2023-09-23
臨近中秋節 同屋企人嚟咗呢度換月餅 順便嚟食個晚餐😙 呢個百變海鮮餐都幾抵食 可以係ABCDE各揀一款🤣 我地一行四人仲可以用優惠價七折享用👍🏻杏汁燉白肺呢個咁滋補嘅湯水每位一盅咁上嘅 湯嘅杏汁味道濃郁 豬肺嫩滑 一啲腥味都冇🐷 真係好想再encore 仲用咗豬骨 豬肉 雞件同雞腳一齊熬🐥鴛鴦汁蝦球每隻蝦球排列整齊 鴛鴦汁係指香芒汁同埋咕嚕汁 香芒汁幾清香 而我就鍾意咕嚕汁多少少😝 咕嚕汁酸酸地幾開胃 入面嘅蝦仁好彈牙 食得出餐廳用料新鮮當紅脆皮雞呢一碟有半隻 雞皮香脆又薄身 雞肉嫩滑得來又唔會未熟透 廚師真係掌握得好好嘅時機🐥 翡翠炒班球每一片班球都好大片 用上簡單嘅材料炒就食到真係好新鮮🐟 西芹都幾嫩口 食落冇渣 配上三色椒 賣相已經好靚雪耳紅棗蒸頭腩個人非常鍾意呢碟菜式 蒸頭腩油分充足 配上底下嘅雲耳同埋紅棗 感覺都好養生 配上少少豉油吊味 頭腩嘅鮮味都出晒嚟😉雪菜肉鬆炆豆腐本來諗住平平無奇嘅菜式會係呢一碟 點知相當有驚喜🙈 雪菜味道香 又唔會太鹹 肉碎食落口幾有口感 配埋簡單而健康嘅豆腐真係非常好餸飯🥰甜品呢啲全部都係店員送俾我哋😂 甜蜜脆麻花 每件都好大塊 而且好鬆化 蛋白杏
杏汁燉白肺
鴛鴦汁蝦球
當紅脆皮雞
翡翠炒班球
雪耳紅棗蒸頭腩
雪菜肉鬆炆豆腐
甜品
呢啲全部都係店員送俾我哋😂 甜蜜脆麻花 每件都好大塊 而且好鬆化 蛋白杏仁茶 係個養生滋補之選 酥皮蛋撻 酥皮蛋撻質素高 拍得住名店產品🥧 蛋撻好滑 陳皮紅豆沙 陳皮味道香 飲落去仲好軟綿綿
呢餐中餐真係幾高質 店員服務周到 如果四個人以上嚟呢度食呢個餐就更加抵啦👍🏻