餐厅: 你好!茶飯
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2025-02-10 0 浏览
諗住夜晚試吓幫襯呢間台式野,其實都黎左兩次,今次係第二次。叫左個套餐,有肉餅飯 湯 野飲。盛惠91蚊,真心算唔平。咁正常程序肉餅連埋飯一齊上都好合理。但係呢佢上完個肉餅,難食都係其次。催左兩次都唔肯黎個飯 足足等左十分鐘,乜都凍晒啦 最後尾要大聲啲都肯黎,黎到又係凍既,真係食到一肚氣。仲要話個湯都冇,我話 下 咁你唔洗講聲? 要問先講? 可一不可再呢間野,上次個野飲又係三催四請先到!!之後仲聽到格離問個湯黎未,個職員竟然話送完就無,夠究明唔明咩叫套餐 係寫明有湯,冇你要同個客講冇,唔係問你先話送完就冇.
諗住夜晚試吓幫襯呢間台式野,其實都黎左兩次,今次係第二次。

2025-02-09
2025-02-01 119 浏览
大年初三葵芳許多食店都沒有開,知道這店冇開便來,平時多光顧平餐,是日與家人來試晚餐。我感覺午餐選擇更合自己,二人餐的蒸品不吸引。五時半到店,空空如也,我哋二人帶著背包、物品等,想坐鬆啲,但店員堅持只給二人枱,明白二人坐二位正常,但店內空空,不能協調? 就是這位置,更加唔食二人餐,也不願食鍋或羊腩煲,求其食個牛肉麵,但我自己都食過百元。牛肉麵湯底不錯,不只有鹹。牛肉又軟林又有口感及入味,正!加了鹽酥雞,賣相好,但肉質差,肉硬粉厚,感覺很化學。用餐環境很不爽,我哋離座,還有半間店是空的。店播的音樂太大聲,很嘈。最差就是廚房,不斷傳出一把又大又吵耳,又唔知罵乜的男聲。如果下次都這樣不爽,就不光顧了
2025-01-31
2025-01-26 185 浏览
本人從來冇寫過食評!但今次必需要提出,點解香港喺餐飲業會結業!今早同家人去食早餐,送餐已經好混亂,人手不足是一回事,而所有員工服務態度都一樣差,你又你追,唔會回覆你有冇跟進!由我好有耐性等…..(30分鐘) 杯咖啡都未到,但原來而家喺唔會有人會理你,最後我決定放棄出去埋單走人時,同收銀櫃檯職員講聲:我杯咖啡到而家都未有,她回我一句而家出返俾你(態度極差)!什麼回事?將心比己如果你哋出去食嘢覺得咁樣都冇問題嗎?
2025-01-26
2024-12-25 777 浏览
我是今天於葵芳分店消費的顧客。今早我在該分店外賣點餐,點了包括兩份炒蛋在內的幾樣食品。回家後,我發現訂單中的兩份炒蛋沒有隨外賣一起送達。隨即於上午10點35分致電23509268分店,客服人員告知會安排工作人員將漏掉的炒蛋送到我家。然而,我等了一個小時之後仍未見有人送達。於是,我再次於11點35分多次致電同一分店,希望能了解送餐的進度和情況。不過,這次電話卻多次被對方掛斷,無法取得進一步的聯繫。對於此事,我感到非常不滿和失望。我期待貴司能夠迅速調查此事件,並作出相應回應。同時,請幫助我安排退款,以彌補這次的疏漏和不便。希望能在最短時間內收到貴司的回覆和處理結果。

2056 浏览
2024-12-25
10 分钟 (外卖自取)
$40.5 (早餐)
庆祝纪念
圣诞节
2024-12-17 1057 浏览
煲仔飯即時除蓋再淋豉油,等30秒就岩岩好,啲飯蕉唔會太蕉食落(圖片2),係岩岩好,然後就係啲肉餅好有彈性,個蛋唔係好咸個款,係淡味既,可空口咁食,好岩冬天食。咁煲仔飯本身會令喉嚨乾乾地,我嗌左杯台式紅茶,啲茶味好重,幾消滯。新店環境好靚,有樹竹裝飾,啲凳好好坐唔會逼。服務好好,員工反應快。其實岩岩開業都有黎試過個新竹炒米粉,感覺好新鮮,第二度食唔到,然後個小農珍珠奶茶都幾台式,感覺係台灣個啲入貨既茶,不過個次無影相,就放唔到叁考相了。
新店環境好靚,有樹竹裝飾,啲凳好好坐唔會逼。
服務好好,員工反應快。
2024-12-03 1087 浏览
葵芳廣場新開嘅餐廳,主打台灣菜,新屎坑好多人,全場都爆晒!新開來講出菜接待樣樣都唔錯,間中有點混亂都屬正常!我哋一班同事一行4人去食晏,我點了台式牛肉麵配蝦卷、兩個同事都點乾拌麵再配炸豬排及炸雞扒,另一位就點了酸菜魚配白飯。牛肉麵唔錯,牛肉份量唔算多,微微辣,反而我鍾意食蝦卷,好味!同事就指炸物比較乾身,所以佢哋都食唔晒,酸菜魚以茶餐廳水準就尚可接受!飲品方面都有台式飲品可選擇,但要加價,以午餐來講每人平均$68,算是比較貴了一點,間唔中食一次可接受!