質嫩滑又juicy,蘸埋豬扒汁食好perfect😋 ❣2個套餐都包括 前菜(麵豉蒜頭)、沙律(蒜蓉蕃茄汁沙律)、茶碗蒸蛋 和 甜品(柚子雪芭)🥚茶碗蒸蛋 蛋香濃郁,入口超順滑,內有鳴門卷、蟹柳和白果🍧雪芭係餐廳自家製的,味道香甜清新,果肉好多,可以一解油膩感😇 🥤自家製烘焙茶$88有飲緊ginger ale混合茶香嘅感覺,味道好新鮮特別 🍸Miso Martini$128呢度嘅cocktail係由亞洲top 50嘅調酒師去調教,緊係要試翻一杯啦😇 🌟除咗cocktail
串燒係師傅精心挑選,採用當日新鮮食材
而我呢日係 秋葵、翠玉瓜、牛舌、雞肉棒、豬腩肉、雞翼 拼盤
各款串燒火喉都燒得剛好,調味亦好足夠😋
秋葵和翠玉瓜仍然保留到水份,唔會乾爭爭👍🏻
豬腩肉同雞翼都勁香勁惹味🤤油香豐富之餘仲有好多肉汁💯
🌟必食之選
採用沖繩黑豚肉,炸粉薄薄一層,外皮炸得好金黃鬆脆💯
豚肉肉質嫩滑又juicy,蘸埋豬扒汁食好perfect😋
🥚茶碗蒸蛋 蛋香濃郁,入口超順滑,內有鳴門卷、蟹柳和白果
有飲緊ginger ale混合茶香嘅感覺,味道好新鮮特別
🍸Miso Martini$128
🌟除咗cocktail 之外,餐廳有多款唔同口味嘅手工啤選擇🍺,係同香港手工啤酒廠“少爺啤合作”,值得一試。