收工 👧🏽 陪朋友攝時間 然後俾佢帶左去倆口小吃仲記得好耐之前擺市集 👦🏻 做外賣佬買過一次之後每次想去食 唔係見到排長籠就係賣哂🤧今次終於再有機會試到啦💓 🥯傳統刈包配柚子醬 𝖧𝖪𝖣𝟦𝟧刈包軟腍濕潤 煙煙韌韌 好大份五花滷肉肥瘦分明 充滿油香 甘甜夠腍🥩仲有芫荽、花生、酸菜、柚子醬 開胃之餘又解膩呢款包一次過滿足 鹹、甜、酸味感 口感十分豐富😍🥯 菠蘿炸雞刈包 𝖧𝖪𝖣𝟦𝟫自家製刈包煙韌鬆軟 炸雞外脆內嫩滑加上羽衣甘藍🥬秘製辣醬酸果醬 味道出奇既夾甜甜的菠蘿跟炸雞🍗 惹味又𝗝𝘂𝗶𝗰𝘆🍵 小山園抹茶壓餅 𝖧𝖪𝖣𝟥𝟩抺茶壓餅外皮煎得脆卜卜超香口 🤤內裡是抺茶忌廉芝士 未食已經抹茶香氣四溢小心辣嘴👄內裏抹茶醬呈半流心狀 一咬即爆漿整體口感煙煙韌韌 甜度唔算高但抹茶味超香濃🍪 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 壓餅 𝖧𝖪𝖣𝟦𝟢內裡夾滿厚厚的芝士 咬落煙煙韌韌 又有咖啡香壓餅上鋪滿 𝗢𝗿𝗲𝗼 脆脆 😋 層次豐富又美味🍟 炸番薯條+台灣啤酒 𝖧𝖪𝖣𝟤𝟥所以刈包都可以跟餐加配即叫即炸 熱辣辣 外皮炸得酥酥脆脆配埋梅粉 愈食愈上癮🤤元朗店無堂食 只做外賣 🥡 即叫即做門口有兩張木凳方便客人坐低等候所有刈包都係老闆自
收工 👧🏽 陪朋友攝時間 然後俾佢帶左去倆口小吃
仲記得好耐之前擺市集 👦🏻 做外賣佬買過一次
之後每次想去食 唔係見到排長籠就係賣哂🤧
今次終於再有機會試到啦💓

🥯傳統刈包配柚子醬 𝖧𝖪𝖣𝟦𝟧
刈包軟腍濕潤 煙煙韌韌 好大份
五花滷肉肥瘦分明 充滿油香 甘甜夠腍🥩
仲有芫荽、花生、酸菜、柚子醬 開胃之餘又解膩
呢款包一次過滿足 鹹、甜、酸味感 口感十分豐富😍

🥯 菠蘿炸雞刈包 𝖧𝖪𝖣𝟦𝟫

門口有兩張木凳方便客人坐低等候
所有刈包都係老闆自製 所以𝗦𝗶𝘇𝗲比出面既大
用心經營既小店 ❤️ 絕對有品質保證
想試到想要既口味 最好下午四點前去到 😉

倆口小吃 (元朗)
🍴元朗鳳攸北街5-7號順豐大廈地下18號舖

𝖢 / 𝖯 ♥︎♥︎♥︎♥︎♡
  • 菠蘿炸雞刈包
  • 炸蕃薯條
  • 小山園抹茶CREAM CHEESE壓餅
之前係中環試話佢個壓餅覺得好高質 所以嚟開元朗就想再試下呢間倆口小食٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و排隊條人龍雖然唔係話好長(約20張單係前面到)但係製作嘅時間都幾耐下 結果由我地排隊到真係拎到野食為止 足足等左個半鐘‼️真係排到腳仔都軟埋 而且排咁耐隊仲有啲野食中間會賣晒🥺大家去食要有心理準備排左一個鐘會食唔到自己最想食既野🥺❣️傳統刈包加柚子醬 ($42)本身個包幾好食 食落會有少少煙韌包本身帶少少甜味幾出色 但係佢有個致命傷係個包竟然已經灘凍咗 令個刈包扣晒分🥵與此同時個刈包本身既調味都係唔錯 柚子醬同刈包既味道都幾夾令個包fresh咗😋但可惜嘅係自己覺得刈包入面嘅肥豬肉份量有啲少唔夠滿足🥺同時間因為係外賣店嘅關係 拎住個刈包係街食都幾leh hea😂啲料會跌晒落黎 所以去食刈包最好附近有個位坐低食會好啲(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)❣️麻醬酒香台灣腸刈包 ($48)本身係想食蝦餅 點知賣哂 於是退而求其次就揀咗呢個🥺首先台灣腸份量都幾多 除咗台灣腸外 仲有醃椰菜、青瓜絲作配料 上面再灑滿蔥粒同木魚絲 夠哂香口 同時又可以解膩配上海鮮醬mix麻醬mayo 醬汁惹味但就未去到好驚艷 可能我期望值太高😂❣️炸白玉 (花生

❣️傳統刈包加柚子醬 ($42)
本身個包幾好食 食落會有少少煙韌

❣️麻醬酒香台灣腸刈包 ($48)
本身係想食蝦餅 點知賣哂 於是退而求其次就揀咗呢個🥺
配上海鮮醬mix麻醬mayo 醬汁惹味
但就未去到好驚艷 可能我期望值太高😂

❣️炸白玉 (花生味) ($24)
一份有兩串 一共有4粒 可以揀花生、黑芝麻或黃荳粉 我地就揀左花生味
必須講份炸白玉係外脆內軟 食落口煙煙韌韌幾過癮😋
但我略嫌個個炸白玉甜左少少 整體不過不失但唔算太有驚喜~

❣️紅茶cream cheese壓餅 配焦糖脆脆 ($36)
個壓餅真係幾驚喜‼️
入面啲紅茶忌廉茶味勁香濃 無諗過一份紅茶製作成壓餅之後仲可以保留住咁香濃既茶味🥰
另外上面灑滿焦糖脆脆 令到個壓餅又多左重口感同甜味 真係幾好食🥰
整體黎講其實算唔錯特別個壓餅真係好出色 但我地就覺得有少少overrated 唔值得要排一個幾鐘 想食建議都係去中環食🤣

推薦指數:🌟🌟🌟🌟

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
店名: 倆口小吃地址: 元朗鳳攸北街5-7號順豐大廈地下18號舖元朗站A出口,行7分鐘環境: 外賣價錢: 4.5/5味道: 5/5相信呢間係元朗嘅台灣小食店大家都唔陌生,日日都排長龍,賣完就收舖,最近仲係中環開左分店添~🥳菠蘿炸辣雞刈包❤️❤️❤️❤️❤️$49辣雞外表脆身,配上佢地秘制嘅辣醬,食落好惹味,大大塊嘅菠蘿🍍中和翻辣味,加上軟熟嘅刈包,好滿足🥰麻醬酒香台灣腸刈包❤️❤️❤️❤️$48台灣腸有4條,煎到表面香脆,但比較匠咸,醬汁偏甜,因台灣腸本身都有咸味,加醬汁比較多整體而言比較滯同重口味🥲炸白玉 (2串共6粒)❤️❤️❤️❤️❤️$28味道有芝麻,花生,黃豆粉3選2,揀左芝麻同花生,白玉炸完外脆內軟,入面嘅糯米好軟熟,帶少少甜味🤩芝麻食落好香炒完嘅芝麻香,花生食落相比之下就失色啲,無咁重嘅花生味🙈焙茶奶酥朱古力皮壓餅❤️❤️❤️❤️❤️$37入面嘅餡好香焙茶味,微甜得黎帶有濃濃嘅焙茶味,流心質地嘅奶酥配上外面煙韌嘅糯米皮,令人一試難忘😍#stitchfoodie元朗#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳
店名: 倆口小吃

麻醬酒香台灣腸刈包❤️❤️❤️❤️

炸白玉 (2串共6粒)❤️❤️❤️❤️❤️

焙茶奶酥朱古力皮壓餅❤️❤️❤️❤️❤️

#stitchfoodie元朗

#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #香港川菜 #香港台灣菜 #珍奶 #吃貨 #hkcafe #香港越南菜

2023-05-05 134 浏览
一路都好想食呢間,但本身住九龍,時間唔岩一路冇機會食到。今日放平日終於食到啦!我地去到果時1點幾,有一兩個人等緊,我地極肚餓,叫左好多嘢食:菠蘿炸雞刈包,泰式蝦餅刈包,芝士壓餅,一個黑芝麻一個牛乳白玉。菠蘿炸刈包嘅菠蘿係燒香左果種,菠蘿嘅甜汁沁落去炸雞度,再加埋本身嘅辣醬汁口感好豐富,另外加埋羽衣甘藍口感好特別,終於明白平時咁多人排隊!真係好好食。泰式蝦餅有啲酸菜粒喺上面,再加埋清新醬汁,呢個食落雖然唔辣,但啲香料加埋脆脆蝦餅食落好泰式,因為我唔係好受得辣,所以我就個人鍾意呢個多啲。芝士壓餅好濃芝士味,有流心嘅餡,食到一半有啲肥膩但都算好足料,下次想試下芋泥壓餅。白玉好似大粒啲嘅糖不甩,口感煙韌,好香芝麻味,一定要熱辣辣食!仲有下次黎試下蕃薯條,同原味刈包先😋

外卖自取
2023-05-01 1294 浏览
收藏已久 終於!!試到🥰早已聽聞要排好耐⋯⋯但可能中環開左分店又無想像咁多人😆自家製既刈包即叫即做!!🤩😝😍😳塞滿餡!!塞滿餡!!!塞滿餡!!!塞滿餡!!!!!!重要野要講四次!!😈熱焫焫好重手太好味完全係鯨吞!!櫻桃小嘴都變櫻桃大嘴🤣🤣🤣🤣唯一缺點係⋯⋯太爆餡又多醬 食落有啲「呢hea」變晒污糟貓😂⍥ 蝦餅刈包 ❙ $49蝦餅係小店自己打蝦膠+蒜再炸,超級juicy😍😍餡料竟然有油炸鬼,略嫌硬左少少🤏🏻面頭係豆角蒜香醋+飯素,好特別既配搭果然真係超級好食!個醬係小店自己調,檸檬葉鹹蛋黃醬、雞醬、花生醬等,勁夾!!勁滋味🥹好想再食呀真係⋯⋯⋯⍥ 麻醬酒香台灣腸刈包 ❙ $48本身幾鍾意食台灣腸,好彩唔係好食得出酒味🫶🏻餡料有醃椰菜、粗條青瓜絲、面頭勁多蔥粒同木魚😌夠晒香又有咬口,再配合海鮮醬溝麻醬mayo👍🏻😯好味但唔夠驚艷,始終我最愛係蝦餅刈包🤩🤩🤩
收藏已久 終於!!試到🥰
早已聽聞要排好耐⋯⋯
但可能中環開左分店
又無想像咁多人😆

自家製既刈包即叫即做!!
🤩😝😍😳塞滿餡!!塞滿餡!!!
塞滿餡!!!塞滿餡!!!!!!
重要野要講四次!!😈
熱焫焫好重手
太好味完全係鯨吞!!
櫻桃小嘴都變櫻桃大嘴🤣🤣🤣🤣
唯一缺點係⋯⋯
太爆餡又多醬 食落有啲「呢hea」
變晒污糟貓😂

⍥ 蝦餅刈包 ❙ $49

⍥ 麻醬酒香台灣腸刈包 ❙ $48

• 蝦餅刈包
2023-04-20 195 浏览
是日口痕,又心郁郁想食倆口,冇嘢做12點零就行過去,前面已經排緊幾個人,去到12點3,條龍已經轉彎,排到去尖沙咀🤣排咁耐,當然食番夠本,兩個包,兩個壓餅加兩串炸白玉香腸包: 台灣腸係超出我想像嘅多,每一啖,直至最尾都可以咬到腸,醬汁惹味,加埋啲蔥同青瓜又可以解膩,揸車番屋企途中已經搞掂咗個包!傳統刈包: 正常發揮,不過不失,柚子醬晝龍點睛抹茶壓餅: 之前兩次都食唔到,今次終於畀我買到!抹茶味好濃,一咬開就爆出嚟,鐘意抹茶一定要試!芋頭Oreo壓餅: 之前試過肉鬆,今次試埋Oreo!完全第二種味道,個人覺得Oreo 有啲搶味,唔係太食得出芋頭味,但隔離果位就覺得兩樣嘢幾夾!炸白玉: 黃豆粉味唔出,黑芝麻一如既往咁高汁!總括嚟講,嘢食高質,等候時間略長,但值得一試,經開元朗國必試!P.s. 我究竟幾時先食得到朱古力味壓餅🥹

排咁耐,當然食番夠本,兩個包,兩個壓餅加兩串炸白玉

香腸包

傳統刈包: 正常發揮,不過不失,柚子醬晝龍點睛

抹茶壓餅

炸白玉: 黃豆粉味唔出,黑芝麻一如既往咁高汁!

P.s. 我究竟幾時先食得到朱古力味壓餅🥹
2023-04-07
45 分钟 (外卖自取)
香腸包
抹茶壓餅
  • 台灣腸刈包
  • 炸白玉
係元朗站行落黎其實好鬼近,但佢間舖頭係路過唔見多人排隊都唔太覺眼既地方,我就係見有人排隊入黎望下先知有間良心小店係度,有良心WO,二話不說就試下你啦,專賣刈包同壓餅兩樣野,同時只有外賣,但都係人龍不絕,好在佢等既地方開揚又廣濶,唔覺等得辛苦,買完我同女友仲就地而坐就開餐喇!!!菠蘿炸辣雞刈包$46拎上手見到個辣汁淋滿個包,以為整腍左個包會禍左,點知包身腍得黎繼續挺身唔會發脹,GOOD!單食辣汁可能會嗆,但連埋菠蘿連埋包食個感覺清新返勁多,配搭得宜,炸雞唔會油唔會淨係得粉,整個刈包可以話好特別好開胃好想再食!!!麻醬酒香台灣腸刈包$46台灣腸本身已經好好味,加入邪惡既麻醬,又係昇華食物既一個舉動,能夠諗得出良心小店花左好多心思係食物上面,每款刈包既料同醬汁都一定試過好多次先出品,麻醬既香配合台灣腸既惹味,加上包既鬆軟,唔好諗喇,去食啦!!!!

菠蘿炸辣雞刈包$46

麻醬酒香台灣腸刈包$46
2023-04-12
好好好好好好食真係😲😲😲唔怪得不停有人排隊,條人龍清完好快又有~炸雞菠蘿刈包🍍🐔另外佢個蕃薯條又好好味🍠🍟 平時果d 幼同細條,佢呢個係粗條來,入面好full 蕃薯😍個焙茶壓餅,入面好驚喜~好好食呀!!難怪咁受歡迎呢間👍🏻👍🏻.炸雞菠蘿刈包🍍🐔$46好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️整個配搭都好夾,由其炸雞炸得好好,本身都好有味,鹽穌雞的味道+香味,而個醬都好特別,有少少酸味都有少少辣,好味啊‼️😍👍🏻.焙茶壓餅 $33 好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️入面好香焙茶味。。唔會好甜,甜度恰到好處~真係好好味!!! 好鍾意呀😋😋😍.炸蕃薯條 🍠🍟$28好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️粗條來,所以口感好好,外脆,加上入面好full 蕃薯。。再配上酸梅粉,味道好夾,好好味呢個都😋😋👍🏻👍🏻.台灣啤酒,單買$10/罐~共三款味🥭🍍🍇.仲有好多味。。今日主要得抺茶同焙茶選擇~😋.平日的話+$20 可配餐~因為假日去,就沒有餐選擇~另外注意逢星期一休息,另外如果當天售罄,便會提早關門,所以要留意它的fb 及IG story‼️😀
好好好好好好食真係😲😲😲
唔怪得不停有人排隊,條人龍清完好快又有~
炸雞菠蘿刈包🍍🐔
炸雞菠蘿刈包🍍🐔$46

焙茶壓餅 $33
好味度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
入面好香焙茶味。。唔會好甜,甜度恰到好處~
真係好好味!!! 好鍾意呀😋😋😍

炸蕃薯條 🍠🍟$28
炸蕃薯條

台灣啤酒,單買$10/罐~共三款味🥭🍍🍇

仲有好多味。。今日主要得抺茶同焙茶選擇~😋

平日的話+$20 可配餐~
因為假日去,就沒有餐選擇~
炸蕃薯條
  • 菠蘿炸雞刈包
  • 朱古力焙茶壓餅
2023-04-01 355 浏览
隱世美食,上網見到人介紹特登過嚟試一試😆試完結果冇失望,仲有驚喜!呢度一定要食刈包,試咗其中一個係蝦餅刈包,佢嘅蝦餅都算有少少彈牙,但係不過香茅味過重,基本上除咗香茅味食唔出其他味,所以如果你唔係特別中意香茅,試其他味會啱啲另一個試係滷肉刈包,佢嘅滷肉肥瘦適中,同埋唔會好鹹,推介,另外我覺得佢嘅刈包質感好鬆軟,淨係食個包都覺得好食🤣然後佢壓餅都出色,我哋試咗芋泥,壓餅非常有驚喜,佢嘅芋泥好夠味,同埋唔係好實嗰隻,係真正嘅芋泥同埋好香,不過就應該要趁熱即刻食,芋泥壓餅大推!!!!!最後仲有炸白玉,佢外皮嘅口感幾新鮮,脆脆地,而入面就係普通嘅麻糬,不過個人覺得佢整得太大粒,如果細粒少少會相對比較易食總結黎講,壓餅一定要試😍

總結黎講,壓餅一定要試😍
講到元朗掃街必食相信「倆口小吃」一定有份💛 主打手搓台式刈包同爆餡壓餅,最近仲新開左中環店😆 今次係平日中午時間到訪,等左15分鐘就有得食😆台灣香腸刈包入面有醃椰菜同酒香台腸😗配搭青瓜條同蔥絲,味道清新唔會膩😍 不過酒香味就唔算好突出🫣 菠蘿炸辣雞刈包好有驚喜😍餡料有炸雞、菠蘿、羽衣甘藍、辣醬同酸果醬,菠蘿輕輕燒過🔥一咬落去勁juicy🍍 羽衣甘藍加左蒜味醋配埋佢哋嘅秘製辣醬真係非常惹味🥹炸雞好滑嫩又脆身😍高質!值得一讚嘅係佢哋手製嘅刈包真係好鬆軟😚除左刈包外,佢哋嘅壓餅都好受歡迎😋有芋泥、芝士、抹茶等等口味😎今次試咗tiramisu😌 估唔到上面有Oreo碎🤣 食落口感煙韌🥹爆漿效果勁誇張😍不過份量就比較細件🤣 性價比唔算好高🫣麻醬酒香台灣腸刈包 $48菠蘿炸辣雞刈包 $46Tiramisu 壓餅 $40
今次係平日中午時間到訪,等左15分鐘就有得食😆

麻醬酒香台灣腸刈包 $48
菠蘿炸辣雞刈包 $46
Tiramisu 壓餅 $40

2023-03-27
  • 菠蘿炸辣雞刈包
2023-03-28 186 浏览
一間位於元朗的一間台灣外賣小店,主打刈包及壓餅,長期排長龍,當日下午去都已經好多口味售罄,所以想食又唔想失望而回嘅朋友,記得早啲過去啦!港島嘅朋友如果想食,佢地都係中環開設分店啦,可以過去一試呢!___小山園抹茶Cream cheese壓餅 HKD 35這個比我想像中的不同,忌廉芝士味道比起抹茶出,抹茶相對清新,有淡淡回甘,適合初試抹茶的朋友。壓餅皮像煎香了的麵粉皮,軟軟帶點糯糯感。因為它是忌廉芝士內餡,相對上會膩口一點點,和朋友一人一半就最好!焙茶奶酥朱古力皮壓餅 HKD 33這個比我想像中更有驚喜,奶酥口感泥沙質地,焙茶味出,而且同朱古力非常夾,吃完一個都不會有強烈膩感,非常讚!它是我心目中理想甜品,甜但不死甜,吃得出原材料的味道,吃完會感到滿滿幸福感,推薦!___評價:🖼️ 特色小店☕ 人氣選擇❤️ CP值高*想前往的大家記得要留意它的開放時間!推介指數:❤️❤️❤️❤️(五個心心為滿分)___地址:元朗鳳攸北街5-7號順豐大廈地下18號舖

小山園抹茶Cream cheese壓餅 HKD 35

焙茶奶酥朱古力皮壓餅 HKD 33

評價:

🖼️ 特色小店
☕ 人氣選擇
❤️ CP值高

*想前往的大家記得要留意它的開放時間!

推介指數:❤️❤️❤️❤️
(五個心心為滿分)

地址:元朗鳳攸北街5-7號順豐大廈地下18號舖
2023-01-07
  • 焙茶奶酥朱古力皮壓餅
2023-03-24 120 浏览
元朗明物兩口小食。抹茶壓餅。原來呢個抹茶壓餅裏面係包咗啲芝士乳酪嘅物體,外表睇落眼好硬,但係食落原來都唔算好硬。裏裡面咗啲酸酸甜甜嘅芝士乳酪,同想像中嘅完全唔一樣,味道都算唔錯,但係如果要排好耐隊我就未必會食啦。
2023-03-23 113 浏览
今日難得有事要來元朗,所以去排下隊買倆口小吃,開門前半小時已經排隊排到一條街。最後我都等咗成個鐘。蝦餅刈包:蝦餅彈牙,配菜用心製作,很精緻,整體味道、醬汁調配都好夾。另外有買 傳統刈包加柚子醬 :酸酸甜甜 特別開胃。及 芫茜潤餅雪糕:個人接受到芫茜,不會覺得太重芫茜味,雪糕一般,餅皮即做不錯。因為趕時間,忘了拍照 就食咗落肚。潤餅漏單,等候時間加長咗,催了兩次,趕時間想取消時 才馬上拿出來。總結:實在排太耐,只會食一次。
最後我都等咗成個鐘。

蝦餅刈包:
蝦餅彈牙,
配菜用心製作,很精緻,
整體味道、醬汁調配都好夾。

另外有買 傳統刈包加柚子醬 :
酸酸甜甜 特別開胃。

及 芫茜潤餅雪糕:
個人接受到芫茜,不會覺得太重芫茜味,
雪糕一般,
餅皮即做不錯。

因為趕時間,忘了拍照 就食咗落肚。

總結:實在排太耐,只會食一次。
2023-03-19
60 分钟 (外卖自取)
午餐
話說睇完YouTube有人介紹呢間好近我屋企既刈包小店見佢開12點30 聽講晏去有機會賣光所以我就預早左小小過去排隊 因都預左有人排緊11點45分去到 前面巳經有8個人 舖頭係12點40分先開始落單叫左個波蘿炸雞刈包 $46 本身想叫芝士壓餅同抹茶壓餅但今日無得買落完單本身想翻屋企再落翻黎拎 點知見佢都好快10分鐘都唔洗就拎得 熱辣辣香噴噴既雞味 又滑又脆 入面有菠蘿同紫蘇葉同沙律醬 刈包既質感好軟熟 終於知點解長期都要排隊會想再食多次
話說睇完YouTube有人介紹呢間好近我屋企既刈包小店
終於知點解長期都要排隊

會想再食多次

菠蘿炸雞刈包
2023-03-15
60 分钟 (外卖自取)
菠蘿炸雞刈包
2023-03-07 250 浏览
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗元朗調查呢間米芝蓮人氣長龍小店,佢主要賣特色刈包同爆餡流心壓餅,一場嚟到當然要試晒兩樣嘢啦🦐🥪蝦餅刈包 $49📸表示個刈包入面包住蒜蓉蝦餅,豆角配蒜蓉醋,油炸鬼脆脆,飯素,檸檬葉鹹蛋黃醬,配料非常豐富🙋🏻‍♂️表示個刈包食落好軟熟,蝦餅好香口,夾雜住豆角同香脆嘅油炸鬼,口感好過癮,檸檬葉嘅香味獨特加上蛋黃醬嘅鹹香,成個刈包好有層次感🍵🧇抹茶忌廉芝士壓餅 $35📸表示個壓餅煎到微微燶,細細件成嚿綠色,好靚好吸引🙋🏻‍♂️表示個壓餅外層軟糯,咬開後入面爆餡,勁流心,食落抺茶味超香濃,個餡入面加咗cream cheese,口感creamy,味道好正📈吃貨指數😋好味度 8/10🔙返啅度 8/10
蝦餅刈包

🦐🥪蝦餅刈包 $49
抹茶忌廉芝士壓餅
🍵🧇抹茶忌廉芝士壓餅 $35
📸表示個壓餅煎到微微燶,細細件成嚿綠色,好靚好吸引

📈吃貨指數
😋好味度 8/10