2022-08-29 673 浏览
📍勝博殿日式炸豬排🗺銅鑼灣恩平道42號亨利中心地庫套餐跟椰菜沙律、漬物、白飯及味噌湯以上都可以無限添加,不過一開始個菜已經比左好多 成座山咁🤣⚡️鮮嫩炸豬柳套餐(中)$158最有特色係個醬:自己磨芝麻,再撈埋落佢個醬度,好味😍 豬柳係貴過豬排,的確係嫩啲,炸得都幾香脆👍🏻 不過都係覺得貴左啲🙈⚡️鐵板滑蛋吉列豬排套餐 $148呢個用鐵板上,熱辣辣,味道都幾好,不過相對較普通,豬排肉真係鞋啲🤏🏻
📍勝博殿日式炸豬排
🗺銅鑼灣恩平道42號亨利中心地庫

套餐跟椰菜沙律、漬物、白飯及味噌湯
以上都可以無限添加,不過一開始個菜已經比左好多 成座山咁🤣

⚡️鮮嫩炸豬柳套餐(中)$158

⚡️鐵板滑蛋吉列豬排套餐 $148
🔻位於銅鑼灣鬧市LG層的勝博殿,要落一層轉角的樓梯,超有日式小店既感覺🥰,好似穿越日本的神秘隧道☺️一入店舖,店鋪用傳統既日式木裝修,加上木式為主調香薰,成個感覺好一致好舒服🌾加上店員有禮既招呼,未食之前已經有返左家鄉既感覺😆前菜有醃青瓜同醬菜😋 🌟吉列豬扒必備既椰菜絲沙律,超新鮮無限添加! 卜卜脆!作為前菜十分開胃😋無論係配麻醬定柚子醋都係perfect😍🌸 𝓗𝓸𝓽 𝓜𝓲𝓼𝓸 𝓸𝓿𝓮𝓻 𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓣𝓮𝓷𝓭𝓮𝓻𝓵𝓸𝓲𝓷 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓢𝓹𝓻𝓲𝓷𝓰 𝓞𝓷𝓲𝓸𝓷𝔂 𝓢𝓮𝓽 香蔥味噌炸豬柳套餐💲178🌟推薦指數:★★★★★炸豬柳外層十分之脆薄同唔厚,成個感覺一d都唔累贅。濃厚既味噌醬配上甜既洋蔥🧅加上鬆軟嘅豬柳🤩完美既配搭!🌸 𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓛𝓸𝓲𝓷 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓡𝓪𝓭𝓲𝓼𝓱 𝓢𝓮𝓽 蔥花蘿蔔蓉炸豬排套餐💲168+💲20(加大)🌟推薦指數:★★★★☆炸豬排外層一樣咁脆薄☺️但豬扒質感同鬆軟既豬柳有明顯既分別!豬扒嘅肉質比較厚實,但油分相對較多,食落感覺較Juicy!配合大量蘿蔔蓉,係別有一番風味。🌸 𝓓𝓮𝓮𝓹 𝓕𝓻𝓲𝓮𝓭 𝓡𝓸𝓵𝓵𝓮𝓭 𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓣𝓮𝓷𝓭𝓮𝓻𝓵𝓸𝓲𝓷 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓢𝓱𝓲𝓼𝓸 & 𝓤𝓶𝓮 紫蘇
🔻

推薦指數:★★★★★

推薦指數:★★★★☆

🌸 𝓓𝓮𝓮𝓹 𝓕𝓻𝓲𝓮𝓭 𝓡𝓸𝓵𝓵𝓮𝓭 𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓣𝓮𝓷𝓭𝓮𝓻𝓵𝓸𝓲𝓷 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓢𝓱𝓲𝓼𝓸 & 𝓤𝓶𝓮 紫蘇烏梅豬柳卷💲45🌟
推薦指數:★★★★☆

紫蘇葉獨有味道,為紮實既吉列豬柳卷加上一份清新既感覺,紫蘇和烏梅亦平衡了炸物的油膩感。

評價:8.5/10
2022-04-30
2022-01-25 1698 浏览
呢度嘅沙律(椰菜),飯和漬物都係無限任食😍 沙律可以配不同醬汁,以及親手手磨嘅芝麻,係唔會食唔飽嘅😆環境方面,就係行木系日式建築風格,由行落去地下室就好似返去日本嘅隧道😆體驗一下返家鄉嘅感覺😂😂😂午市炸物set (梅)👉🏻炸豬排、炸雞排、忌廉蟹肉餅全部炸物係即叫即炸,好鬆脆!豬排都幾鬆軟,有口感~雞排普通,比較乾身,要靠醬汁吊味~~忌廉蟹肉餅十分軟身,夾嘅時候要小心,以免分開兩半又夾唔起😂口感濕潤,在以上乾身食物帶來一口清泉💦,蟹柳味道不太出。整體感覺都較乾身,比較難配飯,反而炸物配椰菜就剛剛好鮮嫩炸豬排set $178無對比無傷害,相軟上面嘅豬排,感覺唔到嫩🙈 比較有口感,需要不停咀嚼😂但都係因為佢個豬排厚身好多,所以只係食佢,係覺得合理嘅😆😆😆整體來說 加埋一$100-$200蚊嘅午餐,佢係半任食形式都可接受😆其實只係叫午市set有唔同炸物選擇,一次過試三款炸物都係大約$120-140,係都抵食嘅🤩但溫馨提示~腸胃唔好嘅朋友就唔好食咁多沙律啦🙊🙊

午市炸物set (梅)👉🏻炸豬排、炸雞排、忌廉蟹肉餅
全部炸物係即叫即炸,好鬆脆!

鮮嫩炸豬排set $178

但溫馨提示~腸胃唔好嘅朋友就唔好食咁多沙律啦🙊🙊
2021-12-02 1414 浏览
Come here often for lunch, and every time I’m ordering this same set!Deep fried lunch combo-TakeThis set consists of one piece of each of the followings: deep fried bite size pork tenderloin, cheese chicken roll and crab cream croquette. Each were deep fried to a beautiful golden and tastes very tender! Unlimited refill of rice, cabbage and miso soup also ensure you leave with a full stomach🤤service is bad. Guy asked me to order in a rude manner while my friend haven’t arrived yet.. such a pity

Deep fried lunch combo-Take

炸物定食一直都令我食過返尋味😋今次嚟到銅鑼灣呢間炸豬扒專門店,因為佢喺地庫,雖然無景睇但係畀人一種深宵舒服寧靜嘅感覺😴以前尖沙咀同機場都有分店,而家淨返呢間。呢度椰菜絲係無限添加,而芝麻都係自己DIY磨碎再加落豬扒汁,特別香。.1️⃣雜錦炸物套餐($168)呢個餐包一隻炸蝦、兩件炸豬扒同一件忌廉蟹肉薯餅。炸粉非常酥脆同有層次感,絕對唔似吉x屋嗰啲又厚又有油益味😂蝦都有一隻手板4咁長,食落好爽好香甜蝦味。炸豬扒都好鬆軟唔容易攝牙罅,點咗沙律醬好邪惡!忌廉蟹肉薯餅本身都幾漏,建議唔使再點沙律薯餅。😂.2️⃣香脆炸豬扒套餐($158)啱啱嗰款套餐滿足想乜都食嘅慾望,呢款就啱晒豬扒食肉獸!味道同上面差唔多,但如果你一心嚟係專攻豬扒嘅話,呢個餐可謂不二之選🥰
1️⃣雜錦炸物套餐($168)
2️⃣香脆炸豬扒套餐($158)
2021-09-18 1453 浏览
要叫添茶先添,仲要等好耐,成歺反,飲得3杯茶。一大一小,叫了套歺加兒童歺,食物一般,比起又一城吉列豬扒羞太遠,煆太瘦,肉不新鮮,沙律醬一般,白反味不及又一城店,不似日本反,小朋友也吃得出冇咁好食,女洗手間只有一間,又唔乾淨,成地水,到埋單走人,見到門口有摟蛋機,見到上面寫住兒童歺可以玩,咁咪去問下刚才幫我落單職員,女的回答「得,得,得,等陣」態度好差,嬲到震,冇account都要register 寫劣評
2021-09-18
服務態度惡劣,食物一個鐘頭後才上,就算投訴他們也聽也不聽便行開,食物水準比以前差了很多,入座時叫你一定要一個鐘頭零15分鐘交枱,但是食物一個鐘頭零5分鐘才來,之後便上了賬單叫你埋單,真的很不知所謂

2021-07-20 1413 浏览
Would definitely come again for a cutlet fix. We got a set for 2 people which included unlimited shredded cabbage, pickles, that came with whole sesame seeds we crush our selves for the sauce, miso soup, pepper pork Mille-feuille, pork loin cutlet, croquette and 2 tempura prawns. Our fave was the cabbage, Mille-feuille and prawns. The pork loin was not as succulent as I would like. Maybe next time will stick to Mille-feuille. Service was awesome too, I wanted to order more and the bread was waitress advised against, and she came round very often to top up the tea an cabbage. Very impressed.
2021-07-17
2021-07-18 1249 浏览
野食無問題但員工好有問題! 😡😡😡夜晚未到9點就話last order 要埋單先,跟著9點10分就話我聽就黎夠鐘要離座(只係話因為有用餐限時75分鐘),其實我飲埋啖茶都走啦!嗰時我用安心出行個app 計時都只係一小時05分鐘,即係話由我喺門口doo app都只不過係65分鐘,佢因咩事咁趕我走?而當時其實大把位無新客入座!依家政府規定10點先關門佢唔知點解咁早要我走。係要我走出去問,佢先話原來我坐緊嗰邊要9點清潔喎⋯⋯哦!其實你可以同我講叫我去另一區坐,唔洗喺咁趕人走囉,感覺好差!老實講依家九點後都無客入座架啦,你估以前咩!😠其實如果佢以另一態度處理就差好遠,你黑口黑面咁同我講夠鐘就俾人感覺好差囉,你好聲好氣同我講要清潔,要坐就要搬位咁好好多囉先唔計佢無介紹醬汁點用,全程都係黑口黑面唔講以為做咩鬼。怪唔得依家星期六晚市都無人排隊啦,幾年前熱死辣辣都好多人,排到樓梯口啊。依家咁嘅時勢仲用啲咁嘅態度對客!啲野幾好食都無用啦!尖沙咀嗰間都執咗幾年,如果呢間野仲係咁嘅工作態度,我諗都唔會捱得好耐!PS 係兩個女侍應,中年,一個戴黑框眼鏡,紋咗眼線,一個滿頭白頭髮咁
野食無問題但員工好有問題! 😡😡😡
先唔計佢無介紹醬汁點用,全程都係黑口黑面唔講以為做咩鬼。

2021-07-17
2021-07-13 963 浏览
總結1. 抵食程度已不及當年(~$150) 唯可一解炸豬排之愁2. 炸物份量較少 唯好沙律同白飯人士可無限添加事因本人真係非常非常喜歡食日式炸豬扒以前當尖沙咀店未執時$88+1一份炸豬扒配白飯同沙律任添真係令人讚不絕口可惜呢家執淨銅鑼灣一間決定入去食返個正宗日式炸豬扒入到去已經就嚟落場叫左一個雜錦炸物同滑蛋豬扒飯任添沙律菜同珍珠米飯自然非常好而炸物份量較少 味道不俗但不足送三碗飯滑蛋豬扒飯即做 熱辣辣非常好味
總結

而炸物份量較少 味道不俗但不足送三碗飯

滑蛋豬扒飯即做 熱辣辣非常好味
2021-07-13
2021-06-26 1208 浏览
勝博殿是一家我很喜歡的炸豬排店我叫咗一個兩人餐同朋友share食首先,佢會比咗個沙律同個芝麻你磨先,之後就上湯同前菜。個沙律撈埋個柚子醋真係好正之後主角就嚟啦佢所有炸物都炸得好鬆化 好好味
勝博殿是一家我很喜歡的炸豬排店
我叫咗一個兩人餐同朋友share食
首先,佢會比咗個沙律同個芝麻你磨先,
之後就上湯同前菜。個沙律撈埋個柚子醋真係好正
之後主角就嚟啦佢所有炸物都炸得好鬆化
好好味

2021-06-16 1127 浏览
這日在銅鑼灣亂逛,朋友說附近的博勝殿以日式炸豬排出名,引起了興趣。餐廳位處地庫之內,聽說有時都頗多人排隊,但這晚就不用。餐單基本上都是以套餐為主,但麵豉湯、米飯、沙律菜和漬物就可以無限添加。香脆炸豬排套餐(中),外層炸得酥脆,豬排肉質還能保持柔軟不乾柴而且肉味突出,不愧是招牌。雜錦炸物套餐,包括炸海蝦、一口炸豬排和忌廉蟹肉餅。豬排一如好吃;海蝦頗大隻,入口很爽彈;蟹肉餅就很creamy。另外值得一提的是米飯也很好吃,不過好吃歸好吃,但因為主菜份量不多,所以感覺還是有點小貴。
餐廳位處地庫之內,聽說有時都頗多人排隊,但這晚就不用。
香脆炸豬排套餐(中)
雜錦炸物套餐
2021-06-13 716 浏览
今日 1:40pm到,餐廳冇人等位而且裏面仲有好多位,咁我同我老公就响外面等人招呼。因為等咗一陣到冇 staff 出嚟,我就行咗入去兩步(行多兩步都唔敢呀),見到有個女嘅侍應,我就同佢講「唔該兩位」。點知個侍應怒啤我之後好晦氣咁講:「你喺出面等我得唔得?」我哋兩個真係呆咗,咩事呀?咁我唔入嚟你又點知出面有人啊?而且我講嗰陣係好有禮貌,你真係幫間公司倒米 ?得,我唔食囉。本來滿心歡喜放假去食,平時態度都係一般般,今日直情好似我唔應該入去咁。痴線。

點知個侍應怒啤我之後好晦氣咁講:「你喺出面等我得唔得?」

話說昨日lunch時段去咗呢間食lunch, 我哋趕時間,好快落單,當時13:05,最遲我哋要13:55走,返工,大家都覺得夠時間,點知呢間唔夠人手,漏咗落單,我哋催佢,佢話有人跟緊,又話嚟緊,但已經13:40,我哋又催佢,佢居然話廚房話塊豬排煮得唔合格,所以要再整過,到咗13:48先嚟到,但唔係我哋要嘅嘢,又冇炸蝦,又冇炸帶子,但因為我哋趕時間,唯有食咗佢。希望貴餐廳有所交待,甚至有所賠償,例如送免費食lunch或dinner coupons 以示賠償。😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤
2021-05-22
午餐
2021-04-14 1357 浏览
香脆炸豬排套餐(大) $𝟷𝟽𝟾 個套餐包左前菜 湯 同飯 呢啲都可以任加😍 主食叫左炸豬扒 好鬆軟 食落一啲都唔油 但肉質比較普通 𝙾𝚟𝚎𝚛𝚊𝚕𝚕食評最高𝟻粒🌟) 📌好味程度:🌟🌟🌟 📌回頭度:🌟🌟🌟 📌環境:🌟🌟🌟🌟🌟 📌服務:🌟🌟🌟🌟🌟
香脆炸豬排套餐(大) $𝟷𝟽𝟾
個套餐包左前菜 湯 同飯