2014-08-27 944 浏览
一行十三人 (大人+小朋友) 去完石澳海灘游水,當然去東大街醫肚就最"就腳"啦! 由於時間尚早 (約晚上6時),好些食店仍未開始營業,我們亦沒有預先做定research,只是很隨意的由街頭行到街尾,看看那間較吸引便幫襯。最後行到街尾,發現這間泰菜館,店面整潔,而且有一張大圓枱,啱晒我們! 我們點了:  豬肉碎生菜包 x2 ---> 爽脆的生菜包住豬肉碎來吃,清新不油膩!  泰式酸辣鳳爪 ---> 略嫌鳳爪數量少了些,酸道不夠,只有辣味!  泰式拼盤 (大) ---> 炸皮蛋不錯,外脆內綿!  豬/牛/雞肉串燒 (每款各3串) ---> 沙嗲醬充滿花生香,豬和雞肉也燒得剛好有肉汁,但牛肉燒得很乾!  海南雞1隻 ---> 雞肉很嫩滑,並且已去骨,啖啖肉食得很方便!  油飯6碗 (跟冬瓜湯) ---> 油飯香而不肥膩!  紅咖哩南瓜羊膝 ---> 咖哩甜甜的,可能有南瓜的關係吧!羊膝肉很腍有肉汁!  蒜蓉包 x2 ---> 點咖哩同吃,一流!  泰式豬頸肉撈檬 ---> 豬頸肉大大塊,撈檬份量多,好

我們點了:

泰式拼盤 (大) ---> 炸皮蛋不錯,外脆內綿!

油飯6碗 (跟冬瓜湯) ---> 油飯香而不肥膩!

蒜蓉包 x2 ---> 點咖哩同吃,一流!

泰式豬頸肉撈檬 ---> 豬頸肉大大塊,撈檬份量多,好味!

泰式炒雞肉金邊粉 ---> 炒得太濕,不夠乾身,不夠鑊氣!

蒜蓉炒椰菜苗 ---> 正常,OK!

馬拉盞炒芥蘭 ---> 正常,OK!

飲品:椰青/菠蘿冰/龍眼冰/青檸梳打/咸檸梳打/咸檸七 ---> 正常,OK!
在誤打誤撞的情況下,令我們大為驚喜!
 不單所有菜式也很美味,老闆和店員招呼親切有禮,落單準確冇甩漏,十分之滿意!
题外话/补充资料: 該店全日免收加一,在現今菜館來說已經很少有了!
2014-08-23
  • 海南雞飯
  • 泰式拼盤
  • 豬肉碎生菜包
2014-04-10 1242 浏览
小弟今日路過,就嚟試下海南雞飯, 很快就送上來了,果然不太差,雞皮爽滑彈牙,雞肉雖然雞味不太濃,但肉質嫩滑很不錯,配上泰式辣汁讓雞肉更香了!雞油飯食一口,感覺不太油,入口也有些許香茅味!   秘制海南雞醬,水準一流!簡直頂呱呱! 超正! 個餐湯(冬瓜湯)清清的味道一般!朋友女個也燒豬脾不錯,燒豬脾很對辦,皮厚肉豐,吃非常入味,口感豐腴,皮下的肥油也甘香,點的是酸辣汁,廋肉的部份肉質鬆化!豬脾的汁絕對好吃,記得多汁!仲有凍檸茶,不過不失!
秘制海南雞醬,水準一流!簡直頂呱呱! 超正!
個餐湯(冬瓜湯)清清的味道一般!

仲有凍檸茶,不過不失!
2014-04-09 952 浏览
之前個frd話見到open rice話呢間d野好好食 就立即飛奔去試啦 甘就每人叫左個海南雞飯拼豬脾啦我地係3個男仔食啦 所以就再叫左個甜蝦刺身啦 甘首先泥gea係甜蝦刺身 賣相極差-,- 不過食落其實還算正常 但係就一d都5新鮮 佢隻sauce係又少少酸同喊 我個人覺得ok但2個frd就話個sauce5得 之後最不滿係serve海南雞飯 問我地話無曬豬脾only海南雞得5得 甘就心林無所謂啦 試下姐 之後泥左2個淨海南雞啦 之後我個個等得太耐 再問佢佢話無曬海南雞淨豬脾得5得 我個時好肚餓又以為佢調轉左講就話ok啦 點知真gea我心林大佬又話無海南雞又話無豬脾結果2樣都有但係又淨係每碟比一樣其實同搵我笨無分別 仲要同價 雖然味道不俗但服務態度絕對難以接受絕不再去
2013-10-23 922 浏览
這家在東大街的冠泰海南雞飯泰國菜館是我中學時期的奢侈午餐之選,對於當時仍然是中學生的我來說,用$50去吃一個午餐實在是太不可思議,但這家的海南雞飯又真的很讚,所以我和同學都會先吃一個星期平價飯盒,應該把錢留去吃海南雞飯。
泰式生蝦刺身, 馬拉盞炒雜菜
青咖哩雞飯
冬蔭公烏頭
  • 泰式生蝦刺身 馬拉盞炒雜菜
2013-09-30 698 浏览
山長水遠由新界來到筲箕灣,雖然是為了之後入赤柱,但也希望吃個有質素的午餐2人套餐:侍應話冇晒串燒,變左蝦餅,質素一般,炸得略略深色左少少,但點左泰式辣醬味道都唔錯湯叫左冬蔭公同椰汁雞,老實說, 除左辣度外,2個湯分別不大,冬蔭公只係"加強版"味道既椰汁雞,只係一個落多D椰汁吧?1碟海南雞,大家自己睇,少得可憐,肉亦薄,而且大多都係雞胸,味道只能說是茶餐廳質素,冇雞味只有咸油飯弄得比較乾,而且不夠油...唯獨是蝦醬通菜份量很多,只是太稔,是通菜不夠新鮮吧?
山長水遠由新界來到筲箕灣,
雖然是為了之後入赤柱,
但也希望吃個有質素的午餐
2人套餐:
侍應話冇晒串燒,
變左蝦餅,
質素一般,
炸得略略深色左少少,
但點左泰式辣醬味道都唔錯

湯叫左冬蔭公同椰汁雞,
老實說, 除左辣度外,
2個湯分別不大,
冬蔭公只係"加強版"味道既椰汁雞,
只係一個落多D椰汁吧?

1碟海南雞,
大家自己睇,
少得可憐,
肉亦薄,
而且大多都係雞胸,
味道只能說是茶餐廳質素,
冇雞味只有咸

油飯弄得比較乾,
而且不夠油...

唯獨是蝦醬通菜份量很多,
只是太稔,
是通菜不夠新鮮吧?
题外话/补充资料: 話說有個潮童伙記次次放低野都倒瀉少少, 放湯倒瀉湯, 放菜碰倒雞汁, 要好好地放低碟野真係咁難? 而且毫無表示, 講真你"唔好意思"我就OK, 唔使換 乜表示都冇真係有點兒那個
2013-09-29
用餐优惠
團購
2013-05-25 509 浏览
三小花出動一段不短的日子,被嫌棄每次都向中環方向走,這天決定向柴灣方向進發,最後停駐在筲箕灣的東大街。其實筲箕灣我真的不熟,只能靠L小姐引路了。煩惱了好一陣子,最後選了這家海南雞泰國菜館。看價錢相當吸引,果然遠離商業區真的差很多,不知多久沒有看到過$38一個午市套餐。我們一人叫了一個午餐,再叫了飲品,還嫌不夠追加了一客香茅雞翼。海南雞拼豬脾油飯 (6.5/10)海南雞明顯是該店招牌,不到3分鐘就到了,海南雞拼豬脾,外加一個金字塔油飯,看賣相不錯。無骨海南雞,雞味不夠,肉還有點o鞋,如果說是招牌,好像有點兒言過其實。豬脾一直不是我那杯茶,只是稍稍吃了一小塊,鹵水味足但肉很硬。油飯比一般吃過的雪白,味道亦然,你會吃得出它是油飯,但只有很淡很淡的雞油味,亦沒有油飯應有的油潤感,整體不算不難吃但距離「正宗」十丈遠。海鮮炒金邊粉 (6/10)有趣的一道炒金邊粉,一般食肆只會濫用醬汁導致過甜,這碟金邊粉視覺感受不錯(至少跟吃過的大同小異),但味道這麼淡口的還真少見。我是麵控,當然首當其衝試吃,我吃完一口,C小姐問「好吃嗎?」,我的回答是「無味」。「難吃嗎?」「說不上來好吃與否,因為無味」。到她們吃
海南雞拼豬脾油飯 (6.5/10)

海鮮炒金邊粉 (6/10)
有趣的一道炒金邊粉,一般食肆只會濫用醬汁導致過甜,這碟金邊粉視覺感受不錯(至少跟吃過的大同小異),但味道這麼淡口的還真少見。我是麵控,當然首當其衝試吃,我吃完一口,C小姐問「好吃嗎?」,我的回答是「無味」。「難吃嗎?」「說不上來好吃與否,因為無味」。到她們吃的時候就知道我說什麼,海鮮是淡的,金邊粉也是淡的,接近無味。我們三人雖然很麻煩,但其實對吃要求不算高,即使這個金邊粉沒有味道,我們還是給它清了。我們還真有衣食。L小姐說她試過晚上吃這個金邊粉,味道沒有這麼淡,也許今天師傅失手了吧~

特色焗豬扒飯 (8/10)
慢工出細貨,我們差不多吃了15分鐘以上才到,味道是一致認為最好(正常)的。真的剛焗好,熱辣辣,蕃茄香味也隨之飄到。份量頗多,一個人搞不好吃不完,無骨豬扒很厚一塊,但偏瘦,也許有用梳打粉醃過吧,肉質很軟腍,配上蕃茄醬,算是不錯吃的。中間的飯粒算是粒粒分明,旁邊的更結成飯焦,即便我們已經超級飽,最後還是吃光光。

香茅雞翼 (5/10)
算是失色的一客雞翼,本來C小姐想放肆一下吃牛油雞翼,可惜這裡只賣香茅,我們也只能將就。果然勉強無幸福,雞翼上場已經覺得非常瘦弱,賣相不算佳。味道怎麼說也是偏淡,香茅雞翼只有油炸味,好像怪怪的。

椰汁綠豆冰/青擰梳打
普通,沒甚好評。
由於整體味道偏淡,實在有違泰國菜應有的特色,而最出色的焗豬更不覺得是泰國特色,如果要已泰國菜來評,搞不好要給個哭臉。但如果只作普通午餐之選,以價錢來說實在親民,也算一試無妨。
  • 海南雞
今天午餐選了這間,它的"D飯" (午餐SET D跟飯) 一直是我覺得難得美味的午餐之選 (當然也是一直的比其他店少貴)午市時段客人很多,但我一個人入店,侍應也安排了一張獨立桌子給我,不會迫我跟別人搭枱!而且桌上放著紙巾供客人使用!這些難得細心都值得讚喔!拿起餐牌,"D飯" 又加價了! 一直以來"D飯" 跟其他午餐都是同價的,現在它獨立地加了兩大元,唉唉~海南雞拼豬脾 跟油飯("D飯" ) 及熱咖啡($40)油飯金字塔的油飯,份量沒變!(好像還比以前大份了一點!)顏色看起來很淺,還幸味道不淡,是淡淡的香油飯味!味道不濃不淡,偏向乾身不會過油!這個飯單吃已經很好吃!海南雞拼豬脾很好吃的兩款餸,份量也不少!豬脾肉多,煮得入味又軟腍!豬脾皮爽滑,口感肥美不油膩!配上泰式辣汁味道更佳!海南雞無骨肉嫩,皮爽滑!也是配上泰式辣汁更加惹味!熱咖啡這是一杯又苦又澀又酸的咖啡水…絕對是錯誤的選擇…總括來說,"D飯" 真的很好吃!雖然貴了,但水準跟份量都完全保持到!也屬難得了!
拿起餐牌,"D飯" 又加價了!
海南雞拼豬脾 跟油飯("D飯" ) 及熱咖啡($40)
油飯
金字塔的油飯,份量沒變!(好像還比以前大份了一點!
海南雞拼豬脾
很好吃的兩款餸,份量也不少!
海南雞無骨肉嫩,皮爽滑!也是配上泰式辣汁更加惹味!
熱咖啡
這是一杯又苦又澀又酸的咖啡水
…絕對是錯誤的選擇…
2013-01-09
  • 海南雞拼豬脾
  • 油飯
2012-10-23 257 浏览
某夜跟兩老的晚飯。這家泰國菜館他們來過,說海南雞飯不錯吃,所以這天也來試試啦。海南雞飯果然不太差,雞皮試了少許,爽滑彈牙,雞肉雖然雞味不太濃,但肉質總算嫩滑而不霉,光吃也很不錯,配上泰式辣汁讓雞肉更香了啦。雞油飯也試了一口,感覺不太油,入口也有些許香茅味。大蝦柚子沙拉,柚子撕得夠幼細,而且來貨不錯,爽甜多汁;蝦看得出是雪藏貨,入口沒甚鮮味,成了配角中的配角啦。倒很欣賞魚露 & 醋混成的沙拉汁,讓味道更豐富,面頭灑上帶甜味的薄脆也是聰明的配搭。泰式豬肉炒貴刁,試了一小口,好辣,完。(因為辣到我食唔到…)我選的海鮮喇沙,全晚的負分之作,看見湯底便知瀨了大大鑊,色淡,味道竟然和開水沒甚分別,沒椰汁香沒海鮮甜味,湯底竟然像滾水一樣,好堅。海鮮嘛,魷魚 & 蝦也是沒味的,魚蛋也沒一片呀陰功,整碗東西,我覺得自己像吃白灼金邊粉一樣,頂。飯後有椰汁糕作甜品,不過下得太多魚膠粉,入口彈牙得有點過份,唉。第一次吃過,唔得喎,但之後又為著 family dinner 再多去一次,這回試了冬蔭功,感覺又不錯,湯底酸辣度剛好,在酸辣之外也喝得到鮮甜味,入面還有兩隻大頭蝦,讓不愛喝湯的我也喝了兩碗;還試了辣椒膏

大蝦柚子沙拉
泰式豬肉炒貴刁
椰汁糕

第一次吃過,唔得喎,但之後又為著 family dinner 再多去一次,這回試了冬蔭功,感覺又不錯,湯底酸辣度剛好,在酸辣之外也喝得到鮮甜味,入面還有兩隻大頭蝦,讓不愛喝湯的我也喝了兩碗;還試了辣椒膏炒蜆,蜆新鮮之餘體積也大,也很不錯吃啊。

價位不太高,也是吃得過的一家餐廳。不過,千祈,千祈,千祈,唔好食海鮮喇沙…

2012-10-18 169 浏览
8點幾去到,一入去就有位坐啦首先叫了一碟泰式海南雞飯附送冬瓜湯一碗,另一半叫了一碟肉絲濕炒河,再加了一碟泰式肥牛炒通菜。泰式海南雞飯既飯整成一個金字塔咁好得意,沒有像其店子的雞油飯那麼油膩,乾身得黎有飯香,飯粒有咬勁,味道淡淡,可是一飲了附送的冬瓜湯,舌頭隨即嘗到像雞湯的味道,越食越好食~雞肉配上提供的特製醬汁,唔~又滑又香,而且係無骨的海南雞,正!肉絲濕炒河是先炒再加茨汁的,有炒的香口又有濕河的感覺,分量也很足,除了肉絲,更有菜,仲有蘑菇粒,整體感覺不俗。由於店員沒能提供上湯時菜,炒菜又比較貴,於是決定加多幾蚊要了泰式肥牛炒通菜……想不到絕無欺場!一整碟佈滿肥牛的炒通菜,用了香濃的椰汁製成的類似沙嗲醬的汁,混進了肥美的肥牛,真的好味!可能店子有火鍋餐,所以肥牛肉質亦不俗,而且通菜亦沒有減少,底層整整一碟也是翠綠的通菜,這碟泰式肥牛炒通菜真係抵~全日免收加一,埋單3碟只需百多元
8點幾去到,一入去就有位坐啦

想不到絕無欺場!

全日免收加一,埋單3碟只需百多元
题外话/补充资料: 進店前有牌子寫著全日免加一的哦~
2012-10-16
  • 海南雞飯、泰式肥牛炒通菜
2012-04-16 159 浏览
成日去東大街搵食, 次次都經過門口但冇入去沉晚就突然想試菜式好多選擇, 好多都想嘗試, 好吸引XD叫左豬睥飯、泰式併盤(大)、海鮮南瓜羹、香葉炒蜆同埋菠蘿海鮮炒飯豬脾飯第一個到, 望落都幾少餸而且得3-4小舊係肉, 其他都係皮+肥唔鐘意既人會好抗拒, 但我就鐘意食配埋個酸辣汁幾香口, 仲有少少榨菜泰式併盤(大)炸蛋好食! 豬頸肉有點乾但邊是脆的!其他既味道都OK, 但唔太特別海鮮南瓜羹呢個大力推介! 造型美觀而且海鮮料好足, 全個都係蟹粉汁!!!!! 加上香草, 又香又好味係會令人回味香葉炒蜆份量不多, 味道是可以的, 但沒什麼特別吸引之處菠蘿海鮮炒飯以為會普普通通但原來很不錯啊!甜甜地, 有鑊氣, 有臘腸服務可以, 但有一位服務員 我同佢講唔該係全無反應的下次再次其他菜式!
成日去東大街搵食, 次次都經過門口但冇入去
沉晚就突然想試

菜式好多選擇, 好多都想嘗試, 好吸引XD

豬脾飯第一個到, 望落都幾少餸
而且得3-4小舊係肉, 其他都係皮+肥
唔鐘意既人會好抗拒, 但我就鐘意食

配埋個酸辣汁幾香口, 仲有少少榨菜

泰式併盤(大)
炸蛋好食! 豬頸肉有點乾但邊是脆的!
其他既味道都OK, 但唔太特別

海鮮南瓜羹
呢個大力推介! 造型美觀而且海鮮料好足,
全個都係蟹粉汁!!!!! 加上香草, 又香又好味
係會令人回味

香葉炒蜆
份量不多, 味道是可以的, 但沒什麼特別吸引之處

菠蘿海鮮炒飯
以為會普普通通但原來很不錯啊!

甜甜地, 有鑊氣, 有臘腸

服務可以, 但有一位服務員 我同佢講唔該係全無反應的

下次再次其他菜式!
2012-04-15
$82.25 (晚餐)
2012-01-27 78 浏览
路過無客...夠靜...下午茶到下午五時半...early dinner...very good下午茶由2:30至5:30, 包一杯飲品凍柑桔蜜...超濃味超順喉凍檸茶...檸檬片超級薄, 茶味薄弱冬蔭公炒飯 $32...餡料及味道是完全與冬蔭公湯無異, 飯是同像的有鑊氣豬肉碎生菜包 $30...小碗裝, 生菜大约有5片;我略嫌豬肉碎不夠刺激, 因此自己加些辣椒醋、糖、魚露來調啱我要的味道, 它自己本身是得鹹味及帶少許香草的味道, plain得很。泰式豬頸肉炒金邊粉 $32...碟邊有少許砂糖、花生碎、辣椒碎, 不過没有青檸粒供應, 我本身喜歡較甜的炒金邊粉, 所以自己再加些糖來調味, 它本身只是带點鹹;泰式豬頸肉是以香茅味為主, 帶點炭烤香氣幾滿意
下午茶由2:30至5:30, 包一杯飲品
凍柑桔蜜...超濃味超順喉
凍檸茶...檸檬片超級薄, 茶味薄弱
幾滿意
2012-01-10
  • 冬蔭公炒飯
  • 凍柑桔蜜
2011-09-28 30 浏览
朋友說這裡的海南雞飯非常好吃,於是今晚來這裡一試。三個人,叫了兩個海南雞飯,再加餸菜。海南雞飯 x2:雞是無骨的,方便進食。雞肉十分嫩滑,不肥膩。油飯是三角椎體,很美觀,不算太多油,吃起來不會太膩,味道ok。生菜肉碎包:肉碎炒得很香,野味得來不會太鹹。配合爽脆的生菜同吃,十分好吃。馬拉盞炒通菜:通菜嫩,炒得不油膩,但馬拉盞的味不夠濃。冬蔭公湯(細):〔沒試〕朋友說好味。例湯:〔沒試〕好像是冬瓜湯,樣子一般。朋友說一般。椰青 x3:很大個,也很清甜。埋單$274,略貴,但食物都很好吃。地方不大,枱與枱之間有點狹逼。地方及餐具整潔。值得再來吃它的海南雞飯。
朋友說這裡的海南雞飯非常好吃,於是今晚來這裡一試。

三個人,叫了兩個海南雞飯,再加餸菜。

馬拉盞炒通菜:通菜嫩,炒得不油膩,但馬拉盞的味不夠濃。
冬蔭公湯(細):〔沒試〕朋友說好味。
例湯:〔沒試〕好像是冬瓜湯,樣子一般。朋友說一般。
椰青 x3:很大個,也很清甜。

生菜肉碎包
馬拉盞炒通菜
2011-09-01
生菜肉碎包
馬拉盞炒通菜
2011-09-08 59 浏览
星期四晚和老公到筲箕灣看醫生,完後原本打算去東大街新開的「華星冰室」吃份茶餐當晚飯,點知原來店子收 7 pm,打亂咗陣腳添,咁為有又往另一邊的東大街裡鑽。醒起東大街有間叫「冠泰」的店舖,個泰式海南雞飯甚多好評,老公向來愛吃海南雞飯,好,就和他去試試。雖然這天是平日,但店子頗旺場,加上內裡座位不多,食客把店舖幾乎塞得滿滿。坐下後,先看看個晚飯小菜套餐,每份 $48 包自選小菜一款、白飯及冬瓜湯各一碗。本以為老公會點招牌菜海南雞飯,豈料他這次又話想吃別的,唉,浪費我一番心意。老公這晚選的芒果炒牛柳粒,以芒果肉入饌,配上青、紅椒,洋蔥和牛柳粒,顏色鮮艷奪目,而且吃起來更有多重口感。炒香後的牛柳,油份雖未算十分豐腴,但食落嫩滑軟腍,質感亦頗幼細,可惜芒果過了當造時刻,入口欠了份應有的甜美,不過整體尚算不過不失。至於下了蔥花的冬瓜湯,味道清淡得來又多了一份香氣,頗不錯。無飯癮的我,就揀了份生牛肉金邊粉 ($30),先喝一口湯底,牛骨味不重,配料亦不算多,只有芽菜、青蔥、莞茜等,幸而味道剛好,入口不太鹹。至於生牛肉,份量適中,不過略嫌有點過肥,而金邊粉尚算幼滑可口,未知是否用越南粘米粉做的呢

晚飯小菜套餐
芒果炒牛柳粒
冬瓜湯
湯河類餐牌
生牛肉金邊粉
牛肉過肥
賬單
無飯癮的我,就揀了份生牛肉金邊粉 ($30),先喝一口湯底,牛骨味不重,配料亦不算多,只有芽菜、青蔥、莞茜等,幸而味道剛好,入口不太鹹。至於生牛肉,份量適中,不過略嫌有點過肥,而金邊粉尚算幼滑可口,未知是否用越南粘米粉做的呢?

2011-09-01
由於老公仔已經成為了紀律部隊人員~在他入訓練學校前的一晚,我們決定去一間新餐廳吃個飯~雖然我地住係筲箕灣,但係卻一直未幫襯過冠泰~ (可能因為我地對泰國野無咩特別喜好吧~~~)由於平日見佢gei食評都唔太差,所以當日就選了一試環境就好麻麻ga喇~ 因為好多街坊幫襯好迫好嘈而且一定要搭台啦~ 張台差d唔夠位放野食我地叫左個二人套餐$198幾鬼抵gei~又有開胃前菜,又有主菜,又有小食又有炒菜~ 仲有冬蔭公湯飲~加埋兩杯野飲...講真,對平日細食gei我地黎講真係太多了...好彩佢無飯姐~ 但整體黎講呢度係大件夾抵食~ 岩d貪便宜gei人囉~但如果你係追求正宗美味gei泰國菜,一定唔係呢度...因為呢度係香港式gei泰國料理店~~~
由於老公仔已經成為了紀律部隊人員~
在他入訓練學校前的一晚,我們決定去一間新餐廳吃個飯~

由於平日見佢gei食評都唔太差,所以當日就選了一試

環境就好麻麻ga喇~ 因為好多街坊幫襯好迫好嘈
而且一定要搭台啦~ 張台差d唔夠位放野食

我地叫左個二人套餐$198幾鬼抵gei~
加埋兩杯野飲...
講真,對平日細食gei我地黎講真係太多了...
好彩佢無飯姐~

但整體黎講呢度係大件夾抵食~ 岩d貪便宜gei人囉~
但如果你係追求正宗美味gei泰國菜,一定唔係呢度...
因為呢度係香港式gei泰國料理店~~~
個豬手整得最好味^^
2011-06-12
個豬手整得最好味^^
2011-05-07 26 浏览
去親東大街,大家可能唔係食安利, 就係食恆河,行到街尾, 先發現原來有間泰國野,於是入去試試啦~!叫左個二人餐,其實好抵,揀左串燒+海南雞+馬拉盞通菜+蠔仔餅+冬陰公配2杯野飲, 我加左$15轉椰青,再加2碗白飯, 埋單都唔過$230.個冬陰公真係好好味,少少辣.一人一碗, 好正!!!串燒一般, 下次會試炸蝦餅,海南雞, 肉很滑, 點果D汁, 好好食~!個通菜亦係炒得熱辣辣~!好平, 但質素及水準中上~!!!~~!PS. 可惜我個椰青D肉勁硬...迫住give up了,,,如果唔係, 我一定食光光的~!~!大家下次去東大街真係要試一試~!
去親東大街,
大家可能唔係食安利, 就係食恆河,
行到街尾, 先發現原來有間泰國野,
於是入去試試啦~!

叫左個二人餐,
其實好抵,
揀左串燒+海南雞+馬拉盞通菜+蠔仔餅+冬陰公
配2杯野飲, 我加左$15轉椰青,
再加2碗白飯,
埋單都唔過$230.

個冬陰公真係好好味,
少少辣.
一人一碗, 好正!!!

串燒一般, 下次會試炸蝦餅,

海南雞, 肉很滑, 點果D汁, 好好食~!

個通菜亦係炒得熱辣辣~!

好平,
但質素及水準中上~!!!~~!

PS. 可惜我個椰青D肉勁硬...
迫住give up了,,,
如果唔係, 我一定食光光的~!~!

大家下次去東大街真係要試一試~!