2021-07-17
近排去黃大仙中心北館,發現多咗間裝修好日式好光猛嘅拉麵店🍜😆今日收工順路去試下!🤭入到去發現係自助形式嘅平民日式食堂,叫餐方面要先坐低睇想食咩,再去收銀處order,然後會收到部,野食到再自己去攞!👍🏻而食物種類主要以拉麵為主,仲有炸雞丼飯、同好似吉野家嘅牛丼!價錢大約係單點主食~$50-60, 可以加錢配一份小食同一杯凍檸茶,價錢十分親民cp值高,選擇都多!今次第一次試,叫咗個「白武士」(=九州風櫻花蝦豚骨湯拉麵),另外加配咗炸雞同凍檸茶。先講個麵,我覺得都好對得住個價錢,夠足料,真係有一堆櫻花蝦仔碎係麵上面,口味幾夾湯底!不過個湯底就差少少,雖然好濃味,但硬係覺得重味精feel🤣需要配飲品!麵質屬於正常軟硬度,再加多塊肥瘦分明嘅白肉,50蚊食到真係算幾唔錯!反而我覺得最驚喜係個炸雞!真係熱辣辣又脆卜卜💫💫💫入面嘅肉保留到嫩滑多汁🥰係菜單必叫!今次第一次食💯👍🏻整體十分扺食,值得一試嫁!推薦!
🤭入到去發現係自助形式嘅平民日式食堂,叫餐方面要先坐低睇想食咩,再去收銀處order,然後會收到部[到餐呼叫機],野食到再自己去攞!
今次第一次食💯👍🏻整體十分扺食,值得一試嫁!推薦!