2023-12-28
呢間冒喜就係專做四川冒菜既,有唔同既款式,冒菜有自選既,亦有配搭好既,適合唔同既需要!😽紅油涼拌豬肚😽紅油涼拌豬肚係一道極具口感同層次嘅菜式。首先要讚嘅係,佢嘅紅油製作得好出色,辣而唔燥,香而唔膩,啱啱好咁滲透入晒豬肚入面😋。豬肚本身切得薄薄嘅,又清又爽,真係非常入味👍。一啖一啖食落去,豬肚嘅爽脆同紅油嘅香辣交織出一個好獨特嘅口感,呢種感覺真係好過癮😍。而且每一片豬肚都保持住咗絕佳嘅彈性,唔會過於軟塌,每嚼一口,豬肚就彈性十足,好有咬勁嘅感覺🤤。呢道菜嘅外表同樣吸引,紅油嘅顏色紅艷艷嘅,加埋上面灑嘅蔥花,畫龍點睛,令人睇落去就食指大動💖。而家嘅天氣熱,黎一碟紅油涼拌豬肚,無論係做開胃菜定係下酒小菜,都係一流選擇。💯總而言之,紅油涼拌豬肚呢個菜,無論係色、香、味,都做得非常出色✨,係食客嘅好選擇,值得一試又一試👏🏻👏🏻。下次再去食飯,呢個菜肯定會再訂嘅🤩!😻吉祥😻自己簡六個餸,簡完之後仲有得簡湯簡主食,餸就係蟹柳,蟹籽蟹粉丸,娃娃菜,滑牛肉,大腸,芋絲,湯就係白胡椒湯,主食就係土豆粉。蟹柳口感柔嫩爽口,蟹籽蟹粉丸彈牙爆餡,滑牛肉軟腍柔嫩,大腸煙韌有咬口,娃娃菜都好新鮮,湯底又微辣吸引,土
😽紅油涼拌豬肚😽
😻吉祥😻
自己簡六個餸,簡完之後仲有得簡湯簡主食,餸就係蟹柳,蟹籽蟹粉丸,娃娃菜,滑牛肉,大腸,芋絲,湯就係白胡椒湯,主食就係土豆粉。蟹柳口感柔嫩爽口,蟹籽蟹粉丸彈牙爆餡,滑牛肉軟腍柔嫩,大腸煙韌有咬口,娃娃菜都好新鮮,湯底又微辣吸引,土豆粉就有嚼勁又吸味!