2024-02-21 61 浏览
最近去了觀塘辦d事,朋友介紹左一家台式店,見間野佢有一人火鍋點就試下😜叫左2個單人套餐($128),一個叫蔬菜養生鍋,另一個叫左台式胡椒鍋👍🏻👍🏻蔬菜養生鍋🥬🌽🍅 Um.... 一個字清😂😂😂 想健康食火鍋唔想重口,揀呢個就啱😂 (我朋友食呢個🫢 我就不了🤭)台式胡椒鍋🫕胡椒味好夠,夠濃夠辛,飲一口湯個胃即刻暖暖的😆😆👍🏻澳洲M7和牛後腿肉眼🐂👀 120g 呢個位肉會較瘦,比一般肥牛有肉味,配埋胡椒的香辣味道非常正😆 食食一想轉口味也有唔少調味料提供,最鍾意佢有生同炸蒜😍 仲有醬油同醋,可以調到我最鍾意的重口靈魂醬汁😜澳洲草飼M5牛頸脊🐂 120g (+$18轉)呢個位牛肉質地比後腿肉眼黎得嫰滑一d,油脂也相對多dd,個人幾鍾意呢個位的肉同油脂的配搭比例👍🏻鹿兒島豚梅肉片 150g🐷 ($55)佢切得較薄,豚肉片好快熟,口感唔會太粗糙,微微的豚肉味,為整個火鍋增添多種肉的風味台灣粗麵🍜咁多選擇最鍾意台灣粗麵😆,呢種麵條口感彈牙,夠粗(管飽😂),也幾能夠掛湯,所以放係胡椒湯底內,能夠在舌尖上帶來一絲絲的微辣感糖心蛋($12)蛋黃濃郁,味道足夠,配搭整個粗麵、各種肉同最後的火鍋湯底,食完感

蔬菜養生鍋🥬🌽🍅

台式胡椒鍋🫕
胡椒味好夠,夠濃夠辛,飲一口湯個胃即刻暖暖的😆😆👍🏻

澳洲M7和牛後腿肉眼🐂👀 120g

澳洲草飼M5牛頸脊🐂 120g (+$18轉)

鹿兒島豚梅肉片 150g🐷 ($55)

台灣粗麵🍜

糖心蛋($12)
蛋黃濃郁,味道足夠,配搭整個粗麵、各種肉同最後的火鍋湯底,食完感覺我圓滿了🥰

熱蜂蜜咸金橘 ($6)
蜂蜜和咸金橘,飲完唔怕食火鍋喉嚨痛😆
胡椒湯底
台灣粗麵
糖心蛋
胡椒湯底
台灣粗麵
糖心蛋
2024-02-11 91 浏览
最近,我同一位朋友係觀塘市中心既一家樓上台灣餐廳用餐。呢間餐廳距離地鐵站只有5分鐘步行路程,環境舒適,服務員細心友善。我們兩個人點了一份價值$298既啲二人套餐,套餐包括了一份小食、兩份主食和兩杯台灣特飲。此外,我們還額外點了一款甜品,花了$28。小食方面,我們選擇了鹽酥雞,主食有牛三寶湯麵和牛肚牛腱湯麵。餐飲方面,我們揀咗白土烏龍茶和水果茶。鹽酥雞炸得金黃酥脆,外皮鹹香,內裡嫩滑多汁。每一口都散發出誘人香氣,絕對是一道開胃小食!接下來,我們點了牛三寶湯麵和牛肚牛腱湯麵。牛三寶湯麵既湯頭濃郁鮮美,配上彈牙麵條和嫩滑的牛肋肉,牛腱牛根湯麵同樣美味,湯頭清爽而鮮美,牛根和牛腱的口感都非常林!餐飲方面,白土烏龍茶清香幽雅,口感順滑。水果茶則清爽怡人,水果既甜味和茶既香氣完美融合!除了套餐之外,我們還額外點了一款甜品,荔枝雪糕芋圓仙草爆珠。這道甜品色彩繽紛,口感豐富。荔枝雪糕味道鮮甜,芋圓Q彈,仙草爆珠清涼可口。在整個用餐過程中,服務員的細心友善讓我們留下了深刻的印象。他們迅速地為我們安排座位,耐心解說菜單的內容,並且詳細解釋每道菜的特點。他們主動提供了建議,確保我們能夠選擇到最合適的菜品。他

在整個用餐過程中,服務員的細心友善讓我們留下了深刻的印象。他們迅速地為我們安排座位,耐心解說菜單的內容,並且詳細解釋每道菜的特點。他們主動提供了建議,確保我們能夠選擇到最合適的菜品。他們的服務態度始終親切熱情,讓整個用餐體驗更加愉快。

整體嚟講,兩個人$300都唔使就食到飽一館!
2024-02-02 54 浏览
觀塘工廠區有好多台灣餐廳有牛肉麵食,不過呢間食得最舒服。以前喺觀塘返工,係會食呢間。不過未試過夜晚食,始終工廠區,雖然近APM,夜晚嘅人都係少啲,所以都好容易攞位。一場去到,都係要食返最出名嘅紅燒牛肉麵 ,同埋呢間分點宜家有火鍋食,其他分店無架,所以又要試下。睇下餐牌睇完就用QR Code落單啦!舖頭環境 牛腱牛肋條麵$85今次揀左粗麵,吸到好多湯,又唔會太腍。兩款口感嘅肉都試到。肉嘅份量都算多,牛腱起碼有四塊厚切,牛肋條都有三舊,都煮得夠腍又入味,唔會入口即溶,都要咬少少。湯底清再加少少豆瓣醬,好夠味,但唔會太濃,出面嘅簡介話湯底無味精,食完返到屋企,的確無係咁飲水。牛骨沙茶鍋套餐 $138+澳洲M7和牛後腿肉眼120g +$20+珍珠米飯試下觀塘分店獨有嘅火鍋,除左你叫嘅一碟肉之外,仲有一個蔬菜籃,同埋主食。今次叫左沙茶味,湯底係好濃台式沙茶味道,好似有少少蝦米味。牛肉浸落去好香好濃,係唔知咁香嘅牛肉,配咁濃嘅湯底,會唔會浪費左啲牛🐮不過唔加$20,呢度就得豬肉可以選擇。 菜籃都好豐富,有生菜、椰菜、粟米、
睇完就用QR Code落單啦!
舖頭環境

牛腱牛肋條麵$85

牛骨沙茶鍋套餐 $138
+澳洲M7和牛後腿肉眼120g +$20
+珍珠米飯

菜籃都好豐富,有生菜、椰菜、粟米、芋頭、芋絲,同半個番茄。仲有幾粒牛丸、貢丸同燕皮餃。

真係打,就見到呢個火鍋好滿足。

炸澳洲和牛牛筋丸$40
呢個好特別,同一般丸一樣,無上粉炸,所以唔會做到好脆。不過牛丸炸完之後,外面變得好乾身,裡面因為和牛嘅油,變得好Juicy。對比大左,估唔到Juicy嘅丸,係咁適合炸嘅。

泡沫紅茶(凍)少甜、少冰$20
就係平時台式紅茶嘅味道,上面泡沫好滑,就算少甜都只係少少澀,幾好。

荔枝冷萃茶(凍)少冰$25
本身係少甜嘅,冷泡茶有淡淡茶香味,加少少荔枝香甜嘅感覺,但完全無熱茶攤凍嘅澀味,有下次。

小計:$328
服務費:$15.8
總計:$344
2024-01-29
  • 牛腱牛肋條麵
2024-01-29 43 浏览
🥢唔錯!今次我嘅味蕾好似去咗一個短途旅行,竟然發現咗一間充滿驚喜嘅店喺觀塘!香口又惹味嘅鹽酥雞,啱啱好嘅酥脆外皮配上多汁嘅雞肉,一啖咬落去仲可以聽到"嘩啦嘩啦"嘅音樂,真係叫人停唔到口啊!🍗飯後嗌埋碗滷肉飯,每一粒米都被滷汁包裹住,滷汁甘香卻不膩,肉質鬆化得嚟唔失咬口感,呢一坐直頭係滿足到我所有對平價美食嘅憧憬!🍚至於飲品方面,珍珠奶茶同咖啡味道濃郁得嚟又唔膩口,兩者嘅珍珠Q彈得黎好有嚼勁。摒除哂煩囂,喉嚨頓感暢快,完美咁為今次嘅食蹟作上一個句號。🥤古早味排骨便當嘅滋味都幾對路,排骨肉質嫩滑帶點油香,搭配上自家嘅滷汁,係咁嘆也不會悶。簡單又本土嘅食物,真係實在過三頓星級大餐!總括來講,今次嘅食評之旅收獲頗豐,每一樣菜式都盡得其份,發揮得淋漓盡致,值得推介同大家share一下!下次有機會再來,我一定要再試吓其他嘅招牌!👍👍👍

之前來這店吃牛肉麵和臺式小食覺得有水凖,今晚天氣凍來試下臺式火鍋,滿意。叫左個蕃茄昆布鍋套餐配鹿兒島豚腩肉和滷肉飯。湯底清新啱我口味,跟套餐的蔬菜新鮮清甜款式多,我尤愛大甲芋頭,好粉糯鬆化。臺灣燕餃,薑母鴨丸和鱈魚丸都好食。鹿兒島豚腩肉香滑有肉味。食得開心好開胃,追加了些配料。澳洲M7和牛後腿肉有肉味和質感,黃金蛋餃有特色,澎湖花枝丸彈牙。滷肉飯水凖以上,珍珠米有口感,滷肉肥瘦得宜,大大碗令人好滿足。凍珍珠奶茶不錯,有茶味甜度適中。吃飽飽好滿足,渾身溫暖不怕凍。

凍珍珠奶茶不錯,有茶味甜度適中。

吃飽飽好滿足,渾身溫暖不怕凍。

• 臺式火鍋
  • 滷肉飯
2024-01-24 43 浏览
觀塘一向好多好嘢食今次黎到搵台灣嘢食😚午餐有多款便當🍱炸花枝蝦扒便當 $73便當份量好足夠 蝦扒一啲都唔粉!蝦肉飽滿 配菜、飯、蝦扒份量平均👍🏼另外仲+塘心蛋 $10同埋+涼拌小黃瓜 $7(跟餐)溏心蛋好好食呀🤩小黃瓜又夠入味!珍珠奶茶+$8(跟餐)好大杯 跟餐加$8超級抵🤣珍珠好大又好好咬口~唔係出面個種硬到死嘅珍珠奶茶揀咗3分甜同珍珠中和返覺得甜到剛剛好!😋另外環境夠闊落,坐得好舒服👍🏼另外仲有湯品,小食,其他茶飲添晚市仲有得打邊爐!岩哂最近咁凍嘅天氣🥶下次會再黎試下🤤
觀塘一向好多好嘢食
今次黎到搵台灣嘢食😚

午餐有多款便當🍱
炸花枝蝦扒便當 $73
便當份量好足夠 蝦扒一啲都唔粉!
蝦肉飽滿 配菜、飯、蝦扒份量平均👍🏼
另外仲+塘心蛋 $10同埋+涼拌小黃瓜 $7(跟餐)
溏心蛋好好食呀🤩小黃瓜又夠入味!

珍珠奶茶+$8(跟餐)
好大杯 跟餐加$8超級抵🤣
珍珠好大又好好咬口~
唔係出面個種硬到死嘅珍珠
奶茶揀咗3分甜
同珍珠中和返覺得甜到剛剛好!😋

另外環境夠闊落,坐得好舒服👍🏼
另外仲有湯品,小食,其他茶飲添
晚市仲有得打邊爐!岩哂最近咁凍嘅天氣🥶
下次會再黎試下🤤
今日同朋友嚟到觀塘呢一間台式餐廳食火鍋,湯底有五種選擇:蔬菜養生鍋、牛骨沙茶鍋、藥膳麻辣鍋、蕃茄昆布鍋或台式白胡椒鍋。火鍋可以選擇套餐或者單點。同朋友叫咗一個一人一鍋超值套餐(牛骨沙茶鍋),包自選肉盤一份(加$25 選擇左澳洲草飼M5牛頸脊 120g)、台灣好丸拼盤三粒(台灣燕餃、薑母鴨九、鱈魚丸)、雜菜盤一份(高麗菜、時令蔬菜、金針菇、大甲芋頭、玉米及蒟蒻)同自選主食一份(台灣粗麵)。一人餐嚟講份量十足,我同朋友兩個人叫一個餐,再單點火鍋料都好夠食!首先講吓個火鍋湯底,牛骨沙茶湯底味道濃郁,用嚟打邊爐一流,基本上唔需要額外再沾上其他醬料已經好夠味,好食,好推薦!亦可以喺調味料bar配搭醬汁:有乾蒜、蒜蓉、乾洋蔥、辣椒油、麻油、火鍋豉油、蔥等等。牛肉方面,真係一分錢一分貨,M5牛頸脊貴少少但牛肉油花已經靚好多,食落牛味香,肉質軟嫩!單點左澳洲M7和牛後腿肉眼150g $69,價錢唔貴,油花唔多,減肥人士可以叫,但我個人鍾意有多啲油脂嘅肉😂主食台灣粗麵彈牙爽口,超吸湯汁,每條麵條都好夠味,一份面可以發大到1.5倍,又飽肚又好食,推薦!之後就單點左蜂巢豆腐6件 $22 ,蜂巢豆腐吸收晒湯

之後就單點左蜂巢豆腐6件 $22 ,蜂巢豆腐吸收晒湯底精華,配濃湯底好好食,而澎湖花枝丸6顆 $28,大大粒又彈牙,同沙茶湯底好夾,推薦👍🏻

小食叫左炸黃金地瓜條(原味)$33,地瓜條炸到好酥脆,外脆內軟,簡單嘅調味已經好好食!
成餐飯人均百幾蚊已經食到好飽好滿足,性價比高!
2024-01-11 32 浏览
六兩三:樓上好食處呢排天氣又凍返,想打返個邊爐🫕暖下身~所以就約左男朋友黎呢度食個二人邊爐套餐啦~開胃涼菜: 皮蛋豆腐豆腐上面淋左芝麻醬同撒左木魚碎,所以食落去唔單止有豆腐味,仲有醬汁嘅香味~加埋我鍾意食嘅皮蛋~完全唔會唔夾~ 食落其實幾清新,唔會覺得膩~好味好味!餐前小食:炸花枝丸咬之前記得吹一吹😂因為佢係即炸,如果唔係就好似我咁la親自己。味道👅幾好👍🏻而且仲有沙律醬點,夾埋好match ! 咬落都好有彈性🫶🏻🫶🏻邊爐🫕養生蔬菜鍋、牛骨沙茶湯底我就揀左個健康d嘅湯底啦~咁就唔怕打邊爐太肥啦~而男朋友就揀牛骨沙茶鍋,呢個鍋口味重啲,適合重口味嘅朋友仔🫶🏻打邊爐點少得牛肉呀🥩!我哋揀咗(1)M7和牛後腿肉眼+(2)M5牛頸脊🫶🏻好香嘅牛肉味,夾起淥佢10零秒就剛剛好!而價錢方面又唔會太貴🫶🏻仲有丸類同雜菜盤🫶🏻啲丸意外地幾好食幾彈牙!而且仲有燕餃😝蔬菜🥬都好新鮮~一定要食多d蔬菜均衡返營養啊~ 主食方面就揀咗珍珠米飯同冬粉🫶🏻🫶🏻晚餐點都要食返少少澱粉質先滿足嘅😌杞子桂花蜜!強烈推薦!冬天乾燥,飲一飲自己滋潤返! 總結來講,呢度空間夠大,坐落好舒服,可以慢慢食個飽足嘅晚餐🍲
六兩三:樓上好食處

呢排天氣又凍返,想打返個邊爐🫕暖下身~
所以就約左男朋友黎呢度食個二人邊爐套餐啦~

開胃涼菜: 皮蛋豆腐

餐前小食:炸花枝丸

邊爐🫕養生蔬菜鍋、牛骨沙茶湯底

打邊爐點少得牛肉呀🥩!

杞子桂花蜜!強烈推薦!冬天乾燥,飲一飲自己滋潤返!

2024-01-05 34 浏览
有啲掛住台灣想食番碗牛肉麵就去左六両三但去到又俾佢嘅小火鍋吸引住最後我嘅晚餐就由台灣牛肉麵變左打邊爐😂揀左二人火鍋set 都幾抵食可以揀開胃涼菜 小食 兩款鍋底 兩款肉 仲有蔬菜盤 丸類 主食 雪糕 我地揀左皮蛋豆腐同炸花枝丸皮蛋豆腐嘅醬油膏同木魚絲真係好有台灣風味花枝丸炸得好香 入面有花枝粒粒鍋底我地揀左蔬菜鍋同藥膳麻辣一個清甜 一個惹味 推介麻辣鍋 有幾件鴨血同豆腐 鴨血都幾滑肉盤就揀左豚腩肉同M5牛頸脊 每份120g都夠食 肉質都唔錯豚腩肉睇落肥但食落好爽口彈牙 推介主食我地揀左冬粉同粗麵 用麻辣湯煮好好味呀
有啲掛住台灣想食番碗牛肉麵就去左六両三

每份120g都夠食 肉質都唔錯
豚腩肉睇落肥但食落好爽口彈牙 推介

主食我地揀左冬粉同粗麵 用麻辣湯煮好好味呀

2023-12-30 24 浏览
心血來潮想食台式火鍋,見到apm隔離有,咁方便就衝咗去食🤪🤪上到去已經見到裝修好台味,木嘅設計,環境好舒服。我哋揀咗梳化位,好有風味。今次嗌咗2個火鍋,湯底分別係藥膳辣同埋沙茶。個沙茶好香!淥嘢之前一定要啖返兩啖,好香好惹味。個梅肉好大塊,每塊嘅脂肪都算平均分佈。除咗豬肉之外,仲加咗錢要個靚牛,有牛嘅味,淥完唔會好韌,仲冇乜肥肉,超正。小食就揀咗牛展頭同埋地瓜條。鐘意食辣嘅人可以叫牛展頭,我食完都出晒汗。地瓜條炸起好脆,配埋椒鹽,好食過豪XX,而且份量都好多。套餐有雪糕送,係曲奇味。最後就揀係配返杯古早味奶茶。店入面有自助吧,調味料可以自行去調教。

店入面有自助吧,調味料可以自行去調教。
2023-12-20 39 浏览
這次到六両三台灣食堂與朋友用膳,已經是第三次到來,是觀塘工業區聚會好地點。食物方面,這次點了蔬菜養生鍋套餐,十分適合想吃小鍋又想健康的朋友。由於是蔬菜湯底,味道適中不油膩,有蕃茄等配料做底,亦有雜菜盤一份,包含了高麗菜、金菇等等,份量充足。另外叫了鹿兒豚梅肉和澳洲牛後腿肉眼,兩種肉盤肉質理想,淥熟後不會韌至未能入口。花枝丸方面,味道十分香口,亦有鹽酥味,上碟時也是熱騰騰的。而皮蛋豆腐小吃的份量也比想像中大,味道清甜,十分適合與朋友共嘗。店舖環境和職員態度方面,店舖環境寬敞,晚上時份也不會太擁擠,是跟朋友相聚閒聊的好地點。而餐廳職員態度也是友善的,會提醒我跟朋友吃小鍋時需要注意甚麼事項,上菜速度亦為之理想。整體而言,就食物質素及價格、地理位置、店內環境來說,六両三這店子是可值得一試。

2023-12-19
2023-12-11 1177 浏览
之前喺尖沙咀食過記得幾好食 佢係由台灣基隆人老闆主理 主推秘製紅燒牛肉麵 但原來佢喺觀塘開咗分店 玩埋邊爐😮‼️——————————————————————🐕藥膳麻辣鍋套餐($138)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯包雜菜盤一份+丸三粒+主食+$25轉咗澳洲黑安格斯牛肩肉幾鐘意佢嘅豚梅肉 厚片又大塊 食落啖啖肉又夠腍身😛湯底方面它的麻辣屬於典型台灣款不是四川那種橫行霸道的麻酥辣是偏向內歛 後調才隱隱浮出的辣它辣椒豆瓣醬的辣香頗特出再混合了八角 肉桂的藥材飲落舒順 是易入口的麻辣湯配料額外叫了澎湖花枝丸就是喜歡它有粒粒花枝肉😝雜菜盤的大甲芋頭也很不錯質感綿密 芋香濃香突出主食揀了冬粉唔喺煙韌彈牙嗰種似蒸海鮮啲粉絲——————————————————————🐕 滷肉飯($32)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯$32裝到滿滿真係好抵食肥膏入口即化卻不油膩😮醬汁調較得宜 盡滲飯內肥膏和咸甜醬汁交會同係台灣食到嘅好似😚如果有埋酸菜就仲正——————————————————————🐕 鹽酥雞($38)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯鹽酥雞調味亦不錯炸皮輕薄酥脆 就算放涼都仲脆
🐕藥膳麻辣鍋套餐($138)🐕

好抵食!!!
滷肉飯
鹽酥雞
2023-11-27 111 浏览
呢間餐廳我朋友好鍾意返工過嚟食晏晝!坐得舒服,冷氣又夠!小食首先是炸墨汁墨魚扒,它外脆而且唔會太厚粉,墨魚食到一粒粒好有口感。鹹酥雞,它的外皮酥脆,內部則鮮嫩多汁,好似喺台灣當地食到一樣。再來是皮蛋豆腐,豆腐的滑嫩口感和皮蛋的鮮味相互融合,皮蛋質素好高!阿宏蔥油拌麵是一道經典的台灣小吃,麵條入口彈牙,搭配著香氣濃郁的蔥油,超級多蔥真係好正!牛腱牛肋條麵湯底夠晒深色,嚼勁十足的牛肉條和牛腱肉在口中融化,配上溏心蛋,為整道菜增添了豐富的口感。冬瓜檸懞茶(凍)是一種清涼的飲品,在炎熱的夏天特別受歡迎。它具有冬瓜的清甜和檸檬的酸爽,入口時帶來一陣陣涼爽感。蜂蜜咸金橘金橘的甜美和蜂蜜的香甜與微咸的味道相互融合,帶來一種獨特的風味體驗。
呢間餐廳我朋友好鍾意返工過嚟食晏晝!
坐得舒服,冷氣又夠!

小食

鹹酥雞,
它的外皮酥脆,內部則鮮嫩多汁,好似喺台灣當地食到一樣。

再來是皮蛋豆腐,
豆腐的滑嫩口感和皮蛋的鮮味相互融合,皮蛋質素好高!

阿宏蔥油拌麵是一道經典的台灣小吃,麵條入口彈牙,
搭配著香氣濃郁的蔥油,超級多蔥真係好正!

牛腱牛肋條麵湯底夠晒深色,
嚼勁十足的牛肉條和牛腱肉在口中融化,配上溏心蛋,
為整道菜增添了豐富的口感。

冬瓜檸懞茶(凍)

蜂蜜咸金橘

2023-11-27 35 浏览
平日放工黎到APM附近食飯揀左呢間係國基集團中心既台灣餐廳位置幾方便 餐廳都幾大木系裝修座位之間加左竹簾 增加私隱度用QR code落單 送餐速度快我地叫左幾款小食 1飯1麵 甜品同飲品滷甜不辣 $28口感Q彈扎實 份量多醬汁小辣涼拌小黃瓜 $28爽脆開胃百頁豆腐 $25口感軟綿蕃茄炸墨汁墨魚扒麵 $83蕃茄湯濃郁粗麵口感適中炸墨汁墨魚扒 有驚喜炸粉唔厚 墨魚粒彈牙滷肉飯便當 $65滷肉肥瘦均勻滷蛋正常有2塊台灣腸仲有娃娃菜同芽菜 健康感覺飯份量多 下次可以揀少飯追加甜品 桂蜜躺雪山 $28大大碗 芋圓同仙草都有咬口冬瓜茶 $20可以揀凍定熱 正常糖度或者7分7分 唔會太甜無糖冷泡冷萃茶 走冰 $22當晚好多人都黎食台式火鍋下次天氣凍d 再黎試~
平日放工黎到APM附近食飯

可以揀凍定熱 正常糖度或者7分
7分 唔會太甜

無糖冷泡冷萃茶 走冰 $22

當晚好多人都黎食台式火鍋
下次天氣凍d 再黎試~
2023-11-27 31 浏览
見呢間觀塘人氣小店有我住附近既朋友最鐘意既台式邊爐,於是就拉埋佢黎試下。食台式邊爐當然要整返杯台式野飲。大家都揀左仙草奶綠,我果杯係走甜少冰,朋友果杯係3分甜無冰,好貼心同個人化。仙草幾香滑,味道天然。我揀既蔬菜養生鍋好清新,有屋企煲湯既感覺。朋友既藥饍麻辣鍋辣度係X仔10小辣左右,咸度適中,就咁飲都無問題,有彈既鴨血豆腐,幾大眾化得黎又有台灣既感覺。雜菜盤每人一盤,份量幾多,種類仲要有成7至8款,例如有:金菇、白菜、雲耳、蕃茄、芋頭、白蘿蔔、粟米等...宜家出街食飯真係好少會有咁多菜食。望落同食落都幾新鮮。澳洲黑安格斯牛肩肉同美國Prime牛頸脊都只係套餐分別加$25同$40,食落有肉質彈牙爽口,絕對值得加錢升級。

食台式邊爐當然要整返杯台式野飲。
仙草幾香滑,味道天然。

我揀既蔬菜養生鍋好清新,有屋企煲湯既感覺。

望落同食落都幾新鮮。