2020-07-25
幾日前睇報紙,得知呢間黃店老闆遇襲,咁啱諗住今曰(25-7-2020 Sat)入元朗恆香攞餅,咁一於順便同老公嚟支持.我哋嚟到,啱啱食係飯時間,都幾多人等位,喺門口睇吓,有好多甜品食,老公話諗住試,等咗大約8分鐘就有位喇.坐低睇完menu,老公決定要$58.00嘅亞玉鴛鴦焗飯,加$6.00要咸檸七,我要$48.00嘅常餐C,要熱檸水.等咗一段時間,兩杯嘢飲到嚟,再等多6分鐘,我嘅常餐C至到嚟,有漢堡扒,腸仔,牛乳炒滑蛋拼奶油豬,我估唔到漢堡扒有3塊,奶油豬大大件.牛乳炒滑蛋的確夠滑;奶油豬嘅錬奶落得好多,有啲過甜,但個豬仔包係烘得夠脆,唔錯;漢堡扒同腸仔係來貨,唔使評.我哋食完我呢份後,老公嘅焗飯仍然未到,由落單起計,足足33分鐘至到,咁究竟,亞玉鴛鴦焗飯係咩鴛鴦?睇睇,原來係芝士雞扒同茄汁豬扒兩樣,呢兩個扒口感都好鬆軟,飯亦夠軟熟,唔係乾爭爭,但唔知係味茄汁太多,味道太濃lu.我哋食完行出去時,老公至記得未食豆腐花呢啲甜品. 味道:4.08分服務:喺門口等位期間,職員有貼心咁問有冇人頂唔住熱,入面有兩個位可以坐住等.侍應同收銀個個都好親切同有禮貌.
我哋嚟到,啱啱食係飯時間,都幾多人等位,喺門口睇吓, 有好多 甜品食, 老公話諗住試,等咗大約8分鐘就有位喇.
坐低睇完menu, 老公決定要$58.00嘅亞玉鴛鴦焗飯,加$6.00要咸檸七,我要$48.00嘅常餐C,要熱檸水.
等咗一段時間,兩杯嘢飲到嚟, 再等多6分鐘,我嘅常餐C至到嚟,有漢堡扒,腸仔,牛乳炒滑蛋拼奶油豬,我估唔到漢堡扒有3塊,奶油豬大大件. 牛乳炒滑蛋的確夠滑;奶油豬嘅錬奶落得好多,有啲過甜,但個豬仔包係烘得夠脆,唔錯;漢堡扒同腸仔係來貨,唔使評.
我哋食完我呢份後,老公嘅焗飯仍然未到,由落單起計,足足33分鐘至到, 咁究竟,亞玉鴛鴦焗飯係咩鴛鴦?睇睇,原來係芝士雞扒同茄汁豬扒兩樣,呢兩個扒口感都好鬆軟,飯亦夠軟熟,唔係乾爭爭,但唔知係味茄汁太多,味道太濃lu. 我哋食完行出去時,老公至記得未食豆腐花呢啲 甜品.
味道:4.08分
服務:
侍應同收銀個個都好親切同有禮貌.