餐厅: 元気寿司
资讯:

2018-05-08 179 浏览
因為我同事唔食生嘢,所以未幫襯過lunch今日自己食,終於有機會食吓!午市set都算貴喎⋯⋯但都幾豐富炸雞微䁔,但都脆蟹籽沙律正正常常咁啦壽司賣相唔多討好,都ok啦迷你魚生飯好啲,餸都算多麵豉湯好香葱味,幾好飲加$12可以加追芝士蛋糕🍰加埋一$95.7,lunch嚟講算貴啦提吓服務,我落單同個妹妹講件蛋糕後上!點知坐一陣,件蛋糕第一時間到咗佢跟住仲倒瀉嘢
因為我同事唔食生嘢,所以未幫襯過lunch

今日自己食,終於有機會食吓!

午市set都算貴喎⋯⋯

但都幾豐富

炸雞微䁔,但都脆

蟹籽沙律正正常常咁啦

壽司賣相唔多討好,都ok啦

迷你魚生飯好啲,餸都算多

麵豉湯好香葱味,幾好飲

加$12可以加追芝士蛋糕🍰

加埋一$95.7,lunch嚟講算貴啦

提吓服務,我落單同個妹妹講件蛋糕後上!
點知坐一陣,件蛋糕第一時間到咗

佢跟住仲倒瀉嘢
2018-04-12 228 浏览
忙裏偷閒工作中難得一遇下午茶緊係鬆一鬆我一定簡我至愛既b餐有呑拿魚點知叮叮又學人不過依個係我擺到佢咁一上碟係五舊堆埋一齊連鎖店既好處係有基本既指標但依我睇依度係無既其他食物既味道都保持到但賣相擺碟真係好差另外一提唔知係咪依間店人手不足目測店員係part time我叫人點餐係要我親自行過去叫佢埋黎完全係遊魂甚至埋單既時候一間店只得一支筆所以店員要去經理度攞筆我先有得簽而且全程嬉皮笑臉雖然CS 賣相係差但味道都ok ge~而且係同叮叮一齊食點都唔會影響好心情
忙裏偷閒

所以店員要去經理度攞筆
我先有得簽
而且全程嬉皮笑臉

雖然CS 賣相係差
但味道都ok ge~
而且係同叮叮一齊食
點都唔會影響好心情

2018-01-12 224 浏览
最愛既千層蛋糕黎到元氣見到甜品果行多咗千層蛋糕($19)!雖然表面睇落點到冇其他甜品店咁靚咁fancy 但食落去其實都好正忌廉好易入口,唔會漏,亦唔會過甜。有食開元氣泡芙既人就會知道忌廉係邊一種味道~ 每一層既皮都比較厚,但因為忌廉更厚,所以食落唔會乾。但就冇咗好多層食落好果種豐富既質感~但真心個蛋糕是不錯的壽司中規中矩,間間都是差不多味道~~但炙燒黑椒三文魚同芝工豬扒卷真係好正,唔係間間元氣都有豬扒卷!
最愛既千層蛋糕

黎到元氣見到甜品果行多咗千層蛋糕($19)!

但真心個蛋糕是不錯的

壽司中規中矩,間間都是差不多味道~~
2017-08-16 396 浏览
番工時間實在太多人,今日人少少終於等到位,第一次試佢個set lunch😍款式唔算多得四款,但感覺好豐富。本身叫D 餐,居然話無貨,究竟無d 乜??🤔🤔🤔最後叫左牛肉烏冬配三文魚蟹肉飯先黎個麵豉湯,湯味道正常,但粒豆腐好Q咸😓。烏冬幾彈牙,仲有兩大塊牛肉,牛肉雖然有d 鞋,但幾鍾意個湯,清清地唔錯。個飯超多蟹子,入邊有蟹肉,三文魚粒同牛油果。牛油果夠晒熟,加埋三文魚好香。不過個飯係迷你size最後仲有個沙律。開頭仲以為魚生飯拼烏冬會食唔晒,但其實份量啱啱好,男士可能唔夠飽。

2017-06-04 289 浏览
因為放假好得閒,就去朋友間補習社探班。之前去hea個Tea,有set叫都幾抵食咁。有前菜~選左煙三文魚沙律。嗱⋯⋯圖片只供參考,圖片係有幾塊三文魚既,但真相係⋯⋯三文魚係絲,仲要得幾條🙈幾塊菜葉🙄本人一向係呢間野茶碗蒸既粉絲,呢間無蒸過龍或放耐左出水,好滑非常好味。壽司有五件,有三文魚唔夠肥,辣汁吞拿魚但唔辣,青瓜沙拉軍艦無特別,蝦~~好味夠凍夠鮮。成個set$55唔貴又無人理任坐茶任飲嘆冷氣靜靜地都好哈哈😁
2017-06-02
2017-05-13 179 浏览
中午食lunch set,元氣改左蟹子沙律,好過之前青瓜蕃茄沙律,講氣元氣lunch set,都算抵食,有烏冬,仲有咁多件壽司,都算滿足,最敗北係近日換左wasibi,我就覺得視覺吾討好
用餐时段
2017-04-07 279 浏览
在working week 的禮拜中段,距離周末尚有兩天啊!天氣潮濕、有點悶熱,煩著出來吃午餐的選擇之際,突然想起了元気壽司,那就吃他們的午食の選吧!元気的SET LUNCH 分三款:  贅沢の午食、午食の選、価值の選。而MIKIKI 分店供應的是午食の選。而午食の選通常分3至4款選擇,每款HKD 70-85 。牛肉烏冬配三文魚蟹肉飯:牛肉烏冬的牛肉不錯但略肥,所以烏冬湯底也變得有很多油脂浮在面。三文魚魚生是average水準的。元氣定食,「食嘢要食招牌」! 定食有粒粒魚生飯丶茶碗蒸蛋丶麵豉湯、刺身及炸蝦,分量輕盈,很合女士口味,而且又冷又熱的食品,不會因為吃得太多生冷食品,而感覺有點不平衡和冰冷的感覺。壽司刺身,吃起來感覺清淡健康得來而不失豐富感,作為偶爾午飯之選,不失為一個好的選擇!

元氣定食
牛肉烏冬配三文魚蟹肉飯
元氣定食
2016-07-11 482 浏览
去咗新蒲崗買野, 因為太熱去左個有強勁冷氣既商場mikiki, 想食日本野就走左去元氣壽司到食, 但係非常非常之多人排隊,排左半個鐘先有位啦, 叫咗個午市定食套餐 加多個炸墨魚咀壽司還可以算新鮮,但D壽司飯就唔得,一夾起就散, 過關東煮幾好食非常之入味, 沙律就普普通通沙律醬個味唔太好食,炸蝦同冬菇天婦羅都好好食,炸得剛剛好,烏冬普普通通湯底好淡爆炸墨魚咀幾好食,唔會炸到好老,仲要每個嘴都非常之大粒, 加埋啲沙律醬一齊食好食
炸墨魚嘴
炸墨魚嘴
2015-12-22 460 浏览
又黎到食好d,食好豪d嘅時候喇,同事入職離職,生日我地都大多去元氣,一枱都係壽司,我地一team五個去食,咁呀姐係度,影相都要收斂下三文魚:必點,正路嘢,魚肉新鮮三文魚腩:略嫌唔夠肥,爽爽地,但可以油感豐富d油甘魚:冇乜味,但肉唔梅燒牛冇食鰻魚冇食辛辣三文鮮腩:超正,雖然冇乜魚味,但加左沙律醬同辛辣汁感特別,淋身嘅主角配上辛辣子的微粒成了對比,正!!!三文魚三味,冇特別,冇醬油味左口魚本來灸燒左會好好食,可惜佢地燒唔夠,味道唔突出軍艦三味只吃了海膽墨魚,紫菜唔脆lu,但濃濃海膽味,正,墨魚都好爽芥辣八爪魚,今次食咁多芥辣,過份刺激三文魚軍艦冇食
三文魚:必點,正路嘢,魚肉新鮮
三文魚腩:略嫌唔夠肥,爽爽地,但可以油感豐富d
油甘魚:冇乜味,但肉唔梅
燒牛冇食
鰻魚冇食
三文魚三味,冇特別,冇醬油味
左口魚本來灸燒左會好好食,可惜佢地燒唔夠,味道唔突出
芥辣八爪魚,今次食咁多芥辣,過份刺激
三文魚軍艦冇食
2015-12-18
2015-04-12 293 浏览
過開新蒲崗睇醫生,睇完醫生就快5點半,仲趕得切食下午茶(下午茶由下晝2點半至5點半)午後の自選三食1食)5選1:刺身盛/壽司盛這個是壽司盛E $48~ 炸蝦卷正價$20,三文魚壽司正價$7,赤海蝦壽司正價$10,皇帝蟹柳壽司正價$82食)4選1:小食薯餅~正價大約$123食)3選1:輕食冷烏冬~正價$18下午茶時段仲可以優惠價額外追加 :汽水/手卷/湯/甜品/手卷今次加咗三文魚頭湯$12三文魚頭湯正價$20若以正價計算未計加一大約要$87,依家$48+$12=$60食物普普通通,時間啱既話可以食下㗎。

午後の自選三食

冷烏冬
~正價$18

今次加咗三文魚頭湯$12
三文魚頭湯正價$20

食物普普通通,時間啱既話可以食下㗎。

2015-03-20
2015-01-02 402 浏览
夜晚8點左右去到,唔想等位,坐近門口嘅迴轉壽司吧枱。但最想食嘅賣哂:豚肉鍋、蟹腳鍋、蟹肉三文魚子丼、鵝肝、牛舌、海膽… 等多到記唔哂,三文魚湯叫咗一碗想再叫又冇,無心機影相筋子好難食,一pat嘢咬落啲三文魚子皮淋哂嘅。左口裙邊夠肥美有魚油香。燒牛肋骨過熟略韌調味還可以。帶子冇鮮味。啲壽司飯好大嚿唔知想點。三文魚湯幾鮮甜但冇撇油。長鰭吞拿魚刺身幾軟滑,墨魚刺身都鮮甜又軟身。枝豆、醃海藻、帶子裙邊正常。炸嘢小食如吉列蠔、墨魚嘴略油但味道幾好,不過好騎呢冇檸檬冇沙律醬要問先比。野菜餅烏冬、鰻魚手卷、仲有個中間有松子唔知咩卷物冇試。嚿長鰭吞拿魚刺身嚟到,問服務員答係油甘魚,問多兩問又改口話係長鰭吞拿魚,再問另一個店員先確認係長鰭吞拿魚。落order叫7樣嘢都漏咗個墨魚嘴要後補再叫。樣樣冇但店員個樣冇歉意不以為然唔覺有問題,佢答話多人叫所以冇哂,8正常食飯時間都冇,間店開咗三個月仲要係大型連鎖店都唔識預stock,唔知點解咁都做到生意。就算唔使錢餓死都一定唔會再去😒😡
夜晚8點左右去到,唔想等位,坐近門口嘅迴轉壽司吧枱。

野菜餅烏冬、鰻魚手卷、仲有個中間有松子唔知咩卷物冇試。

就算唔使錢餓死都一定唔會再去😒😡
2015-01-01
2014-10-07 209 浏览
在某一日某一次到某間元氣壽司時,知道新蒲崗分店將會在9月X日開張,於是藉今次在新蒲崗MIKIKI逛街給朋友買生日禮物,便去試一試。今日胃口不大,只吃了少許壽司,比平常時所吃的真的少了,只是吃了蒲燒鰻魚、三文魚腩、炙燒黑椒海蝦和芝士鰻魚卷四款壽司。 芝士鰻魚卷每次吃這個主要喜歡貪吃個芝士,亦喜歡吃舖在面層的芝麻粒,配搭鰻魚和青瓜很好味。很多次來到元氣壽司都會點這款壽司。   三文魚腩和蒲燒鰻魚壽司飯一夾即散,我想大概不是我的力度問題啊... 蒲燒鰻魚壽司最好味,淋上鰻魚汁更增添鰻魚的鮮味 三文魚腩壽司以原價9元一件的Size來說好似較為細件,三文魚味都OK,不過未"滿足"。  火炙黑椒海蝦蝦沒有蝦味,面頭的沙拉醬亦很少,火炙效果未見理想,只是覺得吃了熟蝦壽司而已。 原本點了火炙黑椒海蝦壽司,卻錯誤給了我海鰻壽司,我即時告訢侍應生換返。可能始終是新舖,很多方面還需要有待改善,對於今次的元氣印象分降低了。新蒲崗分店的印花卡,食滿$50就有一個印花,印花派日期至10月12日,很快就沒用了。

芝士鰻魚卷
芝士鰻魚卷$20

三文魚腩和蒲燒鰻魚壽司
飯一夾即散,我想大概不是我的力度問題啊...

蒲燒鰻魚壽司最好味,淋上鰻魚汁更增添鰻魚的鮮味

三文魚腩壽司$9/1件+蒲燒鰻魚壽司$22
火炙黑椒海蝦
炙熱黑椒海蝦$16
2014-09-17
$83.6 (下午茶)