2022-08-18 118 浏览
🌶嚐辣者必試雞煲今次朋友帶我去一間真心隱世雞煲 位於元朗一條巷仔入面 但咁隱蔽嘅小店 閒日夜晚去都滿座 發覺店員同食客嘅關係維繫得好好 佢哋會好似朋友咁樣傾偈 😚我相信親切嘅服務同氣氛都係呢間店其中一個嘅賣點❤️🔸環境方面 雞煲來講好舒服 唔會好大煙好大陣味 座位都舒適寬敞🔸服務方面 受寵若驚地店員會主動幫手隔油 幫你翻滾雞煲 添加湯水 建議你雞煲辣度 人情味十足‼️19:00前離座$500-$80‼️20:00後入座$500-$100🐤招牌魔鬼雞煲半份 $198+魚標$58先自己調醬油配料先 雞件份量唔少 肉質多肉鮮嫩 我地叫左比BB辣更低lv既手抱嬰兒辣少麻少辣好啱我口味 味道豐富 好彩店員貼心提醒 因為BB辣對我地來說太辣加埋魚鰾 第一次食魚鰾 好正好好味 口感爽口得黎又好Q軟 似花膠 入味又好食 必點 ❣️🐮安格斯封門柳$138兩個人食分量剛剛好 油脂比例剛好 口感豐富 肉味濃郁❣️🍋珍寶檸檬茶 $38真心誠意之作 我哋怕辣嘅兩個人 巨大版檸檬茶解救左我哋 茶味濃郁 亦都完全滿足到我嘅要求少甜少冰 最緊要係夠大杯❣️🥠即炸黃金響鈴配甜酸醬$42店員介紹係招牌菜 跟埋甜酸醬俾你就咁點買嚟食
🌶嚐辣者必試雞煲

🐮安格斯封門柳$138
兩個人食分量剛剛好 油脂比例剛好 口感豐富 肉味濃郁❣️

🍋珍寶檸檬茶 $38

🥠即炸黃金響鈴配甜酸醬$42
店員介紹係招牌菜 跟埋甜酸醬俾你就咁點買嚟食 即炸果然非常香脆

🥗手工白菜餃$42

📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號
有加一
人均$300
2022-08-17 94 浏览
今次黎咗元朗國食雞煲+邊爐一坐低 店員會介紹餐廳推薦嘅款式👍🏻本身諗住叫雞煲小辣🌶不過店員就溫馨提示佢哋雞煲嘅辣度比出面鋪頭辣啲 所以我哋都係改咗BB辣🌶雞煲黎到只係三成熟 但店員會幫手炒到食得為止😋雞煲幾惹味 反而冇想像中咁辣 下次黎可以叫返小辣黎試試加上珍寶size嘅嘢飲🍺$38真係勁大杯 最後都飲唔曬😮‍💨諗住主攻牛肉 所以淨係叫咗半份雞🐥 不過雞肉幾惹味 叫一份都唔過份😋好快食完雞煲之後就叫咗店員加湯🫕 開始打邊爐~ 啲料都一次過上曬👍🏻完全唔洗等👍🏻今次叫咗牛魔王拼盤🐮大份有 牛脷托 牛面頰肉 滑牛 手切本地牛 牛胸爽 牛小排 封門柳 牛筋丸🐮 滿足曬所有願望🤭 特別係佢個牛筋丸真係幾好味 不愧係推薦款式👍🏻我哋仲額外叫咗一份手切本地牛 同黑毛豬肉片🐷除咗肉類 我哋仲叫咗 即炸黃金響鈴佢真係即刻炸起 話可以就咁食 不過我都係比較鍾意浸一浸湯 比較惹味🤪最後我哋仲叫咗一份紅薯粉佢嘅紅薯粉係闊條嘅🤭 又估唔到同邊爐幾夾 我哋仲encore多一份😋😋😋特別一提 店員會主動黎幫手隔油 唔洗我哋自己黎 呢啲加一服務費真係比得過👍🏻👍🏻
今次黎咗元朗國食雞煲+邊爐

雞煲黎到只係三成熟
但店員會幫手炒到食得為止😋
雞煲幾惹味
反而冇想像中咁辣 下次黎可以叫返小辣黎試試

好快食完雞煲之後就叫咗店員加湯🫕 開始打邊爐~
啲料都一次過上曬👍🏻完全唔洗等👍🏻

最後我哋仲叫咗一份紅薯粉
佢嘅紅薯粉係闊條嘅🤭
又估唔到同邊爐幾夾 我哋仲encore多一份😋😋😋

2022-08-17 73 浏览
今日同朋友黎到雞地既再來一煲,呢頭餐廳係唔少,估唔到有間咁好食既雞煲我地首先叫左半份招牌魔鬼雞煲本身食開小辣,但店員好好,係落單既時候同我地講下有咩推介之外,仲同我地介紹原來佢地用既辣椒係墨西哥魔鬼椒,會香d仲會辣地,斤以我地最後決定bb辣。雞煲一上台大概會有7成熟,之後店員會幫你睇火幫你煮,唔洗自己煩,食得會話你知。食落同平時食到雞煲既味好唔同,如果要形容,就好似出面既雞煲會用好多醬好重口味咁令你覺得好惹味,而呢到反而唔會好重口,而係會運用香料令你覺得好香,d雞愈食愈好味即炸黃金響玲去食雞煲最鐘意叫即炸響玲,平時買唔到,即炸係可以就咁食又得,點少少雞煲汁食又得,浸少少湯食又得,隨你鐘意極上牛筋丸半份大大粒爽口彈牙,一咬落去會爆汁,好爽瀑布芝心牛丸半份第一次食芝心牛丸,姐係好似平時芝心丸咁,但外層轉左牛丸,食落同時有牛香同芝士香,下次黎都會再點,而且唔會到到都有牛魔王拼盤大份呢份簡直係必嗌,打邊爐一定要食牛,呢個拼盤可以試哂咁多款牛,側如牛小排、牛舌、牛胸爽、滑牛等等,每款份量都唔少,同枱唔洗搶。每款都好有牛味,雪花都好靚,唔會太肥但又易入口半份手切本地牛睇落個色澤好新鮮,有少少雪花邊

我地首先叫左半份招牌魔鬼雞煲

即炸黃金響玲

極上牛筋丸半份
大大粒爽口彈牙,一咬落去會爆汁,好爽

瀑布芝心牛丸半份

牛魔王拼盤大份

半份手切本地牛
睇落個色澤好新鮮,有少少雪花邊,唔會太瘦,切得比較厚身,淥完好爽口之外仲有d肉脂感,令佢唔會食落好似好硬咁

黑毛豬肉片
切得厚薄適中,淥一淥好快熟,同時又唔會太薄冇口感,呢款黑毛豬咬落有好香豬味,唔會似出面有時食豬肉片一d肉味都冇

紅薯粉
同湯底好夾,爽口彈牙,粗款薯粉更有口感

野飲我地叫左珍寶凍檸茶同珍寶凍檸樂,兩杯都勁大杯,估唔到最後我地食哂所有野都未飲哂,好抵飲
2022-08-10 83 浏览
BB辣雞煲半份 $198店員話佢哋雞煲辣度比出面嘅辣不過試落又okay 食到辣嘅人叫返小辣都冇問題😋牛魔王拼盤 $488 大份有牛脷托、新鮮滑牛、牛面頰肉、手切本地牛、牛胸爽、安格斯牛小排、安格斯封門柳、極上牛筋丸試曬咁多種口味👍🏻
BB辣雞煲半份 $198
店員話佢哋雞煲辣度比出面嘅辣
不過試落又okay
食到辣嘅人叫返小辣都冇問題😋

牛魔王拼盤 $488 大份

試曬咁多種口味👍🏻

2022-08-07
2022-08-02 67 浏览
朋友生日,揀咗佢最愛既雞煲,今次就大家放工揀左再來一煲。點了一隻魔鬼辣雞煲,用上墨西哥魔鬼辣椒,辣味爆燈,再有大量洋蔥豆腐卜吸晒啲辣椒精華,辣得過癮!必點即炸魚皮,即炸響鈴,新鮮滾熱辣上枱,係雞煲到沾下啲醬汁,激邪惡!很多配料都可以點半份,可以點多幾樣,啱晒眼闊肚窄嘅朋友!牛皇拼盤,份量十足,可以食到七種唔同部位,樣樣皆精,安格斯牛網紋靚,重牛味,淥幾秒就食得!手包餃子,粒粒脹卜卜,很足料!人均消費二百多元,餐廳食物質素很不錯,很難得了!

朋友生日,揀咗佢最愛既雞煲,今次就大家放工揀左再來一煲。

很多配料都可以點半份,可以點多幾樣,啱晒眼闊肚窄嘅朋友!

手包餃子,粒粒脹卜卜,很足料!
人均消費二百多元,餐廳食物質素很不錯,很難得了!
2022-08-02 59 浏览
元朗有好多地道美食,聽講元朗好多雞煲好出名今次試吓再來一煲.一坐低老闆即刻攞埋調味料來 醬介14 蚊一位,有芫荽、香蔥、蒜蓉、指天椒、XO醬、炸蒜。佢個XO醬係自家製值得嘗試不過辣味比較重.今次叫咗半隻雞煲,加埋牛魔王拼盤,居然有椒鹽鴨舌(必食)。店員提醒我哋佢哋用嘅辣椒唔係指天椒係莫西哥辣椒,相比俾指天椒會再辣啲.平時食開中辣,今次叫咗個小辣試吓.醬料甜中帶辣,越食越辣.雞肉好Juice,有少少木耳、四季豆、豆卜做配菜。不過份量唔算好大.食完之後就打邊爐,就落牛魔王拼盤有牛胸油、牛脷、牛小排、牛面肉、牛筋丸、鮮牛肉。椒鹽鴨舌,香脆惹味,仲有炸蒜頭配搭.
元朗有好多地道美食,
聽講元朗好多雞煲好出名今次試吓再來一煲.

佢個XO醬係自家製值得嘗試不過辣味比較重.
今次叫咗半隻雞煲,加埋牛魔王拼盤,居然有椒鹽鴨舌(必食)。

平時食開中辣,今次叫咗個小辣試吓.醬料甜中帶辣,越食越辣.

食完之後就打邊爐,就落牛魔王拼盤
有牛胸油、牛脷、牛小排、牛面肉、牛筋丸、鮮牛肉。

椒鹽鴨舌,香脆惹味,仲有炸蒜頭配搭.
2022-08-02 44 浏览
聽同事講開,有間高質雞煲係雞地個頭,食物得之外,仲有好少有嘅魔鬼辣椒,愛辣嘅要試吓。椒鹽豆腐,炸得香口,送酒必備。點了一隻雞煲,少辣,非常期待!等左十分鐘,雞煲同其他料已到齊,個雞煲係有專人係你面前點火炒下佢,炒完再滖一滖就食得,雞好滑,配料足,食左幾個字,越食越辣,越來越過癮,洋蔥好甜,再加少少辣,絕配!洋蔥,豆腐卜多到可以唔使叫菜😂牛肉拼盤呢個牛肉極力推薦,牛控一定要試,脂肪均勻,厚度適中,睇樣都知係正,放入去幾秒就食得,平時只食日本牛既衰仔一個人都食咗半大半碟,因為真係幾重牛味!必點紙豆腐,炸響零,新鮮炸起,吸湯必備!手工餃子,粒粒爆滿呢度仲有大大杯檸檬茶可以飲到,大支朝日都係32蚊,非常抵飲。人均消費$300,員工服務非常好,加湯會有嘢遮住,以防彈到啲客人,實在非常細心,食物質素又高,以後又多咗個地方食雞煲!

椒鹽豆腐,炸得香口,送酒必備。

點了一隻雞煲,少辣,非常期待!

牛肉拼盤

必點紙豆腐,炸響零,新鮮炸起,吸湯必備!

手工餃子,粒粒爆滿

2022-07-26 57 浏览
💖夏天熱辣辣🔥,最適合食火鍋🍲以熱制熱🤪。今晚黎元朗呢間火鍋雞煲店食嘢,見好多人都黎gathering!1️⃣清甜四季椰子雞🐔 $288💖成隻雞好足料,雞件處理得乾淨企理,唔會有碎骨🦴。呢款湯底好清甜,有椰子🥥、胡蘿蔔🥕同粟米🌽等。雞肉會吸收🧽埋椰子味,唔好煮咁耐,咁口感就會滑嫩,食落味道又清甜。而且職員👩‍💼服務態度好好,好主動幫手落雞件同加湯🥣!2️⃣牛魔王拼盤(例)🐂 $348💖鍾意食牛必嗌!有7款牛肉類,包括手切本地牛、牛脷托👅、安格斯牛小排、安格斯封門柳、新鮮滑牛、爆汁牛筋丸同牛臉頰片。每一款都好味😋,唔好煮咁耐,費事影響佢嘅嫩滑口感。個人最鐘意手切本地牛,牛味同油脂都好香口,油香又唔會掩蓋肉香,唔會油膩。安格斯封門柳口感有嚼勁;新鮮滑牛混合生蛋黃液🥚,食落更滑嫩。3⃣️豬八戒拼盤🐷 $288💖有6款豬肉類,包括五層白肉片、黑毛豬肉片、養顏豬腳筋、奇脆肉眼爽、黃沙豬潤同堅胡椒豬肚丸🍡。個人最鐘意五層白肉片同黑毛豬肉片,前者帶彈牙軟骨🦴同爽滑表皮,肉質嫩,食落唔heavy;後者就大大塊,肉味香。豬腳筋食落滿滿骨膠原。黃沙豬潤口感唔會韌,而且一啲腥臊味都無。奇脆肉眼爽口感厚實;堅胡椒豬肚丸胡

1️⃣清甜四季椰子雞🐔 $288

2️⃣牛魔王拼盤(例)🐂 $348

3⃣️豬八戒拼盤🐷 $288
💖有6款豬肉類,包括五層白肉片、黑毛豬肉片、養顏豬腳筋、奇脆肉眼爽、黃沙豬潤同堅胡椒豬肚丸🍡。個人最鐘意五層白肉片同黑毛豬肉片,前者帶彈牙軟骨🦴同爽滑表皮,肉質嫩,食落唔heavy;後者就大大塊,肉味香。豬腳筋食落滿滿骨膠原。黃沙豬潤口感唔會韌,而且一啲腥臊味都無。奇脆肉眼爽口感厚實;堅胡椒豬肚丸胡椒味香口。

4⃣️即叫即炸脆響鈴🔔 $42
💖可以就咁食或者熟食,我個人就更鍾意就咁食,keep到佢嘅酥脆口感,再點泰式酸甜醬🇹🇭,中和佢嘅油膩感,食落恰到好處🤏。

5⃣️0.03紙豆腐📄 $32
💖煮幾秒就🉐️!軟嫩嘅口感配上清甜嘅豆腐味,食落輕盈又好味😋。

6⃣️田園雜菜籃🥬 $68
💖雜菜籃有娃娃菜、油麥菜、唐生菜、皇帝菜等,啱晒唔知揀咩菜好嘅人(我🤣:,選擇困難)。食啲菜減低食咁多肉嘅膩口感。

7⃣️鮮鮑魚🐚 $15
💖口感爽口彈牙🦷,價錢都ok抵食。

8⃣️麻辣鴨血🌶️ $62
💖本來以為鴨血嘅味道會有啲奇怪,估唔到口感好滑嫩,而且辣嘅湯底好香口惹味,會食唔停口😛!另外仲有豆卜等配料。

9⃣️蜜椒薯仔牛柳粒🥔 $78
💖薯仔表皮香脆,入面粉嫩。牛柳粒一口size,口感嫩得黎有嚼勁。另外仲有爽脆嘅各款蜜椒。全部食物都裹上香甜嘅醬汁,但食落又唔膩!

1⃣️0⃣️飲品
🔸烏龍茶🍵 $20
🔸加多寶 $20
🔸竹蔗茅根海底椰🥥 $20
💖食火鍋梗係要配啲清涼🆒又冰爽🧊清甜嘅飲品!呢度除左各種汽水🥤,仲有好多其他選擇。

💖服務唔錯,而且一入座就會提供各種醬料,比食客自己調配醬汁,包括蔥、蒜蓉🧄、荽妥🌿、豆瓣醬、辣椒同炸蒜粒。另外特定時段食滿$500或$1200,可以有金額💰減免或者送肉類🥩,就更加抵食!
2022-07-26 47 浏览
好耐無成班人出街食飯,於是今晚去打邊爐🍲呢度都幾受歡迎,一家大細或者成班朋友都黎打邊爐🥰🫙 醬介 $14/位六宮格加豉油任裝~🥥 清甜四季椰子雞 $288湯底清澈鮮甜,飲完都唔會口渴幾好。雞肉份量多,肉質嫩滑,仲有好多其他料可以食👍🏻🐮 牛魔王拼盤(例)$348例牌都好夠四個人share,有唔同部位嘅牛肉,其中我最鍾意雪花肥牛同埋牛丸,牛味香濃,口感嫩滑😋🐷 豬八戒拼盤 $288又係另一個好正嘅肉肉拼盤,其中我最鍾意黑毛豬肉片同埋豬腳筋,尤其後者好多骨膠原好好咬🤤🐮 蜜椒薯仔牛柳粒 $78呢個我食唔停口🙌🏻 牛柳粒嘅肉質嫩口,牛味香濃,半肥瘦啖啖肉;薯仔有驚喜,外脆內軟,加埋三色椒同醬汁,健康又飽肚。🦆 麻辣鴨血 $62份量十足,辣度爆表🌶️ 鴨血咬落有彈性又嫩口,大大塊唔錯。🥬 田園雜菜籃 $68有三種唔同嘅菜,全部都幾新鮮爽脆,索埋鮮甜嘅椰子雞湯就更正添!🇭🇰 即叫即炸脆響鈴 $42口感鬆化,香口但唔會太油膩,可以就咁點泰式辣醬食,或者打邊爐食。🫓 0.03 紙豆腐 $32超級推薦‼️豆味香濃,同樣加埋清甜嘅椰子雞湯簡直絕配。大概3秒就即刻撈起,口感一流。🐟 鮮鮑魚 $15/隻口感煙韌

🫙 醬介 $14/位
六宮格加豉油任裝~

🥥 清甜四季椰子雞 $288

🐮 牛魔王拼盤(例)$348

🐷 豬八戒拼盤 $288

🐮 蜜椒薯仔牛柳粒 $78

🦆 麻辣鴨血 $62
份量十足,辣度爆表🌶️ 鴨血咬落有彈性又嫩口,大大塊唔錯。

🥬 田園雜菜籃 $68

🇭🇰 即叫即炸脆響鈴 $42

🫓 0.03 紙豆腐 $32

🐟 鮮鮑魚 $15/隻
口感煙韌彈牙,都幾大隻㗎。

🧃 飲品 $20/枝
我地要咗烏龍茶、加多寶同竹蔗茅根海底椰。都係預先雪凍攞出黎嘅🧊

職員態度好好,會詳細介紹餐廳嘅招牌菜同埋食法,又不時主動幫我地加湯同埋撇走湯上面啲油💯
2022-07-26 141 浏览
再來一煲📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖媽媽突然話想食辣嘢,我諗起之前我frd推介過yoho附近一間雞煲,於是決定就去食下啦~🌄位置&環境位置近元朗地鐵站啦,係鳳琴街體育館對面嘅一條巷仔,雖然比較難搵,但係好彩酒香不怕巷子深,我哋七點入座,去到八點左右開始爆滿!環境都幾乾淨嘅,位置都坐得舒服~👍🍱食物🍾醬料落座嘅時候,佢會畀一碟六格嘅醬料同一樽豉油畀我哋調醬汁,辣椒粒、炸蒜、芫茜、葱粒、蒜蓉,但係我最鍾意係右下角自家製XO醬好香!😋🥘招牌魔鬼雞煲 $198一開始打算嗌小辣,但係老闆提醒我哋,佢哋嘅雞煲比一般雞煲嘅辣度辣啲,我哋細膽,加上媽媽唔係好食得辣,所以就嗌咗BB辣呢度嘅雞煲係落咗墨西哥辣椒,比起出面嘅指天椒更加辣,又加咗檸檬葉😮的確會香啲,比起其他雞煲就咁花椒八角更加有層次有啲甜甜地嘅味道,好難形容,煮到好濃之後都唔會有普通雞煲越食越鹹,而係有種甜味,我諗正正就係檸檬葉嘅功用😜同埋雞煲入面都有啲配料:木耳、荷蘭豆等🥰但係我覺得最出色係豆卜,好吸汁,吸咗咁多汁都唔會死鹹,而係甜甜地,少少微辣,所以呢個煲好適合煮啲吸湯嘅食材👍值得一提嘅係上臺嘅時候是雞件兩三成熟,會攪一兩
再來一煲
📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖

🌄位置&環境

🍱食物
🍾醬料

🥘招牌魔鬼雞煲 $198
招牌魔鬼雞煲

值得一提嘅係上臺嘅時候是雞件兩三成熟,會攪一兩次先食得,咁做法令啲雞件好嫩滑,啱啱好,好正!同埋老闆都會過嚟兩三次幫我哋攪,都好好服務👍

🥘打邊爐
食完之後老闆就幫我哋落湯啦,倒湯嘅時候有遮住,會幫我哋隔油,好貼心!

🫓即炸黃金響鈴 $42
即炸黃金響鈴

即炸起,仲幾熱下,老闆話有幾種食法嘅1️⃣可即食,直接點泰式辣醬,呢個食法幾特別,響鈴極脆,啲碎碎跌到成枱都係,好出色2️⃣又可以點雞煲啲汁,我最推薦呢個食法,噉樣又保留到香脆口感,又食到雞煲惹味嘅甜辣醬汁;3️⃣仲可以煮火鍋,呢個係最正路嘅食法啦,索曬啲湯,一樣好正💕

🐮手切本地牛 $198
手切本地牛

呢度嘅牛肉顏色好紅,好新鮮,牛唔係好多脂肪嗰種,但係好軟熟,好有牛味,而且冇筋,就算偏瘦都唔會覺得柴,而且份量幾多下,抵食!餐單上仲有幾種牛,大家都可以嚟試下,相信會一樣出色嘅🥰

🦐蝦滑 $98
蝦滑

份量一樣好多,滿瀉晒出嚟,應該真係手打,刮落去嘅時候feel到起曬膠咁,食落都真係好彈牙好鮮甜💕
推薦度:😋😋😋😋

🍡精選雜丸拼盤 $68
精選雜丸拼盤

有墨魚丸、蟹籽丸、牛筋丸等,特別推薦牛筋丸,一咬係有汁流落嚟,好正!其他丸雖然都係一般打邊爐常見,但係質素都依然好好,心思思想食多幾種類型嘅丸可以試下!
推薦度:😋😋😋

🍢瀑布芝心丸 $48
瀑布芝心丸

呢個大推!薄薄地好紮實嘅牛丸入面有勁多好香濃嘅芝士,好邪惡但係好正!但係小心唔好同牛丸撈亂,一個唔覺意大大力咬落去就會辣親😆😆😆

🍬紙豆腐 $32
紙豆腐

呢個幾特別,類似豆皮,但係又軟熟過豆皮,卷成一卷卷咁😆老闆特別提我哋話幾秒就得,索下汁就食得,呢個同雞煲絕配,雞煲汁嘅甜味同豆類嘅甜味夾埋一齊,唔知點解好甜好好食!

🍜手打烏冬 $28
手打烏冬

雞煲嘅最後嚟翻個烏冬係基本啦,呢個時候啲湯煮到剩返一半,咁我哋覺得就嚟走就冇叫佢加湯啦,但係竟然一啲都唔會鹹,反而係一開始嗰浸檸檬葉嘅甜味出翻嚟,好特別,啲汁喼喼地撈烏冬勁好食💕💕💕
招牌魔鬼雞煲
即炸黃金響鈴
手切本地牛
蝦滑
瀑布芝心丸
紙豆腐
手打烏冬
第一次食再來一煲,鋪頭雖然位於巷仔入面,不過門口有大logo燈箱,唔算難搵。叫咗個招牌雞煲BB辣,講真超級惹味😂 我哋唔食得辣不過都覺得好有驚喜,鋪頭職員仲會服侍大家去控制雞煲火喉務求令大家食到最嫩滑雞肉真心佢個招牌即炸響鈴係必食,無論點雞煲醬定攞黎打邊爐都無得輸,好似真係我哋食過即炸響鈴入面top 1值得一提佢個小食椒鹽粟米世界級,粟米切條再用椒鹽爆炒,食到停唔到口0.03豆腐紙,都值得一試,特別推介俾中意食腐皮口感既朋友另外打邊爐既肉方面就嗌咗牛胸爽同我最中意食,次次打邊爐必嗌既鯇魚脆腩,鋪頭細細不過用料上乘新鮮,加埋盤蔬菜籃,優質打邊爐享受呀仲有一樣,$38蚊 巨型凍檸茶😂 有呢杯野先食到個辣雞煲,當然仲有好多唔同類型飲品選擇最後埋單$700鬆啲,抵食,一定會再番黎回味佢個椒鹽粟米😂

0.03豆腐紙,都值得一試,特別推介俾中意食腐皮口感既朋友

最後埋單$700鬆啲,抵食,一定會再番黎回味佢個椒鹽粟米😂
  • 椒鹽粟米
  • 即炸響鈴
  • 招牌雞煲
2022-07-16 29 浏览
時隔差不多一年,這裡的菜單更新了不新,不變的還是食物的質素💕.這裡的雞煲調味很有特色,有檸檬葉等香料,佐以豆角豆卜等,出面很少見!✨雞件嫩滑彈牙,索汁惹味!要注意是辣度比出面高,由於用乾辣椒熬製,會越煲越辣,小辣已經等於出面大辣🔥🔥🌶食不了辣的人要慎點;鍾意吃辣的人士一定要試,十分過癮。😁所以通常一定會再點一杯珍寶檸檬茶,酒杯份量都驚你唔夠飲呢!🤣另外這裏的服務還很貼心,服務員不時會過來攪拌雞件。.現在除了牛魔王還多了豬八戒拼盤,啱晒唔食牛的人士。今次兩個人食所以我只點了牛臉頰肉(臉珠),非常爽口☺️。蔬菜拼盤更是有油麥菜、唐生菜等靚菜,十分有誠意❤️.另外點了瀑布芝心牛丸,超有驚喜!牛丸真材實料、新鮮美味,似潮州牛丸❣️配上芝士真是不能不愛😚😻.小食方面,每次都必點椒鹽粟米,太香啦💕😋另外今次還點了麻辣鴨血,份量頗多質感煙靭,但略嫌不夠入味,不過都可接受❣️.下次再來想再試豆腐紙呢!

另外這裏的服務還很貼心,服務員不時會過來攪拌雞件。

下次再來想再試豆腐紙呢!
今次真係再來一煲🤪放假入開元朗玩,晚餐幫襯返呢間1年前幫襯過的火鍋店,睇下水準有冇唔同到先!因為一早訂左2位同埋時間尚早(7點) ,去到已經可以即時入座,不消一會兒,已經坐到滿晒人了!MENU除左皇牌牛牛牛🐮外,更新增酸菜魚,藥膳雞及大量豬豬豬🐽,果然懂得與時並進,才可以留係呢個汰弱留強嘅飲食業!開始前,侍應先端來混醬set,可以按自己喜好準備獨有醬汁,供打邊爐之用🥣雞煲@半隻雞:份量不少,肉質鮮嫩,醬汁世界級,基本上我係完全無點到任何鼓油,就咁食用椒鹽粟米:必點頭盤0. 03紙豆腐: 滑捋捋,灼5秒即可品嚐即叫即炸脆響鈴:唔同平時嗌果d已經整定的工場響鈴,佢係新鮮熱辣炸出黎,香脆並有微溫,就咁食又得,以湯底精華浸一浸佢又得,真係無得彈🎹牛魔王拼盤(例) :全部menu的牛牛牛可以一次過試晒,每款都有4塊左右,牛味出眾,牛精必吃😋珍寶檸樂:超巨型,勁抵飲,推薦!服務水平:侍應非常有禮,間唔中會主動幫你筆走鍋中的浮油及添加湯水,雖然樓面細細間,但係人情味十足,正是我一嚐再嚐的其中一個原因!
今次真係再來一煲🤪

椒鹽粟米:必點頭盤

0. 03紙豆腐: 滑捋捋,灼5秒即可品嚐

珍寶檸樂:超巨型,勁抵飲,推薦!

服務水平:

2022-07-11
2022-07-13 53 浏览
雞煲都有分兩種,一款招牌雞煲冇湯,靠不同的配料炒香,另一款胡椒豬肚雞煲。店內除了雞煲,仲有烤魚同魚頭煲,好多不同種類任君選擇。值得推介,招牌雞煲(半隻)$198第一次食雞煲冇叫辣,配料有紅蔥頭﹑蒜頭﹑薑片﹑其他配料食唔出,但汁令到雞好惹味!食完雞煲仲可以加湯做火鍋。黑毛豬肉片$88同新鮮牛肉$88新鮮牛肉有一隻雞蛋,將蛋同肉拌勻後放入湯,全熟的牛肉雖不帶血絲,卻異常鮮嫩,咬勁十足。豬肉未煮前,睇色都係十分新鮮,脂肪潔白,肌肉有光澤,紅色均勻,食落都肥而不膩!店家有自創特別小食,涼拌珍寶帶子$68帶子都好大粒,加埋酸酸辣辣醬汁都令人開胃,當前菜食不錯!酥炸魔鬼脆豆腐炸到金黃色並且外脆內軟,好好味!食物新鮮又好食,值得一試!

值得推介,招牌雞煲(半隻)$198

黑毛豬肉片$88同新鮮牛肉$88

店家有自創特別小食,涼拌珍寶帶子$68

帶子都好大粒,加埋酸酸辣辣醬汁都令人開胃,當前菜食不錯!

2022-07-12
2022-07-12 23 浏览
今次嚟食雞煲,店主介紹呢度嘅辣雞煲係用左墨西哥辣椒,所以食辣嘅話要比平時食低一級。本身唔算太食得辣嘅我,點左bb辣,有冇比想像中咁辣。雞件滑而多肉,今次叫嘅時候同時加咗鴨舌,令雞煲嘅味道更加豐富。鴨舌嘅份量都算幾多,煮得夠入味。即叫即炸餐肉條,炸得外表鬆脆,入口食落唔算太乾,仲保持到Juicy。豆腐紙:個人幾喜愛嘅一樣配料,食法就好似響鈴咁點一點湯就食得,但口感個人覺得比響鈴更加豐富,同埋可以沾到更多湯。瀑布芝心牛丸,同個名一樣,食呢粒丸嘅時候要小心,因為一咬啲芝士真係會喺口入邊湧出嚟。安格斯封門柳,賣相好新鮮,入口好嫩不失牛味。最後都叫咗個,田園雜菜籃,今次有三款菜,生菜娃娃菜同油麥菜,今日嘅油麥菜比較出色十分鮮甜。餐飲叫左珍寶凍檸茶,嚟到嘅時候都幾驚喜,個份量都比想像中更珍寶。

安格斯封門柳,賣相好新鮮,入口好嫩不失牛味。

2022-07-05