樓面員工機本上都係幫老細倒米,唔好講有要求, 基本既服務都無。一入門口, 一個高大男樓面就叫我填資料, 無尾音的,填完後無人理, 都廢事等,自己搵位坐低。點完野食, 其實都好快送上, 感覺應該唔差。 隔一陣,隔離台有對中年夫婦點野食, 問同一個高大男食物問題, 回答又係無尾音。 之後員工在樓面大聲傾談,聲音比食客還大聲.....我未品嚐食物, 就已經決定唔會再有下次幫襯。有時唔係要酒店級服務, 但食食下又聽到你講粗口, 真係咩心情都無晒。
2021-01-13 697 浏览
經過柴灣辦事,就隨便喺柴灣地鐵站新翠商場覓食。見到有喇沙(馬來語:Laksa,或譯喇沙)就即刻入去了。喇沙其實係是一道起源於南洋的麵食,係馬來西亞同新加坡菜中國民美食。不過 喇沙都有好多唔同種類,一般馬來西亞和新加坡華人所指的叻沙多為咖哩叻沙(Curry Laksa)或亞參叻沙(Asam Laksa)。新加坡喇沙米線($80)湯底係濃郁嘅,不過配料唔多,唔係好值80蚊。馬來班蘭咖央多士($22)其實唔知道班蘭咗喺邊,純粹係比較普通嘅鮮油多。雞翼尖($18/6隻)呢個仲過分,完全無色無味,實在太健康了哈哈!馬來咖喱牛腩撈麵($78)最正常嘅一道,辣同香平衡得比較好。
2020-12-05 565 浏览
客人在門口等入座是沒有服務員安排入座,只是剛巧有服務員經過見到才安排入座,服務員多但是運作有點亂七八糟,之前我買海南雞飯外賣,附送三盒醬料,全部蓋向底,如果蓋得不好我的醬料會全部流出來,堂食點了一個喇沙米線,廚房不是跟出單時間出食物,後面那台客人遲過我來同樣叫喇沙米線可以快出餐快過我,我碗米線要等20分鐘先到,食食下我先發覺碗米線少了蝦,遲來而又不足料的米線......................
2020-12-05
2020-11-26 636 浏览
經過見到新開張咪試下囉見到餐牌主打海南雞同喇沙我們因為比較早去到,所以剛好有位點了海南雞飯,喇沙米線,鳳尾蝦春卷,特色秒制炸魚餅,柑桔特飲,馬來拉茶海南雞飯啲雞唔柴,個雞油飯都ok,個湯飲到係雞骨淆出嚟既雞湯,清清地都ok,雞湯還有幾粒冬瓜和草菇喇沙米線,料多(半隻蛋,魚片,蝦,豆卜等。。。),啲蝦都新鮮夠晒大碗,但喇沙味就無北角匯那間咖X香濃,無乜椰香味鳳尾蝦春卷最好食😂炸魚餅都ok最唔掂就係杯柑桔特飲,酸到有點嗆喉😓,我已經好飲得酸,平時飲熱檸茶都唔落糖,點知D杯酸到呢🤔馬來拉茶都ok,夠晒奶香味總括嚟講,都算低食,但味道就。。。見人見智喇
經過見到新開張咪試下囉

見到餐牌主打海南雞同喇沙

我們因為比較早去到,所以剛好有位

鳳尾蝦春卷最好食😂

炸魚餅都ok

馬來拉茶都ok,夠晒奶香味

總括嚟講,都算低食,但味道就。。。見人見智喇