2019-12-07 179 浏览
又係時候狠狠懲罰黃店啦。加藤屋,出名牛肉飯,梗係要食下啦,下午茶時段只係$20咋,有牛肉飯,麵豉湯,加幾蚊仲可以有菜添,仲要係黃到金嘅店添,泥食飯,需要理由咩。另外,仲試咗佢嘅炸豬扒咖喱飯,40幾蚊來講,真係算唔錯㗎啦。

2019-12-07
今日黎到深水埗,因為度度都要排隊,行行下就見到呢間想食好耐既加滕屋喇,一於入去試下先💪🏻💪🏻今次一於食佢個日式牛肉鍋定食 $45,有一碗配菜泡菜加個飯再加個牛肉鍋,牛肉鍋配料一d都唔失禮,好多牛肉,配料有半隻蛋金菇蟹柳等等,牛肉好味,唔會好重雪味,鍋個湯都好清甜😋😋🥰🥰另外加$10 左右就可以叫一種小食 粟米薯餅,好脆,好香粟米味,粟米蓉好豐富,好味脆炸瘋薯 炸得好脆,好多薯係入面,好夠誠意,推薦👍🏻整體黎講牛肉好好味,又多款式,絕對好味過其他牛肉飯專門店👍🏻

另外加$10 左右就可以叫一種小食

粟米薯餅,好脆,好香粟米味,粟米蓉好豐富,好味

脆炸瘋薯 炸得好脆,好多薯係入面,好夠誠意,推薦👍🏻

2019-12-06 168 浏览
🔺加藤牛肉飯 $41 😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌑◻️一開始 睇個碗覺得有啲細 擔心唔飽 😳 點知食完好鬼飽😂 唔使叫牛汁 啲汁都岩岩好食晒成個飯 洋蔥好甜 餐飲叫左 玄米茶 幾好飲🔺脆炸旋瘋薯棒 優惠價跟餐換購 $8😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌕◻️💥💥必點💥💥唔係講笑真係好好食 一開始以為係類似長洲嘅薯片 但原來唔係片 係塊 夠淋 又夠味 每一啖 都好好味😋🔺 日式牛肉雜炊 ($42) 泡飯 加$2轉烏冬😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌗◻️轉左烏冬 揀左麵豉湯底 40幾蚊 好抵食吖 mami 除左牛肉 同稻庭烏冬 仲有好多唔同嘅配料 金針菇 粟米 胡蘿蔔 香菇 豆卜 木耳 半隻熟蛋 獅子狗 椰菜 超級豐富🔺 粒粒粟米薯餅優惠價跟餐換購 $6😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌘◻️真材實料 有粒粒粟米係入面 香甜可口🔺日式牛肉鍋定食 ($45)配白飯泡菜😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌑◻️同上面個果一樣都係面豉湯底 配料亦都一樣 泡菜唔係韓式泡菜 係用椰菜整嘅 不辣 但味道挺特別的🔺 爆脆蝦角優惠價跟餐換購 $6😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌗◻️原粒蝦肉 仲要有幾粒 啖啖蝦肉 好滿足 😙😙
🔺加藤牛肉飯 $41

🔺 爆脆蝦角優惠價跟餐換購 $6
😋指數: 🌕🌕🌕🌕🌗
◻️原粒蝦肉 仲要有幾粒 啖啖蝦肉 好滿足 😙😙
2019-11-28 180 浏览
經過深水埗 又唔係好想食車仔麵 又去左呢間 不過真係好多人排TT好彩最後排左大約15分鐘就入到座 佢都有好多選擇 咖哩呀 鐵板燒 壽喜燒等等 全部都係50蚊左右 下午茶仲抵 廿零蚊就有 真係糧尾恩物TT 叫左個豚肉鍋定食 真係好大鍋同好多飯 一定唔會驚食唔飽 個鍋都幾多野食 佢落左好多椰菜 有少少金針菇 磨菇片 紅蘿蔔 半隻熟蛋 同啲木耳絲啊 粟米等等 我揀左個壽喜燒湯底 甜甜地都幾開胃既 不過啲豚肉真係太肥啦 唔太中意果種口感 亦唔係幾好食 由於佢係定食 所以會包野飲/麵豉湯 再加一碟小食 佢話係泡菜黎 埋單四十幾蚊 如果你係學生仲可以減八蚊😚
#中意嘅請分享請點讚🍻----------唔食吉野家,仲有大把比佢更好食又抵食嘅選擇🥳。----------🐣日式雞肉鍋定食 $43🐮日式牛肉鍋定食 $45定食除咗肉類,仲有蟹棒、獅子狗、金菇、木耳、菇類、雞蛋、粟米、椰菜、豆卜。湯底可以揀清湯/味噌湯/壽喜燒(日式濃湯)/麻辣湯(+$1),麻辣湯可以揀微辣/小辣/中辣/大辣(+$2)壽喜燒同麻辣湯都好好味,兩款湯底都好濃味撈飯一流。🍵🍹定食包汽水/麵豉湯/玄米茶。----------下午茶低至$20,晚市定食$43有飯有飲品,可遇不可求。重點係#黃店 💛由於係良心店,所以好多人排隊,記住預早去食啦。----------有黃店推介可以inbox我,要大大力推薦北更多人去懲罰佢!!!----------🔎加藤屋🚩深水埗元州街34號地舖🚩屯門屯門鄉事會路2A號 H.A.N.D.S N區2樓N-204-206號舖🚩慈雲山毓華街23號慈雲山中心地下1-3號舖🚩太和太和路12號太和廣場1樓101A號舗
#中意嘅請分享請點讚🍻
----------
唔食吉野家,仲有大把比佢更好食又抵食嘅選擇🥳。
🐣日式雞肉鍋定食 $43
🐮日式牛肉鍋定食 $45
壽喜燒同麻辣湯都好好味,兩款湯底都好濃味撈飯一流。
🍵🍹定食包汽水/麵豉湯/玄米茶。
----------
由於係良心店,所以好多人排隊,記住預早去食啦。
🔎加藤屋
🚩深水埗元州街34號地舖
🚩慈雲山毓華街23號慈雲山中心地下1-3號舖
🚩太和太和路12號太和廣場1樓101A號舗
2019-11-21 4650 浏览
我在深水埗光顧「加藤屋」期間,發現深水埗「元州街」分店裡面幾乎座無虛席,食客裡面大多都是以年輕人為主,我好不容易才能找到一個要搭檯的座位。食客在「加藤屋」裡面,不像其他連鎖日本菜餐廳一樣,不需要刻意先購票,只要在點餐和享用完餐點之後,拿着單據去收銀櫃檯付款,結賬後取回收墟就可以了。「加藤屋」裡面的招牌牛肉飯主菜食品「加藤牛肉飯」,售價每碗賣港幣四十一元,屬於正常水平的價位。「加藤牛肉飯」實際製成品裡面的牛肉份量頗多,而且牛肉口感偏軟,牛肉裡面沒有筋,不會防礙食客咀嚼牛肉。至於「加藤牛肉飯」比較需要挑剔的地方,就是「加藤牛肉飯」裡面的牛肉甜味醬汁,醬汁實際份量不多,令到「加藤牛肉飯」飯的實際口感變得很乾,白飯的味道也變得比較淡。至於「加藤屋」「加藤牛肉飯」牛肉裡面夾雜的洋蔥,洋蔥的實際份量也不算很多,只得大概一兩塊原整的洋蔥,所以令「加藤牛肉飯」的洋蔥香味相對被削弱了不少。「加藤屋」「加藤牛肉飯」裡面最好的地方,相信應該就是「加藤牛肉飯」裡面的牛肉口感煮得偏軟,而且牛肉裡面完全沒有筋,足夠彌補醬汁不多的缺陷。至於「加藤屋」裡面的小食,小食的價錢亦都頗為便宜,例如一件「辣酥雞」只賣港幣五元

至於「加藤屋」裡面的小食,小食的價錢亦都頗為便宜,例如一件「辣酥雞」只賣港幣五元而已。其實「辣酥雞」的實際味道,「辣酥雞」裡面的鹹味反而比辣味更為明顯,我感覺不到「辣酥雞」裡面的辣味。

「辣酥雞」的實際製成品,其實是一隻尾部有骨頭露出來的炸雞槌,所以享用「辣酥雞」的實際過程,其實可以做得非常簡單,用手或者用筷子問題都不大。

由於「加藤屋」裡面的「辣酥雞」,都是幾乎剛剛完成點餐程序不久,「加藤屋」的侍應很快就已經端出來送到面前,所以「辣酥雞」口感還稱得上算是偏脆的。

至於「加藤屋」裡面的飲品,出奇地不是使用即用即棄紙杯,反而使用一般透明的玻璃杯去盛載汽水飲品。

「加藤屋」裡面的杯裝汽水,製作汽水的實際速度是正常,我剛剛點餐後等了一陣過後,大部分食品被已經送到上檯之後,侍應還未把汽水送到。

我再詢問「加藤屋」侍應一次之後,「加藤屋」侍應之後才把加入不少冰塊的汽水飲品,送到我檯面食品檯上。

由於深水埗分店「加藤屋」裡面,幾乎坐滿了一些比較年輕的食客,而且深水埗「加藤屋」全場環境,都充滿了來自年輕食客的說話聲浪。

所以即使需要搭檯,都因為餐檯裡面食客流轉出入的速度亦相對地加快了,所以很快食客食完離開,忽然變成我一個人在食飯,當時這種情況時間其實很短暫而已。
辣酥雞

如果不是「加藤屋」裡面的杯裝汽水飲品,飲品製作的速度相對慢了一點的話,其實我整餐「加藤屋」午飯,都不需要等候十分鐘,就已經等到侍應送到所有食品跟汽水了。

「加藤屋」送餐實際需要的速度,比我預期中快了,與此同時卻換來「加藤屋」「洋蔥牛肉飯」裡面的甜味醬汁不夠多,醬汁不足夠為牛肉調劑甜味。

但是由於「加藤屋」丼飯「加藤牛肉飯」加小食「辣酥雞」,再加汽水飲品一杯,最後需要的價錢都只需要港幣四十六元,就食到不少牛肉跟炸雞肉,「加藤屋」午餐食得夠飽之餘,性價比已經算是很高了。

至於「加藤屋」的收費方式,跟其他的連鎖日本菜快餐店有點不一樣,例如「加藤屋」不需要先付款購票,而是在食完飯之後才攜帶單據,前往收銀櫃檯付款結賬。
加藤牛肉飯

「加藤屋」一客「加藤牛肉飯」,加一件「辣酥雞」,再加一杯汽水,總共收了港幣四十六元的總價錢,價錢不算昂貴之餘,所有食品飲品裡面的餐具,竟然沒有任何即用即棄餐具出現,只有一枝塑膠飲管而已。

由於「加藤屋」還需要為清潔餐具程序,跟聘用負責清潔餐具員工所需的成本,加入到「加藤屋」裡面的總支出預算裡面,換來一客「加藤牛肉飯」售價港幣四十一元,已經算是抵食了。
2019-10-24
加藤牛肉飯
2019-11-20 228 浏览
呢一間黃色嘅連鎖店性價比非常高💛好抵食又好好食😋其實就已經食過好多次 係我新嘅飯堂~~我會喺度分享幾樣我覺得好好食嘅嘢🥰如果你冇食過呢到嘅話 一定要食麻辣牛肉飯!超 級 正!佢嘅牛肉好似吉XX咁 不過加咗辣味會變得惹味左好多😍😍不過餐餐食呢個都會悶嘅 所以我要介紹另一樣都好好食嘅嘢😌😗佢嘅湯飯或者鍋物都好抵食~兩樣都可以揀湯底 我就比較推介壽喜燒 味道冇乜特別就係一個好食嘅壽喜燒😂另外我覺得揀麻辣湯都唔錯 佢隻辣同埋牛肉飯嗰隻辣係一樣😍另外湯飯可以加錢轉烏冬或者拉麵🍜不過留意番佢嘅拉麵其實係即食麵 個人就覺得轉即食麵就唔太抵啦🙂另外加小食都好抵 大家都可以try try
如果你冇食過呢到嘅話
一定要食麻辣牛肉飯!超 級 正!
日式牛肉鍋定食
  • 日式牛肉雜炊(泡飯)
  • 麻辣牛肉
2019-11-19 70 浏览
加藤屋抵食之選 除左抵仲要夠好食有平有貴 貴極都平過$60等得耐少少都無所謂啦~日式牛肉鍋定食餐是我的首選有飲品有泡菜 正牛肉份量多 有牛肉汁之餘唔算太油雖然肉質唔算好食 但對得起價錢牛肉唔會太老 唔係放左好耐乾哂那種仲要有不少配菜 金菇雜菜中意飲湯的話 可以飲哂佢 因為幾好飲菜多所以都甜甜地 唔會咸 當食湯飯都幾正飯有點大碗 軟身飯 同朋友黎可以Share食最後仲另外加了小食 辣酥雞都唔係細塊 係有肉食的那一種$5必要加喔!埋單唔貴 排耐少少都得啦!
加藤屋抵食之選 除左抵仲要夠好食
有平有貴 貴極都平過$60
等得耐少少都無所謂啦~

日式牛肉鍋定食餐是我的首選
飯有點大碗 軟身飯 同朋友黎可以Share食

最後仲另外加了小食 辣酥雞
都唔係細塊 係有肉食的那一種
$5必要加喔!

埋單唔貴 排耐少少都得啦!

2019-10-28 443 浏览
自從獅子狗事件後我一次都無再去過吉野家!今晚去潮聖超出名的加藤屋.雖然要等好久 太多人去懲罰佢😂光是願意發聲支持香港人這點已經值得多多支持!不過我等位等了40分鐘啊下次早點來😭😭不過這家店重點是 性價比十分十分高我是湯飯愛好者🍲這個日式雞肉雜炊超足料~才$40!😱男朋友吃特盛牛肉飯 $55超大碗😂好恐怖跟吉野家差不多,但牛肉汁沒那麼濃想念吉野家牛肉飯和shabu shabu又想做個有骨氣的香港人?不用多說了~ 去支持黃店
自從獅子狗事件後
我一次都無再去過吉野家!
今晚去潮聖超出名的加藤屋
雖然要等好久 太多人去懲罰佢😂
光是願意發聲支持香港人這點
已經值得多多支持!
不過我等位等了40分鐘啊
下次早點來😭😭
不過這家店重點是 性價比十分十分高
我是湯飯愛好者🍲
這個日式雞肉雜炊超足料~
才$40!😱
男朋友吃特盛牛肉飯 $55
超大碗😂好恐怖
跟吉野家差不多,但牛肉汁沒那麼濃
想念吉野家牛肉飯和shabu shabu
又想做個有骨氣的香港人?
不用多說了~ 去支持黃店
2019-10-22 278 浏览
大力支持黃店🤤太遲先認識加藤屋😎如果開多啲開店就好💓$33既牛肉飯好抵食牛肉量適中,煮得岩岩好🐮不過牛肉汁味道唔算太濃水準正正常常💚呢個價錢既話算係咁😍😍😍聽人講下午茶時段仲抵食都係$20左右~😚下次想試其他款💛💛💛.........................______________________________📸#加藤屋地址:深水埗元州街34號地舖.
大力支持黃店🤤

太遲先認識加藤屋😎
如果開多啲開店就好💓
$33既牛肉飯好抵食
牛肉量適中,煮得岩岩好🐮
不過牛肉汁味道唔算太濃
水準正正常常💚
呢個價錢既話算係咁😍😍😍
聽人講下午茶時段仲抵食
都係$20左右~😚
下次想試其他款💛💛💛
.........................
📸#加藤屋
地址:深水埗元州街34號地舖
2019-10-19 294 浏览
因為要支持小店 💛所以大力懲罰佢。每次去都好多人排隊,所以要預早去拎位啊🤤服務方面,有待改善。因為我地入座之後好快就落左單,但係等左成三十分鐘都冇野上。因為係黃店,所以我地都比啲耐性。但之後紛紛見遲過我地入嚟既,都好快有單同上野食!我地就發覺唔對路,有禮貌咁問下啲姐姐,佢地都係答:『唔好意思,人多啊,仲入緊單,等多陣啦』咁唯有再等多一陣,真係新入嚟既個個都有野食!我地再催再不斷重申已經等超過30分鐘,之後先有個人重新幫我地再落單,入單先有野食。雖然黃店,但人手配合同態度都有待改善。食物方面,不過不失。日式牛肉鍋雜炊 轉烏冬,湯底方面 覺得麻辣湯有啲似譚仔麻辣湯。 而壽喜燒湯都唔錯,唔食得辣既可以諗下👍🏻 烏冬彈牙,鍋物都幾豐富,呢個價錢對得住個份量同味道有餘!加配既$5炸雞,肉質嫩滑又熱辣辣,對得起價錢有餘🤪總括而言,良心飯店係食得落既,性價比都幾高,但係服務就希望可以配合得好d啦😟
因為要支持小店 💛所以大力懲罰佢。
每次去都好多人排隊,所以要預早去拎位啊🤤

加配既$5炸雞,肉質嫩滑又熱辣辣,對得起價錢有餘🤪

💛野菜麻辣牛肉飯🤤 $21#tastytommy良心食店 😇 小弟終於一嚐加藤屋啦! 排左十幾分鐘先食到 下午茶餐由2-6點供應 20蚊就有交易 牛肉唔多肥膏 好好咬 加左麻辣汁撈飯惹味好多!!😍加藤牛肉湯烏冬 $22友人食左呢個 清淡之選~辣酥雞 $5like for佢個奇特既造型🤪 對佢冇期望之際 佢真心香脆肥美又juicy 驚喜!爆脆蝦角 $6啖啖都食到蝦滑 但皮油到有d淋~下午茶時間竟然有人嗌pepper lunch😿 jarrr一聲勁香🥺 好想再去懲罰佢!

💛野菜麻辣牛肉飯🤤 $21

加藤牛肉湯烏冬 $22
友人食左呢個 清淡之選~

辣酥雞 $5

爆脆蝦角 $6
啖啖都食到蝦滑 但皮油到有d淋~

見網上有好多人推薦加藤屋就走去食但體驗極差首先啲服務態度超級差,叫咗一碗牛肉飯等左成20分鐘先到,中間我問d姐姐幾時先到佢就好惡咁樣講等多陣,啲牛肉飯啲汁超甜只有啲牛肉係正常份量都好少洋蔥仲要係生生哋,如果唔係近排吉野家出事應該會繼續食返吉野家,不過而家睇香港都冇乜地方可以食返有水準嘅牛肉飯
2019-10-09
2019-10-07 408 浏览
很多香港人已經不再吃吉_家,反而極力推介這間牛肉飯店,襯今天空閒便過來吃,來都大排長龍很多人等位。.我點了鍋物定食日式牛肉鍋定食(配白飯及泡菜) ($45)鍋物有四個湯底可以選擇,我選擇了日式濃湯壽喜燒。跟餐我選了麵豉湯。.麵豉湯內有豆腐卜和紫菜,湯不會太鹹,很好喝。.牛肉鍋肉附肥牛,蟹棒,”撕紙狗”,金菇,木耳,菇,蛋,粟米,椰菜。湯底有些少甜味,配飯很好吃,又開胃。菜如果再淋些會更好吃,飯如果是珍珠米會更好吃。.泡菜個人認為比較重味,比較鹹,吃一口泡菜已經可以吃很多口飯,哈哈。.特盛牛肉飯($55)十分大碗,很適合男士大胃口吃。上面佈滿肥牛和洋蔥,配以香口牛肉汁,令胃口大增,朋友很快完成了這一大碗飯。.凍檸樂給了四片檸檬,不孤寒不薄切,令檸樂充滿檸檬味。.會再來吃!
我點了鍋物定食
日式牛肉鍋定食(配白飯及泡菜) ($45)
鍋物有四個湯底可以選擇,我選擇了日式濃湯壽喜燒。
跟餐我選了麵豉湯。
麵豉湯
內有豆腐卜和紫菜,湯不會太鹹,很好喝。
麵鼓湯

牛肉鍋
湯底有些少甜味,配飯很好吃,又開胃。
菜如果再淋些會更好吃,飯如果是珍珠米會更好吃。
日式牛肉鍋

泡菜
泡菜

特盛牛肉飯($55)
特盛牛肉飯

凍檸樂
給了四片檸檬,不孤寒不薄切,令檸樂充滿檸檬味。

會再來吃!
2019-10-04
麵鼓湯
日式牛肉鍋
特盛牛肉飯
凍檸樂
-要懲罰一下良心小店🤩糧尾恩物,估唔到$20 就食到一個牛肉飯😎加藤屋嘅下午茶最平由$20起~-加藤牛肉飯🐮(細)($20)轉少辣就加$1,而且仲包括麵豉湯/玄米茶/汽水,依個牛肉飯有洋蔥和肥牛,肥牛上加左少少辣🌶,個醬汁都幾好味,牛肉肉質唔會好鞋☺️,麻辣都幾吸引,依個牛肉飯真係唔錯😆-加藤屋Katoya慈雲山店:慈雲山毓華街23號慈雲山中心地下1-3號舖太和店:太和廣場一期101A號舖深水埗店:深水埗元州街34號地舖屯門店:屯門安定邨H.A.N.D.S商場N204-206號舖長沙灣店:長沙灣長沙灣道680號麗新商業中心地下1-11號舖-Name🏠: 加藤屋 KatoyaLocation📌:深水埗元州街34號地舖(港鐵深水埗站 C1 出口,步行約6分鐘)價錢💰: 加藤牛肉飯(細)($20),轉少辣就加$1

加藤牛肉飯🐮(細)($20)
加藤牛肉飯🐮(細)

加藤屋Katoya
慈雲山店:慈雲山毓華街23號慈雲山中心地下1-3號舖
太和店:太和廣場一期101A號舖
深水埗店:深水埗元州街34號地舖

Name🏠: 加藤屋 Katoya
價錢💰: 加藤牛肉飯(細)($20),轉少辣就加$1

加藤牛肉飯🐮(細)