去朗豪坊經過見到唔係好多人,門口貼住得獎壽司就想試下,這間店還未重新裝修高速線還是舊式的迴轉壽司。我們二人拿票後好快就叫我們, 但店員說可以同其他人合併枱嗎?我們說不合併了,咁就要再等一下再排不合併的坐位,等15分鐘終於有位。一坐下就見到廣告推介的新款香港得獎壽司,即刻拿兩碟試下, 避風塘吞拿魚壽司, 幾有個創意喎,咬落口有少少香辣蒜蓉味但又唔會辣,竟然很夾幾好味呀! 試了兩款得獎但等極都無芝士卷,都係叫回食開那些,最後食埋芝士蛋糕就走人,之前已經儲夠$950做了會員,剛好係會員又係生日月內,可以全單有8折但唔可以儲分,咁更係要8折抵好多啦!正!

2019-03-28 89 浏览
身為元気寿司忠實粉絲 有新餐目梗係要試🤗今屆kitchen fight比賽以吞拿魚做主題新餐目三款壽司就係比賽既冠亞季軍🤓-1️⃣全球冠軍-香港🇭🇰避風塘吞拿魚($12/件)吞拿魚刺身四邊微微火炙過😉面頭有蔥粒同疑似xo醬既配料入口微辣 確係幾有港式風味☑️味道不過不失-2️⃣全球亞軍-日本🇯🇵忌廉芝士醬油脆蒜吞拿魚($19/碟)估吾到芝士醬味道好濃😯入口芝士香味蓋過脆蒜同吞拿魚刺身都幾夾 吾錯👏🏻-3️⃣全球季軍-柬埔寨🇰🇭吞拿魚芝士春卷($22/碟)呢碟真係打大佬🤡黑洞我認睇漏春卷兩個字🙉一上菜已經伏味濃一咬落去所謂嘅春卷係淋既😨加埋杯碟味甜既芒果醬⁉️口感同味道都吾知想點 絕對吾推介❌-整體三款吞拿魚壽司無太大驚喜🤫老老豆豆 平時食開既醬油漬吞拿魚仲正😶⚠️如果為試新野既朋友仔可能會失望
身為元気寿司忠實粉絲 有新餐目梗係要試🤗
今屆kitchen fight比賽以吞拿魚做主題
新餐目三款壽司就係比賽既冠亞季軍🤓

1️⃣全球冠軍-香港🇭🇰

避風塘吞拿魚($12/件)
吞拿魚刺身四邊微微火炙過😉
面頭有蔥粒同疑似xo醬既配料
入口微辣 確係幾有港式風味☑️
味道不過不失
2️⃣全球亞軍-日本🇯🇵

忌廉芝士醬油脆蒜吞拿魚($19/碟)
估吾到芝士醬味道好濃😯
入口芝士香味蓋過脆蒜
同吞拿魚刺身都幾夾 吾錯👏🏻
3️⃣全球季軍-柬埔寨🇰🇭
吞拿魚芝士春卷($22/碟)

呢碟真係打大佬🤡黑洞我認睇漏春卷兩個字🙉
整體三款吞拿魚壽司無太大驚喜🤫
老老豆豆 平時食開既醬油漬吞拿魚仲正😶
⚠️如果為試新野既朋友仔可能會失望
2019-03-27 79 浏览
最愛食壽司! 聽聞餐牌好似有d改動!,即刻要去試試! (其實久唔久都想食壽司,但窮書生不能經常吃元氣壽司喔。。T_T,所以次次去都要食盡佢!好好享受壽司!😍🤤)好好彩,2個人坐到Car位。(可以太夜冇咩人la) 好鐘意望住d壽司轉轉下。💗睇番餐牌先,新野有避風塘吞拿魚,忌廉芝士醬油脆蒜吞拿魚,仲有吞拿魚芝士春卷。我本身唔係好好吞拿魚,所以今次只係食咗避風塘吞拿魚,留番個胃食其他野! 個人認為個味唔係幾夾。。um.. 下次可以試第二樣😂元氣壽司係有水準又新鮮,繼續支持!
最愛食壽司! 聽聞餐牌好似有d改動!,即刻要去試試!

元氣壽司係有水準又新鮮,繼續支持!
2019-03-26
2019-03-16 58 浏览
是日點餐:脆蒜辣味噌鰆魚(期間限定)🐟- 麻麻辣辣,好醒胃- 魚既質感好彈牙- 好好味,呢個有安哥平目魚(期間限定)🍣- 好鮮味、鮮甜- 呢個質感係偏向入口融化- 好味,唔腥芝士鰻魚卷- 有黑白芝麻鋪面,好香口- 香濃既忌廉芝士,甜甜地好提味- 鰻魚唔太多,小粒,- 鐘意鰻魚既人可以揀另一款(鰻魚芝士壽司)- 下次試另一款,大大塊鰻魚(相對地)帆立貝迷你飯 (期間限定)- 有5塊帆立貝,好鮮甜- 配上三文魚籽,少少海水鹹味- 小小高腳杯,的的骰骰好特色+好呃like 👍炙燒黑椒蠔- 有煙燻香,惹味- 黑椒蠔鮮甜,- 酸酸地沙律醬,開胃- 好味,味道有層次
是日點餐:
脆蒜辣味噌鰆魚(期間限定)🐟
- 麻麻辣辣,好醒胃
- 魚既質感好彈牙
- 好好味,呢個有安哥

平目魚(期間限定)🍣
- 好鮮味、鮮甜
- 呢個質感係偏向入口融化
- 好味,唔腥

芝士鰻魚卷
- 有黑白芝麻鋪面,好香口
- 香濃既忌廉芝士,甜甜地好提味
- 鰻魚唔太多,小粒,
- 鐘意鰻魚既人可以揀另一款(鰻魚芝士壽司)
- 下次試另一款,大大塊鰻魚(相對地)

帆立貝迷你飯 (期間限定)
- 有5塊帆立貝,好鮮甜
- 配上三文魚籽,少少海水鹹味
- 小小高腳杯,的的骰骰好特色+好呃like 👍

炙燒黑椒蠔
- 有煙燻香,惹味
- 黑椒蠔鮮甜,
- 酸酸地沙律醬,開胃
- 好味,味道有層次

2019-03-13 73 浏览
下午茶又到元氣吃壽司!但每次都要等位!終於可以坐下!就迫不及待點餐!味道保持!但好像沒啥新品!不過我們還是點那麽幾款也吃不了這麽多!當天人均消費150元!用餐環境不錯!不吵挺安靜比較舒服!值得推薦!
下午茶又到元氣吃壽司!但每次都要等位!
終於可以坐下
!就迫不及待點餐!味道保持
2019-02-04
下午茶
  • 三文魚刺身
同朋友係旺角遊完一日,晨咁早就去旺角朗豪坊食元氣,大概晏就5點就去食了。一來因為朋友心心念念要食元氣壽司好耐,二來係怕食飯時段會好多人,驚有排等。果然早去有著數,唔使等直接入。(食完個陣見到出面多左好多人等緊)本來係安排坐卡位,但為免要同其他人搭枱,加上有空位,朋友就想轉坐迴轉壽司個邊。同店員講完,佢地都好爽快比我地轉。先講講迴轉壽司,見佢轉咗好耐都係個幾款卷物、壽司,熟蝦、芥辣八爪魚、鰻魚、三文魚腩等壽司老是常出現,等到2046都未必有想要個款。加上迴轉壽司個樣偏頹,唔太新鮮,感覺轉咗好多次,已經無乜光澤咁。所以多數自己落單算。左至右:花之戀、吞拿魚壽司、腐皮壽司、牛油饅魚卷物。花之戀算大件,有3大塊三文魚包住。我嘗試過挑戰一口食,最後係失敗咗haha。三文魚都肥美嘅,食完花之戀係幾滿足。腐皮壽司甜甜地,無乜大問題。由於吞拿魚壽司&牛油饅魚卷物最後係由友人獨自食完,所以我就唔評價了。另外都有食炙燒黑椒三文魚壽司,完全食唔出有黑椒或者辣味,基本上比醬汁味道掩蓋哂。炙燒牛油赤海蝦壽司都唔錯嘅,牛油香好濃郁,蝦肉算彈牙。拎咗碟筋子壽司,見網上好似好多人食,幾特別咁,原來啲三文魚卵係痴埋,唔
同朋友係旺角遊完一日,
晨咁早就去旺角朗豪坊食元氣,
大概晏就5點就去食了。
一來因為朋友心心念念要食元氣壽司好耐,
二來係怕食飯時段會好多人,驚有排等。

同店員講完,佢地都好爽快比我地轉。

先講講迴轉壽司
見佢轉咗好耐都係個幾款卷物、壽司
熟蝦、芥辣八爪魚、鰻魚、三文魚腩等壽司老是常出現,
等到2046都未必有想要個款。
所以多數自己落單算。

左至右:花之戀、吞拿魚壽司、腐皮壽司、牛油饅魚卷物。
花之戀算大件,有3大塊三文魚包住。
我嘗試過挑戰一口食,最後係失敗咗haha。
三文魚都肥美嘅,食完花之戀係幾滿足。

腐皮壽司甜甜地,無乜大問題。

由於吞拿魚壽司&牛油饅魚卷物最後係由友人獨自食完,
所以我就唔評價了。

另外都有食炙燒黑椒三文魚壽司,完全食唔出有黑椒或者辣味,
基本上比醬汁味道掩蓋哂。
炙燒牛油赤海蝦壽司都唔錯嘅,牛油香好濃郁,蝦肉算彈牙。
拎咗碟筋子壽司,見網上好似好多人食,幾特別咁,
原來啲三文魚卵係痴埋,唔會散開(雖然後來知點解之後覺得有點接受唔到haha)
食落口感都有趣同豐富嘅,不過無想似中好juicy好爆汁嘅感覺。

炸蝦卷
呢款真係元氣必點之選,炸蝦酥脆香口,加上酸甜沙律醬令卷物更惹味。

小食叫咗兩款:芝士薯條、炸雞
芝士薯條嘅芝士醬係另外用碟盛載,頗貼心。
芝士醬有加少許香料調味,芝士味好突出,夠鹹香,應該係車打芝士醬。
但自己對車打芝士唔太有興趣,所以好少蘸醬。
而薯條真係值得一讚,唔係m記或者快餐店普通油炸薯條,
而係好似炸薯角嘅變奏版,色澤同味道都好似薯角,好特別。
2019-03-09
2019-03-05 81 浏览
元氣相同是香港人都幾乎光顧過,畢竟以連鎖壽司店來說她都算數一數二的規模。儘速很多店都轉了高速列車模式省減了人手,還是有較傳統有迴轉的店面。就像朗豪坊這間。迴轉帶時見列豆皮壽司忍不住拿了碟吃,明明已另下單叫了批壽司這就是坐迴轉的最大不好處---有引誘啊!豆皮煎得挺薄,甜甜的又不會太甜,算不錯。另點了玉子跟三文魚腩。玉子我喜歡夾少少飯吃不用多才享受到玉子甜蛋的味。三文魚腩挺肥美。最愛左口群邊,沒了海鹽只好吃灸燒都好吃會更肥美。另叫三灸燒辣三文魚腩。第一次吃炸蟹肉餅比想像中好,不錯不會太油但惹味。

第一次吃炸蟹肉餅比想像中好,不錯不會太油但惹味。

2018-09-16 709 浏览
今日早收工,去咗元氣食下午茶。下午茶餐大約$50已經有,有幾件壽司,仲有小食同主食。⭐️壽司1D有沙律,幾爽幾新鮮。玉子壽司、炙燒黑椒蠔、炙燒牛油熱帶子、炙燒黑椒熟蝦、炙燒黑椒三文魚。一直我都鍾意食啲熟壽司,啲壽司都幾新鮮。帶子軟腍,三文魚嫩滑,仲有蝦都幾爽脆。烏冬好好食,入口滑溜溜,分量雖然唔多,但食落去令我好滿足,呢碗烏冬好高質。⭐️抹茶千層蛋糕$19$19件千層蛋糕性價比幾高,有一篇甜薄餅皮對齊而成,入口有淡淡的抹茶味,忌廉夠滑,整體幾好食。

⭐️壽司1D
有沙律,幾爽幾新鮮。

⭐️抹茶千層蛋糕$19

下午茶
2018-09-10 361 浏览
每次食壽司都會諗起元氣開左n間分店既元氣真係梗有一間係你附近第一round最左邊係甜蝦卷 中間係蟹柳 一般 又細粒第二件係元氣卷 中間係青瓜同軟殼蟹 有驚喜呀 好好味好夾第三件係呑拿魚拖羅 我冇啦啦想食壽司都係因為個朋友係咁影d日本拖羅俾我 雖然唔夠日本既好味 但比起其他餐廳 算唔錯了!最後一件係脆蒜油甘魚 um...都係普通油甘魚就夠 個蒜多餘左第二round左邊係北奇貝沙律 我朋友食既右邊係我近排最愛 小柱 飯同小柱中間會有層沙律醬 勁好味 新鮮又鮮甜第三round係等最耐既灸燒左邊係澳洲牛 我覺得幾好食不過有d筋右邊係燒三文魚 但唔夠肥美我仲有叫多一個烏東用黎填飽個肚元氣水準一向都穩所以成日門口都排長龍好彩朗豪坊多野行~
每次食壽司都會諗起元氣

右邊係燒三文魚 但唔夠肥美

我仲有叫多一個烏東用黎填飽個肚

元氣水準一向都穩
所以成日門口都排長龍
好彩朗豪坊多野行~
2018-09-09
2018-09-08 299 浏览
朗豪坊的元氣壽司🍣總充滿人氣和元氣每次經過總是大排長龍今天下午也不例外等了20-30分左右終於輪到我們了炙燒鮭魚看起來好吃吃起來挺美味的每次必點的日式燉蛋熱呼呼又美味十足 鮭魚卷中規中矩鰻魚與比目魚炸唐揚這道不推薦粉粿的太多以外吃起來又乾又硬炸蝦卷我們拿旋轉檯上的🍤炸蝦有點涼掉建議直接跟店員點總體而言食物都在水準之上但就環境而言位置桌距都比較窄小尖峰時間還可能被分到併桌的座位不適合需要安靜聊天的飯局但如果只是想吃吃現做的壽司🍣手卷簡簡單單要吃多少就吃多少是很好的選擇
朗豪坊的元氣壽司🍣

簡簡單單要吃多少就吃多少
是很好的選擇

日式燉蛋
2018-08-24 243 浏览
🍁秋季限定🍁👉🏻焗蟹蓋🦀💲25so troll🌚成個蟹蓋得芝士入面有幾粒通心粉🌚再加上面啲cheap蟹柳🌚大伏🌚〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰👉🏻池魚💲14/one得個樣 好腥仲好似食到根🌚
🍁秋季限定🍁
👉🏻焗蟹蓋🦀💲25

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
👉🏻池魚💲14/one
得個樣 好腥仲好似食到根🌚
2018-08-19 228 浏览
今日突然好想食日本野但又唔係好想排隊所以就同朋友去左元氣壽司等左差唔多十多分鐘就有位嗌左兩個lunch set同一客炸軟殼蟹lunchset就正常, 而個軟殼蟹就真係太油啦同埋感覺上旺角喱間分店既service比起其他要俾多少少心機啦
今日突然好想食日本野
但又唔係好想排隊
所以就同朋友去左元氣壽司
等左差唔多十多分鐘就有位

嗌左兩個lunch set同一客炸軟殼蟹
lunchset就正常, 而個軟殼蟹就真係太油啦
2018-08-19
2018-07-31 216 浏览
下午未食午餐,突然間想食壽司,就去咗朗豪坊上面嘅元氣壽司,係我嘅至愛呢~ 不過下午茶都要等位,但都唔係等太耐,大概15分鐘左右,就有得坐啦我係坐卡位,所以要點壽司 不過服務員好似人手唔係好夠,所以成日都注意唔到卡位客人 但係服務態度係好好嘅我叫咗一啲至愛,又叫咗下午茶!元氣就係有呢個好處,又唔會太貴,叫嘅時候唔會好肉赤,可以盡情咁食自己至愛 仲要唔係難食 我最鍾意就係炸蝦卷,天婦羅壽司,仲有一定要叫玉米壽司🤣🤣🤣 真係整得好好食,其他地方冇吖嘛環境都好舒適,雖然就有啲嘈,但係可以嘆到一個爽快嘅下午茶,又唔會因為多人等位要趕您走,一個人去食都好自在

我係坐卡位,所以要點壽司
不過服務員好似人手唔係好夠,所以成日都注意唔到卡位客人
但係服務態度係好好嘅

仲要唔係難食

2018-07-30
  • 炸蝦卷
  • 玉米壽司
2018-06-29 290 浏览
難得平日放假,當然係要tea 一tea。以前最愛到元氣食個茶餐,但高速線越開越多,想搵間普通的元氣都難。難得朗豪坊唔係高速線,一定要食啦。蟹柳玉米沙律+炸蝦卷+加洲卷+赤海蝦+三文魚+燉蛋。沙律的蟹柳少,玉米都唔多,份量太少。壽司新鮮,一貫水準,如果炸蝦係即時炸,就一定更好食。燉蛋非常嫩滑,上湯好味,熱辣辣,好味。下午茶餐當然一定要加手卷,至愛軟殼蟹手卷。微暖,份量都唔係細,有埋蟹子沙律醬,超夾。味道:4/5抵食:4/5回頭率:5/5
難得平日放假,當然係要tea 一tea。
難得朗豪坊唔係高速線,一定要食啦。
蟹柳玉米沙律+炸蝦卷+加洲卷+赤海蝦+三文魚+燉蛋。
沙律的蟹柳少,玉米都唔多,份量太少。
壽司新鮮,一貫水準,如果炸蝦係即時炸,就一定更好食。
燉蛋非常嫩滑,上湯好味,熱辣辣,好味。
下午茶餐當然一定要加手卷,至愛軟殼蟹手卷。
微暖,份量都唔係細,有埋蟹子沙律醬,超夾。
味道:4/5
抵食:4/5
回頭率:5/5
2018-06-08 242 浏览
想食元氣 想食左幾星期每次都好多人排隊 所以放棄之前有一次 要等成個半鐘真心 我明白 好食啫 但都唔洗等咁耐啫星期四晚 七點開始等 等50個位算叫做少 所以等一等人咁多都應該估到個位都未必好坐被安排 卡位 真心 兩個人有點迫 但無計 鬼叫你想食每次黎都一定要食小柱 但今日再食 就已經唔係從前的味道 佢依舊好味 但總覺得有所不同上壽司係快的 無因為人多而無人招呼你個旦壽司都係依舊好味的 其他壽司就依舊的味道 不變 夠穩定第一次食個炸三文魚皮 油油地 但好脆 又夠熱不過唔洗再試
想食元氣 想食左幾星期
每次都好多人排隊 所以放棄