2024-09-22 0 浏览
元朗店不要去,經常漏單最少45分鐘叫客人如何等待, 已經不是第一次,第二次也是這樣, 就算食物質素可以要客人長期等待 ,怒火都已經令到胃口無了, 這樣的廚房管理下單系統不知所謂。 這樣的餐廳不要在香港吧!不要在香港營業。
2024-09-22
等候时间
60 分钟 (堂食)
2024-09-15 103 浏览
無諗過下午茶質素超高,下午茶有幾款選擇,我就選擇雞絲湯河,雞湯絕對係靈魂所在,雞湯味又夠哂濃,雞絲又佈滿成個河粉表面,性價比超高,但通菜就少左啲囉。。之後在叫左杯柑桔特飲。都好好飲👍🏼👍🏼
2024-09-10
2024-09-14 72 浏览
今日放假同朋友係元朗行街,就去咗食亞參雞飯。我食咗個海南雞飯,油飯好香,雞份量都好多,夠嫩滑好好食配埋個湯好清甜。我朋友就食左喇沙米線,夠晒香辣,勁惹味。小食叫咗炸魚餅,熱辣辣都好好食,肉質好彈牙,仲有馬拉盞通菜份量都好足料。值得一讚嘅係餐廳啲服務員態度都好好,出餐時間都幾快。下次再去元朗一定會再去食。
今日放假同朋友係元朗行街,就去咗食亞參雞飯。
我食咗個海南雞飯,油飯好香,雞份量都好多,夠嫩滑好好食
配埋個湯好清甜。
我朋友就食左喇沙米線,夠晒香辣,勁惹味。
2024-09-12 45 浏览
上星期我帶住我細佬去YOHO去睇戲,睇戲前諗住食下野先,我哋行行下見到間亞參雞飯同靠得住,一行到門口有個女員工睇到我哋猶豫左好耐,都不斷推介下午茶餐俾我哋。之後細佬話要食雞飯。女員工就即刻搵左個卡位俾我哋坐,十秒都未夠就俾左二杯水我哋,我細佬就郁嚟郁去,唔小心倒瀉咗杯野飲。服務員行過睇到就立即走過來問有冇事,並遞上濕紙巾。俾我幫細佬清理。本人都有啲唔好意思,諗住食完就走。點知有個男人遞返杯嘢飲俾我,男員工話佢請細佬飲。我話唔洗喇。小朋友自己倒瀉咪罰佢無得飲。之後當我俾錢既時間。仲問細佬有冇整濕。所以我覺得Yoho 分店既同事值得我表揚佢哋

所以我覺得Yoho 分店既同事值得我表揚佢哋
2024-09-07
2024-08-16 105 浏览
呢間餐廳嘅海南雞實在太出色啦!雞肉鮮嫩多汁,入口即溶,而且完全唔會柴。佢哋嘅特製雞湯清甜可口,滋潤喉嚨。飯粒又軟又香,配合雞肉一起食真係妙不可言。最重要係,餐廳員工態度友善,細心解答我哋嘅問題。雖然價錢略貴,但性價比相當高。無論係想慰勞自己定陪朋友聊天,呢間海南雞真係必試之選!
2024-08-09 115 浏览
今日係元朗個邊探朋友,咁同幾個Fd一齊去YOHO太興旗下嘅餐廳亞參雞飯食嘢,啲員工態度好Nice好有親切感既感覺我地叫左明爐亞參魚等左十分鐘左右,可以本人比較心急,我就舉手諗住追單既時候,有位男職員過嚟。👦🏽:係咪條亞參魚未到丫。👨🏼‍🦰:係丫👦🏽:我已經幫你地追咗。等多二分鐘👨🏼‍🦰:唔該哂果個男職員轉身,已有另一位男職員已經將條亞參魚放咗係我面前喇。服務員做得好好,當見到我哋啲野仲未到齊既時間主動幫我哋去追餐。唔洗客人等得太耐,真係非常之窩心,依啲服務真係值得一贊,我下次一定再嚟幫襯
👦🏽:係咪條亞參魚未到丫。
👨🏼‍🦰:係丫
👦🏽:我已經幫你地追咗。等多二分鐘
👨🏼‍🦰:唔該哂

2024-08-07
用餐时段
2024-08-06 191 浏览
元朗形點2平價下午茶,不要有期望,普通茶記質素巴東牛肉滲滲滲滲是蛋麵及米粉,湯底濃味,牛肉只有幾件亞參海南雞飯由於食唔慣油飯太油膩,所以轉了白飯,食海南雞飯,三色醬汁永遠是整個飯的靈魂,雞皮是厚身及油膩,雞肉份量不多凍馬來拉茶無得揀少甜,所以很甜
元朗形點2平價下午茶,不要有期望,普通茶記質素

巴東牛肉滲滲
滲滲是蛋麵及米粉,湯底濃味,牛肉只有幾件

亞參海南雞飯

凍馬來拉茶
無得揀少甜,所以很甜
亞參海南雞飯
巴東牛肉滲滲
2024-08-05
2024-03-15 511 浏览
海南雞飯套餐$89套餐有冬瓜湯有油飯🐔例牌份量,海南雞肉質一般,不是特別滑,亞參雞飯標榜「尋找99分的海南雞」,但係我覺得只值70分冬瓜湯,冇諗過係咁細碗😐湯內有兩粒冬瓜,湯係有雞味🍚油飯就真係充滿雞油香+$10凍薏米水凍飲見沒有冰,常溫水,就問職員係咪漏咗加冰,但佢話凍薏米水係沒有冰的🤔檳城蝦麵$83湯底有濃濃嘅蝦味有蝦有兩片鹹豬肉同豆卜都幾大碗,味道唔錯+$10熱班蘭咖啡咖啡沒有班蘭味,咖啡顏色很深,但又不是很濃,都ok轉向💰人均消費$100

海南雞飯套餐$89
套餐有冬瓜湯有油飯
🐔例牌份量,海南雞肉質一般,不是特別滑,
亞參雞飯標榜「尋找99分的海南雞」,但係我覺得只值70分
冬瓜湯,冇諗過係咁細碗😐湯內有兩粒冬瓜,湯係有雞味
🍚油飯就真係充滿雞油香
+$10凍薏米水

檳城蝦麵$83
湯底有濃濃嘅蝦味
有蝦有兩片鹹豬肉同豆卜
都幾大碗,味道唔錯
+$10熱班蘭咖啡
咖啡沒有班蘭味,咖啡顏色很深,但又不是很濃,都ok轉向

💰人均消費$100
海南雞套餐
檳城蝦麵
檳城蝦麵
2024-02-10 355 浏览
尋日年三十晚周圍都好多人而且酒樓都係食套餐, 屋企人又好想食雞所以我哋就出發去YOHO呢間海南雞飯專門店, 平日食好好食但係琴日唔知點解啲雞望得好靚但係冇乜味, 啲飯望落去係都好靚但係又係冇乜味,平時唔甜豉油好好食但係琴日又苦苦地, 唔知係咪因為天氣凍啊, 個味道有啲唔同咗🤣🤣🤣
2023-12-05 384 浏览
(餐牌)同朋友睇完戲,過左元朗行街同食飯。(餐牌)▪︎海南雞飯▪︎平時好少食海南雞,但係佢呢個肉質幾滑又冇骨,仲配三個醬,3個醬都好味,啲醬先係靈魂🤣,好少食油飯,今次試下,比想像中無咁油,少少椰香味,仲配雞湯,補補夠滋潤。(close up)▪︎肉骨茶飯▪︎朋友叫咗呢個肉骨茶飯我試咗幾啖,幾濃旭嘅湯底,飲落有少少藥材味,試左一舊肉,肉質都可以,冬天食呢個會暖笠笠好舒服。▪︎馬拉盞通菜▪︎平時好少會食通菜,但係呢個通菜幾好食,質地無平時食個啲咁爽身,平時好怕食通菜會烚烚聲,呢個本身菜種幼身啲,口感會淋小小,唔點側邊個醬都好夠味。整體味道唔錯,如果鍾意食海南雞同肉骨茶可試👍

(餐牌)
同朋友睇完戲,過左元朗行街同食飯。

(餐牌)

▪︎海南雞飯▪︎

(close up)

▪︎肉骨茶飯▪︎

▪︎馬拉盞通菜▪︎

整體味道唔錯,如果鍾意食海南雞同肉骨茶可試👍
2023-11-19
2023-09-01 494 浏览
🐻呢間海南雞飯好出名,不負所望,雞十分滑,個餐還附送雞湯,記得要轉油飯😋🐻另外還點了咖央多士,這個也是必吃的,新加坡有名的咖央醬,香濃椰子味帶小小椰糖甜味,再加埋塊香滑牛油,配上烤得香脆的面包,一咬入魂😋😋
咖央多士

咖央多士
雞飯
2023-07-26 446 浏览
嗰日去YOHO買外賣,突然想食喇沙,所以叫咗一碗試吓,可能星期日關係,所以冇午市套餐,$80一碗有點小貴,返屋企打開係好夠熱,整體係好食嘅,湯底好有椰奶香,辣辣地幾開胃。略嫌就係細碗咗少少,啲配送都係好少,如果可以改善下會更好。
2023-05-07 628 浏览
最近開到成行成市,總有一間喺附近,今日嚟到,禮拜日嘅中午好多人,我叫咗個海南雞飯$89沒有包嘢飲,覺得價錢有啲貴,加$10奶茶少甜,但係非常甜😅海南雞本身係幾好食,但係好多雞毛未處理,有黑色一點點。包咗碗雞湯,好好飲,真材實料雞湯。
最近開到成行成市,
總有一間喺附近,
今日嚟到,
禮拜日嘅中午好多人,
我叫咗個海南雞飯$89
沒有包嘢飲,覺得價錢有啲貴,
加$10奶茶少甜,但係非常甜😅

海南雞本身係幾好食,
但係好多雞毛未處理,
有黑色一點點。

包咗碗雞湯,
好好飲,真材實料雞湯。

2023-04-18 640 浏览
3周年慶好抵食!元朗站既 yoho mall勁多好野食!今次食下東南亞美食!明爐酸辣亞参魚 $88有個爐熱住,味道酸酸辣辣幾惹味,條魚都算大條檳城蝦麵 $69好好味!有好多隻蝦!湯底味道勁濃勁鮮,一啖湯一啖面,正!+3蚊馬來拉茶凍香滑,奶味濃!獨特風味!追加優惠 $39 兩款鳳尾蝦春卷炸脆,爽口!香烤豬肉串必食推介!烤得好香,一串啖啖肉!小食中最好食!整體而言,裝修靚, 坐得舒服!其中一個女侍應服務態度好好!CP值高!會趁三周年特價再去食!

明爐酸辣亞参魚 $88
有個爐熱住,味道酸酸辣辣幾惹味,條魚都算大條

檳城蝦麵 $69
好好味!有好多隻蝦!湯底味道勁濃勁鮮,一啖湯一啖面,正!
+3蚊馬來拉茶凍
香滑,奶味濃!獨特風味!

追加優惠 $39 兩款
鳳尾蝦春卷
炸脆,爽口!

香烤豬肉串
必食推介!烤得好香,一串啖啖肉!小食中最好食!

2023-03-17 512 浏览
亞參雞飯-yoho今日同個好耐冇見嘅同學喺YOHO行街行完街,之後就食晚飯啦唔知食咩好之後就行行吓入到去呢間亞參雞飯 食晚餐一人揀左一個飯 share 食揀咗一個海南雞飯一個豬手飯叫咗碟菜同埋煎蝦餅個海南雞算抵食喎 無骨海南雞 啖啖肉豬手飯就正正常常冇乜特別 碟菜都好大碟 🫢買單一人百零蚊 價錢算可以接受坐位方面都幾舒適不過呢個燈光就有少少偏黃 人象拍照就會爭少少🤏🏻👀整體感覺都OK 唔想排隊等嘅話,就食呢間啦😂
亞參雞飯-yoho

今日同個好耐冇見嘅同學喺YOHO行街

行完街,之後就食晚飯啦

唔知食咩好之後就行行吓入到去呢間

坐位方面都幾舒適

不過呢個燈光就有少少偏黃

人象拍照就會爭少少🤏🏻👀

整體感覺都OK

唔想排隊等嘅話,就食呢間啦😂

• 無骨海南雞飯