前兩日同媽咪嚟咗呢間冒喜食嘢,佢有啲似車仔麵,有固定套餐,或者可以自選配料,仲有幾款唔同嘅湯底!我同媽咪都好鍾意食麵,加上有好多選擇,所以呢間新嘢都幾啱我哋口味ദി  ᷇ᵕ  ᷆  )♡想食多啲唔同配料嘅,我就決定揀呢個肉食王套餐!入面包括有滑牛肉、五花腩、午餐肉、滑雞片,魚腐、娃娃菜!每款都可以試吓,啱晒我呢啲咩都想食下嘅人,特別最鍾意佢哋嘅滑雞片同埋牛肉,啲肉質真係好滑!下次單點都會叫呢個餸!小食方面都叫左紅油涼拌豬肚,上面有滿滿嘅紅油,仲有超多芫荽!豬頭煙煙韌韌,整體來講都幾好食!

紅磡冒喜主打一人都能食到四川風味冒菜麻辣燙~堂食座位唔多,眼見外賣客人係超多!自選4款、6款同8款配料套餐8款配料麵餐配不同湯底、麵底及飲品都只係$54 (附秘製沾醬)點了一碗辣、一碗唔辣,一睇都知邊碗先係我ga la!黃喉、水魷、毛肚、腩片、肥牛、餐肉、魚腐、蒿筍酸辣湯 選土豆粉 每款大概有3件左右,蒿筍底部超入味!毛肚、黃喉同肉類點秘製沾醬超惹味! 另一碗唔食辣嘅老公食滑雞、滑牛、肉片、墨丸、芝士腸、娃娃菜、胡椒豬肚、豆卜特濃雞湯 選米線雞湯非常濃郁無味精,滑雞同娃娃菜份量都超多,唔辣選擇都不錯!
紅磡冒喜主打一人都能食到四川風味冒菜麻辣燙~

堂食座位唔多,眼見外賣客人係超多!

自選4款、6款同8款配料套餐

點了一碗辣、一碗唔辣,一睇都知邊碗先係我ga la!

黃喉、水魷、毛肚、腩片、肥牛、餐肉、魚腐、蒿筍

酸辣湯 選土豆粉

另一碗唔食辣嘅老公食
滑雞、滑牛、肉片、墨丸、芝士腸、娃娃菜、胡椒豬肚、豆卜

特濃雞湯 選米線

2023-06-23
2023-07-07 33 浏览
放工買外賣返屋企,一邊煲劇一邊食飯。係紅磡蕪湖街一間叫《冒喜》的餐廳買既。餐廳行中國風🧧,好容易認。八寶套餐跟飯,可任選八款食材。揀左牛丸,炸支竹,魚腐,萵筍,五花腩片,雲耳,金菇和白蘿蔔,配酸辣湯,超正。成個套餐$54,超扺食!一打開個外賣🥡,成大碗滿滿都係餸,每款餸都各有2,3件,酸辣湯底開胃又惹味。白飯🍚係用另一個盒裝的,絕對唔會俾湯浸到淋晒,超正👍,配埋佢送既冒喜秘製醬汁一份,完全晏哂好辣的我。秘製醬汁帶有濃郁椒香蒜味,口感香辣惹味,沾上醬汁後更能突顯食材本身的鮮味,令味道昇華到更高層次,真係飲飽食醉!

2023-07-06 29 浏览
呢間鋪頭好有中國特色,裝修都係中國風,係度食川菜特別有風味!💫紅油涼拌豬肚豬肚撈得好香辣,淨係聞都覺得好香,豬肚本身都好彈牙,好有嚼勁,好有咬口,口感一流,用辣油撈既豬肚就更加滑,每啖都係麻辣味,愈食愈過癮呀!🌟素食王套餐呢個真係岩晒食素既朋友,有萵荀,娃娃茶,蓮藕片,金菇,鮮冬菇,白蘿葡,我就簡佐酸辣湯,要微辣,辣度真係岩岩好,成個湯底酸酸辣辣咁,啲蔬菜又夠新鮮,再配埋米線成碗素食米線就誕生,好正!🔥冒喜秘製醬汁濃郁椒香蒜味,啲辣椒炒過先整成醬汁,特別香口惹味,香辣度十足,仲有啲麻痺感,蒜香味亦會更加突顯食材既鮮,將食材既味道提升!
💫紅油涼拌豬肚
🌟素食王套餐
🔥冒喜秘製醬汁
2023-07-05 40 浏览
今日收工經過呢間鋪頭,諗住求其買啲嘢食返屋企食,估唔到會咁有驚喜🤣我叫既係八寶套餐,只係要$54,但係就已經有八個餸!美國肥牛呀、胡椒豬肚呀、五花腩之類都唔使加錢可以隨便揀,真係好抵🤩食材全部都食得出幾新鮮,特別係肉類真係好靚👍🏻湯底既話,我試既特濃清雞湯比一般清湯好味😍真係好重雞味,非常香,同埋佢既飯粒粒分明,泡湯飯真係啱啱好🥰呢個價錢可以揀到咁多嘢食,真係抵到爆🤓比較可惜係堂食冇乜位😞佢既鋪面真係裝修得好有特色,好有古代中國餐廳既感覺🥺而且嘢食落單到攞得,速度好快值得讚,真係非常抵食🥰

2023-07-05 34 浏览
自己一個嚟到紅磡,突然見到呢間冒喜就試一試佢先😻🤏銅錢套餐 呢個套餐係你可以揀四個餸就一共$39,聽落都覺得勁抵食啊。唔好以為咁平就比勁少份量你,上到嚟發現份量都多,我一個女仔來講都食唔晒🤣性價比超級高😌我就嗌咗魚腐,蟹柳,豆皮同鵪鶉蛋,湯底就係酸辣湯,另外加咗個白飯$5。白飯撈酸辣湯,簡直係冇得頂呀😝一定要試吓咁樣食😚簡直係一流😎個酸辣湯唔會話太酸,勁開胃,搞到我都想叫多碗白飯🤣🤣舖頭位置唔多,好彩我喺冇乜人嘅時候嚟食😊味道 5/5環境 4/5服務5/5衛生 5/5抵食5/5總分9/10
自己一個嚟到紅磡,突然見到呢間冒喜就試一試佢先😻
🤏銅錢套餐

味道 5/5
環境 4/5
服務5/5
衛生 5/5
抵食5/5
總分9/10
2023-07-04 38 浏览
今日黎到紅磡呢間小店試下,勁中國風,食川菜,岩晒中意食辣既我!紅油涼拌豬肚絕對係要叫既小食,豬肚撈得好香,食到麻油味,亦有辣油既麻香,豬肚口感好爽,好彈牙,再加埋啲芫茜一齊食,辣辣地幾過癮🤓🤓銅錢套餐呢就簡佐魚腐,蟹柳,豆皮,鵪鶉蛋,配酸菜湯,跟火鍋麵,四餸都只係$39,勁抵食!魚腐大大粒,幾煙韌幾香,蟹柳都真係有啲蟹味,豆皮都好爽,好香黃豆味,鵪鶉蛋細細粒,好濃香,湯底酸酸地咸咸地,好開胃呀,加埋火鍋麵,勁飽勁好食😚😚呢度仲有其他好多款唔同既冒菜,有啲仲係勁辣添,下次真係可以再試埋!

2023-07-04 26 浏览
紅磡好多嘢食係人都知,而講到我最常encore嘅食堂,一定係🔥冒喜🔥小店走中國風style,有涼拌小食同湯粉麵食,經常都人頭湧湧,喺附近住或者返工返學嘅人通常都會買外賣,絕對係紅磡街坊必食嘅小店👅🧧吉祥套餐🧧自選配料6個盛惠$46,超值👍🏻牛肉、豬肉、雞肉、丸、豆腐、蔬菜、菇咩都可以揀,仲可以+$5揀選指定食材,選擇多元化🤟🏻之後就可以揀湯底,有由麻辣湯、酸辣湯、蕃茄湯到清雞湯都一應俱全,小小舖頭都提供咁多個湯底,真係有誠意✨最後就係揀主食,+$5可配主食一份,有蕃薯粉、土豆粉、米線、火鍋麵、白飯,今次我就食火鍋麵,外賣仲會幫你將湯底同麵分開放,咁就唔會整到啲面淋pat pat👏🏼

🧧吉祥套餐🧧
自選配料6個盛惠$46,超值👍🏻

2023-07-03 38 浏览
同呀媽嚟到紅磡買嘢,經過蕪湖街見到有一間中國風格嘅餐廳,餐廳細細間但滿滿中國feel,原來係食川菜嘅,好似車仔麵咁,叫餸食飯🍚或麵🍜。最平嘅4餸配飯或麵,只需要$39 ,抵食,份量多又性價比高。我們兩人點了兩個小食和一份麵餐。小食🧆♦️紅油涼拌豬肚,豬肚夠晒彈牙,配埋控油又夠辣夠惹味,配埋芫荽一齊食非常香。♦️涼拌酸辣土豆絲,酸辣土豆絲,酸酸地好開胃,有帶有微微辣味非常惹味。麵餐🍜呢個素食王套餐配料超豐富,份量亦都好多,兩個人share呢食加兩個小菜,夠哂。麵的配料有萵筍,大白菜,白蘿蔔,蓮藕,金菇,冬菇,要米線🍜,跟酸辣湯底。素食🥒超豐富超滋味。每一碗麵都會送一份冒喜秘製醬汁,充滿香蒜味香辣味。

我們兩人點了兩個小食和一份麵餐。
小食🧆

麵餐🍜
2023-06-30 39 浏览
呢間係小店黎,鋪頭位置唔多,今日就決定外賣番公司食!我叫佐一個吉祥套餐,$46六款餸,好抵食,淨係湯底都有7款選擇,特濃清雞湯真係唔同啲,真材實料煲出黎,好濃雞味,好滋潤,餸方面豬大腸同豬肚口感都好好,好爽彈好煙韌,一啲騷臭味都無,豬肚仲真係有胡椒味,好補身呀!芝士腸都係靚果隻,真係有流心芝士,係童年既味道呀!另外魚腐滑牛肉果啲都好正,全部食材都好好😋另外盒醬外賣都有,每一碗麵都會送既,係冒喜秘製醬汁,有濃郁椒香蒜味,香辣惹味,更加突顯食材既鮮味,成個味道昇華到另一層次呀🤪
呢間係小店黎,鋪頭位置唔多,今日就決定外賣番公司食!
2023-06-30 30 浏览
原來紅磡有一間咁正宗既川菜,鋪頭裝修已經好靚,啲冒菜亦都係好正宗既口味,不過座位就少啲,我就簡外賣番屋企食算啦。🔥🔥毛血王套餐呢個餐已經包佐黑毛肚,鴨血,午餐肉,蒿筍,娃娃菜,同埋主食湯底,$56都抵,黑毛肚好爽,好彈牙,都食到牛味,係比白色牛柏葉咩感更爽更鮮既,整得好好;鴨血都好正宗,好吸收正湯既味,好滑好嫩,超好食呀;午餐肉都好香肉味,幾軟腍,好食;啲蒿筍同娃娃菜就都好新鮮,好爽脆,亦吸收晒湯既精華;湯底簡佐酸辣湯,酸度同辣度配合得岩岩好,愈食感惹味,成個餐都好正!呢度仲有其他唔同款既冒菜,亦有啲四川小食,絕對係紅磡食川菜既平價新寵呀!
🔥🔥毛血王套餐

2023-06-28 40 浏览
同男朋友喺紅磡做完手作,就嚟到《冒喜》買外賣返屋企食,餐廳系蕪湖街嘅地下,成間客棧咁,非常容易搵。餐廳細細間,堂食只可以坐3,4個人,所以好多人都會買外賣。餐廳由天花,牆身,到地板,甚至係餐枱餐等,都完完全全係中國客棧咁,所以都有好多人想喺度食嘢打卡。我哋叫咗兩個套餐,一個素食王套餐和一個肉食王套。我哋叫餐廳將餸同麵分開放,咁就可以share啲餸嚟食啦!素食王套餐🌟🌟🌟🌟🌟配料有萵筍,大白菜,白蘿蔔,蓮藕,金菇,冬菇超豐富。配上清湯,令整咗個餸非常鮮甜肉食王套餐🌟🌟🌟🌟🌟配料有滑牛肉肉滑,五花肉腩片,午餐肉,滑雞片,魚腐,娃娃菜。配秘製香辣湯,真係好好味,佢唔算好辣,但係好香,配埋我最鍾意食嘅煙靭又彈牙嘅薯粉。即食麵配上冒喜秘製醬汁撈埋一齊食,特別滋味,醬汁充滿濃郁椒香蒜味,香辣又夠惹味,令味道昇華到更高層次

素食王套餐🌟🌟🌟🌟🌟
肉食王套餐🌟🌟🌟🌟🌟
2023-06-24 69 浏览
.◾️◾️◾️ 【 ✨紅磡正宗四川冒菜餐廳✨ 】 ◾️◾️◾️▎位置方便 CP值高身為紅土街坊嘅我有一日嚟到屋企附近嘅一間四川餐廳餐廳外觀睇落去非常有特色好有中式懷舊感覺👍👍食品方面,亦都性價比非常高平價之餘,亦都好高質◾️◾️◾️◾️◾️ 【 General Info 】 ◾️◾️◾️◾️◾️▎Overall rating:8 out of 10▎Will Revisit?:Yes▎菜式分類:#mayfoodie_川菜▎人均消費:Ard HKD 50▎地區分類:#mayfoodie_hunghom ▎前往方法:黃埔地鐵站B出口行4分鐘▎餐廳名稱及位置:📍 冒喜 (紅磡)📍紅磡蕪湖街83號Y83地下G05A號舖◾️◾️◾️◾️◾️【 整體評價 】 ◾️◾️◾️◾️◾️ 這家四川冒菜餐廳雖然空間不大但是設施齊全,環境整潔舒適讓人感到非常舒適餐廳提供了多種不同口味的配料包括肉類、蔬菜和豆製品等每一種都經過調味讓人可以隨心所欲地挑選自己喜愛的配料根據個人喜好調整辣度,滿足各種不同口味的需求這家餐廳的服務非常周到 服務員熱情有禮總是微笑著迎接客人,並提供一流的服務餐廳的位置非常便利 交通便捷 容易找到而且,餐廳的價格非常合理相對其他冒菜餐廳來說

▎位置方便 CP值高

身為紅土街坊嘅我
有一日嚟到屋企附近嘅一間四川餐廳
餐廳外觀睇落去非常有特色
好有中式懷舊感覺👍👍
食品方面,亦都性價比非常高
平價之餘,亦都好高質

▎Overall rating:8 out of 10
▎Will Revisit?:Yes
▎菜式分類:#mayfoodie_川菜
▎人均消費:Ard HKD 50
▎地區分類:#mayfoodie_hunghom
▎前往方法:黃埔地鐵站B出口行4分鐘
▎餐廳名稱及位置:
📍 冒喜 (紅磡)
📍紅磡蕪湖街83號Y83地下G05A號舖

◾️◾️◾️◾️◾️【 整體評價 】 ◾️◾️◾️◾️◾️

這家四川冒菜餐廳雖然空間不大
但是設施齊全,環境整潔舒適
讓人感到非常舒適

餐廳提供了多種不同口味的配料
包括肉類、蔬菜和豆製品等
每一種都經過調味
讓人可以隨心所欲地挑選自己喜愛的配料
根據個人喜好調整辣度,滿足各種不同口味的需求

這家餐廳的服務非常周到 服務員熱情有禮
總是微笑著迎接客人,並提供一流的服務

餐廳的位置非常便利 交通便捷 容易找到
而且,餐廳的價格非常合理
相對其他冒菜餐廳來說更為實惠
與高品質的美食匹配,性價比極高

總之,這家四川冒菜餐廳是一個值得推薦的餐廳
無論是想要品嚐正宗四川風味的冒菜
或者想要嘗試不同口味的配料
都可以在這裡找到滿足
加上優質的服務和合理的價格
這絕對是一家讓人回味無窮的餐廳
2023-06-12 217 浏览
紅磡最近開咗一間餐廳食冒菜,雖然座位位置唔多,得兩個位,不過我都見好多人買外賣走,所以覺得質量應該有一定嘅保證。近期食得越嚟越辣,見今日中午得閒就早早過來食,好彩等左五分鐘就有位!餸揀咗墨魚丸,芝士腸,午餐肉,肉片,胡椒豬肚,牛黃喉,冰豆腐同豆皮,湯底要咗地獄蕃茄湯,要埋火鍋麵。我覺得做得最出色就係布丁豆腐,真係一層層蜂巢咁樣,好索汁,個胡椒豬肚都好好味,冇怪味,口感好。最後加埋個紅油涼拌豬肚,食得我好過癮!

2023-06-06 139 浏览
Let's Go 為你搜羅吃喝玩樂情報〰️一個人的火鍋|古色古香風格————————————— #letsgo香港美食情報 #letsgo香港好去處 #letsgo美食 #香港美食 #紅磡 #香港 #冒菜 #四川 #川菜 #火鍋 #米線 #土豆粉 #火鍋麵. 紅磡「冒喜」主打四川成都傳統特式菜 - 冒菜,充滿火辣風味,以麻辣味為主要特色,選用多種辣椒及花椒粉調味,再配以多種配料。設有三款套餐,分別為 $39 自選四餸的銅錢套餐、$46 自選六餸的吉祥套餐及 $54 自選八餸的八寶套餐,食材超過 30 款,連牛黃喉及鴨血都有,而湯底多達 7 種,例如:重慶麻辣湯、地嶽番茄湯、秘製香辣湯等,適合嗜辣的一群!🌶️小編點選「八寶套餐」配酸辣湯米線(微辣),食材有毛肚、芝士腸、五花腩片、魚腐、海帶結、唐生菜、 萵筍及雲耳,配料份量多到米線需要另上,魚腐很大件,口感有點像豆卜;五花腩片有 3 - 4片,每片都頗大片,腩片層次分明;最初湯底辣度都可以駕馭到,但辣度後勁凌厲,完全不似微辣😨 另點選「吉祥套餐」配酸菜湯土豆粉,食材有墨魚丸、 蟹籽蟹粉丸、 蟹柳、娃娃菜、炸支竹及雞肉,同樣配料多到土豆粉需要另
Let's Go 為你搜羅吃喝玩樂情報〰️
一個人的火鍋|古色古香風格
—————————————

另點選「吉祥套餐」配酸菜湯土豆粉,食材有墨魚丸、 蟹籽蟹粉丸、 蟹柳、娃娃菜、炸支竹及雞肉,同樣配料多到土豆粉需要另上,丸類每款多達 4 粒,很足料,而土豆粉則份量少,外型似烏冬但口感爽滑,不過吃完配料都已經很滿足😆

除此之外,店鋪有頂級自家秘製醬汁, 由川菜招牌食材二荊條、七星椒等 18 種材料秘製,香辣惹味,嗜辣愛好者千萬不要錯過!

店鋪主打外賣,通透的玻璃可以從外面看到整個烹調過程,而店內則有 2 個座位供堂食,建議打定電話外賣自取。

📍冒喜
@maoheyhk
地址:紅磡蕪湖街 83 號 Y83 地下 G05A 鋪
時間:12:00 - 16:00 & 17:00 - 22:00

2023-06-03
20 分钟 (外卖自取)
  • 八寶套餐