2023-04-06 703 浏览
晚餐係外賣平台叫左兩碗🍜一個A餐 一個B餐 佢地好貼心地分左湯🥣都係酸辣小辣🌶️酸辣湯底屬於有小小麻 幾開胃🥢米線比左好多,偏硬身小小第一次食,覺得都幾特別既餸底 有螺旋線 菇菌 腐皮 酸菜 芽菜 第二到未見過有螺旋絲食$58 一碗 好豐富 🙃OpenRice見有評語話唔好食😌但我同朋友都覺得好食,口味既野真係見仁見智😆可能就係甘所以覺得有驚喜會再幫襯 支持小店💪🏻有時唔想食譚仔轉下口味也不錯😀
晚餐係外賣平台叫左兩碗🍜
一個A餐 一個B餐 佢地好貼心地分左湯🥣
都係酸辣小辣🌶️
酸辣湯底屬於有小小麻 幾開胃🥢
米線比左好多,偏硬身小小
第一次食,覺得都幾特別既餸底
有螺旋線 菇菌 腐皮 酸菜 芽菜 第二到未見過有螺旋絲食
$58 一碗 好豐富 🙃
OpenRice見有評語話唔好食😌
但我同朋友都覺得好食,口味既野真係見仁見智😆
可能就係甘所以覺得有驚喜
會再幫襯 支持小店💪🏻
有時唔想食譚仔轉下口味也不錯😀
螺旋藻含有豐富的營養成分,如蛋白質、葉綠素、維生素等,能夠增強免疫力和維持身體健康。味道似海帶,但就好簿身。而酸辣湯汁則是以爽口的酸菜調製而成,口感酸辣刺激,讓人一口接一口,欲罷不能。肉碎又足料,而且用新鮮肉碎。我揀咗BB辣,但都要飲多杯冰水先頂得住。我係唔叻食辣。米線煮得剛好,口感爽滑,而湯汁的味道也非常豐富,辣味和酸味的平衡度非常好,讓人口感愉悅。此外,這道菜的份量也非常足夠,價格也相當實惠,只是$38。

螺旋藻酸臭辣米線
螺旋藻酸臭辣米線
2023-03-13 277 浏览
提早於外賣平台訂餐外賣自取,已經比預計取單時間遲多幾分鐘先到個男人收銀(可能係老闆啦 如果唔係應該唔會咁串囉!) 話仲未有 但遲過我既號碼反而有漏單仲要態度極差話:咁宜家做比你咪得囉!咁都得?咁我提早order黎做乜?言詞極不友善!做客係因為覺得你餐廳嘅嘢好食先幫襯,但反而要受氣!
漏單仲要態度極差話:咁宜家做比你咪得囉!
咁都得?咁我提早order黎做乜?

2023-01-02 317 浏览
係foodpanda叫左酸辣肥腸 生菜 魚腐米線,碗野黎到打開,肥腸陣臭味已經蓋過所有味道,食左一舊頂唔順冇食,生菜唔新鮮,酸辣湯底但味道係甜甜地同苦苦地,生菜索哂d味仲明顯,得魚腐係放得落口,但都有d苦味未試過叫米線係食一啖唔食
未試過叫米線係食一啖唔食
外卖送餐
2022-10-22 299 浏览
沒遇到服務態度這麼差的店鋪 今日來間鋪頭食野,一開頭個阿姐叫我地掃安心出行 再掃針卡,我地都照做啦,在望餐牌個陣時,另外一個阿姐又過來話 要掃針卡,我地好聲好氣同個阿姐話掃咗啦,個阿姐唔信,叫我地開多次針卡俾佢掃,我地都照做啦,但係掃唔成功,我就話都掃過啦,個阿姐都好大火氣話我地 “問你地有無掃安心出行,你話有啊嘛,做咩開多次手機俾佢掃掃針卡?” 第一 :個阿姐唔係問有無掃安心出行,而係話有無掃針卡,我地話有,係個阿姐唔信,叫開多次手機俾佢掃,唔係我地傻傻地開手機俾佢掃噶。第二:間鋪頭咁細,得兩台客人喺度,係咩要搞清楚地?你地唔係好忙個喔。我都知檢查多一次是好事嚟嘅。但係系個阿姐自己溝通有問題反轉頭還要串客?咁細一間鋪頭,客人又無幾個,跟客人溝通呢啲嘢都做唔好,麻煩學好中文再出來返工啦?個客係出來吃野噶 唔係吃你鋪頭員工氣噶 !
2022-04-24 384 浏览
買外賣不二之選,每次都會食酸辣湯底。個人比較鍾意唔分湯,因為覺得啲米線或者薯粉「索」左啲汁仲好食;酸辣湯底偏甜偏酸,如果唔鍾意食甜嘅人可能未必太鍾意。.啲小食都唔錯,個人最鍾意食土豆絲,同埋口水雞。.每次買外賣等大概10分鐘以內就有,非常之快手。
啲小食都唔錯,個人最鍾意食土豆絲,同埋口水雞。
每次買外賣等大概10分鐘以內就有,非常之快手。

2022-01-02 377 浏览
麻辣撈麵$42 個撈麵係大份嘅,好多麵。佢有青瓜絲、紫洋蔥條、同埋一啲脆豆豆嘅伴碟。佢$42會包一個餸,我揀左魚皮餃,都有4粒到。佢有幾種辣度揀,BB辣唔算太辣。但係個面冇乜味,冇乜鹹嘅味道所以食落去有啲淡。食完之後個碗見到好多辣油。去嘅時候係晚餐時段,晚餐食飯$42都算可以,但係下次應該唔會再食呢一個。如果真係要食嘅話就要加多幾個餸。麻辣口水雞今餐叫咗個口水雞,口水雞反而好味過碗麵。個汁鹹鹹地,而且佢都加咗一啲脆嘅豆豆。雖然啲雞食得出係雪雞,冇乜雞味。但係佢比嘅係雞脾肉,食落去都幾嫩。
麻辣撈麵$42

麻辣口水雞
2021-12-04 311 浏览
突然想食米線,見到餐牌有小鍋米線、酸辣米線、麻辣米線,好似好正宗咁,就諗住試下啦,因為搬左黎元朗,都未食過米線,見到係小店,樓面又寫住堅持一碗麵一碗麵咁煮,可能會有驚喜,但真係完全諗多左。叫左個小鍋米線,個米線黎到都知出事,個湯底好似清湯咁,啲豬腸同腩肉白灼咁,仲要米線同配料勁少,米線係煮到淋晒,仲要賣$52,真係嬲到要寫食評!一定無下次!真係完全侮辱小鍋米線囉!自己平行程食開荃灣「唯一」,所以對於小鍋米線有絕對要求,真係無諗過呢間可以差到咁,你唔叫小鍋米線都無咁嬲!

小鍋米線
小鍋米線
2020-12-14 591 浏览
之前去食嗌酸辣薯粉 佢落錯咗米線 仲要屈係我嗌錯 落單嘅時候我重覆講咗薯粉兩次 今次,又係叫酸辣薯粉 佢落錯左米線 都算叫左炸雞翼 有血水 佢開始西面佢冇換過新一碟炸雞翼 就咁將啲雞翼重新炸過 仲要炸到燶咗 根本就食唔到 佢西口西面,好似個責任係我身上
今次,又係叫酸辣薯粉 佢落錯左米線 都算
佢西口西面,好似個責任係我身上
2019-08-02 948 浏览
呢間小店米線係屋企附近既小數米線店之一,今次試左小窩米線既外賣。叫左小窩米線,所以係有啲微辣,不過略厭太酸,值得一讚就係湯底唔算好咸。而餸既份量就正正常常,叫左滷腩肉,都幾入味,有滷水香👍🏻

2019-07-17
2019-07-30 592 浏览
米線絕對係comfort food,但成日食譚仔都食到好無聊,今次泥左區内土炮米線,點左個set A, 可以揀一個配料但本身已經好多料。好中意佢個湯夠濃同有啲菇類,正正子我叫左多酸菜同貢丸做料,老闆話酸菜自己掩嘅,果然好味啲又唔會過酸。同埋老闆好熱情會走泥同我地主動傾下計,好似街坊鄰里咁。小店就係有呢啲情懷。
2019-04-18 509 浏览
驚食野冇味所以叫左BB 辣,但碗麵係有顏色,但真係冇乜味..... 三哥好食啲。湯底肉碎及配料太少。凍檸茶夠濃夠味,夠味過碗米線.....(個人意見)價錢中等,多數冇下次。
湯底肉碎及配料太少。
凍檸茶夠濃夠味,夠味過碗米線.....(個人意見)
價錢中等,多數冇下次。
2019-04-07 519 浏览
☆又係幫襯小店系列☆為咗探路,已經行咗好耐嘅路,想坐低食吓嘢,見到呢間食米線咁多人食就試吓。無論A 定B 餐都成50蚊,但有好多餸(例如菇菌,枝竹),佢仲可以自選加多個餸,我揀咗麻辣豬肚。個湯底有麻辣有酸辣有清湯,而辣度有BB辣、小、中、大,所以揀咗酸小辣。佢講話一碗碗煮,所以要等😯☆剩係睇個色,以為係麻辣,其實酸酸辣辣,好開胃,小辣已經覺得好刺激。唔會覺得口喝,所以無乜味精🤩☆有小小蔥🙂☆肚有好多舊,無乜豬臭味🙂☆好多種菇菌,但茶樹菇略硬😅☆有寶物:腩肉一舊,牛肉有啲硬😅☆酸菜有好多舊😁☆米線唔算少🤔☆其他配料ok😊總括而言,感覺會比譚仔健康好多,而且好食好多,如果唔想食咁多餸,佢有普通米線24-35蚊左右,所以值得嘗試☺☺
☆又係幫襯小店系列☆
佢講話一碗碗煮,所以要等😯

☆剩係睇個色,以為係麻辣,其實酸酸辣辣,好
開胃,小辣已經覺得好刺激。唔會覺得口喝,所以無乜味精🤩
☆有小小蔥🙂
☆肚有好多舊,無乜豬臭味🙂
☆好多種菇菌,但茶樹菇略硬😅
☆有寶物:腩肉一舊,牛肉有啲硬😅
☆酸菜有好多舊😁
☆米線唔算少🤔
☆其他配料ok😊

2018-08-21 468 浏览
今日午餐打電話去叫佐外賣,返到先知錯佐,打電話返去問返,聽電話嘅個人落錯單都唔緊要,仲要衰態度差,差評,唔會再幫襯!錯佐,仲要賴個客唔應該咁早,激氣!xxxxx

2018-08-21
午餐
2018-02-08 865 浏览
雞地有間米線未試過,叫做八方米線、3點鐘入來食個米線,叫左個招牌A bb酸辣米線,入面有肉碎,牛展,雜菌,海茸,腐皮,海菜,酸菜,芽菜,韮菜,配菜都尚算多,我仲加左豬腸同豬腩肉 ,淨係個米線都要54蚊、覺得貴左d 個米線湯底色澤幾靚但略嫌米線比較小,好似食5飽咁,同埋覺得海茸海菜有小小腥味、5襯個米線,但酸辣道足夠,而個腩肉都算淋

個米線湯底色澤幾靚