2024-07-29 98 浏览
鵝掌肉質鮮嫩,入口即化,搭配恰到好處的調味,既突出了鵝肉本身嘅鮮美 正片皮鴨 酥脆的鴨皮裹著鮮嫩多汁的鴨肉,可以再多啲唔同汁選擇就好!是酸菜魚魚肉Q彈爽口,入口即化唔好嘅地方係 唔夠酸 同埋無花椒唔夠辣⋯不過無論是鵝掌、片皮鴨還是酸菜魚,都令人驚艷,值得一再品嘗。

片皮鴨 酥脆的鴨皮裹著鮮嫩多汁的鴨肉,
可以再多啲唔同汁選擇就好!

是酸菜魚魚肉Q彈爽口,入口即化
唔好嘅地方係 唔夠酸 同埋無花椒唔夠辣⋯

• 鵝掌
  • 炒飯
  • 片皮鴨
  • 小籠包
2024-07-24 203 浏览
十分差的服務態度我已在京滬佳餚(觀塘銀八)光顧了不少次,亦介紹了朋友們試,不過今次的體驗令我印象深刻。當天八點左右入座,食到九點就有人行埋嚟叫我埋單,話要埋數啦,咁我都冇拒絕咁埋左單。去到9:25,職員行埋嚟同我哋講,好冇禮貌地講我哋收工啦!見到客人只剩一兩枱,又剛好完食,咁就離開。離開後,看到明明餐廳係10:30閂門,點解9:30都未夠就叫人離開?仲要咁冇禮貌,一啲服務態度都冇。未夠鐘就趕客,唔怪得香港冇夜生活。
十分差的服務態度
2024-07-15
#eatchi觀塘 #eatchi中菜同屋企人慶祝母親節👑,揀咗呢間主打上海滬菜又見佢做埋晚市堂食promotion 7蚊就有一大兜酸菜魚,一於試試佢🉐!🥟 招牌小籠包 💲52🐟 金湯藤椒酸菜魚 💲7 (原價: $238)🦆 京滬香酥烤鴨 (半例) 💲268店內環境寬敞優越,比起一般酒樓高級整潔,坐落好舒服同埋服務員姐姐們都好有禮貌✨起初以為7蚊金湯藤椒酸菜魚唔會好大份,點知一上菜嚇親,份量十足!湯頭濃郁誘人加上酸菜、芽菜、芋絲及木耳,口感絕佳🐟魚片應該係大生魚,鮮嫩無骨無腥味,有驚喜超抵食🔥 留意返係星期一至五晚市時段堂食優惠,建議提早book定位啦~ 💥除咗酸菜魚,見到每枱都有片皮鴨,絕對係必食必嗌啦🉑🉑🉑鴨皮超級酥脆,每片都超脆口,廚師刀功了得,每片都去除了多餘的油脂,唔似其他餐廳片皮鴨會有埋鴨肉/ 油淋淋😋薄餅薄得嚟且煙韌,有彈性,配上青瓜、紫心蘿蔔、京蔥絲、蒜蓉、烤鴨醬、砂糖🥢小籠包熱辣辣,相信係即叫即蒸,皮薄多汁,香濃又美味🤓༶•┈┈┈┈ 🍽️ ┈┈┈┈•༶味道:⭐⭐⭐⭐⭐ / 5環境:⭐⭐⭐⭐⭐ / 5服務:⭐⭐⭐⭐/ 5衛生:⭐⭐️⭐⭐️ / 5抵食:⭐⭐⭐⭐️ / 5༶•┈┈
#eatchi觀塘 #eatchi中菜
同屋企人慶祝母親節👑,揀咗呢間主打上海滬菜

🥟 招牌小籠包 💲52
🐟 金湯藤椒酸菜魚 💲7 (原價: $238)
🦆 京滬香酥烤鴨 (半例) 💲268

金湯藤椒酸菜魚

除咗酸菜魚,見到每枱都有片皮鴨,絕對係必食必嗌啦🉑🉑🉑
京滬香酥烤鴨 (半例)

招牌小籠包

小籠包熱辣辣,相信係即叫即蒸,皮薄多汁,香濃又美味🤓

༶•┈┈┈┈ 🍽️ ┈┈┈┈•༶
味道:⭐⭐⭐⭐⭐ / 5
環境:⭐⭐⭐⭐⭐ / 5
服務:⭐⭐⭐⭐/ 5
衛生:⭐⭐️⭐⭐️ / 5
抵食:⭐⭐⭐⭐️ / 5
༶•┈┈┈┈ 🍽️ ┈┈┈┈•༶
📍 京滬佳餚 (觀塘)
地址:觀塘駿業街44號銀八2樓
  • 金湯藤椒酸菜魚
  • 招牌小籠包(4隻)
  • 京滬香酥烤鴨
我对在京滬佳餚(觀塘銀八)的用餐体验充满了期待,提前两天预订了餐桌,并在预订当天下午接到了确认电话。然而,当我到达时,兴奋很快就变成了失望。尽管我的预订得到了保证,但我被安排的桌子远非理想。与其说是一个适合享用餐点的舒适场所,不如说是我发现自己坐在一个面对墙壁的位置,与喧闹的电梯大堂过于靠近。更糟糕的是,座位安排完全不适合坐下用餐。两个共进晚餐的人应该面对面坐着,而不是尴尬地并排坐着,就像快餐店一样。考虑到京滬佳餚(觀塘銀八)自称为中档价位的中餐厅,这种座位安排尤为不妥,这让我认为他们给我们的桌子实际上是用来拿外卖订单的,而不是在店内享用正餐的。當我們表示不滿時,他们没有努力解决问题或提供替代方案。对我们的不满毫不在意,甚至当我们决定不在那里用餐时,他們沒有表示歉意。

2024-05-12
2024-05-10 478 浏览
呢間片皮鴨🦆絕對🉐係今晚MVP每片都已刮走脂肪層,每片脆卜卜..鴨味又夠香~讚酸菜魚🐟~只係$7我無打錯❗️妳亦無睇錯‼️重要份量足,麻酸辣都齊味,無🉑挑剔啦問過Staff話暫時未知優惠期至幾時,要食就快啲去黃炆花膠雞湯🍲香濃、味美、足料小籠包🥟皮薄滿湯~其餘娃娃菜、炒萵筍、瑤柱蛋白炒飯、嫩雞煨麵都係正常發揮甜點--高力豆沙驚喜充滿玫瑰🌹香又不太甜,好啱1家大細酒釀小丸子有半碗俾媽咪🧑🏻搶食🤣😂全晚無伏~係會Encore嘅餐廳另外,不得不讚吓Staff嘅服務態度🙂有嗌必應,途中亦主動換碟,又無限時~眼見都坐爆場,今餐1行5人..坐吓食吓傾吓好滿足有1位更即刻話要再預約同仔女再食過希望之後再有片皮烤鴨優惠啦🤭
呢間片皮鴨🦆絕對🉐係今晚MVP
每片都已刮走脂肪層,每片脆卜卜..鴨味又夠香~讚

酸菜魚🐟~只係$7
問過Staff話暫時未知優惠期至幾時,要食就快啲去

黃炆花膠雞湯🍲香濃、味美、足料

小籠包🥟皮薄滿湯~
其餘娃娃菜、炒萵筍、瑤柱蛋白炒飯、嫩雞煨麵都係正常發揮

甜點--高力豆沙驚喜充滿玫瑰🌹香又不太甜,好啱1家大細

酒釀小丸子有半碗俾媽咪🧑🏻搶食🤣😂
全晚無伏~係會Encore嘅餐廳

有1位更即刻話要再預約同仔女再食過

希望之後再有片皮烤鴨優惠啦🤭
京滬香酥烤鴨(半隻)
招牌小籠包(4隻)
黃燜花膠雞湯
高力豆沙(4件)
酒釀小丸子(位)
2024-05-10
庆祝纪念
母亲节
京滬香酥烤鴨(半隻)
招牌小籠包(4隻)
黃燜花膠雞湯
高力豆沙(4件)
酒釀小丸子(位)
2024-05-05 423 浏览
這家人氣中菜館的其中一間分店位於觀塘銀八,專門提供正宗地道的上海滬菜。店內環境寬敞舒適,坐在窗邊還能欣賞到街道的美景。此外,餐廳還提供獨立的房間,讓客人能夠享受更私密的用餐體驗,非常適合約會或是多人聚會。他們的金湯酸菜魚只需7蚊,真的非常超值!大碟的酸菜魚份量十足,完全不馬虎。雖然魚的份量不算很多,但對兩個人來說剛剛好。魚的質地鮮嫩,湯底裡面還加入了酸菜、藤椒、芽菜和芋絲,讓湯底更加濃郁,不過又不會太辣。整道菜非常適合搭配白飯一起享用,真的很好吃!需要注意的是,這道菜只在星期一至五供應,每桌限點一份,所以要趁機去嘗試哦!總的來說,我對這次的餐點評價非常高。這道價格超值的金湯酸菜魚給我留下了深刻的印象,而且餐廳的環境也讓我感到非常舒適。我肯定會再次光顧這家餐廳,推薦給喜愛上海滬菜的朋友們!😄🍽️💯👍🎉🌟

2024-04-29
2024-05-02 283 浏览
以前網上見到京滬佳餚 推出7蚊碟酸菜魚, 餐廳又係公司附近, 一於去試下, 晚市去到都唔洗等位! 環境也十分舒服!金湯酸菜魚 ($7)🐟7蚊甘大碟酸菜魚真係好抵, 一D都唔HEA, 魚唔算多, 2個人食岩岩好, 魚質鮮嫩, 湯底仲有酸菜、藤椒、芽菜、芋絲, 湯底濃郁唔會好辣, 好撈飯. 只有星期一至五限量供應,每枱只限一份. 白飯 ($20)🍚招牌小籠包 ($52) 🐷爆汁小籠包, 肉質鮮嫩, 必點!楊枝甘露伴雪糕 ($58)🍧侍應一拎出黎拎成為全場焦點的楊枝甘露伴雪糕, 酸酸甜甜好開胃!茶位 ($16)另收加一服務費

金湯酸菜魚 ($7)🐟
金湯酸菜魚

白飯 ($20)🍚
招牌小籠包 ($52) 🐷
爆汁小籠包, 肉質鮮嫩, 必點!

楊枝甘露伴雪糕 ($58)🍧
楊枝甘露伴雪糕

茶位 ($16)
另收加一服務費
2024-04-11
金湯酸菜魚
楊枝甘露伴雪糕
2024-04-24 277 浏览
今晚我和朋友光顧了一家京滬餐廳,之前試過銅鑼灣分店,今次決定帶朋友體驗下出色京滬菜式!✔️京滬香酥烤鴨(半例)🦆必食傳統的京滬菜,烤鴨皮烤得酥脆,肉質鮮嫩多汁。食片皮鴨一定要超薄皮,加上酸甜嘅醬汁,青瓜🥒絲京蔥紅菜頭絲等等,每一口都帶來濃郁的鴨肉香氣,口感超豐富,絕對是不容錯過的美味佳餚。👍✔️金湯藤椒酸菜魚🐟限時優惠$7酸菜魚,無可能唔加泥食😋 份量好大,而且酸菜的酸爽與魚的鮮味完美結合,魚肉又夠鮮嫩,惹味又好味。✔️招牌小籠包🥠小籠包皮薄而有彈性,內餡豐富多汁,肉香四溢。每一顆小籠包都經過精心包裹,保持了鮮美的湯汁和口感。搭配上醬汁和薑絲,增添了一層鮮味和香氣。✔️香麻龍蝦荳腐花🦞這道菜給我們帶來了一種獨特的口味體驗。麻辣龍蝦肉燥搭配上柔軟的荳腐花,口感豐富而綿滑,第一次食呢款菜式,好有驚喜😋如果想追求正宗的京滬美食,一定要試吓呢間餐廳🙌🏻

✔️京滬香酥烤鴨(半例)🦆

✔️金湯藤椒酸菜魚🐟

✔️招牌小籠包🥠

✔️香麻龍蝦荳腐花🦞

如果想追求正宗的京滬美食,一定要試吓呢間餐廳🙌🏻
同朋友過黎聚餐呢個嘅檯夠大 坐得舒服環境乾淨 服務也不錯試咗片皮鴨 真係幾正金湯酸菜魚做緊promote好似7蚊Only唔伏 大份 食得過食物質素都唔錯下次有機會再過黎食!
朋友說這裡餐廳不錯,又約舊同事聚舊,所以便嚐個鮮, 感覺還是不錯。重點,平日做的特價,  $7酸菜魚, 我就是聽朋友說有這優惠來!意外質素比想像好很多, 完全是超值! 魚很滑身, 而且金湯也是不錯很香濃, 但又不會太咸。配菜都多, 完全超值。然後叫了小龍包, 這個水準尚可, 裡邊湯是挺多, 肉也不少。不過酸菜魚太抵吃哈然後是北京填鴨, 這個也不錯! 鴨皮很薄, 燒的很香很脆, 而且鴨香又不會很乾, 就算包完鴨皮包鴨肉也是好吃的!這個很特別, 原來怕辣,發現沒想像辣,而且口腐花是有點清甜。麻婆的辣跟豆腐花的甜是分開, 挺有趣。好有特色。這間餐廳不錯, 因在附近工作, 所以覺得可以回來再吃, 畢竟酸菜魚真的太抵食哇哈哈

2024-04-15 297 浏览
最近同屋企人去咗觀塘嘅京滬佳餚食飯,真心好滿意!先講下佢哋嘅招牌小籠包,真係值得一試!皮薄如紙,入面包住鮮嫩多汁嘅豬肉餡,每一口都有湯汁同豬肉嘅鮮甜味道🤤🤤 勁想叫多幾籠🥹🥹再嚟就係香麻龍蝦荳腐花,好特別!好好味!龍蝦嘅鮮嫩肉質同香麻醬嘅濃郁味道結合得好好,加埋豆腐花嘅滑嫩口感,成個菜更加豐富有層次,私心最推薦依道菜!😋😋紅燒鮑魚鵝掌都好出色,鮑魚嘅鮮香同鵝掌嘅軟滑質感完美結合💓 老上海炒飯炒得香口,米粒飽滿,配料豐富,真係令人食得好過癮🥰金湯酸菜魚同京滬香酥烤鴨都係我好鍾意嘅菜式。金湯酸菜魚湯底酸辣可口,魚肉鮮嫩,令人食得好開胃。京滬香酥烤鴨就更加唔駛講,片皮鴨一定係世一架啦🤪 外脆內嫩,肉質鮮美,可以自己食晒一籠😝如果鍾意中式菜嘅就一定要嚟依間試吓😍
最近同屋企人去咗觀塘嘅京滬佳餚食飯,真心好滿意!

如果鍾意中式菜嘅就一定要嚟依間試吓😍
2024-04-09 496 浏览
前排喺觀塘行街見到之前食過嘅京滬佳餚做緊一個好吸引嘅優惠,即刻約埋啲朋友放工之後一齊試🥰餐廳環境唔錯,夜晚都好多人幫襯🤗餐茶方面我哋叫咗個普洱,飲落發現同出面飲到嗰啲差好遠可能因為佢呢度嘅普洱係加咗陳皮,唔怪得咁香首先送到嚟嘅係佢哋嘅招牌小籠句,小籠包皮薄餡多,蒸得啱啱好唔好over咗😆每一啖都有好多肉汁,絕對係我喺香港食過最好味嘅小籠包之一☺️之後下個餸係香麻龍蝦荳腐花,呢個餸結合咗香辣嘅龍蝦肉同荳腐花嘅柔軟口感😛賣相十分靚,用嚟打卡就一流啦加上香麻嘅醬汁,十分惹味,為我嘅味蕾帶嚟咗一場美味嘅盛宴😎之後就係今日嘅重頭戲金湯酸菜魚魚肉食落好鮮,口感軟滑而且冇骨,怕骨嘅朋友都可以放心叫😌酸味啱啱好而且食完都好Feel到個麻味,唯一扣分位就係冇酸辣粉喺入面,不過呢個價錢真心冇投訴😙下樣就係紅燒鮑魚鵝掌鮑魚鮮嫩多針口感豐富,同軟線線嘅鵝掌配搭埋一齊真係天衣無縫✌🏻炒飯米粒飽滿,色澤金黃,唔錯唔錯👍之後就係今日嘅重頭戲京滬香酥烤鴨😇份量十足嘅鴨皮烤到酥脆金黃,而且肉質鮮嫩多汁🥹配埋蔥絲,醬汁同其他配料等等更加好食😋如果你鐘意上海菜式嘅話真係要嚟試吓,呢度絕對會為你帶嚟難忘回憶🥺地址:觀塘駿業街4
餐廳環境唔錯,夜晚都好多人幫襯🤗
餐茶方面我哋叫咗個普洱,飲落發現同出面飲到嗰啲差好遠
可能因為佢呢度嘅普洱係加咗陳皮,唔怪得咁香
香麻龍蝦荳腐花
賣相十分靚,用嚟打卡就一流啦
香麻龍蝦荳腐花
加上香麻嘅醬汁,十分惹味,為我嘅味蕾帶嚟咗一場美味嘅盛宴😎
$7 金湯酸菜魚
之後就係今日嘅重頭戲金湯酸菜魚
魚肉食落好鮮,口感軟滑而且冇骨,怕骨嘅朋友都可以放心叫😌
紅燒鮑魚鵝掌
下樣就係紅燒鮑魚鵝掌
老上海炒飯
炒飯米粒飽滿,色澤金黃,唔錯唔錯👍
之後就係今日嘅重頭戲京滬香酥烤鴨😇
京滬香酥烤鴨

份量十足嘅鴨皮烤到酥脆金黃,而且肉質鮮嫩多汁🥹
京滬香酥烤鴨
配埋蔥絲,醬汁同其他配料等等更加好食😋
地址:觀塘駿業街44號銀八2樓
2024-04-02
$7 金湯酸菜魚
紅燒鮑魚鵝掌
老上海炒飯
2024-04-06 311 浏览
還有一碗白飯無影。知道推廣價7蚊嘅食物唔可以抱太大期望,但正價嘅扁皮鴨也確實差過好多間餐廳去到餐廳要我同朋友兩位搭檯都理解嘅,一來🈚️訂位,二來兩個女仔如果淨食酸菜魚佢哋都好蝕底。坐低就已經感覺但無咩服務態度,18蚊一位的茶位費仲有加一,茶底差,無服務,一個白飯都等了10分鐘。見到餐牌上啲嘢食貴過出面好多,以為正價食品會有保障啦,所以就試了個扁皮鴨。嬲,未試過咁嘅扁皮鴨,完全🈚️香味鴨肉味道和油脂,唔知自己食勁咩。啲冷氣大到好似想趕客都明,但啲嘢拎上檯都係凍就有啲過分囉。呢個價錢,我當破財擋災。
還有一碗白飯無影。
啲冷氣大到好似想趕客都明,但啲嘢拎上檯都係凍就有啲過分囉。
呢個價錢,我當破財擋災。
扁皮鴨
酸菜魚
2024-04-05 276 浏览
見到京滬佳餚做$7 酸菜魚PROMOTION就即刻去試吓~星期一至五晚市 都食到份量超。級。大。份味道充滿酸菜嘅鮮酸味與魚肉嘅嫩滑口感, 酸酸辣辣好惹味小籠包 皮薄餡多,以精心調製嘅湯汁為特色,每一口都能感受到湯同肉汁嘅鮮甜推薦埋 京滬香酥烤鴨以其薄脆嘅鴨皮和六種精心調製嘅配料而聞名。鴨皮燒到香脆可口, 鴨肉肉嫩細膩而配料組合帶嚟豐富多樣嘅風味香麻龍蝦豆腐花 呢道菜結合咗香麻味道同鮮美龍蝦再加上甜滑嘅豆腐花,呈現豐富口感同層次味道特別而且IGABL除了美味菜式,呢度嘅服務都好好。雖然客人好多,但都提供周到細心服務, 讚
見到京滬佳餚做$7 酸菜魚PROMOTION就即刻去試吓~
星期一至五晚市 都食到
份量超。級。大。份
味道充滿酸菜嘅鮮酸味與魚肉嘅嫩滑口感, 酸酸辣辣好惹味

推薦埋 京滬香酥烤鴨
以其薄脆嘅鴨皮和六種精心調製嘅配料而聞名。
鴨皮燒到香脆可口, 鴨肉肉嫩細膩
而配料組合帶嚟豐富多樣嘅風味

香麻龍蝦豆腐花
呢道菜結合咗香麻味道同鮮美龍蝦
再加上甜滑嘅豆腐花,
呈現豐富口感同層次
味道特別而且IGABL

除了美味菜式,呢度嘅服務都好好。
雖然客人好多,但都提供周到細心服務, 讚
2024-04-04 175 浏览
之前去銀八食西餐, 看見有北京填鴨, 更何況正做特價, 星期一至五晚市, $7酸菜魚, 所以約了附近的朋友聚餐。當日餐廳超多人, 幸好有朋友早到, 不然恐怕都吃不到。環境很不錯, 不會坐得很狹窄。台與台之間有適當距離, 所以聊天還是感覺很放鬆, 不會感覺什麼都被外人聽光光。這餐當然必要點在做優惠的金湯藤椒酸菜魚, 金湯感覺有丁點酸, 川菜風味是有, 但又不會太濃太油太賺, 感覺控制得很好。 魚肉很滑身, 也很嫩, 重點肉質又不會太柴, 而且與金湯很配, 很香口。裡邊有不少木耳及芽菜, 吃時都挺爽口的感覺。然後自然是這裡招牌菜京滬香酥烤鴨(半例)烤的皮有點炭香味, 然後很脆又很香口, 配上配料吃一級棒!下邊的肉很有質感, 質素比不少餐廳好太多了>W<然後是香麻龍蝦豆腐花, 這個很獨特, 最重要是上邊是麻婆豆腐的餡料, 下邊是帶點清甜的豆腐花。兩者合起來意外地雙重口感, 混著吃才有兩重滋味, 分開又覺擁有原本那道菜的特色。這個很不錯, 好味又特別。然後是小籠包, 皮薄但裡邊包著的湯汁可不少。 然後肉也很香口, 配上鮮甜的湯汁, 好味道~這間店正在做優惠, 質素又不錯, 推薦

然後自然是這裡招牌菜京滬香酥烤鴨(半例)

這間店正在做優惠, 質素又不錯, 推薦在附近上班的人來吃~ 是不錯的選擇。