最近愛上咗食餃子🥟,所以又嚟到深水埗🤣發掘咗一間小店~原來除咗有餃子、雲吞外,仲有豬腳薑🫚、燉湯🥣、小食、甜品都幾多元化😲👍🏻~🥟🍜 大餃作湯餃麵餐:$73🥟🍜 大餃作煎餃麵餐:$75麵類3選1,有粗/幼上海麵、拉麵、擔擔麵揀。任選5款,每款2隻!!!所以我哋所有款式都試到了👍🏻😋!套餐仲配埋凍/熱嘢飲。老闆娘亦好貼心提醒擔擔麵會有鹼水味;煎餃需時要等17分鐘!所以就去拎免費自助小食先🤣~😋木瓜絲:開胃小食👍🏻~🌶️辣菜脯:少辣,放埋落湯餃麵到一齊食,更惹味🤤!🥟韭菜鮮肉餃🥟粟米鮮肉餃🥟芹菜鮮肉餃🥟芫茜鮮肉煎餃 (大力推薦比芫茜愛好者🤣)🥟冬菇馬蹄鮮肉煎餃🥟蘿蔔木耳鮮肉煎餃餃子新鮮製造,有一款咁岩賣曬,即叫、即包、即煮😝!皮薄餡靚,非常足料🤩!煎餃呈黃金色,一咬內有肉汁,香脆可口,配埋豆瓣醬,好味😋!總結:大滿足既一餐!個人認為最吸引喺一次過可以揀5款餃子🥟!坊間餃子店通常都只喺雙拼/三拼!原來夜晚20:30開始仲有刨冰🍧!!!

🥟🍜 大餃作湯餃麵餐:$73
🥟🍜 大餃作煎餃麵餐:$75

😋木瓜絲:開胃小食👍🏻~
🌶️辣菜脯:少辣,放埋落湯餃麵到一齊食,更惹味🤤!

🥟韭菜鮮肉餃
🥟粟米鮮肉餃
🥟芹菜鮮肉餃
🥟芫茜鮮肉煎餃 (大力推薦比芫茜愛好者🤣)
🥟冬菇馬蹄鮮肉煎餃
🥟蘿蔔木耳鮮肉煎餃

2024-11-10
午餐
2024-11-05 103 浏览
呢一間🥟全記雲餃🥟位於深水埗,其實佢唔止係一間餃子店,原來仲有其他唔同種類嘅美食😆,就好似粥麵,豬腳,甜品等,應有盡有,而佢哋嘅價錢仲要超地道添👍🏻🥟冬菇馬蹄鮮肉餃 $40 :好似呢一款湯餃咁佢有八件,都係$40咋,裏面係馬蹄鮮肉,食落非常爽口😋,再加埋冬菇就更加香,餡料都算豐富,另外湯底方面比較清淡,似係粉葛湯,唔係好飲得出味精😌,佢哋呢度仲標榜新鮮製造,絕對係食得健康👏🏻🥟韭菜鮮肉餃 $42 :另外呢款就係煎嘅韭菜豬肉餃,通常餃子店必定會有呢一款揀,好多時煎出嚟嘅餃子有啲都係比較油膩同埋過厚,不過呢度嘅就啱啱好👍🏻,佢嘅皮唔算厚,煎到兩邊金黃色,食落有啲脆邊感,又唔錯喎😋🐽豬腳薑 $68 :見到呢度有得嗌豬腳薑,突然又想食,所以就叫咗嚟試,佢有分全份同埋半份, $68嘅係全份,大概有兩至三件嘅豬腳,每一件都非常厚肉🤤,唔好睇少豬腳,以為冇乜肉食,佢哋嘅皮骨膠原勁重👍🏻,食落去幾乎啖啖肉,煮到都相當入味😋,再配咗兩隻蛋,食落唔會硬同乾,烹調嘅時間剛好👍🏻🍹豆漿 $12 :最後就叫咗杯熱豆漿,仲要係啱啱煲好,新鮮滾熱辣,甜度我覺得啱啱好,出邊嘅淨係飲到超甜嘅糖水味,但呢度嘅豆味濃,可以

🍹豆漿 $12 :最後就叫咗杯熱豆漿,仲要係啱啱煲好,新鮮滾熱辣,甜度我覺得啱啱好,出邊嘅淨係飲到超甜嘅糖水味,但呢度嘅豆味濃,可以一試👏🏻
2024-11-01 70 浏览
在深水埗的全記雲餃,讓我體驗到了一場味蕾的盛宴。首先點了**韭菜鮮肉餃(煎)**,外皮煎至金黃,咬上一口,韭菜的香氣與肉餡的鮮美交融,令人垂涎。🍽️接著是**豬腳薑半份配湯餃(8隻)連飲品**,這道菜的特點在於豬腳的醬汁濃郁,搭配餃子一起食用,口感層次分明,湯餃更是柔軟滑口,讓人一口接一口。🥟此外,**粟米鮮肉餃(湯)**與**冬菇馬啼鮮肉餃(湯)**也不容錯過,清湯鮮美,餃子內餡豐富,湯頭清淡卻不失鮮香,讓人感受到食材的新鮮。🌽🍄最後,**淨食-鮮鮮肉雲吞(8粒)**,外皮薄透,餡料鮮嫩,湯底更是清爽,簡直是完美的一餐!✨**全記雲餃** 地址:汝州街199號,深水埗店

**全記雲餃**
地址:汝州街199號,深水埗店
2024-10-29 77 浏览
全記雲餃 (深水埗)深水埗汝州街199號地舖深水埗每日為你新鮮製造之餃子店新開的餃子舖非常光猛乾淨價錢實惠,$40左右有八隻餃子款式非常多非常抵食乾淨餃子店除咗餃子之外,仲有車仔麵湯餃嘅湯底係可以較蕃茄湯薑醋豬腳薑配湯餃加飲品估唔到會有豬腳薑甜醋味道一流,豬腳非常入味喺坊間已經好少搵到會有做豬腳薑嘅舖頭非常驚喜,味道不錯餃子多選擇有粟米、韭菜、白菜、芹菜、芫茜冬菇馬蹄等等試咗韭菜同粟米,非常足料脹卜卜粟米有咬口之餘味道都非常有層次湯底清甜,另外可加錢轉蕃茄底門口有自助吧,花生菜蒲任添服務一流,坐得舒服,價錢相宜必要一試!
全記雲餃 (深水埗)
深水埗汝州街199號地舖

深水埗每日為你新鮮製造之餃子店
新開的餃子舖
非常光猛乾淨
價錢實惠,$40左右有八隻餃子
款式非常多

非常抵食乾淨餃子店
除咗餃子之外,仲有車仔麵
湯餃嘅湯底係可以較蕃茄湯薑醋

豬腳薑配湯餃加飲品
估唔到會有豬腳薑
甜醋味道一流,豬腳非常入味
喺坊間已經好少搵到會有做豬腳薑嘅舖頭
非常驚喜,味道不錯

餃子多選擇
有粟米、韭菜、白菜、芹菜、芫茜冬菇馬蹄等等
試咗韭菜同粟米,非常足料脹卜卜
粟米有咬口之餘味道都非常有層次
湯底清甜,另外可加錢轉蕃茄底

門口有自助吧,花生菜蒲任添
服務一流,坐得舒服,價錢相宜
必要一試!
深水埗剛開業的餃子小店「全記雲餃」,除了提供七款精選的湯餃和煎餃外,還主打招牌的豬腳薑醋。店內環境簡潔明亮,裝修光鮮,店員們也帶著親切的笑容安排顧客入座招牌豬腳薑醋 ($68/全份)滋補養生的豬腳薑,色澤鮮亮,薑的辛辣和醋的酸味交織,散發出濃郁的香氣,讓人食慾大開,豬腳肉質滑嫩,搭配黏稠的醬汁,口感豐富,讓人回味無窮。招牌韭菜鮮肉湯餃 ($42/8隻)韭菜餃韭菜清爽配搭鮮嫩鮮肉,口感豐富,餃子湯底用大地魚和雞肉熬製,鮮甜可口。招牌冬菇馬蹄鮮肉湯餃 ($48/8隻)爽口的馬蹄配搭冬菇,咀嚼時滿口肉汁,再配搭鮮味湯底,口感特別豐富。店內提供自助開胃小菜如花生、泡菜和蘿蔔乾可自由夾取,亦有多款種類的飲品選擇。豆漿($12) 豆味豐富,味道濃郁,銀菊露($12) 清新可口 消暑解渴。意想不到的是這家餃子小店竟然能將餃子與薑醋搭配在一起,兩種完全不同的口味交織得相當協調。這絕對是一家值得支持的小店,無論是餃子控還是薑醋愛好者,都值得一試🥟💕

招牌豬腳薑醋 ($68/全份)

招牌韭菜鮮肉湯餃 ($42/8隻)

招牌冬菇馬蹄鮮肉湯餃 ($48/8隻)

豆漿($12) 豆味豐富,味道濃郁,
銀菊露($12) 清新可口 消暑解渴。

招牌豬腳薑醋
冬菇馬蹄鮮肉餃子
韭菜鮮肉湯餃
招牌豬腳薑醋
冬菇馬蹄鮮肉餃子
韭菜鮮肉湯餃
2024-10-20 250 浏览
在深水埗全記雲餃食晏,意外發現菜單上有許多美食選擇。首先點了一碗牛腩飯,牛腩肉質軟嫩多汁,配上啖啖飯,份量剛好,菜的分量也很足,50元還附送飲品,實在划算。接著嘗試了豬腳薑,甜口的醬汁中還有兩隻蛋,豬腳和薑煮得軟爛,十分易食。還點了韭菜肉煎餃和粟米鮮肉餃,湯餃方面則選了冬菇馬蹄鮮肉餃,湯頭用大地魚和雞煮成,鮮甜可口,肉餡豐富。店裡還有很多涼拌小食可隨意夾取,像蘿蔔乾、泡菜和花生等,搭配自家製的無糖五花茶和豆漿,讓整餐更顯完美。用餐後感覺不口渴,似乎沒有加味精,散發著濃濃的家的味道。

2024-10-16 346 浏览
我去深水埗買行街,順道去位於深水埗汝州街199號地舖的全記雲餃食餃子。我點左個 雙拼湯餃(芹菜鮮肉餃和冬菇馬蹄鮮肉餃)8隻 $43,單拼韮菜鮮肉餃(煎)8隻 $42;凍豆漿 $12和凍五花茶 $12。芹菜鮮肉餃和冬菇馬蹄鮮肉餃係湯餃,咬上口時滿嘴肉汁,好味啊!韮菜鮮肉餃有綠色好易認,而且煎得皮脆肉嫩,熱辣辣好好味。

2024-10-16 205 浏览
工作需要過了去深水埗買嘢,見到有間門面新淨的水餃店就入去開餐。🔸花旗參石斛燉烏雞入秋後成日去找燉湯來滋補身體,呢度有五款燉湯選擇,今次嗌了花旗參石斛燉烏雞,花旗參清熱解毒、石斛能滋陰清熱護肝明目,燉湯足料,絕對適合長期精神唔夠的我。🔸鮮蝦鮮肉湯雲吞有八粒配上湯,每粒都有原隻鮮蝦和新鮮豬肉碎喺入邊食落去好新鮮彈牙滿足。🔸呢度有六款水餃選擇,可以選湯餃和煎餃,今次選了雙拼煎餃:蘿蔔木耳鮮肉餃和白菜鮮肉餃,肉餃飽滿味道恰可,可配上節醋或豆瓣醬。煎餃等左差唔多十分鐘,問服務員先知原來係新鮮生煎,所以下次要食記得先落煎餃order先。🔸 呢度有自助斟水和免費自助小食:辣蘿蔔 、花生;有豬腳薑、米糭、牛腩飯、西多士或糖水,仲有早餐同下午茶供應,餐廳冷氣都夠,座位多,乾淨企理,另外可以買生餃返屋企煮。

🔸花旗參石斛燉烏雞

2024-10-14
以後黎深水埗食嘢有多一個平靚正選擇☺️韭菜煎餃好香口,又多汁,配埋麻辣醬真係一流睇住姨姨一路包鮮肉餃,廚房環境乾淨,食都安心啲鮮蝦雲吞個皮同平時食開嘅雲吞麵啲薄皮雲吞有啲唔同隻蝦都幾大粒,同埋爽口彈牙加少少麻辣醬同醋落去食,yum yum 餃子店有埋姜醋真係好驚喜碗有兩粒蛋兩嚿薑兩嚿大豬腳豬腳煲到稔曬,一咬就脫骨豬腳薑我最鍾意食隻蛋!一定要咬開隻蛋,將啲蛋黃喺姜醋汁到剁碎一齊食,正到姜都好綿,無渣👏🏼五花茶同豆漿都係自家製突然好想飲奶茶,叫多杯少冰少甜奶茶茶底夠香!鍾意佢哋嘅飲品唔甜👍🏻臨走望餐牌見到有好多唔同甜品,綿綿冰嗰啲但夜晚先有,奶茶冰10分吸引,下次想試!
以後黎深水埗食嘢有多一個平靚正選擇☺️
韭菜煎餃好香口,又多汁,配埋麻辣醬真係一流
睇住姨姨一路包鮮肉餃,廚房環境乾淨,食都安心啲

鮮蝦雲吞個皮同平時食開嘅雲吞麵啲薄皮雲吞有啲唔同
隻蝦都幾大粒,同埋爽口彈牙
加少少麻辣醬同醋落去食,yum yum

餃子店有埋姜醋真係好驚喜
碗有兩粒蛋兩嚿薑兩嚿大豬腳
豬腳煲到稔曬,一咬就脫骨
姜都好綿,無渣👏🏼

五花茶同豆漿都係自家製
突然好想飲奶茶,叫多杯少冰少甜奶茶
茶底夠香!
鍾意佢哋嘅飲品唔甜👍🏻

臨走望餐牌見到有好多唔同甜品,綿綿冰嗰啲
但夜晚先有,奶茶冰10分吸引,下次想試!
2024-10-10 240 浏览
在深水埗買完野就進去這家店吃餃子,裡面裝修得幹淨整潔明亮,還有自助小吃,可以自助吃泡菜和辣蘿蔔條。#### 豬腳薑肉質非常軟嫩,骨頭都煲軟了,膠質在口中釋放出來,充滿了濃厚的肉香與醇厚老醋的交融,好養生的美食。#### 鮮蝦菜肉雲吞薄薄的雲吞皮包裹著鮮蝦、豬肉和綠色蔬菜,色澤鮮亮。咬下去時,柔軟的皮,隨之而來的是鮮蝦的彈牙和豬肉的細膩,搭配著蔬菜的清香,讓每一口都充滿鮮美的驚喜。#### 韭菜鮮肉煎餃外層的香脆,韭菜的清新和豬肉的鮮美交織,讓人享受到不同的口感層次。搭配香醋,更是為這道美食增添了風味!#### Pretty Woman是草莓沙冰,色澤粉紅,酸甜的草莓味在口中綻放,上邊淋上一層乳酪奶蓋,不僅增加了滑順的口感,還帶來了一絲奶香,是消暑的完美選擇!

#### 豬腳薑

#### 鮮蝦菜肉雲吞

#### 韭菜鮮肉煎餃

#### Pretty Woman

2024-09-28 195 浏览
昨天晚上,路過深水埗見到一間光猛乾淨小店。諗住入去試吓因為本身都鍾意食餃子。老闆娘亦十分熱情介紹餃子和湯底。喺嘢食味道嘅時候老闆娘亦好熱情提點有啲免費小食,都幾開胃酸酸甜甜。今次試咗佢哋嘅煎餃($42八隻)韭菜同埋粟米豬肉,八隻都好多肉汁。我鍾意佢同平時嗰啲煎餃舖頭唔同係成隻炸佢就真係煎餃所以入邊都仲係好多汁。老闆娘紹到個湯底,咁我都試吓佢哋嘅雲吞湯麵($50八隻)啲鮮蝦都好大隻!最估唔到係佢哋嘅老火湯($50)葉個茶樹菇燉排骨湯同失眠明顯食得出係冇味精,同埋料都好多推介!餃子並未食齊咁多味道亦冇試過湯餃下次經過會再試吓先。
2024-09-25
  • 粟米豬肉煎餃