2017-11-23
晏晝執咗成日屋,夜晚費事煮飯,所以就出咗去同老公食元氣,大概六點半左右入去都仲有機會坐到卡位。我哋一口氣就點左好多樣嘅壽司同埋小食,我哋用咗元氣會員卡,扣番上次嘅積分,就平左$30 。小食八爪魚都算不錯,都有六舊原隻八爪魚, $17來講呢個價錢都算抵。反而佢嘅炸墨魚咀就麻麻哋,味道勁鹹,係炸得好香口嘅,但係食一舊起碼要飲幾啖水,下次未必再點。第一次是炸蝦天婦羅手卷$34 ,食落係溫熱的,入邊有原隻天婦羅蝦,但係佢嘅外皮炸得太厚,唔係好食到蝦味。其他嘅壽司質素都不錯,試咗去新出嘅炙燒黑椒秋刀魚$14/1件,呢個係落單嘅時候推薦我哋嘅,又真係唔錯喎,食落唔似秋刀魚,似燒鰻魚嘅感覺,好肥美,下次再去都會再食。反而個炙燒芝士熟蝦$19,個賣相就真係好一般,最後我都冇食到俾咗老公食。元氣有一大缺點就係,你落左單都唔知自己點左咩壽司,有冇走單又唔知,只有買單嘅時候先俾你核對賬單,有時叫得太多都唔鬼記得左自己食乜嘢啦🙄